Gość GregZPL Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 (edytowane) Generalnie wiilot jest do dupy. Jest nieprecyzyjny, niewygodny, a te całe machanie to lipa, bo gry mają swoje skrypty (motion plus to zmienia, ale też ma swoje wady). Ale z drugiej strony najlepsze gry go nie eksploatują za bardzo, więc gra się klasycznie z małym bonusem. Nawet mniejszym niż w przypadku sixaxisa. W Super Mario Galaxy masz sterowanie najbardziej klasyczne z klasycznych. Nie wiem co Ci sprawia trudność. Kanciatą obwódkę jeszcze nie raz pobłogosławisz jak Marian pójdzie Ci idealnie prosto, a nie lekko na ukos i stracisz życie. Ogólnie rozumiem Cię, pad jest wygodniejszy od wiilota (oprócz tego, że nie musisz dłoni razem trzymać), ale nie jest tak źle, żebyś się musiał przestawiać IMO Na classicu z tych lepszych gier to Xenoblade, Monster Hunter, Brawl i Mario Kart. Reszta typu SMG, Zeldy, Metroidy, DKCR to wiilot Edytowane 25 stycznia 2013 przez GregZPL 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 Rozdzielenie gałki od przycisków, machanie willotem, przyciski w różnych miejscach... mój mózg miał niezłą gimnastykę na razie . OK. A Classic Controllera brać zwykłego czy Pro? Bo że kupuję to na pewno, gry ze SNES-a go wymagają. Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 (edytowane) Nie używam, bardziej pasuje mi pad z gcn, wygodniejszy jest niż zwykły classic. Pro nie miałem w ręce. A gry ze SNES na 42 calach nie wymiatają Edytowane 25 stycznia 2013 przez GregZPL Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Faktycznie do ogarnięcia jest to sterowanie . Druga godzinka pękła i już śmigam prawie jak na normalnym padzie. Wiilot ma też swoje fajne strony. Odpalam DBZ BT3 i specjal ataki robi się normalnie machając rękoma jak postacie z anime, prawie wyrwałem kabel od Nunchacka z gniazda jak robiłem Final Flash . Rozumiem, że zakup Motion Plus należy rozważać w kategoriach "kiedy?" a nie "czy w ogóle", ze względu na Skyward Sword? Cytuj
Gość Dr.Suess Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 dragon balle na wii żądzą, najlepsze sterowanie na wczuwe ma piccolo i freezer. MIAZGA. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Szkoda, że gra jest o połowę mniej płynna od wersji na PS2. Ale od razu widać przewagę RAM-u nad tymi konsolkami, przemiana w SSJ wreszcie trwa 1s, a nie 5 jak na PS2, gdzie dopiero postać była wczytywana. Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Skyward Sword to genialna gra i trzeba zagrać. Więc motion plus jest niezbędny Cytuj
Gość Dr.Suess Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 (edytowane) sorry za off top, czy te "wysokiej klasy zamienniki" wiillotów z allegro to sie nadają do czegoś? potzrebny jest mi wiilot do wiiU i nie wiem czy pchać się w to czy lepiej zapłacić więcej za orginal i mieć spokój. Edytowane 26 stycznia 2013 przez Dr.Suess Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 A kupiłbyś wysokiej klasy zamiennik pada do PS3? Albo do X360? Pad musi być oryginalny i tyle. Nie ma co dyskutować IMO Cytuj
Gość Dr.Suess Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 (edytowane) no ale kupienie 4 willotów plus ze dwie gruchy to mała fortuna ;/ ze dwa zestawy napewno kupie orginalne, ale pozostałe dwa to bym podróby kupił Edytowane 26 stycznia 2013 przez Dr.Suess Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Warto pakowac sie w uzywane Wii? W ogole co bedzie mi potrzebne (oprocz samej konsoli hehe), zeby ograc te zachwalane przez wszystkich exy? Cytuj
Gość Dr.Suess Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 no oprócz okablowania i gier to koniecznie wiilota z motion plus na mur beton, no i kabel komponent jak masz wrażliwe oczka Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Warto pakowac sie w uzywane Wii? W ogole co bedzie mi potrzebne (oprocz samej konsoli hehe), zeby ograc te zachwalane przez wszystkich exy? Trochę sporo właśnie . - motionplusy - odpowiedni kabel - classic controller - pojemny pendrive albo dysk hehehe Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 (edytowane) ja mam zamiennik motion plusa i da sie grać. Nie wiem jak wygląda to na oryginale, więc o różnicy ci nie powiem, ale skyward sword przeszedłem bez większych problemów. EDIT, a, mówiłeś o willocie, pomyłka, wybacz Edytowane 26 stycznia 2013 przez Dahaka Cytuj
morciba 14 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Niezbędne zakupy oprócz samej konsolki i gier to: - 2 x Motion+, na Wii potrzebny jest tylko do trzech gier imo: Zelda SS, Red Steel 2 i Wii Sports Resort, ale jeśli masz w planach WiiU to nie masz wyjścia. Ewentualnie zwykłe Wiiloty z nakładką Motion+. Chyba, że będziesz grał tylko w singlu (bez sensu :-)) to bierz jednego. Opcjonalnie: - classic controller - nie mam i nigdy nie czułem potrzeby, żeby posiadać - zestaw grucha+wiilot nie sprawiał mi kłopotów, ale sporo osób ma z tym problemy. Podobno w niektórych grach (np. Monster Hunter Tri) nie da się/jest bardzo trudno wykonać pewne ruchy z użyciem wiilota. - pad od GameCuba (tańsza opcja dla classic controlera) - można go używać tak jak classic controllera, ale nie we wszystkich grach :-( Oprócz tego niezbędny do gier z GameCuba (jeśli Twoja Wii jest kompatybilna wstecznie) i do części gier z virtual console. - memorka do GC - na sejwy gier z GameCuba - odpowiedni kabel component - lepsza jakość obrazu Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Zelda SS to jest chyba numer jeden tytuł jaki można chcieć przejść na tej konsoli, więc IMO kupno MotionPlus to obowiązek . Monster Hunter 3 to dla mnie też gierka must-play, więc takie samo mniemanie mam o Classic Controllerze . Ta gra wymaga zbyt dużej dokładności, by polegać na Wiilocie. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 A po co pendrive pojemny do Wii? Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 A po co pendrive pojemny do Wii? Domyśl się xD Cytuj
Traktorzysta 18 Opublikowano 26 stycznia 2013 Opublikowano 26 stycznia 2013 Gdyby był ktoś chętny do pogrania w mh3 to moge zagrac. Granie z randomami i cheaterami troche mnie znudzilo. Cytuj
Nexus-6 1 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Pytanie kompletnego laika - chcę sobie kupić Wii do ogrania paru konkretnych hiciorów. Jednocześnie nie trawię sterowania Wiilotami, chcę więc dokupić Classic Controllera. Czy ten Classic Controller jest kompatybilny ze wszystkimi grami na Wii czy muszę grzebać na necie i szukać listy gier która działa z klasycznym kontrolerem? Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 (edytowane) I jak by to miało działać? Myślisz, że np. do Wii Sports w założeniu napisano jakieś równowartościowe sterowanie gałką analogową... w ten sposób pozbawiając istnienie Wii sensu? Jest lista gier, które obsługują Classic Controller. Z większych hiciorów nie ma tego wiele. Na pewno Xenoblade, Fire Emblem, Sin&Punishment, Mario Kart i Rune Factory. Poza tym, raczej tego niewiele. Wydaje mi się, że nie zmienia wiele Classic Controller w tych grach, ale jak kto lubi... Edytowane 27 stycznia 2013 przez ogqozo Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Orzeszek ja mialem takie zamienniki i nie dalo sie ich skalibrowac dobrze Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Pytanie kompletnego laika - chcę sobie kupić Wii do ogrania paru konkretnych hiciorów. Jednocześnie nie trawię sterowania Wiilotami, chcę więc dokupić Classic Controllera. Czy ten Classic Controller jest kompatybilny ze wszystkimi grami na Wii czy muszę grzebać na necie i szukać listy gier która działa z klasycznym kontrolerem? E tam, dwie godzinki i ogarniasz te Wiiloty bez problemu . Nawet w bijatyki da się jako tako grać, więc naprawdę nie może być tak źle. Classic Controller to tylko do kilku gier, z czego IMO najważniejsza to Monster Hunter. No i wiadomo, do gierek z N64/SNES. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 (edytowane) W jakiej odległości od konsoli trzeba stać, żeby wylapywala nasze ruchy? Edytowane 27 stycznia 2013 przez Qvstra Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi