marcin0903 1 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 A jaki kabel jest dodawany do zestawu? Czy ma znaczenie kabel Componentowy oryginalny, a nie? Cytuj
Gresh 5 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 Dodawany jest composite - chinch - nie wiem czy jest jakas roznica miedzy oryginalnym component a nie - ale ja mam oryginalny - bo na jakis amerykanskich forach czytałem - ze z innymi bywa różnie ( nie potwierdzone ). Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 Czy ktoś może potwierdzić powyższą odpowiedź o kablach component nieoryginalnych? Bo mam dylemat czy kupić Componenta oryginalnego dla Wii 130 zeta (około), czy na znanym serwisie aukcyjnym za ponad 30 zeta nieoryginalny... Prosiłbym o szybką odpowiedź Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 ja mam madcatz i jakosc obrazu jest swietna (plazma 42 cale) wiec mysle ze spokojnie mozna brac Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 1 marca 2008 Opublikowano 1 marca 2008 Mimo wszystko kupiłem przed chwilką oryginał, załączyłem go no i... rewelacja . Rewelacja w prównaniu do tego kabla z zestawu , w menusach nie widać już "ząbków", muszę później posprawdzać jeszcze Super Mariusza Galaksy no i RE4 jak dojdzie Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 2 marca 2008 Opublikowano 2 marca 2008 RE4 wyglada jak kupa wiec ostrzegam Cytuj
Seph 0 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 Ej a mozna grac padami z gacka w gry z Wii prawda? Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 No chyba niezbyt. Jak sobie to wyobrażasz? Cytuj
Seph 0 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 Myslalem akurat o SSX Blur na 2 osoby , nie tak ciezko to sobie wyobrazic . Cytuj
dziki_dziku 4 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 (edytowane) niektóre gry pozwalają na granie padami z GC, ale SSX to akurat jeden z tytułów ze sterowaniem w pełni opartym na możliwościach Wiimote'a, więc ciężko byłoby sobie wyobrazić sens przystosowania pod klawisze pada. Edytowane 4 marca 2008 przez dziki_dziku Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 A ja mam takie pytanie, jak uzyskać dźwięk 5.1 na Wii, mam kabel component podłączony do HDeka co daje 2 sygnały audio, czy ktoś podłączył jakiś zestawik? Cytuj
dziki_dziku 4 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 A ja mam takie pytanie, jak uzyskać dźwięk 5.1 na Wii, mam kabel component podłączony do HDeka co daje 2 sygnały audio, czy ktoś podłączył jakiś zestawik? Wii nie obsługuje żadnego "prawdziwego" 5.1, najlepsze co możesz uzyskać, to Dolby ProLogicll podłączając chinche audio pod dekoder; u siebie mam podłączone pod zestaw kina domowego "no name" z marketu, ale muszę przyznać że efekt jest niezły, za to u znajomego z konkretnym zestawem audio dźwięk w Umbrelli wgniótł mnie w fotel Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Czy majac przerobke Wiikey 1.9 moge grac w gry w systemie NTSC?? Czy mozna wsadzic gre z GC na minidvd?? Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Ile kosztuje FreeLoader na Wii, i gdzie go tanio kupić? Cytuj
ashka 219 Opublikowano 21 kwietnia 2008 Opublikowano 21 kwietnia 2008 Nowy, na PlayAsia, kosztuje 20$. Na codejunkies 9 funtów. Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 21 kwietnia 2008 Opublikowano 21 kwietnia 2008 (edytowane) Czy majac przerobke Wiikey 1.9 moge grac w gry w systemie NTSC?? Czy mozna wsadzic gre z GC na minidvd?? nie wsyzstkie gry NTSC na przerobionym chipem Wii beda chodzic. Zack & Wicki pojdzie, Okami tez, ale juz do No More Heroes potrzeba freeloadera. oczywiscie mowie o grach oryginalnych, bo takich NTSC sam uzywam. w przypadku kopii wystarczy spatchowac ISO ntsc-to-pal i powinno smigac. Ile kosztuje FreeLoader na Wii, i gdzie go tanio kupić? kupowalem na P-A. niecale 60 pln z przesylka. dla porownania na allegro 80+ Edytowane 21 kwietnia 2008 przez jiloo Cytuj
ashka 219 Opublikowano 21 kwietnia 2008 Opublikowano 21 kwietnia 2008 jiloo, masz najnowszy firmware w Wii? Jak jest z kompatybilnością gier w ntsc? Przestało ci się coś uruchamiać? Podobno nowy firmware coś we freeloaderze popsuł... Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 22 kwietnia 2008 Opublikowano 22 kwietnia 2008 jiloo, masz najnowszy firmware w Wii? Jak jest z kompatybilnością gier w ntsc? Przestało ci się coś uruchamiać? Podobno nowy firmware coś we freeloaderze popsuł... Dołączam się do pytania. Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 22 kwietnia 2008 Opublikowano 22 kwietnia 2008 jiloo, masz najnowszy firmware w Wii? Jak jest z kompatybilnością gier w ntsc? Przestało ci się coś uruchamiać? Podobno nowy firmware coś we freeloaderze popsuł... nie wiem czy bede wiarygodnym zrodlem, bo jak wiesz moje Wii jest tez zachipowane. zreszta wlasnie z tego powodu, ze przez dlugi czas nie bylo freeloadera do gier na Wii (tylko GC odpalal). ale poniewaz na chipie nie dzialaja wszystkie gry NTSC, miedzy innymi No More Heroes, dla ktorego wlasnie konsole przerobilem ostatnio sprawilem sobie freeloadera. testowalem temat tylko na 3 grach NTSC (bo tylko tyle mam). niestety (dla Was) zarowno Zack & Wiki (JAP) i Okami (USA) uruchamiaja sie na samym chipie bez potrzeby uzywania freeloadera. uzywam wiec go tylko do odpalania NMH. dziala bez problemu. sprawdze w domu jaka mam wersje systemu to dopisze do posta. Ostatni update zaistalowal mi sie chyba z plyty Okami. Jedyna upierdliwoscia jest to, ze od pierwszego uptade z gry NTSC mam podwoje kanaly z Pogoda i Newsami. Cytuj
ashka 219 Opublikowano 22 kwietnia 2008 Opublikowano 22 kwietnia 2008 A masz może jakieś w miarę aktualne / aktualizowane źródła (nie-)kompatybilności freeloadera? Przy obecnym kursie $ freeloader i kilka gier NTSC wydają się kuszącą perspektywą Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 23 kwietnia 2008 Opublikowano 23 kwietnia 2008 moj firmware Wii to 3.2E jedyne co moge dla Was zrobic to za jakis tydzien, dwa bede u kumpeli co ma nieprzerobione Wii. zabiore giery i loadera, i sprawdze co i jak w temacie. dam wtedy znac. stron zadnych nie sledzilem, bo temat mnie jakos nie interesowal. zachipilem Wii, bo freeloadera nie bylo. ale jak sie okazalo, ze freeloader sie pojawil i odpala NMH-U to zamowilem bez zastanawiania sie. Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 no dobra. bylem wczoraj u kumpeli. na europejskiej wersji konsloli w wersji 3.2E udalo sie odpalic dzieki freeloaderowi nastepujace oryginalne gry: No More Heroes (USA), Zack & Wiki (JAP), Okami (USA). tyle te trzy tytuly z innych regionow posiadam - wiec tylko na tym moglem sprawdzic. Cytuj
ashka 219 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Dzięki, jiloo. Coś mi mówi, że się szaprnę na tego freeloadera. Zwłaszcza, że podobno i Oneechanbara chodzi (yuppi!). Cytuj
Dante 431 Opublikowano 28 maja 2008 Opublikowano 28 maja 2008 Planuje w końcu kupić Wii i mam pytanie. Z jakim chipem najlepiej i na co zwracać uwagę podczas zakupu/gdzie najlepiej kupić. Cytuj
Lalalilo 3 Opublikowano 9 czerwca 2008 Opublikowano 9 czerwca 2008 Podbijam pytanie poprzednika. Jestem totalnie zielony a myślę o zakupie Wii. Który chip i ile to powinno kosztować??? Czy te chipy można upgradedować??? Chciałem się jeszcze spytać jak Wii się podłącza do netu i czy można grać przez net na przerobionym Wii??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi