Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

No jak dla mnie wyraźnie pisze, że za stratę punktów Realu sędzia nie odpowiada, natomiast odpowiada za pogorszenie całościowego obrazu meczu.

Co można uznać za celne. Dość kontrowersyjna sytuacja, mało kto zgodziłby się z czerwoną kartką i brakiem takowej dla zawodnika Bilbao. Jednakże Real i tak nie wyglądał, jakby miał wygrać ten mecz. Jednak Ronaldo raz się zerwał i wyłożył Jese, kto wie, co mógłby jeszcze zrobić.

Real nijak nie dogonił Barcelony, bo nadal jest trzeci. Wygląda na to, że na koniec sezonu każda pojedyncza strata punktów może być rozpamiętywana, więc oba zespoły pewnie są złe. Jednak w przypadku Barsy, tak jak pisałem, widziałem na razie jednorazowy przypadek fatalnej obrony, który wcześniej w sezonie się nie zdarzył. Co do Realu - był to wyjazdowy mecz z jednym z trudniejszych przeciwników (chyba numerem 4 w Hiszpanii) i można było się spodziewać, że metoda na poprzednie mecze może nie wystarczyć, jeśli rywal będzie miał inicjatywę, a jeszcze strzeli gola. Nie jestem fanem obecnego ustawienia, 4-4-2 czy 4-2-4, z Di Marią na lewej flance, bo ani on do tego przyzwyczajony, ani Ronaldo do tego, że ktoś mu ją zajmuje. Jak na ambicje i możliwości Realu, to jest dalekie od optimum ustawienie ofensywne.

Real nijak nie dogonił Barcelony, bo nadal jest trzeci. Wygląda na to, że na koniec sezonu każda pojedyncza strata punktów może być rozpamiętywana, więc oba zespoły pewnie są złe. Jednak w przypadku Barsy, tak jak pisałem, widziałem na razie jednorazowy przypadek fatalnej obrony, który wcześniej w sezonie się nie zdarzył. Co do Realu - był to wyjazdowy mecz z jednym z trudniejszych przeciwników (chyba numerem 4 w Hiszpanii) i można było się spodziewać, że metoda na poprzednie mecze może nie wystarczyć, jeśli rywal będzie miał inicjatywę, a jeszcze strzeli gola. Nie jestem fanem obecnego ustawienia, 4-4-2 czy 4-2-4, z Di Marią na lewej flance, bo ani on do tego przyzwyczajony, ani Ronaldo do tego, że ktoś mu ją zajmuje. Jak na ambicje i możliwości Realu, to jest dalekie od optimum ustawienie ofensywne.

To co zrobił skoro mają tyle samo punktów?

Dwa mecze zawieszenia za obraźliwy gest klepania się w twarz w kierunku sędziego. Czerwona kartka i jeden mecz przerwy OK, ale dodatkowa kara to trochę przesada.

No ale ważne, że dzisiaj Cristiano zagra, bo tym razem w derbach Madrytu to Real ma coś do udowodnienia. Nie zagra za to Bale, który znowu ma problemy zdrowotne, a od początku ponownie zobaczymy Jese, do którego los się ostatnio uśmiecha.

Myślę, że możemy liczyć na zacięte spotkanie i wymianę ciosów, a nie 90 minutowy klincz, jak w przypadku spotkań Barcelony z Atletico. W każdym razie tego sobie i Wam życzę. ;)

Real póki co w sumie lepszy, ale nie na tyle, żeby sobie stworzyć choćby jedną stuprocentową okazję. Samobój bolesny, bo strzał Pepe nawet w bramkę nie leciał. Krystyna mecz GOTY, za to Jese zdecydowanie gra dobre zawody . Nasze ulubione chłopaki (Pepe i Cota) podszczypują się aż miło, Simeone znowu bawi się w Jose z takimi zagrywkami.

1901714_715874685129909_277308123_n.jpg

No jestem ciekaw kto by się nie w(pipi)iał przy takim zawodniku jak Diego Costa. Poza tym co takiego Pepe zrobił? Kibice United widzę uwzięli się na niego. Real bardzo dobre spotkanie, choć oczywiście przy dwóch bramkach mieli kupę szczęścia. Jedynie Ronaldo beznadziejny, równie dobrze mógł nie wychodzić na boisko, przerwa dobrze mu zrobi.

Edytowane przez MYSZa7

Atletico bezradne i grające w swoim stylu: jak nam nie idzie to trochę posymulujemy i przeoramy przeciwników. Real dominował przez cały mecz i zasłużenie wygrał. Dziwne, że Costa nie wyleciał z czerwoną kartką za "uderzenie" Pepe. Za takie samo zagranie Ronaldo dostał czerwoną.

To był Raul Garcia, który z kolei miał spinkę z Xabim.

Arbeloa jak zobaczył co Costa odpyerdala to pięknie mu później po cichaczu nadepnął na nogę pod polem karnym. Jak na co dzień nie popieram takiego zachowania tak Coscie się najzwyczajniej w świecie należało. Później jeszcze piękne kolanko dostał w ryj od Ramosa śmieć yebany.

Edytowane przez MYSZa7
  • Minusik 2

Atletico bezradne i grające w swoim stylu: jak nam nie idzie to trochę posymulujemy i przeoramy przeciwników. Real dominował przez cały mecz i zasłużenie wygrał. Dziwne, że Costa nie wyleciał z czerwoną kartką za "uderzenie" Pepe. Za takie samo zagranie Ronaldo dostał czerwoną.

To był Raul Garcia, który z kolei miał spinkę z Xabim.

Arbeloa jak zobaczył co Costa odpyerdala to pięknie mu później po cichaczu nadepnął na nogę pod polem karnym. Jak na co dzień nie popieram takiego zachowania tak Coscie się najzwyczajniej w świecie należało. Później jeszcze piękne kolanko dostał w ryj od Ramosa śmieć yebany.

Chodzi mi o sytuację z drugiej połowy chwilę po tym jak Costa dostał żółtą. Pepe śmiał się z niego a ten jak to ma w zwyczaju nie wytrzymał i poszedł liść w kierunku zawodnika Realu.