MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 (edytowane) Ronaldo grał dobrze na początku roku, Ronaldo ma wpływ na grę Realu... Ja pyerdole xD Trio MSN zniszczyło w tym roku, a ten że Neymar zaczął grać pod koniec roku. A to z Messim to już w ogóle musi być troll. Ty Kabi nie masz może konta na rm.pl? Daniello11, 19Ramos02 albo michaelq? Musisz być którymś z nich Edytowane 30 listopada 2015 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 Messi zdobył Złotą Piłkę już w czerwcu br. Od Lipca do końca Listopada (do dziś) mógłby już praktycznie w ogóle nie grać a i tak by to nic nie zmieniło. Będzie piąta złota piłka Panowie... piąta ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 (edytowane) Wczoraj odbyła się gala, na której wręczano nagrody za poprzedni sezon: najlepszy bramkarz - Claudio Bravo najlepszy obrońca - Sergio Ramos najlepszy pomocnik - James Rodriguez najlepszy napastnik - Lionel Messi najlepszy piłkarz z Afryki - Sofiane Feghouli najlepszy piłkarz z kontynentu amerykańskiego - Neymar ulubieniec kibiców - Cristiano Ronaldo Edytowane 1 grudnia 2015 przez Ludwes Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 (edytowane) Ronaldo grał dobrze na początku roku, Ronaldo ma wpływ na grę Realu... Ja pyerdole xD Trio MSN zniszczyło w tym roku, a ten że Neymar zaczął grać pod koniec roku. A to z Messim to już w ogóle musi być troll. Ty Kabi nie masz może konta na rm.pl? Daniello11, 19Ramos02 albo michaelq? Musisz być którymś z nich Nie mam. Czytanie rm.pl czy blaugrany to ten sam poziom co czytanie komentarzy na onecie wiec raczej cos dla ciebie No z messiego troche beka. Pierwsza połowa roku boska w drugiej gra srednio ale złota piłka jego. Bo to messi. W tym roku to powinien byc Neymar albo Lewy, jak messi wygra złota piłke za 1/3 sezonu to bedzie smiech na sali. Choc w sumie kogo obchodzi złota piłka skoro w nominacjach był Bale albo Rakitic. xD Zeby bylo jasne nominacja Ronaldo mnie nie dziwi ale podium to tez przesada i moim zdaniem. Edytowane 1 grudnia 2015 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Hahaha. Nic nie mam do Lewego. Kibicuje Mu bardzo. Jest swietny, obok Suareza najlepsza "9" na swiecie ale... Skoro przegral rywalizacje o najlepszego pilkarza bundesligi z De Bruyne z tego co wiem w poprzednim sezonie to z jakiej paki ma dostac Zlota Pilke? Za 5 goli w 9 minut? Owszem pierwsze 3 miesiace tego sezonu rewelacja, niech utrzyma taka forme do Listopada i wtedy wygra ZP, zycze Mu tego z calego serca ale za 3 miesiace ta nagroda nie jest rozdawana. Messi zdobyl wszystko co mogl z klubem, zostal najlepszym pilkarzem BBVA, pokonujac kilku rywali, ktorzy sa w pierwszej 10 nominowanych do ZP wiec wynik moze byc tylko jeden. Kazdy inny komentarz, jest po prostu wyrazem czystej niechęci do Leo. Zamiast tak ciagle sobie cisnac, moze lepiej cieszyc sie, ze przyszlo Nam zyc w czasach, gdy możemy ogladac Leo i Cristiano w akcji, podziwiac Ich zdolnosci i bramki. Bo to jak ta dwojka zdominowala ostatnie lata pilki noznej to jest wyczyn, ktorego juz raczej nikt nie powtorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 (edytowane) Kolejny co nie rozumie, że ZP to nagroda indywidualna a nie drużynowa. I jest przyznawana za cały rok kalendarzowy a nie połówkę poprzedniego sezonu. Wszyscy i tak dobrze wiemy, że to nagroda za popularność a nie umiejętności w danym roku. Za umiejętności to ona była przyznawana w czasach gdy wygrywał Cannavaro lub Zidane. Edytowane 1 grudnia 2015 przez Kymel Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 243 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Przyszło nam żyć czasach gdzie docenia się tylko ofensywnych graczy, zapominając o reszcie piłkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Rozumiem. Ty nie rozumiesz chyba, ze to wlasnie Messi pociagnal i pomogl Barcelonie zdobyc wszystkie trofea. Tak ciezko to zajarzyc? To byl i jest motor napedowy. Oczywiscie, ze tak. Brakuje mi np. Busquetsa w tym zestawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Beka, jeśli przyznawana jest za umiejętności, to dawno powinien wygrać Robben, a nie Crystek. Robben jest piłkarzem lepszym od Cristianka, ale mniej medialnym i tylko dlatego nigdy nie sięgnął po ZP. Może jeszcze ze względu na kontuzje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Robben moze dostac nagrode jedynie za najbardziej samolubnego gracza i nawet wiem z kim by byl w finalowej trojce... Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Z depayem i sturridgem Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 ' Rozumiem. Ty nie rozumiesz chyba, ze to wlasnie Messi pociagnal i pomogl Barcelonie zdobyc wszystkie trofea. Tak ciezko to zajarzyc? To byl i jest motor napedowy. No widac po ostatnich miesiacach jak to barca sobie bez niego nie radzila. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 To też pokazuje jakimi kozakami są Neymar i Suarez. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Kolejny co nie rozumie, że ZP to nagroda indywidualna a nie drużynowa. I jest przyznawana za cały rok kalendarzowy a nie połówkę poprzedniego sezonu. Wszyscy i tak dobrze wiemy, że to nagroda za popularność a nie umiejętności w danym roku. Za umiejętności to ona była przyznawana w czasach gdy wygrywał Cannavaro lub Zidane. Słuchaj, typie. Ja wiem za co jest przyznawana Złota Piłka. Wcześniej napisałem, że, moim zdaniem, to powinna być nagroda zarówno za umiejętności indywidualne (wpływ danego zawodnika na grę drużyny, gole, asysty, wykreowane sytuacje itp.), jak i za zdobyte nagrody drużynowe. Tak, to była moja opinia. Bo jak inaczej postawić jednego zawodnika nad drugim, gdy obaj mają podobne statystyki, a indywidualnie są na podobnym poziomie? Dla mnie to proste, patrzmy na zdobyte w danym roku trofea drużynowe. Patrzmy na gole naprawdę ważne, zdobyte w najważniejszych meczach sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Ale o co ty masz szał macicy skoro odpisywałem na posta innej osoby? Jakieś zwidy czy ki ch.uj? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Kabi, napiszę inaczej: Suarez - ponad 40 goli; potrójna korona Lewandowski - ponad 40 goli; mistrzostwo Niemiec Rozumiesz, co mam na myśli? Cała piątka ma podobne statystyki (Messi, Neymar, Cristiano, Suarez, Lewy), a że za trójką z Barcy przemawiają trofea, to ich bym umieścił na podium. Co do Ronaldo - no proszę cię. Gdzie był w meczu z Barceloną, dwumeczu z PSG? Ja wiem, że to mecze tylko z drugiej połowy tego roku, ale on naprawdę gra słabo, gdy słabo gra Real. Za zwycięstwa drużynowe są puchary a za osiągnięcia indywidualne złota piłka. Inna sprawa, że od dawna ta nagroda powinna być przyznawana po zakończeniu sezonu a nie na koniec roku. Kolejny co nie rozumie, że ZP to nagroda indywidualna a nie drużynowa. I jest przyznawana za cały rok kalendarzowy a nie połówkę poprzedniego sezonu. Wszyscy i tak dobrze wiemy, że to nagroda za popularność a nie umiejętności w danym roku. Za umiejętności to ona była przyznawana w czasach gdy wygrywał Cannavaro lub Zidane. No nie mów, że w twoim pierwszym poście, który zacytowałem, nie odnosiłeś się do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 ' Rozumiem. Ty nie rozumiesz chyba, ze to wlasnie Messi pociagnal i pomogl Barcelonie zdobyc wszystkie trofea. Tak ciezko to zajarzyc? To byl i jest motor napedowy. No widac po ostatnich miesiacach jak to barca sobie bez niego nie radzila. O pomocy Barcelonie w zdobywaniu troefow, pisalem jak wiadomo o poprzednim sezonie, co jest chyba jasne? Wiec nie wiem czemu piszesz, ze Barca dobrze sobie bez Leo radzi, skoro Neymar i Suarez az takiej dyspozycji w poprzednim sezonie nie mieli a Leo nie byl kontuzjowany i gral praktycznie caly czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Wczoraj odbyła się gala, na której wręczano nagrody za poprzedni sezon: najlepszy bramkarz - Claudio Bravo najlepszy obrońca - Sergio Ramos najlepszy pomocnik - James Rodriguez najlepszy napastnik - Lionel Messi najlepszy piłkarz z Afryki - Sofiane Feghouli najlepszy piłkarz z kontynentu amerykańskiego - Neymar ulubieniec kibiców - Cristiano Ronaldo Czyli normalnie. Piłkarze docenieni, a i "gwiazdka" dostała nagrodę pocieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Kto wybiera najleszpych na tej gali? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Głosują kapitanowie pierwszoligowych drużyn. Tzn. nie na wszystkie kategorie, Zamora dostaje bramkarz z najniższą średnią bramek na mecz, dla najlepszego piłkarza z Ameryki, Afryki i ulubieńca kibiców głosują kibice. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 (edytowane) Pewnie Cristiano kupił tysiące kart pre-paid i głosował na siebie. Edytowane 1 grudnia 2015 przez WiekszyZiemniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 Gary Neville trenerem Valencii :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 (edytowane) I od razu debiut ligowy... z Barceloną. / Jednak nie. Gary obejmie Valencie po meczu z Barcelona. Z Barca poprowadzi ich Voro i... Phil Neville. Edytowane 2 grudnia 2015 przez Koleś88 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 to nie klub piłkarski, ale cyrk Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 (edytowane) Klopp 2 miechy po przyjsciu orze równo niech Perez patrzy i płacze , oby Beniek na gwiazdkę dostał nowy klubik do zatopienia <Cadiz gniecie> Edytowane 2 grudnia 2015 przez Codename Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi