KOŁD 1 084 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 No w sumie nie powinno być tego karnego. Ale Real i tak powinien jakiegoś gola strzelić w tym meczu więc dostał takiego bonusa od sędziego :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie odgwizdał ewidentnego karnego na Villi w pierwszej połowie to chciał się w tej sytuacji "zrehabilitować" za wcześniejszy błąd . Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
zajman 18 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) to będzie krucho, ale też tak bardziej...swoisko, przynajmniej dla starych fanów Nie wiem czy znowu chcę przeżywać walkę o utrzymanie nad strefą spadkową ;] Wczorajszy mecz był słaby, w pierwszej połowie najwidoczniejszy był sędzia i jego cudowne decyzje. Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez zajman Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 to będzie krucho, ale też tak bardziej...swoisko, przynajmniej dla starych fanów Nie wiem czy znowu chcę przeżywać walkę o utrzymanie ;] To były piękne czasy Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 531 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Lol, widzę że niektórzy oglądali inny mecz (może Zagłębie-Jagiellonia) i się wypowiadają o sędziach. Casillas wybił piłkę (widać to bardzo wyraźnie na powtórkach z kamerą ustawioną na lewo od akcji), a dłuższy czas później Villa wpadł w to samo miejsce i upadł. Na pewno nie było karnego. Dani Alves do piłki się nawet nie zbliżył. Trafił za to w nogę zawodnika drużyny przeciwnej, który wtedy upadł, a w innym wypadku na pewno strzeliłby i, cóż, zrobiłby to mając dwa metry do bramki. Macie filmik powyżej zamieszczony, widać z pięciu kamer, nie wiem, czego jeszcze można chcieć. Mourinho ma rację, że brak żółtej kartki za taki faul to absurd. Karny zaś był bez wątpienia należyty. Tak więc mecz był generalnie dobrze sędziowany, a jedyną większą kontrowersją był zdecydowanie brak kartki dla Alvesa. Wykluczenie go w takim momencie mogło zmienić wynik meczu. Cytuj Odnośnik do komentarza
zajman 18 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Fakt, miało to sporo plusów. Drużyna nie była nazywana bravo sportem, nie było o niej wszędzie pełno, nikt nie wymagał że mają wygrywac wszystko po 5:0, emocje w każdym meczu były gwarantowane, remis na wyjeździe to było coś ! No i był Kluivert Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie lubiłem Kluiverta, strzelał tylko cieniasom (i jeszcze ta ręka w meczu z liverpoolem <_< ) , Rivaldo to był gość! Brakuje teraz piłkarza o podobnym profilu w tym zespole. Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
zajman 18 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Cisza! Kluivert był bogiem, Wiśle bramki strzelał Co do Rivaldo to faktycznie brakuje nam typa co umie strzelać z dystansu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Co do Rivaldo to faktycznie brakuje nam typa co umie strzelać z dystansu z przewrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 546 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Niezmiennie zabawny xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Lol, widzę że niektórzy oglądali inny mecz (może Zagłębie-Jagiellonia) i się wypowiadają o sędziach. Casillas wybił piłkę (widać to bardzo wyraźnie na powtórkach z kamerą ustawioną na lewo od akcji), a dłuższy czas później Villa wpadł w to samo miejsce i upadł. Na pewno nie było karnego. Dani Alves do piłki się nawet nie zbliżył. Trafił za to w nogę zawodnika drużyny przeciwnej, który wtedy upadł, a w innym wypadku na pewno strzeliłby i, cóż, zrobiłby to mając dwa metry do bramki. Macie filmik powyżej zamieszczony, widać z pięciu kamer, nie wiem, czego jeszcze można chcieć. Mourinho ma rację, że brak żółtej kartki za taki faul to absurd. Karny zaś był bez wątpienia należyty. Tak więc mecz był generalnie dobrze sędziowany, a jedyną większą kontrowersją był zdecydowanie brak kartki dla Alvesa. Wykluczenie go w takim momencie mogło zmienić wynik meczu. Ja akurat widzę wyraźnie na powtórkach,że Alves dotknął piłki i nawet nie ruszył Marcelo.No ale możliwe,że jestem ślepy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 531 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 W tym filmiku na górze masz pokazane z trzech różnych ujęć, że Alves najpierw nie trafia w piłkę, a chwilę później zachacza ciągle biegnącego ku niej Marcelo. Zwłaszcza drugie ujęcie (ósma sekunda) jest z dobrej strony i widać, że nie sięga piłki. Nie chce mi się tego ściągać na dysk i pokazywać klatka po klatce, no ale to naprawdę był normalny faul i normalny karny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Niezmiennie zabawny xd No nie spodziewałem się zupełnie Bywało też i tak http://www.youtube.com/watch?v=qIglcCaJuVA ilu piłkarzy dzisiaj strzela 3 TAKIE gole w ciągu jednego, tak ważnego meczu? ogorek ściągaj, bo ja też mam wątpliwości, mikroskop nam to wyjaśni Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) ogqozo ma rację...sam twierdziłem,że nie było karnego,ale jak się przyjrzeć to Alves nawet tej piłki nie musnął. Widać to dobrze w jakości HD http://www.youtube.com/watch?v=XYUb6KTQFPA Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Bez zdjęć satelitarnych się nie obędzie... Najlepsza i tak jest radość Marcelo w jakości HD, ze zdobycia mistrzostwa świata, czy o czym tam ten karny decydował Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) W tym filmiku na górze masz pokazane z trzech różnych ujęć, że Alves najpierw nie trafia w piłkę, a chwilę później zachacza ciągle biegnącego ku niej Marcelo. Zwłaszcza drugie ujęcie (ósma sekunda) jest z dobrej strony i widać, że nie sięga piłki. Nie chce mi się tego ściągać na dysk i pokazywać klatka po klatce, no ale to naprawdę był normalny faul i normalny karny. Marcelo tez nie dotknął. Serio ja nie wiem czy ja jestem ślepy,ale widac(8 sekunda) ,że w pewnym momencie po interwencji Alvesa piłka nagle toczy się szybciej. ja tu nadal nie widzę karnego. Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Nie lubiłem Kluiverta, strzelał tylko cieniasom (i jeszcze ta ręka w meczu z liverpoolem <_< ) , Rivaldo to był gość! Brakuje teraz piłkarza o podobnym profilu w tym zespole. ja to van Persiego chcialbym widziec w koszulce Barcy Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Bez zdjęć satelitarnych się nie obędzie... Najlepsza i tak jest radość Marcelo w jakości HD, ze zdobycia mistrzostwa świata, czy o czym tam ten karny decydował To się nazywa zaangażowanie. Możesz tego nie rozumieć. Zapewne bliższa Ci jest frustracja, taka jaką zaprezentował mały człowieczek kopiąc piłkę w trybuny :potter: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Pewnie masz rację, w sumie Real zdobywa właśnie trzecie mistrzostwo z rzędu i mogę się czuć tym mocno sfrustrowany, bo ile można? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Pewnie masz rację, w sumie Real zdobywa właśnie trzecie mistrzostwo z rzędu i mogę się czuć tym mocno sfrustrowany, bo ile można? Dobra riposta nie jest zła Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Świadomość tego, że najlepsze lata w historii ulubionego klubu właśnie się kończą (co sam zresztą sugerujesz) może być frustrująca. Ale riposta faktycznie dobra. Pośmiejemy się po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zaznaczam, że jak Barca nie wygra ligi, to się nie będę śmiał Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 W (pipi)e z mistrzostwem. Sobotni mecz naprawdę może sporo zmienić w nastawieniu piłkarzy. Królewscy zobaczyli, że mogą ograć Barcę. Co prawda był remis, ale gra wyglądała zupełnie inaczej niż na jesieni. Poza tym tu po stracie bramki (i zawodnika) odrobili straty, wcześniej dali się srogo wyru.chać. Tym bardziej, że jak wyliczaliście: Puyol się sypie, Pedro się nie pozbierał po kontuzji, Villa bez formy, Pique myśli teraz tylko o (pipi)e Shakiry, Abidal jak zaczął w końcu ładnie grać to wykryli stawonoga u niego, Messi'emu też jak po grudzie. Chyba skończył się teatr z kontraktem dla Alvesa więc tu mają spokój. Oczywiście mogą się wzmocnić ale wiadomo jak u Pepa transfery wychodzą a źródełko La Masia chyba się wyczerpało Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Mistrzostwo to Barcelona może stracić tylko wtedy gdy będzie plaga kontuzji z Messim,Xavim i Iniestą na czele,ale coś takiego nie nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jak się Pepe postara to kto wie. To że Real ma potencjał, to wiadomo, ale: a) w sobotę potencjał nie wystarczył b) Barca bez specjalnej formy, bez połowy tego co potrafią grać zremisowała z Realem który jest w zdecydowanie lepszej formie niż kilka miesięcy temu i któy jest mocno chwalony za osiągnięty poziom. Problem (dla fanów FCB ofkors ) jest taki, że Real ma potencjał na więcej i stać ich na grę przynajmniej na poziomie dobrze grającej Barcelony. Nie jest wykluczone więc, że ten remis podziała na nich motywująco i wygrają kolejne mecze z FCB, ale równie dobrze ta większa peność siebie może doprowadzić, do sytuacji odwrotnej, tej znanej z jesieni. Real to dalej pewna niewiadoma i myślę, że w nadchodzących trzech spotkaniach sytuacja się bardziej wyklaruje. To jak będzie wyglądała gra Barcy w następnym sezonie, zależy od tego czy sztab znajdzie odpowiedniego zastępce dla Puyola, piłkarza z charyzmą, lidera. Tego teraz FCB brakuje najbardziej, bo wiadomo, że jak Barca ma z tyłu sypko i niepewnie, to z przodu też nie bardzo im idzie. Potrzebny jest też klasowy, w miarę uniwersalny zmiennik dla MVP. To powinno wystarczyć, jako minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi