Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

boże co za manekiny

ciekawe, że zawsze przy bramkach jednego zawodnika takie teksty można tutaj przeczytać.

Szkoda tej ostatniej akcji, bardzo podobna sytuacja, ale strzał zmaścił konkretnie.

Najbardziej jednak szkoda, że Neymar wypada na kilka tygodni :(

Edytowane przez Gość

Galatsaray a Getafe xD

Wogóle niezła beka z myszy i tej bramki. Ciągle psioczy na bramki ronaldo, że a to bramkarz sie ni popisał a to tamto, a tutaj co? messi minął tak naprawde jednego gościa , wypuścił sobie piłke przebiegł niczym spidi gonzalez obok 2 słupów soli i majstersztyk, KUR>WA MAJSTERSZTYK!!!!!!11111 POWINNO SIE LICZYĆ ZA DWA!!!

I

Ta bramka messiego przypomina mi braciaka jak grał kiedyś w pes6 na poziomie trudności jednej gwiazdki

Jeszcze napisz, że Ronaldo ma lepszy drybling od Messiego.

Bramka z Galatasaray to chyba jedyna bramka Crisa w Realu w której minął więcej niż dwóch rywali ( chyba jeszcze z Villareal z 2009 roku na El Madrigal) . Kanabis pewnie powie jeszcze, że 7 lat temu Messi też nie minął pół składu Getafe tylko sobie koło nich przebiegł. Z Realem w 2011 roku w półfinale też Argentyńczyk sobie przebiegł, bo obrońcy Realu się nie popisali. Obrońcy Galatasaray za to to wyższy poziom, którzy nie pozwolą sobie strzelić 6 bramek u siebie czy 4 przy przewadze 1 zawodnika.

Edytowane przez MYSZa7

Nie napisałem że ma lepszy drybling, z tym że może o tym nie wiesz ale gościowi 170 jest łatwiej niż gościowi 186 przemknąć pomiędzy obrońcami jak pchła. Nie umniejszam messiemu ale wydaje mi sie że za to ty ciągle umniejszasz Krystynie. Ty ale co z tego że Ronaldo nie strzela bramek w sposób jak messi? kogo to obchodzi skoro gościu jest na czele strzelców PD, no powiedz? Tak samo messi nie strzela bramek tak jak krystyna, pamiętam jedno spotkanie kiedy goście mierzyli czas krystynie jak biegł niemal z własnego pola karnego prawym skrzydłem przez całą długośc boiska aby sie wystawić partnerowi , i co że niby messi też by miał taki czas? Ile bramek strzelił głową messi? No i co jest ze względu na to klase za krystyną? No daj spokój. To są dwa różne typy zawodnika.

Tutaj specjalnie dla fana PD, oglądającego Real i Barcelone (mniej) od czasów Sukera, koronny dowód na to, że Leo gra jako napastnik, nie kreator stwarzający partnerom sytuację, absolutnie nie pomocnik ciągnący grę zespołu. Dla ułatwienia sam Leo, bez nudnego meczu.

http://youtu.be/xdBKmcmsImc

Nie żeby każdy inny mecz specjalnie różnił się od tego wczorajszego jeżeli chodzi o jego zadania na boisku.

Edytowane przez Gość

Może o tym nie wiesz, ale gościowi 186 łatwiej niż gościowi 170 strzelić bramkę głową. :-]

Na pewno Messiemu jest łatwiej, ale to nie znaczy, że jak ktoś jest niższy to nie może imponować dryblingiem, a za przykład dam Zidane'a. Praktycznie ten sam wzrost, a czarował zwodami. Albo ktoś to ma albo nie. Ja mam bzika na punkcie dryblingu i dla mnie jest on jednym z głównych wyznaczników przy ocenie umiejętności indywidualnych. Dobrze wiemy, że Messi nie tylko to potrafi, bo może nie ma takiego pier.dolnięcia jak Ronaldo, ale technikę strzałów na pewno ma lepszą. Skuteczność wolnych też ma na tym samym poziomie o ile nie lepszą co Cris. Szybkość bez piłki to wiadomo, Ronaldo jest bezkonkurencyjny, ale jednak szybkość z piłką przy nodze odgrywa większą rolę w futbolu, na pewno w graniu atakiem pozycyjnym. Podania to też mocna strona Leo, Ronaldo już nie za bardzo, szczególnie ostatnio kuleje u niego gra z klepki. Ronaldo to typowy rzemieślnik, koleś od wykończenia akcji. Wszystko dzięki ciężkiej pracy, szacunek dla niego, ale pewnych rzeczy nie przeskoczy.

Zlatan (195), Zidane (185), Ronaldinho (182), Henry (188) i wielu innych. Drybling nie ma za dużo wspólnego ze wzrostem, raczej sposób dryblowania. Taki Busquets robiąc dwa/trzy kroki na metrze potrafi ograć 2-3 rywali, Messi to niespotykanie szybka noga i przyśpieszenie + króciutkie trzymanie piłki, Zidane/Bergkamp to Technicy doskonali, Ronaldinho niby machał nogami jak CR7, ale skuteczniej i na większym luzie.

Wielu wspaniałych piłkarzy i wspaniałych ludzi ma rozmiar 41.

Z tego co wiem, to Cristiano ma stopę na jakieś 43 albo więcej, ale nosi 41, żeby lepiej panować nad piłką. Ogólnie to chyba nie jest jakaś niespodzianka, że najlepsi piłkarze z reguły mają stosunkowo małe stopy, i starają się mieć jak najmniejsze buty. To pomaga.

Często najlepsi piłkarze są też niscy, jak Messi, Hazard, Ribery. Pamiętajmy o tym. W niskości siła i godność. Niby nie wiąże się to z tematem, ale przypadkowo chciałem o tym wspomnieć.

Edytowane przez ogqozo

Tutaj specjalnie dla fana PD, oglądającego Real i Barcelone (mniej) od czasów Sukera, koronny dowód na to, że Leo gra jako napastnik, nie kreator stwarzający partnerom sytuację, absolutnie nie pomocnik ciągnący grę zespołu. Dla ułatwienia sam Leo, bez nudnego meczu.

http://youtu.be/xdBKmcmsImc

Nie żeby każdy inny mecz specjalnie różnił się od tego wczorajszego jeżeli chodzi o jego zadania na boisku.

ok, super. Kto jest napastnikiem w barcelonie, mógłbyś mi napisac bo wiesz, ja sie nie znam a dla takiego gościa który o piłce i formacjach wie wszystko chyba nie problem mi wytłumaczyć? No chyba że barca nie ma napastnika.

Wiadomo że jesteś nieomylny więc chciałbym żebyś powiedział coś więcej na temat niesłychanego dryblingu Zlatana którego stawiasz obok Zidane i Ronaldinho. (xD)

Może o tym nie wiesz, ale gościowi 186 łatwiej niż gościowi 170 strzelić bramkę głową. :-] Na pewno Messiemu jest łatwiej, ale to nie znaczy, że jak ktoś jest niższy to nie może imponować dryblingiem, a za przykład dam Zidane'a. Praktycznie ten sam wzrost, a czarował zwodami. Albo ktoś to ma albo nie. Ja mam bzika na punkcie dryblingu i dla mnie jest on jednym z głównych wyznaczników przy ocenie umiejętności indywidualnych. Dobrze wiemy, że Messi nie tylko to potrafi, bo może nie ma takiego pier.dolnięcia jak Ronaldo, ale technikę strzałów na pewno ma lepszą. Skuteczność wolnych też ma na tym samym poziomie o ile nie lepszą co Cris. Szybkość bez piłki to wiadomo, Ronaldo jest bezkonkurencyjny, ale jednak szybkość z piłką przy nodze odgrywa większą rolę w futbolu, na pewno w graniu atakiem pozycyjnym. Podania to też mocna strona Leo, Ronaldo już nie za bardzo, szczególnie ostatnio kuleje u niego gra z klepki. Ronaldo to typowy rzemieślnik, koleś od wykończenia akcji. Wszystko dzięki ciężkiej pracy, szacunek dla niego, ale pewnych rzeczy nie przeskoczy.

No i ok, i jeden ma pełno atutów których drugi nie ma i na odwrót. Przeciez nie mówie że nie.

Wielu wspaniałych piłkarzy i wspaniałych ludzi ma rozmiar 41.

Z tego co wiem, to Cristiano ma stopę na jakieś 43 albo więcej, ale nosi 41, żeby lepiej panować nad piłką. Ogólnie to chyba nie jest jakaś niespodzianka, że najlepsi piłkarze z reguły mają stosunkowo małe stopy, i starają się mieć jak najmniejsze buty. To pomaga.

.

Co ?

Korki 2 numery mniejsze ?

Przeciez po jednym meczu stopa odpada.

Sam mam 44, gralem kiedys w mercurialach vaporach od kumpla 43 i po meczu mialem blazy az platy skory z nogi sciagalem.

Ja rozumiem, ze oni maja buty robione na miare, co do mm ale, ze ma 2numery mniejsze w to nie uwierze, gdyz sam pol zycia przegralem w pilke..

...

ok, super. Kto jest napastnikiem w barcelonie, mógłbyś mi napisac bo wiesz, ja sie nie znam a dla takiego gościa który o piłce i formacjach wie wszystko chyba nie problem mi wytłumaczyć? No chyba że barca nie ma napastnika.

Wiadomo że jesteś nieomylny więc chciałbym żebyś powiedział coś więcej na temat niesłychanego dryblingu Zlatana którego stawiasz obok Zidane i Ronaldinho. (xD)

To chyba nie jest żadna tajemnica, że Barcelona gra bez klasycznego napastnika? Podobnie gra reprezentacja Hiszpanii od jakiegoś czasu. Naprawdę nie piszę tutaj nieomylnych prawd objawionych mi przez bogów futbolu. Zawodnicy mają umieć zachować się w dowolnej sytuacji i w ataku i w obronie.

Nie napisałem, że Zlatan drybluje jak Zidane. Podałem przykład zawodnika nienormalnie wręcz wysokiego jak na warunki gracza z pola z doskonałym dryblingiem. Zidane był bogiem, Zlatan nim bywa.

Edytowane przez Gość

...

To chyba nie jest żadna tajemnica, że Barcelona gra bez klasycznego napastnika? Podobnie gra reprezentacja Hiszpanii od jakiegoś czasu. Naprawdę nie piszę tutaj nieomylnych prawd objawionych mi przez bogów futbolu. Zawodnicy mają umieć zachować się w dowolnej sytuacji i w ataku i w obronie.

Nie napisałem, że Zlatan drybluje jak Zidane. Podałem przykład zawodnika nienormalnie wręcz wysokiego jak na warunki gracza z pola z doskonałym dryblingiem. Zidane był bogiem, Zlatan nim bywa.

A ja napisałem że Messi jest rasowym napastnikiem tak? Napisąłem nominalnym nie rasowa 9 z tego co pamietam ale ty musisz pokazac jaki to kanabis jest głupi, troche smutne i jest mi przykro :(

Messiemu bliżej do napastnika niz pomocnika, a że prowadzi gre , dogrywa tez kolegom, i co  z tego? Weedług ciebie napastnik to tylko rasiak dokładający noge w polu karnym? Ronaldo też ma wiele asyst i co, w takim razie jest pomocnikiem? Bez spiny gościu ale po prostu czepiasz sie mnie na siłe.

Moim zdaniem barca gra tak jak napisał wronerro

Edytowane przez kanabis

Naprawdę na siłę?

Nie ma  sie za znawce PD ale obserwuje co sie w niej dzieje od czasów Realu w którym grał Suker , Raul czy Mijatovic. Ogólnie beka z tych co twierdza że Turbo messi ma tak wyjątkowy wpływ na gre barcy bo nie ma. Ze niby messi rozgrywa piłke albo tworzy sytuacje partnerom xDDDD Gra barcy jest zalezna od formy duetu Xavi, Iniesta, kto mysli inaczej ten sie nie zna. Dobranoc

To w końcu dogrywa i prowadzi grę, czy jednak xDDDD?

Nominalnym, a nie rasową 9 czyli co? Liczy się jego ustawienie na boisku czy na przedmeczowym wykresie? Nominalnie Messi może być nawet obrońcą, ale co to ma wspólnego z jego grą? Nominalnie Cesc grał przed ostatnie miejące jako "napastnik" (na miejscu Messiego) strzelił  "tylko" 7 bramek a wniósł do gry więcej niż Pedto, który strzelił o 4 bramki więcej.

Czy według mnie napastnik to zawodnik, który tylko dokłada nogę w polu karnym? Mnie? Przypominam kolejny raz tekst o sprinterze i tym, że jak napastnik strzela 3 bramki to MUSI być lepszy od napastnika strzelającego 2 bramki, w innym wypadku jest pewnie xDDDD.

Ronaldo to skrzydłowy, a jednym z zadań skrzdłowych jest dogrywanie piłek kolegom. Z tego co wiem.

Edytowane przez Gość

Ok, Messi to pomocnik, ronaldo jest bramkostrzelnym obrońcą. Złota piłka nie ma nic wspólnego z najlepszym zawodnikiem, pewnie dlatego messi ją dostał tyle razy pod rząd. Casillas jest ch.ujowy. Ani messi ani ronaldo nie jest od strzelania bramek. Już dobrze? koniec tematu, nie chce mi sie tego drążyć bo to nie ma sensu.