_mike 318 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Jako, że obecna generacja HD mnie już bardzo znudziła (po E3 już tylko czekam nextgeny) przymierzam się do kupna Wii w przyszłym miesiącu i mam kilka pytań. 1. Czy przy Wii jest jakieś ryzyko z kupowaniem na allegro itp., coś jak DSy refurbished? 2. Czy konieczne jest przerabianie konsoli np żeby pograć w jakieś super gry które się nie pojawiły w PALu? (wolałbym tego uniknąć) 3. Do gier z GC konieczny jest kontrole z GaCka czy może też być Classic? 4. Który kontroler jest lepszy: pro czy classic czy najlepiej zainwestować 200zł w Wavebirda? Chce kupić Xenoblade z kontrolerem ale nie wiem czy ten pro nie jest lepszy... 5. Nowy model Wii ma jakieś znaczące zmiany oprócz tej pamięci flash? już wiem Edytowane 13 Czerwca 2012 przez _mike Cytuj Odnośnik do komentarza
morciba 14 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Jako, że obecna generacja HD mnie już bardzo znudziła (po E3 już tylko czekam nextgeny) przymierzam się do kupna Wii w przyszłym miesiącu i mam kilka pytań. 1. Czy przy Wii jest jakieś ryzyko z kupowaniem na allegro itp., coś jak DSy refurbished? 2. Czy konieczne jest przerabianie konsoli np żeby pograć w jakieś super gry które się nie pojawiły w PALu? (wolałbym tego uniknąć) 3. Do gier z GC konieczny jest kontrole z GaCka czy może też być Classic? 4. Który kontroler jest lepszy: pro czy classic czy najlepiej zainwestować 200zł w Wavebirda? Chce kupić Xenoblade z kontrolerem ale nie wiem czy ten pro nie jest lepszy... 5. Nowy model Wii ma jakieś znaczące zmiany oprócz tej pamięci flash? już wiem 1. Nie wiem co to jest refurbished w DS, ale przy kupowaniu Wii nie powinno być kłopotów. Jedyny problem sprzętowy na większą skalę w tych konsolach to laser w czytnikach. Kilka lat temu pojawiły się konsole, które miały problem z czytaniem płyt DL, ale Nintendo wymieniało czytniki za darmo w feralnych konsolach. Problem dotyczył w sumie kilku gier, które zostały wydane na DL np. Super Smash Bros czy Metroid Other M. Podsumowując, jeśli masz zamiar kupić używaną konsolę warto się upewnić, że czyta płyty DL. Jeśli chodzi o pady to lepiej brać oryginalne od N. 2. Gry, które nie pojawiły się w PALu bez przeróbki nie uruchomisz. Na szczęście da się to załatwić bez przeróbki sprzętowej - podpowiem, że będziesz musiał zainstalować Homebrew Channel. 3. Nie wiem na 100%, ale raczej niezbędny jest pad od GC. 4. Nie pomogę, ale w Xenoblade całkiem wygodnie gra się wiilotem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mad_rob 1 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 3. Niezbędny jest pad od Game Cube'a. Grałem w kilka gier ze swojej domowej Game Cube'owej biblioteki i w każdej sterowanie możliwe było tylko z padem od Game Cube'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
viral 4 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 mam takie pytanie otoz kupilem gre madworld i cos mi updejtowala system i jak ja wlaczam wszystko ok ale jak chce wybrac 1 plansze to pisze z eplyty nie czyta a inne gry chodza norm czy to wina wersji softu czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 A konsola jest nieprzerobiona i z tego samego regionu, co gra? Cytuj Odnośnik do komentarza
viral 4 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 (edytowane) tak nieprzerobiona, znaczy pudelko po francusku z gra. jest wer 3.1 e softu konsoli Edytowane 28 Czerwca 2012 przez cloud28 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Hmm, to pewnie wina twórców gry, którzy czegoś nie przetestowali. Być może Francuzi mają jakiś inny firmware? Trudno to będzie sprawdzić na sucho; być może warto wysłać maila do odpowiedniego działu Segi. Edytowane 29 Czerwca 2012 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Jaki kabel component polecacie? Te na Allegro po 10-15zł są w ogóle warte zachodu? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 loteria. component to sygnał analogowy i jakość kabla oraz ekranowanie mają znaczenie. ten oryginalny nintendo nie wyglada ani lepiej ani gorzej od tanich kabli. ja bym brał "na grubość", bo w grubych kablach zazwyczaj jest dobre ekranowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
joseph 1 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 a ja dziś właśnie zakupiłem swój egemplarz, używka na alledrogo z motion plusem i 2 gierkami za 295 zł, w sobote jade odbierać i już się nie moge doczekać ( zwłaszcza momentu w którym się okaże czy mam wystarczająco miejsca by spokojnie pograć na tym sprzęcie w moim nowym wynajętym od jutra mieszkaniu..) Cytuj Odnośnik do komentarza
morciba 14 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 ( zwłaszcza momentu w którym się okaże czy mam wystarczająco miejsca by spokojnie pograć na tym sprzęcie w moim nowym wynajętym od jutra mieszkaniu..) Nie masz się co martwić. Gry ruchowe to tylko dodatek :-) W najlepsze gry pograsz na kanapie. Cytuj Odnośnik do komentarza
joseph 1 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 wlasnie mam taka nadzieje.. jedynie o jakies party games sie martwie w sumie ; ) powiedzcie mi.. czy party games wykorzystuja tez gruche czy starczy sam wiilot dla drugiego playera? i drugie pytanie.. czy warto inwestowac w nie do konca oryginalny zamiennik jako dodatkowy pad tylko do uzycia przy imprezach (ktorych raczej ogrom nie bedzie;) ) czy jednak nintendowski wiilot? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Błagam niech mi ktoś pomoże. Dzisiaj chciałem spróbować poodpalać gry GCN z USB. Zainstalowałem Dios Mios itd. nie działało. Nie ważne, problem w tym, że Wii przestało mi widzieć jakiekolwiek urządzenia w portach USB!! Co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza
viral 4 Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 na moje oko zrabales cos przy instalacji dios mios i poprzestawialo sie cos w sterownikach do usb Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 (edytowane) Jak to jest z kolorem Wii pod klapkami na pady i memorki z NGC ? U mnie w bialej konsoli pod klapkami jest czarne, a widzialem gdzies na necie zdjecie, ze konsole mialy tam bialy kolor. Troche glupio to wyglada jak te klapki sa otwarte. Edytowane 21 Września 2012 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
morciba 14 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 wlasnie mam taka nadzieje.. jedynie o jakies party games sie martwie w sumie ; ) powiedzcie mi.. czy party games wykorzystuja tez gruche czy starczy sam wiilot dla drugiego playera? i drugie pytanie.. czy warto inwestowac w nie do konca oryginalny zamiennik jako dodatkowy pad tylko do uzycia przy imprezach (ktorych raczej ogrom nie bedzie;) ) czy jednak nintendowski wiilot? To zależy od gry. Niektóre gry potrzebują również gruchę, ale często w party games gra się na zmianę więc do nich wystarczy tylko jeden zestaw. Idealnym rozwiązaniem jest jednak posiadanie co najmniej dwóch zestawów wiilot+grucha i najlepiej z motion plusem bo nie będziesz ograniczony przy wyborze gier. Zresztą 2 pady też mogą czasem nie wystarczyć np. do SSBB czy Mario Kart. Dobrym rozwiązaniem jest zakup gry z WM+. Z tego co pamiętam były takie zestawy z Wii Sport Resort i Red Steel 2. Radzę zakup oryginalnego wiilota. Mam 2 takie od 6 lat i nadal działają bez zarzutu, a o zamiennikach czytałem na forach różne nieciekawe historie. Jak to jest z kolorem Wii pod klapkami na pady i memorki z NGC ? U mnie w bialej konsoli pod klapkami jest czarne, a widzialem gdzies na necie zdjecie, ze konsole mialy tam bialy kolor. Troche glupio to wyglada jak te klapki sa otwarte. Ja mam białą konsolę i czarne wejścia na pady. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Chodzi nie o same wejscia, ale o cala czesc wokol tych wejsc - czyli o plastik pod klapka. U mnie calosc pod klapka jest czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza
morciba 14 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Chodzi nie o same wejscia, ale o cala czesc wokol tych wejsc - czyli o plastik pod klapka. U mnie calosc pod klapka jest czarna. Kurcze, dałeś mi do myślenia :-) Jestem teraz poza domem, ale sprawdzę jak wrócę. Wydaje mi się, że plastik mam biały a tylko wejścia czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Wyglada to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 na moje oko zrabales cos przy instalacji dios mios i poprzestawialo sie cos w sterownikach do usb Przy instalacji dios mios raczej nie da się nic zrąbać. Problem już nie ważny, Dios Mios działa i USB też ale tylko z configurable usb loader, usb loader gx dalej wiesza się tak jak się wieszał a wii flow nie widzi dysków. Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Witam Panowie. Miałem kiedyś Wii ale z potrzeby kasy sprzedałem. Teraz się przeprowadzam i w sumie mógłbym kupićWii, żeby Zeldy ograć chociaż, tylko ytanie. NIe chce kupować kolejnego TV czy ten kabel do HDTV do Wii coś daje? Czy tylko ściema jakaś? Czy Wii U może będzie wstecznie kompatybilne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 (edytowane) Wii nic nie ma wspólnego z kablem HDTV (chyba mowisz o HDMI) chyba Wii U będzie kompatybilne Edytowane 23 Września 2012 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Albert Wesker Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Kabel component daje dużo. Dzięki niemu odpalisz gry w 480p i wyglądają wtedy lepiej niż na zwykłym czinczu Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Dobra Wii U będzie kompatybilne z Wii a z Gackiem? Jeszcze Windwalkera bym zaliczył. I czy gry z WII będą polepszone jaokś na WII U? Coś jak na emulcach w HD? Mówie o kablu, który się przewija często w aukcjach razem z WII jako kabel do HDTV, więc pewnie to ten komponent. Proszę o odpowiedź, bo może lasce do sypialni kupie WII i by w Mariany grała. Tylko właśnie po cholere mi trzeci TV w domu heh. Napiszcie jak z tym WII U to się wstrzymam i może poczekam na to WII U wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Jeszcze Windwalkera bym zaliczył. I czy gry z WII będą polepszone jaokś na WII U? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi