Gość Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Real zremisował (a mógł spokojnie przegrać) z 16 w tabeli Osasuną, mając w składzie 1 oraz 3 najlepszego piłkarza świata. Itd. itp. IMHO najlepsi Isco i Pepe. Liczyłem na coś więcej niż tylko zwycięstwo. Tata nie zmienił zupełnie taktyki, pomimo wprowadzenia drugiego defensywnego pomocnika, zwyczajnie kazał mu grać na pozycji Xaviego. A czy sama gra zespołu odstawała od tego co widywałem na co dzień z Messim w składzie? No nie bardzo. Widać, że Cesc, to nie Leo (genialna wrzutka, ale przez 95% czasu zupełnie niewidoczny), na całe szczęście ten sezon to również świetni Neymar i Sanchez (ciekawe które miejsce na świecie należy im przyznać?). Barta zawalił przy bramce (chociaż nie był to wielbłąd, czy jakaś niepełnosprawność, trudno raczej powstrzymać zawodnika idącego pełną parą na piłkę), popełniła kilka kiksów, ale z czasem się opamiętał i brał czynny udział w kontrach (drugi gol w sporej mierze dzięki jego wcześniejszej szarży wpadł). W łacznym rozrachunku był jednak gorszy niż Pique, no niech będzie. Mimo wszystko defensywa nie wyglądała źle, Pinto nie miał dużo pracy. Sergio zaklepuje 4 miejsce na liście najlepszych piłkarzy świata. Podobało mi się zaangażowanie obu bocznych obrońców, chociaż ten strach w oczach Montoyi kiedy ma za dużo miejsca i musi podać źle... Alba nie stracił motorka w (pipi)e, już zapomniałem jak zapinkala na tym lewym skrzydle. Niezły mecz Bledego, był tak blisko strzelenia gola (i do tego ładnego), że jak mu się zliczy wszystkie takie sytuacje na koniec sezonu, to można zrobić z tego pełnoprawne trafienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 No zremisował ale bez Krystyny by przegrał i co teras? Dobra bo wychodzi ze jestem jakims fanatycznym fanbojem Ronaldo. Chce sprostować , uważam że Ronaldo dla Realu znaczy więcej niż Messi dla bracy z jednego prostego powodu. Barca bez Messiego jest po prostu naprawde sporo lepszym zespołem niż Real bez ronaldo. Jaką ławke ma Barca a jaką real? No panowie, Real nie ma nawet nie licząc Krisa napastnika. Benzema jest jakims niespełnionym talentem. A barca? Sanchez, Pedro, Neymar? Każdy z nich jest >Benzema Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 ja po prostu nie wierzę co ja czytam powyżej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Głębsza analiza by się przydała. Częściowo się zgadzam (Barca ma lepszych zawodników niż Real), ale tylko częściowo (styl gry premiujący indywidualne umiejętności- pod tym względem w Barcelonie jest baaaardzo ciężko się przebić, dużo łatwiej hasa się w Realu- sorki, ale taki Bale nie miałby co robić w Barcelonie, a w Realu już jest 3 zawodnikiem świata) Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) W tottenhamie już był. Przesadzasz Oczywiście IMO Edytowane 15 Grudnia 2013 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Hmm jeśli chodzi o bramkę to Lopez na równi z Valdesem, choć mimo wszystko Lopezowi gafy się nie zdarzają jak potrafią się zdarzać Valdesowi. Obrona to obecnie cyrk jak i w Realu jak i w Barcelonie. Środek pola... no kto na razie jest w formie to na pewno Busquets, ale już Xavi czy Iniesta to nie jest to co kiedyś i postawie mimo wszystko wyżej Modricia i Isco na tę chwilę. Atak to już sam nie wiem, chyba też na równi, choć Real ma tę przewagę że ma Benzemę, który jest w formie mimo iż nie strzela tyle bramek co np. Ronaldo. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 ja po prostu nie wierzę co ja czytam powyżej Tabela ligi hiszpańskiej śmieje sie z twojego posta w twarz Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 No jak ktoś się ogranicza tylko do Ligi Hiszpańskiej to już nie moja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Temat: primera Division Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) No skoro tak Ci zależy na tej tabeli to patrze i widzę, że Real ma więcej goli od Barcelony czyli w formacji ofensywnej to za bardzo się nie pomyliłem. Napisałem, że obrona to cyrk w Realu i też się nie pomyliłem, bo pełno głupio straconych bramek i tym samym pełno straconych cennych punktów. Nawet ten Sanchez który niby jest lepszy od Karima ma tyle samo goli co Francuz. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) No zremisował ale bez Krystyny by przegrał i co teras? Dobra bo wychodzi ze jestem jakims fanatycznym fanbojem Ronaldo. Chce sprostować , uważam że Ronaldo dla Realu znaczy więcej niż Messi dla bracy z jednego prostego powodu. Barca bez Messiego jest po prostu naprawde sporo lepszym zespołem niż Real bez ronaldo. Jaką ławke ma Barca a jaką real? No panowie, Real nie ma nawet nie licząc Krisa napastnika. Benzema jest jakims niespełnionym talentem. A barca? Sanchez, Pedro, Neymar? Każdy z nich jest >Benzema o dziwo zgadzam się z postem. Takie mecze jak wczorajszy z Villareal czy inne w tym sezonie to tylko pokazują. Każdy ich krytykuje, messiego składają, a oni i tak ciułają te punkty bo po prostu jakościowo są ponad tą ligą i nawet jak nie grają na max możliwości to są poza zasięgiem praktycznie całej reszty ps. obrona realu skonczyla sie na cannavaro Edytowane 15 Grudnia 2013 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Boże, widzisz i nie grzmisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 No zremisował ale bez Krystyny by przegrał i co teras? Dobra bo wychodzi ze jestem jakims fanatycznym fanbojem Ronaldo. Chce sprostować , uważam że Ronaldo dla Realu znaczy więcej niż Messi dla bracy z jednego prostego powodu. Barca bez Messiego jest po prostu naprawde sporo lepszym zespołem niż Real bez ronaldo. Jaką ławke ma Barca a jaką real? No panowie, Real nie ma nawet nie licząc Krisa napastnika. Benzema jest jakims niespełnionym talentem. A barca? Sanchez, Pedro, Neymar? Każdy z nich jest >Benzema o dziwo zgadzam się z postem. Takie mecze jak wczorajszy z Villareal czy inne w tym sezonie to tylko pokazują. Każdy ich krytykuje, messiego składają, a oni i tak ciułają te punkty bo po prostu jakościowo są ponad tą ligą i nawet jak nie grają na max możliwości to są poza zasięgiem praktycznie całej reszty ps. obrona realu skonczyla sie na cannavaro :o Choć jak się kibicuje United to można odnieść takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 co jest dziwnego w tym co napisałem? Barca krytykowana jest cały sezon, że gra poniżej oczekiwań, otwieram tabelę, a tam dalej oni na czele, wniosek nasuwa się sam. i co masz do mojego united? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Hmm jeśli chodzi o bramkę to Lopez na równi z Valdesem, choć mimo wszystko Lopezowi gafy się nie zdarzają jak potrafią się zdarzać Valdesowi. Obrona to obecnie cyrk jak i w Realu jak i w Barcelonie. Środek pola... no kto na razie jest w formie to na pewno Busquets, ale już Xavi czy Iniesta to nie jest to co kiedyś i postawie mimo wszystko wyżej Modricia i Isco na tę chwilę. Atak to już sam nie wiem, chyba też na równi, choć Real ma tę przewagę że ma Benzemę, który jest w formie mimo iż nie strzela tyle bramek co np. Ronaldo. No i właśnie dlatego nie oceniałbym do końca przez pryzmat samej formy, bo Barca gra zupełnie inną piłkę niż ktokolwiek. W normalnych meczach rozgrywający mają 2 razy więcej miejsca na wykonywanie swojej pracy, to samo tyczy się skrzydłowych. Szczerze, to nie ma żadnych wątpliwości, że Xavi z taką formą wrzucony za Modrica poradziłby sobie co najmniej tak jak on radzi sobie teraz. Styl gry Barcelony niszczy indywidualności, wyklucza możliwość bycia specjalnie widocznym w gąszczu podań (i to wiemy nie od dziś i na to przecież narzekają hejterzy Katalończyków), zwykle zauważamy tego jednego, który jako ostatni dotyka piłkę przed jej wpadnięciem do siatki i tego, który maści 34 podanie drużyny, po 33 poprzednich rozegranych na 5 m2 wśród 5 rywali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ciekawe jak teraz sobie poradzą bez Messiego i Neymara z Getafe.Może być niewesoło Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 pewnie nie mają szans z taką potęgą Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 co jest dziwnego w tym co napisałem? Barca krytykowana jest cały sezon, że gra poniżej oczekiwań, otwieram tabelę, a tam dalej oni na czele, wniosek nasuwa się sam. i co masz do mojego united? No bo z tą Barceloną jest trochę jak z United w ostatnich latach, że grali piach a i tak punkciki zdobywali, później jednak puchary europejskie były bezlitosne dla takich drużyn i potrafiły odpadać z hukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) @kanabis Osasuna potęgą też nie jest,a Real w najsilniejszym składzie się obsr.ał,toteż wybacz jeśli nie uważam,że Barcelona się przejedzie po Getafe bez dwóch swoich topowych graczy. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawlo 86 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Kłócicie się o tego Ronaldo i Messiego, jakby to wasi starzy byli ("mój tato twojemu by na(pipi)ał!") Chyba oni sami podchodzą do tego z większym dystansem. Ale piszcie dalej, przypominają mi się cudowne czasy gimnazjum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 531 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Barca - Messi = Widzew Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Jedz piach czarnuchu! Już 2-3! Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 531 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 To był jeden z tych wielu momentów na forumku, kiedy faworyt przegrywa i trzeba szybko rzucić jakiś cyniczny komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Martino kupuj obrońców ;( Aaa i bramkarza też Edytowane 22 Grudnia 2013 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Czy to nie tutaj wyśmiewano mnie gdy pisałem Pedro>Benzema? Barca 2-5. Pewnie gdyby był messi byłoby 2-10 prawda oggozo? Strasznie kiepsko sobie radzi barca bez obiektywnie najlepszego piłkarza na świecie, strasznie. Bez niego graja jak widzew Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi