ogqozo 6 540 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2016 Woda jest mokra, a Messi dobry w piłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 20 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2016 (edytowane) Właśnie przeczytałem, że Suarez ma 87 goli w 98 meczach 0_o. Czy narzekanie na niego to podręcznikowy przykład przewracania się fanom w du,pie od dobrobytu? Suarez. The Napastnik. Edytowane 20 sierpnia 2016 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2016 (edytowane) I pewnie coś około 40 asyst. Król. Co się dzieje w Sevilli, masakra. 3:3 po pierwszej połowie Edytowane 20 sierpnia 2016 przez Ludwes Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2016 Dobry mecz w Sevilli, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2016 (edytowane) Nowy trener, nowi gracze, dalej ta sama śmieszna Sevilla. Trzech graczy defensywnych, Mariano i Vitolo na bokach czyli w sumie skrzydłowi i reszta to napastnicy praktycznie. A jakie rzeczy nie wpadły! Cały czas wszyscy byli na szpilkach, piłka odbijała się wszędzie od wszystkiego. Frenetyczne starcie, kompletne szaleństwo. Mecz sezonu. Dzisiaj Real zaczyna sezon na trudnym (nieco) terenie w San Sebastian. Skład daleki od optymalnego, bo kontuzjowani są ciągle Najlepszy Piłkarz Świata, Benzema, Navas, Pepe, a za kartkę pauzuje Modrić. Zapewne zagra więc Morata, którego nie udało się nigdzie opchnąć. To lekki problem Realu - wydawało się, że bez problemu jakiś Arsenal rzuci za niego 50 milionów euro i będzie szpas, a tutaj chyba będzie musiał grać dla Królewskich, do czego się niezbyt raczej nadaje. W Atletico nie zagra Griezmann, więc pewnie będzie 0-0. Zagrać mają Fernando Torres i Gameiro. Simeone z rozbrajającą szczerością opowiadał dziś: "no powiedziałem Gameiro, że nie jest pierwszym wyborem, od początku mu mówiłem że chcemy Diego Costę, ale jak się nie dało to trudno". Edytowane 20 sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Błachoo1950 5 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 Właśnie przeczytałem, że Suarez ma 87 goli w 98 meczach 0_o. Czy narzekanie na niego to podręcznikowy przykład przewracania się fanom w du,pie od dobrobytu? Suarez. The Napastnik. wale w ciemno ze do Barcelony dajemy napastnika pokroju Vardiego i śrubuje podobny wynik. nie uwazam Suareza za slabego napastnika jednak masturbacja nad jego osoba to jest lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 No na pewno Vardy wykręciłby podobny wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 No bez przesady . Vardy :D. W Barcelonie grało trochę napastników "ciut" lepszych niż Vardy i żaden podobnego wyniku nie śrubował. Jak pisałem, nie sprawia mi wielkiej przyjemności oglądanie Suareza przez większą część meczu, np. odwrotnie do kilku innych piłkarzy Barcelony, ale nie umniejszam mu jego instynktu strzeleckiego. Podobne odczucia mam oglądając CR7 podczas jego przygody z Realem, mało porywający piłkarze, mimo, że mają w sumie zupełnie inną charakterystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 Nowy trener, nowi gracze, dalej ta sama śmieszna Sevilla. Trzech graczy defensywnych, Mariano i Vitolo na bokach czyli w sumie skrzydłowi i reszta to napastnicy praktycznie. A jakie rzeczy nie wpadły! Cały czas wszyscy byli na szpilkach, piłka odbijała się wszędzie od wszystkiego. Frenetyczne starcie, kompletne szaleństwo. Mecz sezonu. Dzisiaj Real zaczyna sezon na trudnym (nieco) terenie w San Sebastian. Skład daleki od optymalnego, bo kontuzjowani są ciągle Najlepszy Piłkarz Świata, Benzema, Navas, Pepe, a za kartkę pauzuje Modrić. Zapewne zagra więc Morata, którego nie udało się nigdzie opchnąć. To lekki problem Realu - wydawało się, że bez problemu jakiś Arsenal rzuci za niego 50 milionów euro i będzie szpas, a tutaj chyba będzie musiał grać dla Królewskich, do czego się niezbyt raczej nadaje. W Atletico nie zagra Griezmann, więc pewnie będzie 0-0. Zagrać mają Fernando Torres i Gameiro. Simeone z rozbrajającą szczerością opowiadał dziś: "no powiedziałem Gameiro, że nie jest pierwszym wyborem, od początku mu mówiłem że chcemy Diego Costę, ale jak się nie dało to trudno". Przecież wzięli Sampaoliego, chyba każdy kibic wiedział co to oznacza. Zresztą już widać jego rękę w tym zespole, od ulubionej taktyki po schematy. No i Sevilla śmieszna nie jest. Głupotą jest używanie takiej retoryki, perfekcyjnie zarządzają tym co mają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 W czym konkretnie Luis Suarez nie jest dobry? Jakoś przegapiam te momenty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 Może nie wytrzymuje presji zbyt dobrze? Albo przynajmniej tak dobrze jak Vardy. Nie wiem szczerze mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 Dobry ten Asencio. Druga piękna bramka w tym sezonie już. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 (edytowane) Mimo braku jakże najlepszych na świecie piłkarzy, Real wygląda bardzo dobrze, pod wieloma względami wręcz lepiej. Aż żal Asensio, że Cristiano kiedyś tam wróci i znowu będzie najlepszy na świecie. Jak zwykle można wspomnieć, że Isco i James nawet przy takiej fali kontuzji nie grają... Niech ich ktoś uratuje. Juve? Asensio ma 20 lat. Casemiro, co za koleś. Tyle szydery znosiłem (i nadal znoszę) za bronienie go w różnych zakątkach internetu. Nawet Morata dziś jakoś sprawnie funkcjonuje, ładnie schodzi na lewo, rozgrywa coś. Kto nie jest zaje'bisty w tej ekipie? Okej, Kovaczić. Ale poza tym... Edytowane 21 sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 Kovacic jest zayebisty. Dynamizuje akcje ze środka pola momentami lepiej niż Luka. Jasne, czasami tworzy trochę chaosu, ale kolejny raz pokazuje że warto na niego stawiać. Mam nadzieję, że to przyszły następca szczurka. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 widząc przesyt pomocników w realu o Asensio mocno starała się Valencia, (miał być włączony w transfer Andre Gomesa.) Jednak Real za nic nie chciał go puścić, w sumie dopiero teraz widać dlaczego. Jestem gotów wysnuć teze że prędzej odejdzie Isco, James niż Asensio Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 (edytowane) No od miesiąca trwa debata kto z dwójki Isco James powinien odejść, po dzisiejszym meczu bardziej skłaniałbym się ku Andaluzyjczykowi. Edytowane 21 sierpnia 2016 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2016 To jest dla mnie bardzo ciekawe, bo James Rodriguez naprawdę jest świetny. W ostatnich meczach teraz na początek w sumie też było to widać. Ale Real ma inne wymagania. Żal kariery kogoś takiego. Isco w sumie też, ale mniej, więc już trudno. Nie jest tajemnicą od bardzo dawna, że Real chętnie by ich sprzedał, ale są zbyt kosztowni dla większości klubów. Bale jako lider Realu zazwyczaj wypada świetnie. Walijczyk miał w pewnym sensie doskonały poprzedni sezon, tyle że stracił wiele meczów przez kontuzje. Przez ostatnie lata stał się jednym z najlepszych strzelców głową na świecie, no i oczywiście ta szybkość i zręczność. Tymczasem Gameiro już pudłuje. Atleitco na luziku, ale bez goli. Dziwi mnie, że nie gra Gaitan. Największy od latu zakup klubu i nie gra. No ale Griezmann początkowo też do końca nie grał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2016 (edytowane) Atletico miało ogromną przewagę (Deportivo Alaves było na ich połowie przez cały mecz może z 5 razy), ale nic nie chciało wpaść, a gdy w końcu w doliczonym czasie dostali karnego (dość kontrowersyjnego swoją drogą), to i tak zremisowali, bo Alaves, oddając może drugi strzał na bramkę (edit: jednak oddali jeden xd), zdobyło gola. Piękna sprawa. Edytowane 22 sierpnia 2016 przez Ludwes Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 22 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2016 W czym konkretnie Luis Suarez nie jest dobry? Jakoś przegapiam te momenty. Najlepsze jest hejtowanie Suareza jednoczesnie implikując, że Lewandowski to najlepszy napastnik świata. Niesamowicie zabawne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2016 (edytowane) Las Palmas podtrzymuje formę z poprzedniego sezonu (a przynajmniej przez te pierwsze 30 minut) i na ten moment prowadzi z Valencią. Zasłużenie zresztą, bo Nietoperze prezentują się dziś bardzo średnio, żeby nie powiedzieć, że słabo. Ja wiem, że to pierwsza kolejka, ale patrząc na to, jak Las Palmas grało na wiosnę i jak grają teraz, to nie zdziwię się, jak zajmą miejsce Celty z poprzedniego sezonu i w następnym zagrają w LE. Już 2:3. Cholera, niezły mecz. Edytowane 22 sierpnia 2016 przez Ludwes Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2016 W sumie to nawet 4. miejsce nie jest jakieś sztywne na ten moment, żaden klub nie jest stabilny. Faworytem jest tu chyba Bilbao, ale Aduriz kiedyś pewnie umrze ze starości. Las Palmas zatrudniło nawet sławnego niegdyś Kevina Prince'a-Boatenga. Ale dzisiaj Valencia jest dużo lepsza. Las Palmas 3 strzały, 3 gole. Komiczna defensywa Valencii. Nie jestem fanem Matthew Ryana w klubie, który ma dwóch innych bramkarzy, dobrych, że tak powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2016 (edytowane) dobry mecz, szkoda że Valencia wyszła na mecz bez defensywy. Dopiero wejście Mustafiego uspokoiło nieco tą tykającą bombe Poza tym nie wiem co jest z tym sędziowaniem, normalnie w takim meczu primera division ogwizdane by było jakieś 1200 fauli Edytowane 22 sierpnia 2016 przez asax Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2016 (edytowane) Liga Hiszpańska co raz bardziej przypomina tę z Anglii. Szybki futbol z brakiem przejmowania się o grę obronną. Fajnie się to ogląda, tylko żeby nie poszło to za daleko, bo będzie pośmiewisko w Europie. Ale kontra Las Palmas Edytowane 22 sierpnia 2016 przez MYSZa7 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2016 Druga połowa to kompletna dominacja Valencii. Nie wiem, jak oni ten mecz przegrali. A sędziowanie dzisiaj bardzo spoko, życzyłbym sobie takiego w każdym meczu La Liga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2016 Valencia grała jak nigdy (przynajmniej w formacji ofensywnej), a przegrała jak zawsze. Na wielki plus Medran i Mina. No nic, trzeba wierzyć, że w następnej kolejce się odkują... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi