Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej rozsądku, bo jak napisał sędzia nie ma foto komórki i nie ma prawa zauważyć takiego spalonego. Gwiazdanie takich sytuacji to jest loteria. Owszem według przepisów spalony był, ale przepisy nie wskazują też odpowiednich środków do ich egzekwowania. Ot piłka nożna.

I z tego co pamiętam w takich stykowych sytuacjach przepisy podają, że arbiter powinien "gwizdać" na korzyść napastnika, chyba, że znowu coś zmienili.

Opublikowano

JA bym tu nic nie gwizdał. Przeciez to jest niemozliwe do wychwycenia. Załoze sie ze w dalszej czesci obronca robi krok do przodu i dlatego sedzia przenoszac wzrok ocenił ze Benzema jest od niego za daleko i musiał byc spalony

Opublikowano

Z gatunku rzeczy zabawnych:

Mniej więcej tydzień temu informowaliśmy, że Thomas Vermaelen zaczął już biegać i miał wykonać kolejny krok w swojej rekonwalescencji, jednak w poniedziałek wieczorem Mundo Deportivo ujawniło, iż sytuacja wcale nie wygląda tak różowo. Pięć dni temu Belg przestał biegać z powodu problemów z jednym z mięśni.

Facet za mieszkanie w Barcelonie dostaje całkiem niezłe pieniądze. Brawo Zubi!

Opublikowano

I pomyśleć, że na debilpejdżu fani Manchesteru płakali, że Wenger puścił Vermaelena do Barcelony za mniejsze pieniądze, niż oferował MU.

Może mają lepszych fizjoterapeutów w Manchesterze, no nie wiem.

Opublikowano

Rakitic perfekcyjne zawody. Po drugiej stronie Messi, któremu udało się jedno zagranie i to w okolicach 87 minuty.

Suarez coraz lepszy i to mnie cieszy, bo przy tym ustawieniu to on zazwyczaj odpowiada za wykończenie.

Opublikowano

Z gatunku rzeczy zabawnych:

Mniej więcej tydzień temu informowaliśmy, że Thomas Vermaelen zaczął już biegać i miał wykonać kolejny krok w swojej rekonwalescencji, jednak w poniedziałek wieczorem Mundo Deportivo ujawniło, iż sytuacja wcale nie wygląda tak różowo. Pięć dni temu Belg przestał biegać z powodu problemów z jednym z mięśni.

Facet za mieszkanie w Barcelonie dostaje całkiem niezłe pieniądze. Brawo Zubi!

Dla mnie najlepszy przykład i tak bedzie naszego jurka dudka. Co mial osiagnąc osiągnął z liverpoolem a potem przeniosł sie do slonecznej hiszpanii zarabiając pieniadze za treningi i pogaduszki z najwiekszymi gwiazdami europejskiej piłki. <OK>

Opublikowano

Ja bym nie porównywał, bo to zupełnie co innego. Dudek pełnił rolę drugiego bramkarza, a to jest dosyć specyficzne zajęcie. Problemów zdrowotnych nie miał, a jak trzeba było to grał solidnie (a właśnie tego oczekuje się od rezerwowego golkipera). Nie, żebym winił Thomasa. To o Zubizarete (i ogólnie sztab odpowiedzialny za transfery) mi chodzi, który zdawał sobie sprawę z problemów  zdrowotnych TV, zwłaszcza w momencie podpisywania kontraktu.

Opublikowano (edytowane)

No i Valencia po zwycięstwie nad Realem Sociedad zrównuję liczbą pkt Atletico, które gra dzisiaj trudne spotkanie z Sevillą.

Liga pięciu drużyn? jeszcze za wcześnie, ale jeżeli tendencja się utrzyma to już za rok będzie bardzo ciekawie w walce o mistrzostwo 

Valencia - wreszcie ma pieniądze, które pozwalają nie sprzedawać za bezcen piłkarzy(Isco) dzięki czemu może skupić się na odbudowie potęgi
Sevilla - tu pieniędzy jest mniej, ale mimo to klub jest mądrze zarządzany dzięki temu z roku na rok staje się mocniejszy

Villarreal- czarny koń rywalizacji o lige mistrzów, grający jedną z najładniejszych piłek w lidze 

Edytowane przez asax
Opublikowano

Bardzo asekuracyjny mecz w Madrycie. Najlepszą okazję miało Villarreal, ale Carvajal popisał się fantastyczną paradą.

Opublikowano

szacunek dla Villarrealu, bardzo  mi się podoba ta drużyna.

Vietto to kocur, wielka szkoda, że Valencia nie skorzystała z opcji pierwokupu gdy miała okazję 

Opublikowano

Villarreal to obecnie drużyna, której trudno nie lubić, bardzo dobrze wyglądają w starciach z mocnymi drużynami i grają ładny otwarty futbol. Chciałbym ich zobaczyć w finale LE w Warszawie.

Opublikowano

Ronaldo kolejny rekord. Tym razem piąty sezon z rzędu strzela conajmniej 30 goli w sezonie. Jako jedyny w historii primera division

:banderas: