Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Czerwona kartka.

I przestań, bo z tego co pamiętam, to narzekałem, że Casemiro powinien wylecieć z Bayernem, później z Barca (no i sorry, ale jesli jestes innego zdania, to nie mamy o czym rozmawiac), a pozniej po faulu takim, po ktorym dzisiaj dostal zolta, na Griezmannie.

Edytowane przez Ludwes

Ramos jest przystojny, świetnie zbudowany, gra genialnie w piłkę, nic dziwnego, że taki brokuł jak ty, kalafior życiowy, nie jest w stanie patrzeć na niego bez agresji. 
Casemiro genialny w odbiorze, max. żółta mu się należała, Ludwes tradycyjnie już ma halucynacje. Pewnie flaga Katalonii na kiju od szczotki na balkonie już spuszczona do połowy, hehe.

Casemiro jak Ludwesa prowokuje:

Czy ryzykuję za dużo? Nie zmienię swojego sposobu gry. Powiem tyle, że mam 100 meczów w Realu Madryt i nie dostałem żadnej czerwonej kartki. Pozostaję spokojny i dalej gram w mój futbol. Ludzie mogą mówić, co chcą, ale nie dostałem jeszcze żadnej czerwonej kartki w Realu Madryt.

:ragus:

Szczerze mówiąc... ja też często myślę, że Casemiro powinien już w tym meczu wylecieć. Nie jest to zazwyczaj kwestia jednego faulu, który by był jakoś wyjątkowo skandalicznie nieokartkowany, ale po prostu nagromadzenie fauli, które jakimś cudem nigdy nie przelewa dla sędziego czary.

Nie jest zapewne jedynym. Taki Nacho Camacho - zresztą wspaniały defensywny pomocnik, też nie dostał w tym sezonie czerwonej kartki. Nie wiadomo, jak. Nieraz jak gra Atletico, Bilbao, Osasuna... Niektórzy umieją faulować.

A propos Camacho... Myślicie, że Malaga to dla Realu formalność i tytuł wygrany? Powiem tak - zespół jest w dobrej formie i pokonał ostatnio m.in. Barcelonę oraz Sevillę. Nie były to bardzo wielkie mecze, ale też wygrane nieprzypadkowe. Grają jak grają - kontry... Jednym z najlepszych strzelców w tym sezonie jest Sandro Ramirez - 14 goli. Był ciekawy z Barcą, świetny z Sevillą, Valencią... Wychowanek Barcelony o dziwo ciągle ma dopiero 21 lat i może nie jest wcale zmarnowanym talentem. Typuję odejście po sezonie do Evertonu, a po dwóch słabych latach do Serie A, gdzie będzie świetnie sobie radzić. Wcześniej - gola przeciwko Realowi, po którym zdejmuje koszulkę, pod spodem ma koszulkę Barcelony, której herb całuje i krzyczy do kamery "mas que un club pliz take me back".

Ale może Malaga w ogóle odpuści mecz? UEFAdrid posmaruje, by Sandro nie zagrał, Kameni wbił samobója, a Casemiro nie dostał czerwieni? Kto wie! Nowy trener Malagi oczywiście poprawił wyniki na rewelacyjne, ale, no niemiłe to dla Barcy... no, jest nim Michel. 

Podobno umowa transferu Isco zawiera informacje, że... Malaga dostanie kasę za mistrzostwo Realu! Ach ten Isco, najlepszy gracz Realu na boisku i przy stoliku!

Edytowane przez ogqozo

Ok, leci mecz. W 92 i 93 roku Real Madryt miał prowadzenie przed ostatnią kolejką, i musiał tylko wygrać z Teneryfą - w obu przypadkach przegrał i tytuł zdobywała Barca. Teneryfa do dziś jest symbolem... tej właśnie sytuacji. Dzisiejsza Teneryfa to:

malaga-sztuka.jpg

16775.jpg

Ech... To jest dobre podsumowanie tego sezonu Barcelony. Suarez dzisiaj skandalicznie nieskuteczny, Neymar znowu jest w trybie kiwania się ze swoim cieniem (nie umiem się oprzeć wrażeniu, że gdyby czasami był mniej neymarowy to serio bym go lubił), Kareł dobrze, ale ze dwa razy zakręciłem nosem na jego decyzje. Środek znowu sporo strat, obrona wystraszona ( Eibar w 45 minucie powinien już prowadzić 2:0). Niemiec chyba najlepszy.