Skocz do zawartości

T0MEK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stałem się posiadaczem wii, nigdy nie miałem do czynienia z tym sprzętem, posiadam samą konsolę bez kontrolerów , podpiąłem wiec pada od GC, niestety bez reakcji. Czy aby "chodzić" po menu potrzebuję kontrolera przypisanego dla Wii ?

Trochę to dziwne skoro są sloty dla padów od GC. No chyba że coś mam uszkodzone.

Opublikowano

po menu mozna chodzic tylko Wiilotem, starsze modele Wii maja obslugie gier na GCN, stad porty na pady i memorki. Wii samo w sobie (poza sporadycznymi grami) nie korzysta z padow GameCubowskich

Opublikowano (edytowane)

no... tak? kazdy wiilot ma przy bateriach pryzcisk do sychnronizacji, taki sam przycisk jest na wii (za klapka na froncie, gdzie sie SD wklada), naciskasz na konsoli, naciskasz na mocie i masz zbindowane 

EDIT

a sensor bara masz? ;P

Edytowane przez Rayos
Opublikowano (edytowane)

Witam, zamówiłem właśnie wii i jako, że jestem laikiem w dziedzinie tej konslki, mam kilka bardzo podstawowych pytań.

1. Czy do wszystkich gier związanych z aktywnością ruchową obowiązkowy jest wii motion plus ? (da się zmęczyć w jakiejś grze, nie wymagającej tego urządzenia?)

2. Czy do gry your shape, można podpiąć inną kamerkę niż w zestawie ? (jak to bywa na allegro gość dorzuca samą płytkę)

3. Jak wypada monster hunter ?

4. Jakie gry polecacie dla dziewczyny, bo to zakup głównie ze względu na nią(lubi raymana i ogólnie platformówki). Wiem, że mario i donkey kong ale może coś jeszcze?

5. Są jakieś fajne pokemony i hervest moon?

6. Jak z awaryjnością i czy najczęściej da się naprawić ewentualne awarie?

7. Ciężko przestawić się na sterowanie tymi specyficznymi kontrolerami? Jak ogólnie wypada sterowanie?

Pozdrawiam, rozdam plusiki ;)

Edytowane przez Cosmos
Opublikowano

sensor bar na allegro po 16 zl chodzi wiec niewielki wydatek ;) Kasuro, nie wierze, ze nie posiadasz tak podstawowej wiedzy na temat Wii :o

Nintendo zawsze było moją piętą achillesową , za wyjątkiem DS`a.

Opublikowano

Witam, zamówiłem właśnie wii i jako, że jestem laikiem w dziedzinie tej konslki, mam kilka bardzo podstawowych pytań.

1. Czy do wszystkich gier związanych z aktywnością ruchową obowiązkowy jest wii motion plus ? (da się zmęczyć w jakiejś grze, nie wymagającej tego urządzenia?)

2. Czy do gry your shape, można podpiąć inną kamerkę niż w zestawie ? (jak to bywa na allegro gość dorzuca samą płytkę)

3. Jak wypada monster hunter ?

4. Jakie gry polecacie dla dziewczyny, bo to zakup głównie ze względu na nią(lubi raymana i ogólnie platformówki). Wiem, że mario i donkey kong ale może coś jeszcze?

5. Są jakieś fajne pokemony i hervest moon?

6. Jak z awaryjnością i czy najczęściej da się naprawić ewentualne awarie?

7. Ciężko przestawić się na sterowanie tymi specyficznymi kontrolerami? Jak ogólnie wypada sterowanie?

Pozdrawiam, rozdam plusiki ;)

1. Nie każda wymaga. Jest parę gier gdzie można się zmęczyć :)

2. Nie wiem nic o kamerce.

3. Fajnie.

4. Rythm Paradise, Cooking Mama, Wario Ware INC, Boom Blox. To nie są platformówki ale gry bardzo przyjazne dla wszystkich nowych graczy ;) Polecam.

5. Wyszło parę HM- dobre jak każde inne. Pokensów raczej brak.

6. 2 konsolę brak awarii od 5 lat. Podobno siadają lasery. Naprawa nie więcej jak 250zł

7. Sterowanie GOTY.

• Plusik 1
Opublikowano

Dobrym rozwiązaniem jest przejściówka wii->hdmi dostępna na ebayu od 15$. Nie dość , ze jakość lepsza , to jeszcze można uzywac w np monitorach gdzie normalnie podpiąc wii by sie nie dalo.

• Plusik 1