Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Wymęczył Real to zwycięstwo, chociaż trzeba przyznać, że Eibar mimo ambicji i dobrego przygotowania nie miało specjalnych argumentów w ofensywie. W gruncie rzeczy Królewscy naprawdę słabo grali, masa anemicznych podań, które po prostu nie doturlały się do celu,  Eibar zanotowało sporo przechwytów z w sumie takiej niefrasobliwości zawodników Realu. Gole dla Realu w sumie z niczego (wrzutka i naciągany karny), najlepsze okazje wiadomo kto zmarnował (i teraz to już nawet wolne z 16 metrów bije na wysokości pasa obrońców)

Dodatkowo mecz totalnie bez polotu, Real już od kilku spotkań nie wie co zrobić z piłką, posiadanie jej nie przekłada się praktycznie na żadne zagrożenie, wszystko jest powolne, zero zaskoczenia. Nawet udanych akcji indywidualnych praktycznie brak (symulki, pokrzykiwania na arbitra przez Ronaldo to w ogóle żenada - więcej pracy na boisku, na rzecz kolegów by się przydała). Ledwo dotrwałem do końca tego spotkania.

Tak szczerze to od spotkania z Barcą spisałem ten sezon na straty i nie oglądam spotkań Realu. To co zaserwował duet Benitez - Perez kibicom Realu to jest najgorszy Real jaki widziałem odkąd kibicuję temu klubowi, czyli od 17 lat. Na kolejne "słowa uznania" zasługuje sztab medyczny. Takiej kompromitacji to chyba żaden topowy team nie doświadczył w ostatnich 5 latach. Żeby co tydzień łamał się kolejny zawodnik? I jeszcze Sanitas za to grubą kasę dostaje :yao:

Edytowane przez Kymel

Real Capello z 2006 roku był gorszy do oglądania, choć tam w sumie walczyli do końca i nie było pajaców którzy się wywalali przy byle kontakcie, jak to ma miejsce teraz. A szpital Arsenalu bardzo trudno pobić. Oni mają tak co roku. A Sanitas nie odpowiada bezpośrednio za przygotowanie zawodników.

Edytowane przez MYSZa7

I taki typ będzie w trójce najlepszych piłkarzy na świecie.

Jaki taki co wykorzystuje rzuty karne? Przydałby sie taki barcelonie.
Ronaldo znajdzie się w trójce tylko dzięki nazwisku. Wczorajszy mecz to był koncert. Skur.wysyn rzucał się co chwilę, próbując wymusić karnego (a przypominam, że to typ, który zabiłby Messiego i Neymara jedną ręką), jego drybling jest dramatyczny, a skuteczność też nie taka jak kiedyś.

Messi, Neymar i Suarez - tak powinno wyglądać podium. Na czwartym Lewandowski. Ronaldo piąty.

No i jest:

Messi

Neymar

Ronaldo xDDD

Edytowane przez Ludwes

Dla mnie Złotą Piłkę powinien dostać (czy tam być na podium) ktoś, kto był świetny indywidualnie i ktoś, kto coś w danym roku zdobył drużynowo. Trójka z Barcelony jest tutaj poza zasięgiem. Indywidualnie? Myślę, że każdy z nich był w tym roku od Portugalczyka lepszy. Koleś zdobył ponad 40 goli, owszem, ale jego wpływ na grę Realu jest bardzo mały. 

Nie, poważnie, od niego powinien być wyżej nawet Lewandowski. Gdzie jest Suarez, kur.wa, gdzie? Nie wierzę, że go tu nie ma.

Kabi, napiszę inaczej:

Suarez - ponad 40 goli; potrójna korona

Lewandowski - ponad 40 goli; mistrzostwo Niemiec

Rozumiesz, co mam na myśli? Cała piątka ma podobne statystyki (Messi, Neymar, Cristiano, Suarez, Lewy), a że za trójką z Barcy przemawiają trofea, to ich bym umieścił na podium. 

Co do Ronaldo - no proszę cię. Gdzie był w meczu z Barceloną, dwumeczu z PSG? Ja wiem, że to mecze tylko z drugiej połowy tego roku, ale on naprawdę gra słabo, gdy słabo gra Real. 

Jak wyzej. 

Zgadzam sie powinna byc po zakonczeniu sezonu. A tak to sa wlasnie takie kwiatki, Neymar nie błyszczał jak teraz na poczatku roku no ale wez nie umiesc na podium tak grajacego teraz piłkarza no nie? A Ronaldo? Grął bardzo dobrze na poczatku roku ale teraz bedzie ze jak mozna wrzucac piłkarza ktory gra tak slabo w tym sezonie na podium ZP? Zawsze najlepiej zapada w pamiec to co sie ostatnio dzieje. Czyli gra duetu Suarez-Neymar. Bo skoro jestesmy obiektywni z ronaldo badzmy tez obiektywni z messim który w tym sezonie tez nie pokazął tyle zeby umieszczac go na podium ZP , no co moze nie mam racji? Patrzac przez pryzmat tego co sie ostatnio działo to podium powinno wygladac LEwandowski-Suarez-Neymar. No ale tak jak pisałes trzeba dorzucic nazwiska , czyli Ronaldo , Messi.

No ale Messi jest przez poczatek roku i to samo Ronaldo wiec nie wiem dlaczego dziwi jego nominacja.  

Chyba tylko w meczu ligowym z Sevillą w tym roku CR7 wybił się ponad poziom kolegów kiedy rywalem nie był ligowy średniak, a to było pół roku temu. Pierwsze 3 miesiące roku miał słabe (pamiętamy, bo za kryzys formy obarczany był kryzys w związku), później grał mocno w kratkę, zdarzały mu się pojedyncze zrywy jak kluczowa asysta z Atletico (chociaż ogólnie grał piach w dwumeczu) w ćwierćfinale LM, ostatnie dwa miesiące też męczy bułę na poziomie z początku roku. Ratują go statystyki w 2015. Trochę podobnie jest z Suarezem (też momentami nie da się go oglądać, ale jednak wciska te bramki), ale świetnych spotkań w tym roku jednak zaliczył co najmniej kilka więcej od Ronaldo, a już na pewno jego bramki dawały więcej punktów w meczach z mocnymi rywalami (2x Real, Juve, PSG, City, Valencia...). Lewandowski grał chyba najrówniej, ale też gra w zespole zdecydowanie górującym nad resztą ligi, w CL cudów nie było. Mimo wszystko jednak nad CR7, głównie za to, że nie miewał tak fatalnych okresów jak on. Z dwójki Lewy - Suarez można wybrać, dla mnie jednak Suarez, bo miał duży wpływ na wyniki decydujących i trudnych spotkań. Po prostu facet jest lepszym piłkarzem. Tak naprawdę na podium (nie wspominając o nominacji) zasłużył Busquets , bezdyskusyjnie na przestrzeni całego roku jest najrówniej (czyt. na wysokim poziomie) grającym piłkarzem świata, do tego z pozycji defensywnego pomocnika potrafi uczynić sztukę. Dla mnie to jest piłkarz roku, drugi Messi (chociaż trzeba przyznać, że pierwsze półrocze grał kosmos jakiego chyba nikt nigdy nie grał na poziomie klubowym), trzeci Neymar.

Kabi jak Ronaldo grał dobrze na początku roku, a Neymar nie, to przypomnij o tym zawodnikom choćby Atletico, PSG, Bayernu... Fakt nie tak dobrze jak teraz, ale to nadal był poziom ciut wyżej niż niszczący Granadę Ronaldo.

Jak wyzej.

Zgadzam sie powinna byc po zakonczeniu sezonu. A tak to sa wlasnie takie kwiatki, Neymar nie błyszczał jak teraz na poczatku roku no ale wez nie umiesc na podium tak grajacego teraz piłkarza no nie? A Ronaldo? Grął bardzo dobrze na poczatku roku ale teraz bedzie ze jak mozna wrzucac piłkarza ktory gra tak slabo w tym sezonie na podium ZP? Zawsze najlepiej zapada w pamiec to co sie ostatnio dzieje. Czyli gra duetu Suarez-Neymar. Bo skoro jestesmy obiektywni z ronaldo badzmy tez obiektywni z messim który w tym sezonie tez nie pokazął tyle zeby umieszczac go na podium ZP , no co moze nie mam racji? Patrzac przez pryzmat tego co sie ostatnio działo to podium powinno wygladac LEwandowski-Suarez-Neymar. No ale tak jak pisałes trzeba dorzucic nazwiska , czyli Ronaldo , Messi.

No ale Messi jest przez poczatek roku i to samo Ronaldo wiec nie wiem dlaczego dziwi jego nominacja.

Nic by się nie zmieniło. Nadal jedni piłkarze graliby lepiej na początku, a inni na końcu.

I tak jak pajgi napisał - Ronaldo wcale nie grał na początku roku bardzo dobrze. Miał wielki kryzys (26 bramek po 15 kolejkch, a później, czyli na początku 2015, kilka meczów bez bramki). Myślę, że Neymar (który też nie grał tak dobrze jak na początku sezonu) i Suarez prezentowali się lepiej. I byli przede wszystkim bardziej regularni, a nie strzelić raz 5 goli Granadzie, a później posucha. O ważnych bramkach, jakie strzelili, nie będę wspominał.

Messi do czasu kontuzji to po prostu Messi. Bóg.

Edytowane przez Ludwes