Opublikowano 23 listopada 201410 l Busquets musiał zauważyć, że moja miłość do niego mocno podupadła, bo wczoraj zagrał fenomenalne zawody, co z miejsca przełożyło się na znikomą działalność rywala pod bramką Barcy (gol to partactwo Pique i Alvesa + pech Alby). Praktycznie nie do przejścia, odpowiedzialnie dysrtybuował piłkę do kolegów, oczy dookoła głowy, forma jak sprzed 1,5 roku. Doskonały przykład tego jak ważny jest zawodnik na jego pozycji w taktyce Barcelony. Suarez znowu zagrał świetne zawody i pokazał Alvisowi, że zamiast wrzucać 10 razy na pałe można czasami popatrzyć gdzie stoi kolega z drużyny. Praktycznie każda jego wrzutka daje szanse na dojście do niej, buk! Brakuje mu gola, ale waleczność i gra pod kolegów powoduje, że trudno mieć mu to za złe (zwłaszcza, że serio nie ma z czego strzelać tych goli, bo jak zauważył Ludwes Leo i Messi nie zwracają jeszcze na niego uwagi, a to jest przecież dynamit, który jak odpali, to się będzie działo!). Messi wczoraj 3 bramki i kilka świetnych zagrań, ale gdyby w Sevilli na obronie było jeszcze ze dwóch Krychowiaków, to by go zadeptali. Wiem, wiem, 3 bramki, ale kto oglądał, ten widział ile razy nasz zawodnik ownował Leo. Aż mi było wczoraj szkoda Grzesia, zdecydowanie najlepszy zawodnik przegranych (zaryzykowałbym stwierdzenie, że jeden z najlepszych na boisku), ratował im tyłek wieeeeeele razy. Neymar chyba też odsapnął i zagrał bardzo fajne zawody. On się cały czas rozwija. Xavi klasa, ale kolega Rakitic (mimo gola) prawie zupełnie niewidoczny, mało produktywny tak w destrukcji jak i w ataku. Ze dwa dobre przerzuty na Alvesa i kilka fatalnych zagrań. Rudy bardzo spoko w obronie, ale miał gigantyczne problemy z rozgrywaniem piłki. Gubił się i podawał rywalom. Pique z wyjątkiem tej jednej wtopy zagrał bardzo dobrze. Alves podobnie, mało wrzutek (ufff!) Widać było, że Barca grała zdecydowanie szybciej i drugi gol Leo to wynik dawno nie widzianej na Camp Nou porządnej kontry. Nie napalam się, bo Sevilla ostatnio gra piach. Za tydzień Valencia i ciekawostka: DC Comics złożyła zażalenie na Valencie za bezprawne użycie wizerunku nietoperka w nowym logo ( oczywiście chodzi o podobieństwo do logo Batka)
Opublikowano 23 listopada 201410 l Vermaelen znów kontuzjowany xD Zubi powinien wylecieć za te transfery obrońców.Douglas,Mathieu,Vermaelen same gwiazdy.Wenger płakał jak sprzedawał.Ja pier.dole Edytowane 23 listopada 201410 l przez Ader
Opublikowano 23 listopada 201410 l Kolejny słaby mecz Messiego, jak to obecnie ma w zwyczaju. Gole w sumie Sevilla sama sobie wbiła, Messi był po prostu mniej beznadziejny od reszty.
Opublikowano 23 listopada 201410 l Również oglądałem to spotkanie i gra Barcelony nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia. Sevilla natomiast wyglądała tragicznie, chyba przegrali ten mecz gdy wsiadali do autokaru w Sewilli. Po raz kolejny potwierdziło się, że Emery nie umie grać przeciwko gigantom. Co do dnia dzisiejszego, kolejny tragiczny mecz Valencii, bez Parejo ta drużyna w ogóle nie funkcjonuję.
Opublikowano 23 listopada 201410 l Tymczasem Ancelotti odpowiedział na pytanie, co zrobi, gdy wróci Bale. Zagrały wszystkie gwiazdy - Cristiano, Benzema, James, Bale ORAZ Isco. Do tego Kroos i obrona. Łu! Jakimś cudem, nadal skończyło się to wygraną 4-0, choć rywal nieco walczył.
Opublikowano 24 listopada 201410 l Trochę to przerażające, ale i piękne. Rywal tak jest zajęty odpieraniem ostrzału na własną bramkę, że nie ma kiedy użądlić Realu. Niech ten sen trwa jak najkrócej. Visca el Barca!
Opublikowano 30 listopada 201410 l Liga hiszpańska prawdziwa uczta dla oczu, nie ważne kto gra https://www.youtube.com/watch?v=_2aNclCleqI
Opublikowano 30 listopada 201410 l Atletico wygrywa z Depor 2-0... bramki oczywiście po stałych fragmentach gry. Inaczej chyba nie potrafią.
Opublikowano 30 listopada 201410 l Materace grają futbol XXII wieku, nic dziwnego, że go nie rozumiemy
Opublikowano 30 listopada 201410 l Brakuje w Barcelonie drugiego kreatywnego pomocnika. Myślę, że wejście Iniesty dużo da. A Suarez znowu nieskuteczny.
Opublikowano 30 listopada 201410 l Iniesty na ławce nie ma nawet Jest tylko Rakitic, no albo w ostateczności Rafinha.
Opublikowano 30 listopada 201410 l Po ostatnim meczu rozmawiałem z kolegą: co by Barcelonie szkodziło zastąpić Rakitica Busquetsem? Odpowiedź przyszła ekspresowo W sumie to niczym, nie ma specjalnie różnicy w grze do przodu.
Opublikowano 30 listopada 201410 l Iniesty na ławce nie ma nawet Jest tylko Rakitic, no albo w ostateczności Rafinha.Przecież miał już być .No nic. Suarez. Ech... Sędzia król. Edytowane 30 listopada 201410 l przez Ludwes
Opublikowano 30 listopada 201410 l Busquets i Alves jakie drewna. Kur.wa na Buskietsa już drugi sezon z rzędu nie idzie patrzeć,tak się stoczył,że szok.O Alvesu nie wspominam,bo już dawno gra piach. Edytowane 30 listopada 201410 l przez Ader
Opublikowano 30 listopada 201410 l Zacięty mecz Valencii z Barcą. Barca chyba pierwszy raz od wielu lat gra dwoma pomocnikami defensywnymi. Valencia gra trochę jak Real w takim meczu, choć głębiej, czekają na kontry, które wyglądają całkiem ładnie, sporo graczy gotowych ruszyć. Messi stłamszony, ale Suarez i Neymar jeszcze bardziej.
Opublikowano 30 listopada 201410 l Kuwa!!!!!! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano 30 listopada 201410 l Lol jakby tu nie wpadło to już do końca sezonu nic by chyba nie wpadło
Opublikowano 30 listopada 201410 l Akurat Sergio ostatnie 15 minut grał bardzo dobrze Wygrana sprawiedliwa, ale było bardzo ciężko.
Opublikowano 30 listopada 201410 l 3 pkt są,ale piłkarze Barcy mogliby się uczyć od zawodników Valencii pressingu i zaangażowania.
Opublikowano 30 listopada 201410 l Cóż, po tym jak sędzia ograbił Barcę z gola Suareza, to zwycięstwo im się należało.