Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No przy tej trzeciej bramce pięknie poszedł, jak pies który nie żarł przez tydzień (przypomniała mi się dobitka w meczu ze Szkocją). Gargantuiczny Robercik dobrze się bawi i niech mu forma służy. Żałuję, że nie będzie okazji zobaczyć, jak ładowałby bramki na boiskach Premier League. 

Opublikowano

No jednak nie, tam byle murzyn tyłem do bramki biegnie szybciej niż przeciętny kopacz z ligi hiszpańskiej.  Poza tym w tej ogórkowej lidze Ronaldo nastrzelał ponad gola na mecz, a  w potężnej PL wygląda jak sparaliżowany dziad. 

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Zwyrodnialec napisał:

No jednak nie, tam byle murzyn tyłem do bramki biegnie szybciej niż przeciętny kopacz z ligi hiszpańskiej.  Poza tym w tej ogórkowej lidze Ronaldo nastrzelał ponad gola na mecz, a  w potężnej PL wygląda jak sparaliżowany dziad. 

bo ma 56 lat

Opublikowano

Ja jestem optymistą.

Swietnie weszli w sezon, strzelaja mnóstwo goli, pressuja jak głupi i bardzo dużo biegają, a we wtorek z Bayernem, który mimo zadyszki jest nadal jedna z najlepszych drużyn w Europie, zaprezentowali się bardzo obiecująco, a mamy dopiero wrzesień. Ostatnim razem jak wygrywali Ligę Mistrzów, to do stycznia grali jak jakieś lamusy, a później eksplodowali z formą, więc jest jeszcze dużo czasu na poprawe. 

Opublikowano
54 minuty temu, Figaro napisał:

oglądałem wszystkie ich mecze w tym sezonie i oczywiście kibicuję drużynie, ale nie widzę aby daleko zaszli w LM. Brakuje tam tego pieprzu.

Raczej obrośniętych jajek. Te dzieciaki chyba za bardzo się przestraszyły potężnego Munich, a Robert za bardzo chciał strzelić bramkę i zamknąć  mordy pisamków z BILDa. 

Na Camp Nou, Bayern będzie bity, będzie leżał, będzie płakał. 

• Haha 1
Opublikowano

Pamiętam, jak rozmawialiśmy tyle lat o Griezmannie, i nawet nie spodziewałem się, że to NADAL nie będzie koniec żenady i może być jeszcze zabawniej.

W tym sezonie stało się jasne, że Griezmann ma tylko opcję wykupu, i Atletico nie ma zamiaru z niej skorzystać. Nie musi, jeśli Griezmann nie będzie grać więcej niż 30 minut, dlatego... w dosłownie każdym meczu Griezmann wchodzi na boisko z ławki kilka minut po 60. minucie meczu. Czegoś takiego chyba jeszcze nie było w profesjonalnym futbolu.

Oczywiście Barcelona, jak zawsze, nie zgadza się z tym rozumieniem prawa, zamierza się o to procesować i zmusić Atletico do wykupu piłkarza i tak.

Kurde no, trochę sam się o to prosił, ale trochę smutna sprawa. Koleś był jednym z najlepszych piłkarzy świata, robił wielkie cyrki czy łaskawie zostanie czy odejdzie, a teraz kluby się wykłócają, kombinują z definicjami i procesują, o to, żeby PRZEGRANY w procesie musiał go zatrzymać mdr.

Opublikowano

Przecież to jest oczywiste, że Griezmann do spółki z Atletico zrobili Barcę w bambuko. Transfer z dupy, potem wypożyczenie z dziwnymi zapiskami a u francuza kasa się zgadza, Atletico płaci mu tylko część wynagrodzenia, a Barca... z ręką w nocniku. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po przerwie na męczenie się niemiłosiernie z niejaką Walią, Lewandowski znowu bogoli w Hiszpanii. Właściwie cały mecz dość powolny i Barcelona oddała inicjatywę, no ale mogli to zrobić bo Lewandowski znowu odwalił przegolazo.