Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Delofeu kluczowy w obu bramkach dla Barcy, no, no ... Może się podobać Roberto, wszędzie go pełno. Semedo wydaje się mieć duży potencjał, jak trzeba to kiwa, jak trzeba podać to podaje, zdecydowanie na plus. Leo tylko okej, ale też trochę brakło mu szczęścia przy tym strzale z wolnego. Alcacer do piachu. Wślizg Mascherano jak te wślizgi z PESa na razie wygrywa tytuł akcji wieczoru :obama:

Nie ma się póki co czym podniecać, Betis wyglądał na chaotyczny-neutralny, jak wczoraj Sevilla. To chyba zasługa nadwyżki nowych, niezgranych zawodników. W Barcelonie widać duże braki pod polem karnym, brak tam automatyzmów, precyzji. Środek dla odmiany bardzo spoko, najwięcej akcji inicjowanych było z tego sektora (co gdzieś tak od roku nie jest w tym klubie normą...). Delofeu był dzisiaj bardzo dobry, ale nadal mam wrażenie, że to bardziej piłkarz na takie Betisy niż pierwszą piątkę tabeli.  

Takie same mam zdanie 

Delofeu bedzie dobry w 85% spotkan , ale na czołowke PD i na kozaków w LM to nie jest materiał

Z drugiej strony , w kwestii transferów:

Jesli miałbym kupowac Seri , Paulinho i zawodnikow tego pokroju to sory,

Dał bym szanse własnie Roberto w pomocy, dałbym szanse Alenie, 

To nie sa ludzie ktorzy zmieniliby oblicze druzyny. Niestety to nie jest poziom supergwiazdy

Co do wzmocnien, nie wiem dlaczego Barca nie złozy np oferty za Ozila i Sancheza, ALbo Keite z RB, Albo Erikssena z Spurs albo Delle Alli, Kane , 

TO z tych znanych gwiazd

Ale z tych bardzo młodych ale ktorzy musza sobie zapracowac :

Tielmans wiadomo , juz w Monaco, Lemar, Meyer , Werner czy cos w tym stylu. Jesli trzeba pakowac kase w dembele to mozna znalesc  takich tylko trzeba im dawac realna szanse na rozwoj a nie ławke i znou granie Busquets , Iniesta Rakitic

Druga sprawa ze kazdy ma teraz kase i nikt nie chce pozbywac sie przyszłosciowych piłkarzy

Edytowane przez Welna

No w sumie to samo mniej więcej pomyślałem: gdy rywalem nie jest najlepszy klub świata, rola Sergiego Roberto może się bardzo podobać, Semedo nie zawodzi, Deulofeu wygląda jakby miał być członkiem jakiegoś fajnego tercetu, ci gracze zwrócili uwagę. A z drugiej strony... jak na Barcę te wszystkie pozytywy to nic specjalnego, a o ile Betis został zneutralizowany, to ofensywnie Barsa wyglądała mocno drętwo, ożywiana często tylko indywidualnymi umiejętnościami Messiego (od którego biło smutkiem).

Sporo osób chce, by Messi zaczął grać w pomocy, ale ja jakoś bym chciał więcej go widzieć niczym późnego Cruyffa na "dziewiątce", tak by ekipa miała szanse... więcej sobie pograć. Tylko nie mam wizji, kim teraz - Paco i Gomes nadal wydają się nie być odpowiedzią, może lepsza to np. Deulofeu i więcej Denisa by było, ale to tylko wniosek z paru akcji dzisiaj. Nic dziwnego, że Barsa całe lato próbowała ściągnąć jakiegoś naprawdę szalonego eksplozywnego gracza, z których najbliżej jej do pewnego komunikującego się ze światem tylko przez prawników Francuza. Póki co, poza Messim nikt nie zaprezentował u siebie z Betisem jakiegoś boskiego poziomu, a najwięcej piłki przechodziło przez piłkarza, którego większość fanów z tego co widzę nie chce widzieć w jedenastce.

Real olałem po 3-0, ale potem też się jeszcze trochę działo. Ten zespół to gwarancja rozdziawionej gęby. Niektóre odważne zagrania czy interwencje wychodzą im tak, że trudno uwierzyć. Gdyby ściągnęli Mbappe, to obawiałbym się sytuacji jak w NBA, gdy Durant przeszedł do Warriors. No groziłaby nuda z racji zbytniej dominacji.

A przecież... nawet nie podoba mi się ta taktyka jak dziś, BIB to tercet wyglądający jakoś mniej wydajnie nie tylko od BBC, ale też VMA, BMC i co tam jeszcze było. Deportivo miało sporo okazji i Keylor miał nie tylko karnego do bronienia. Wynik jest nieco mylący, bo przy takim przebiegu mogło być więcej problemów. I tak oto niewielkie zmiany na de facto ławce Realu widzę jako nadzieję, że tak nudno może jeszcze nie będzie... No, przynajmniej póki nie ma Cristiano.

Atletico to w ogóle nędza, jeśli tak jak dziś mają walczyć o mistrza to faktycznie strach. Na szczęście mają graczy zdolnych strzelać gole z niczego, albo dyńką z wrzutki.

Edytowane przez ogqozo

"Real już liderem po pierwszej kolejce"

Wow

I proszę się odje.bac od Seriego, bo to jest bardzo dobry piłkarz, którego Barca absolutnie potrzebuje. Kogoś, kto weźmie grę na siebie, bo aktualnie w Barcelonie takiego pomocnika nie ma. Za wyjątkiem Iniesty, ale z nim jest coraz gorzej.

No przecież na takiego Rakitica to się patrzeć nie da.

Edytowane przez Ludwes

Fajny przykład na to, jak zawodnicy na boisku żyją tym co dzieje się na trybunach. Simone Zaza śpiewa razem z kibicami w trakcie meczu.

https://www.youtube.com/watch?v=THv4gcoUWY0  

BTW z przyjemnością ogląda mi się Zaze. Jak sam mówił w wywiadzie nigdy nie będzie Cryuffem czy Maradoną ale zawsze z całych sił będzie chciał pomóc drużynie. I  to ogromne serce do gry i wolę walki cholernie widać. 

Edytowane przez asax

W ubiegłym sezonie pod tym względem był niemal perfekcyjny (raz przestrzelił), ale widać, że początek tego sezonu ogólnie ma baaaaardzo ciężki. Raz się obudził w 45 minucie i powinien wymienić baterie w przerwie, bo w tym momencie w tym teamie nie ma nikogo innego kto by mógł coś wyciągnąć z tego męczenia buły w wersji beta. Delofeu znowu się stara, ale no Neymar...

Do tego ten paralityczny Pique, robi najlepszą akcję rywalowi w meczu i kolejna ręka w tym sezonie... 

Byłoby ciekawie gdyby w 92 minucie Szakira jednak zauważył lepiej ustawionego Paulinho. Te nagłówki "WEJŚCIE SMOKA!". Ech...

Piłkarzem meczu zdecydowanie Busquets, praktycznie perfekcyjny występ. Roberto za dobry ubiegły mecz w środku pola dostał w nagrodę prawą obronę i było zwyczajnie źle. Vidal raczej do piachu, wystawianie takiego gracza jako skrzydłowego w Barcelonie, to gruby żart. Niewidoczny Alba, kręcący słabo kółka Iniesta, Rakitic raczej znowu bezproduktywny w ataku. Barca ma szczęście, że rozpoczyna od takich rywali...

Ej no Betis może być dobry w tym sezonie, jeszcze jak się Boudebouz wyleczy to górna połowa tabeli es posible.

Dzisiaj... ja bym dał koguta jednak pewnemu niewysokiemu brodatemu mężczyźnie, który, cóż, każdy inny na świecie chciałby mieć taki ciężki początek sezonu, dwa gole, mogło być kilka więcej, no i robił ich jak piekarz ciasto wiele razy. 

Dobrze, że Txiki Beigiristain powiedział, że nie oczekuje, by Messi miał nie zostać w Barsie, bo nie wiem co by było z tą ofensywą  :obama:

Edytowane przez ogqozo

Po obiecującym pierwszym meczu Marcelina gra dziś na Bernabeu. Zidane ma pewne problemy, np. brak Sergio Ramosa i Varane'a. Wygląda na to, że Casemiro zagra w obronie obok Nacho, a w pomocy Modrić-Kroos-Isco. No i atak Bale-Benzema-Asensio, który wywołuje różne reakcje, nie zawsze najlepsze. 

W Valencii brak Cancelo wynagrodzi młody Lato, ponadto debiutuje Kondogbia. Niby nic, ale nieraz swoim stylem Valencia potrafiła sfrustrować lepsze ekipy, także Real.

Edytowane przez ogqozo