Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Ronaldo grał dobrze na początku roku, Ronaldo ma wpływ na grę Realu... Ja pyerdole xD

Trio MSN zniszczyło w tym roku, a ten że Neymar zaczął grać pod koniec roku.

A to z Messim to już w ogóle musi być troll.

Ty Kabi nie masz może konta na rm.pl? Daniello11, 19Ramos02 albo michaelq? Musisz być którymś z nich :D

Edytowane przez MYSZa7

Wczoraj odbyła się gala, na której wręczano nagrody za poprzedni sezon:

najlepszy bramkarz - Claudio Bravo

najlepszy obrońca - Sergio Ramos

najlepszy pomocnik - James Rodriguez

najlepszy napastnik - Lionel Messi

najlepszy piłkarz z Afryki - Sofiane Feghouli

najlepszy piłkarz z kontynentu amerykańskiego - Neymar

ulubieniec kibiców - Cristiano Ronaldo

Edytowane przez Ludwes

Ronaldo grał dobrze na początku roku, Ronaldo ma wpływ na grę Realu... Ja pyerdole xD

Trio MSN zniszczyło w tym roku, a ten że Neymar zaczął grać pod koniec roku.

A to z Messim to już w ogóle musi być troll.

Ty Kabi nie masz może konta na rm.pl? Daniello11, 19Ramos02 albo michaelq? Musisz być którymś z nich :D

Nie mam. Czytanie rm.pl czy blaugrany to ten sam poziom co czytanie komentarzy na onecie wiec raczej cos dla ciebie ;)

No z messiego troche beka. Pierwsza połowa roku boska w drugiej gra srednio ale złota piłka jego. Bo to messi. W tym roku to powinien byc Neymar albo Lewy, jak messi wygra złota piłke za 1/3 sezonu to bedzie smiech na sali. Choc w sumie kogo obchodzi złota piłka skoro w nominacjach był Bale albo Rakitic. xD

Zeby bylo jasne nominacja Ronaldo mnie nie dziwi ale podium to tez przesada i moim zdaniem. 

Edytowane przez kanabis

Hahaha. Nic nie mam do Lewego. Kibicuje Mu bardzo. Jest swietny, obok Suareza najlepsza "9" na swiecie ale... Skoro przegral rywalizacje o najlepszego pilkarza bundesligi z De Bruyne z tego co wiem w poprzednim sezonie to z jakiej paki ma dostac Zlota Pilke? Za 5 goli w 9 minut? Owszem pierwsze 3 miesiace tego sezonu rewelacja, niech utrzyma taka forme do Listopada i wtedy wygra ZP, zycze Mu tego z calego serca ale za 3 miesiace ta nagroda nie jest rozdawana. Messi zdobyl wszystko co mogl z klubem, zostal najlepszym pilkarzem BBVA, pokonujac kilku rywali, ktorzy sa w pierwszej 10 nominowanych do ZP wiec wynik moze byc tylko jeden.

Kazdy inny komentarz, jest po prostu wyrazem czystej niechęci do Leo.

Zamiast tak ciagle sobie cisnac, moze lepiej cieszyc sie, ze przyszlo Nam zyc w czasach, gdy możemy ogladac Leo i Cristiano w akcji, podziwiac Ich zdolnosci i bramki. Bo to jak ta dwojka zdominowala ostatnie lata pilki noznej to jest wyczyn, ktorego juz raczej nikt nie powtorzy.

Kolejny co nie rozumie, że ZP to nagroda indywidualna a nie drużynowa. I jest przyznawana za cały rok kalendarzowy a nie połówkę poprzedniego sezonu.

Wszyscy i tak dobrze wiemy, że to nagroda za popularność a nie umiejętności w danym roku. Za umiejętności to ona była przyznawana w czasach gdy wygrywał Cannavaro lub Zidane.

Edytowane przez Kymel

Kolejny co nie rozumie, że ZP to nagroda indywidualna a nie drużynowa. I jest przyznawana za cały rok kalendarzowy a nie połówkę poprzedniego sezonu.

Wszyscy i tak dobrze wiemy, że to nagroda za popularność a nie umiejętności w danym roku. Za umiejętności to ona była przyznawana w czasach gdy wygrywał Cannavaro lub Zidane.

Słuchaj, typie. Ja wiem za co jest przyznawana Złota Piłka. Wcześniej napisałem, że, moim zdaniem, to powinna być nagroda zarówno za umiejętności indywidualne (wpływ danego zawodnika na grę drużyny, gole, asysty, wykreowane sytuacje itp.), jak i za zdobyte nagrody drużynowe. Tak, to była moja opinia. Bo jak inaczej postawić jednego zawodnika nad drugim, gdy obaj mają podobne statystyki, a indywidualnie są na podobnym poziomie? Dla mnie to proste, patrzmy na zdobyte w danym roku trofea drużynowe. Patrzmy na gole naprawdę ważne, zdobyte w najważniejszych meczach sezonu. 

Kabi, napiszę inaczej:

Suarez - ponad 40 goli; potrójna korona

Lewandowski - ponad 40 goli; mistrzostwo Niemiec

Rozumiesz, co mam na myśli? Cała piątka ma podobne statystyki (Messi, Neymar, Cristiano, Suarez, Lewy), a że za trójką z Barcy przemawiają trofea, to ich bym umieścił na podium. 

Co do Ronaldo - no proszę cię. Gdzie był w meczu z Barceloną, dwumeczu z PSG? Ja wiem, że to mecze tylko z drugiej połowy tego roku, ale on naprawdę gra słabo, gdy słabo gra Real. 

Za zwycięstwa drużynowe są puchary a za osiągnięcia indywidualne złota piłka. Inna sprawa, że od dawna ta nagroda powinna być przyznawana po zakończeniu sezonu a nie na koniec roku.

No nie mów, że w twoim pierwszym poście, który zacytowałem, nie odnosiłeś się do mnie?

'

Rozumiem. Ty nie rozumiesz chyba, ze to wlasnie Messi pociagnal i pomogl Barcelonie zdobyc wszystkie trofea. Tak ciezko to zajarzyc? To byl i jest motor napedowy.

No widac po ostatnich miesiacach jak to barca sobie bez niego nie radzila.

O pomocy Barcelonie w zdobywaniu troefow, pisalem jak wiadomo o poprzednim sezonie, co jest chyba jasne? Wiec nie wiem czemu piszesz, ze Barca dobrze sobie bez Leo radzi, skoro Neymar i Suarez az takiej dyspozycji w poprzednim sezonie nie mieli a Leo nie byl kontuzjowany i gral praktycznie caly czas.

Gość suteq

Wczoraj odbyła się gala, na której wręczano nagrody za poprzedni sezon:

najlepszy bramkarz - Claudio Bravo

najlepszy obrońca - Sergio Ramos

najlepszy pomocnik - James Rodriguez

najlepszy napastnik - Lionel Messi

najlepszy piłkarz z Afryki - Sofiane Feghouli

najlepszy piłkarz z kontynentu amerykańskiego - Neymar

ulubieniec kibiców - Cristiano Ronaldo

Czyli normalnie. Piłkarze docenieni, a i "gwiazdka" dostała nagrodę pocieszenia. 

Głosują kapitanowie pierwszoligowych drużyn. Tzn. nie na wszystkie kategorie, Zamora dostaje bramkarz z najniższą średnią bramek na mecz, dla najlepszego piłkarza z Ameryki, Afryki i ulubieńca kibiców głosują kibice.