Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 lata temu był bogolem.

2 lata temu był ławnikiem.

Rok temu był bogolem.

Teraz jest kurde mocno w kratkę.

Poznaj niezwykłą historię golkipera z Kostaryki.

Opublikowano
  W dniu 12.03.2017 o 20:33, Ludwes napisał(a):

No w końcu weszła im ta wrzutka.

Aleś Ty rozchwiany emocjonalnie jesteś w tym tygodniu.

Mogę zapytać dlaczego?

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Najczęstsza kombinacja asystent-strzelec w lidze, na równi z Gameiro-Griezmann i Piatti-Gerard (ta druga para w większości też ze stałych fragmentów, ale chyba nie tylko).

Swoją drogą, muszę przyznać, że przesadnie jarałem się lata temu Pablo Piattim. Ten niezły sezon w Espanyolu to zapewne jego szczytowe osiągnięcie w karierze. A ja wierzyłem niegdyś, że jak Messi będzie, ligę podbije... Jego jedynym meczem w reprezentacji Argentyny pozostaje spotkanie z Polską, w którym zwycięskie bramki zdobyli Mierzejewski i Paweł Brożek, a na stoperze grali Wojtkowiak i Dudka.

Dzisiaj akurat Gerard strzelił z akcji, po pięknym rajdzie Piattiego. Espanyol pokonał 4-3 Las Palmas i w sumie wychodzi, że jest jedną z lepszych ekip tego sezonu, spośród tych biednych. 

Opublikowano

Powinien wylecieć tak jak Casemiro, tylko ten drugi znacznie wcześniej. Sędziowie często patrzą na jego faule przychylniejszym okiem. Koleś praktycznie w każdym meczu zasługuje na żółtko.

Ale już tam chuy z tymi kartkami. Jaki on wczoraj mecz zagrał, wow. 24 przejęcia, nic więcej nie trzeba dodawać.

Opublikowano

No jeśli dla ciebie Casemiro nie zasłużył na kartkę po bardzo ostrym wejściu w środku pola w bodajże Williamsa albo po tej przepychance z Adurizem, gdzie napastnik Bilbao został sprowokowany przez Carvajala, to nie mam pytań.

Aduriz i Garcia to idioci. Oni też zasłużyli na czerwo, ale Casemiro zdecydowanie wcześniej.

Trochę obiektywizmu by ci nie zaszkodziło.

Opublikowano
  W dniu 19.03.2017 o 16:41, Kymel napisał(a):

Przecież to ty masz zawsze jakieś problemy po spotkaniach Realu. Pewnie jakbyś mógł to dawałbyś zawodnikom Realu kartki za wychodzenie na murawę.

Pierwsze skojarzenie z twoimi postami w tym temacie na temat meczów Barcelony: identyczne.

Opublikowano (edytowane)

W "meczu o 3 miejsce" wygrało Atletico. Dodajmy, że Sevilla swoim zwyczajem postanowiła nie tworzyć okazji gdzieś tak do 70. minuty, tym razem się nie opłaciło.

Sevilla już nie jest w Wielkiej Trójce, no jak oni się zmęczą to dopiero ich się ciężko ogląda, dżizas. A przecież i tak to ich pierwsza porażka od dawien dawna. W każdym razie, już raczej jest poza zasięgiem lidera, a niedawno była o włos. 

Wieczorem Barca gra z Valencią. Trenerem Nietoperzy jest teraz niejaki Voro, długoletni asystent. Pod jego wodzą gra jest niezła, ale też niedobra, raczej średnia. Ale... Valencia już pokonała Real i pomęczyła Barcę, gdy dopiero gol Uefalony z karnego w doliczonym czasie!!! dał wygraną. Możliwe, że tak jak ostatnio, na prawej flance zagrają zarówno Montoya, były prawy Barcelony, jak i Cancelo, czyli podobno przyszły. Barca pewnie wróci do swojego mistrzowskiego 4-3-3, wykorzystując swoje obecne asy Albę i Sergiego Roberto.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano
  W dniu 19.03.2017 o 17:19, Kymel napisał(a):

Ciekawa sprawa. Jedyny mecz Barcelony jaki ostatnio skomentowałem to było spotkanie rewanżowe z PSG i było to w temacie o LM. Kibice Barcelony naprawdę żyją w innym świecie.

Macie na pocieszenie: http://www.blaugrana.pl/21801-Kontrowersje-20162017  :dynia:

Ja żyję w świecie forumowej wyszukiwarki, bo pamięć już nie ta. 

W dniu 19.03.2017 o 17:30, ogqozo napisał(a):

Barca pewnie wróci do swojego mistrzowskiego 4-3-3

BURN! Grali tak już tydzień temu z Depor