Skocz do zawartości

T0MEK

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Albert Wesker

Wii jest kompatybilne z GCN, ale te najnowsze modele nie są. Więc musisz spytać przy kupnie. WiiU będzie kompatybilne z "większością gier z Wii". WiiU nie będzie w żaden sposób podbijał gier z Wii, będą działać tak jak na Wii. No i WiiU nie jest kompatybilne z GCN

Heh i wyjdzie WiiUU i dwie konsole będe musiał kupić hehehe.... Najpierw się przeprowadze, zobacze ile gratów wywale i jak z miejscem. W sumie jeszcze ps2 mamy i mam trochę shmupsów na nią to może staremu dołożę sięna jakiś nowy LCD a od niego wezmę moją starą Sony Wegę 100HZ CRT która do ps2 i WII była mega kozak. Tylko trzy TV w domu to będzie już przesada.. Ale PS2, WII czy nawet Amiga CD32 to na tejWEDZE to świetnie wyglądają. Chyba taki plan hehehe i jednak WII kompatybilne z Gackiem i napiszcie. Mam dwa Metroidy na GC czy brać tylko trójkę metroida czy trylogię odświeżoną. Czy będzie mi sięchciało w to grać wogóle?

Wymieńcie może minej znane exclusivy na WII. Wiadomo metroidy, mariany, zeldy,muramasa, mad world. INteresują mnie bardziej klasyczne gry niż Wiilotówki. Pozdrawiam

Ok dzieki.

Co do Metroid Prime Trilogy to nie jest to zwykla kolekcja gier sprzed lat tylko Collectors Edition i jej dostepnposc moze byc ograniczona, juz jakis czas po premiere w Polsce nie latwo bylo ja kupic, a jak juz to byla droga. Na polkach sklepowych juz od dawna jej nie widzialem tak samo jak Super Mario All-Stars na Wii. Moze tego Metroida wydali w mniejszej ilosci i tyle, w US i Australii jest trudno dostepna i osiaga wysokie ceny na aukcjach.

Edytowane przez saptis

Na ebay'u nówki osiągają coś około stu dolców, więc chyba jest zasadnicza różnica. Wydatek rzędu niecałych dwustu złotych, za trzy gry + artworki na papierze fotograficznym to wręcz okazja.

Co do Mario All - Stars, dostępność również była mocno ograniczona, ale ludzie na to w Polsce się jakoś nie rzucili. Ostatnio widziałem parę egzemplarzy w paru różnych empikach.

• Plusik 1

Ja na szczescie kupilem Metroid Prime Trilogy dosyc okazyjnie jakis czas po premierze, nawet na Allegro gra byla raczej nieczesto, a jak byla to raczej za okolo 200zl. Co do Super Mario All-Stars to juz przed premiera czytalem, ze bedzie ograniczony naklad, wiec postranowilem sie zaopatrzyc od razu w dniu premiery.

Co do wysokich cen i brakow w sklepach to przykladem moze byc Buzz w zestawie z bezprzewodowymi Buzzerami na PS3 - ceny nowek osiagaja nawet 500zl, a uzywane chodza po ponad 300. Ta gra nie jest juz rozprowadzana przez wydawce w Polsce, stad tak wysokie ceny.

Gość Albert Wesker

Ja nie twierdzę, że Metroid Prime Trilogy nie jest warte swojej ceny. Przeciwnie. Dla mnie ta trylogia warta jest każdych pieniędzy, Metroid Prime to najlepsza gra poprzedniej generacji, dwójka i trójka to absolutna czołówka. Kupiłem swój egzemplarz w dniu premiery w Saturnie i nie pozbywam się za żadne skarby ^_^

W Trilogy jest lepsze sterowanie niz w wersjach z Gamecube. Ja mialem je na Gamecube, ale nie gralem w nie zbyt wiele (w 1 tylko chwile, a 2 wcale), wiec postanowilem sprzedac i kupic wlasnie trylogie zeby miec fajny zestawik i lepsze sterowanie Wii-lotem.

Teraz jednak sprzedaz moglaby sie okazac troche nieoplacalna bo 1 i 2 na NGC juz nie sa w cenie, a trylogia jest trudno dostepna i droga.

Edytowane przez saptis
  • 2 miesiące temu...

Wii Mini w obiektywie - mozna zobaczyc jak wyglada konsola, rowniez rozebrana na czesci:

http://www.eurogamer...wii-mini-review

Konsola zostala konkretnie wykastrowana: nie ma WiFi - nie mozna nawet podlaczyc pod USB (jest jeden port) LAN adaptera bo konsola i tak nie ma oprogramowania do internetu, brak rowniez slotu kart SD. Poza tym Wii Mini nie posiada wyjscia component, wiec wyswietla obrazu w 480p co oznacza nie za dobra jakosc obrazu.

Edytowane przez saptis
  • 1 miesiąc temu...

Czy tylko mi się to sterowanie Wiilotem wydaje dziwne? Nie wiem, to moje pierwsze godziny z Wii i może każdy to przechodził, ale absolutnie nie mogę się przestawić. Pograłem 30 minut w SMG i muszę odpocząć, bo to uczenie się sterowania bardziej mnie zmęczyło niż bawiło. Nie mogę też zdzierżyć tej kanciatej obwódki wokół gałki na gruszcze.

Druga sprawa. Dużo gier korzysta z Classic Controllera? Dużo to cholerstwo kosztuje? Bo chyba trzeba sobie go czym prędzej sprawić, na Wiilocie raczej nie ujadę :(.