Dahaka 1 861 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 SMG2 jest jakoś 2x lepsze.Jak robisz przerwe, to może nie odczujesz, ale jak grasz jedno po drugim to widać bardzo. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 ale jedynka to obowiązek i rozgrzewka przed SMG2 Cytuj
viral 4 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 mi nigdy nie podchodzily platformery . ale w sumie wii szkoda ze sie tak cienko rozeszlo bo naprawde masa exclusiwow wyszla i to mocnych Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 przeciez ta konsola pod wzgldem sprzedazy pobila wszytskie. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 dokładnie i dodam że platformery omijam łukiem i unikam jak ognia a Marian to jedyny wyjątek Cytuj
viral 4 Opublikowano 9 czerwca 2013 Opublikowano 9 czerwca 2013 mowiac to mialem na mysli ze biorac pod uwage ilosc dobrych gier to strasznie ciezko dostac gry i jest po prostu masa gier ktore maja strasznie wysokie ceny.To chyba jedyna konsola z obecnej generacji ktorej gry mozna zostawic sobie do kolekcji Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 9 czerwca 2013 Opublikowano 9 czerwca 2013 Bushian - JAK TO? A donkey? a rayman ? Cytuj
viral 4 Opublikowano 9 czerwca 2013 Opublikowano 9 czerwca 2013 no i tez mi nie daje spokoju ze przeciez gamecube mial wieksze mozliwosci graficzne niz ps2 a nastepca wcale nie wniosl tyle i graficznie odstawal Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 5 lipca 2013 Opublikowano 5 lipca 2013 (edytowane) Jako że korzystam jeszcze z TV CRT, a wymiana na lcd póki co mi nie w głowie (ps2) chciałbym może po wakacjach sprawić sobie Wii. Ponieważ zakładam używanie tego jako również odtwarzacza (więc przeróbka być musi) mam pytanie, jakie formaty video łyka geexbox (tak to się zwie?). Edytowane 5 lipca 2013 przez Andreal Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 5 lipca 2013 Opublikowano 5 lipca 2013 GeeXboX odtwarza wszystkie formaty wspierane przez mplayer możesz także sprawdzić wiimc Cytuj
Gość Opublikowano 13 października 2013 Opublikowano 13 października 2013 Drodzy e-koledzy, pytanka świeżego posiadacza: 1. jest jakaś możliwość okrężna, tj. alternatywa do friendlist z PS3/XO? 2. zabaweczki, typu pistolet skutecznie podwyższają fun z gry w celowniczkach? zagrywałem się w to na automatach za dzieciaka i chciałbym to powtórzyć 3. najlepsze platformery 2D? 4. najlepsze celowniczki? 5. są jakieś platformery z serii Królików? i w ogóle co najlepszego z Królików? 6. Inazuma Eleven jest kozackie? (jestem fanem Tsubasy) 7. coś ogólnie niszowego, bądź pomijanego w co warto zagrać? 7. Madworld rządzi czy tylko trochę? 8. jakieś hinty dla świeżego w temacie? Cytuj
morciba 14 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 Drodzy e-koledzy, pytanka świeżego posiadacza: 1. jest jakaś możliwość okrężna, tj. alternatywa do friendlist z PS3/XO? Nie bardzo wiem o co chodzi z tym pytaniem, ale ja nie grywam online :-) 2. zabaweczki, typu pistolet skutecznie podwyższają fun z gry w celowniczkach? zagrywałem się w to na automatach za dzieciaka i chciałbym to powtórzyć Jak dla mnie to niepotrzebny shit. Miałem dwie plastikowe kierownice i lepiej grało mi się bez nich, ale dla dzieci idealne. 3. najlepsze platformery 2D? Tutaj będziesz rozpieszczony :-) Donkey Kong Country Returns, New Super Mario Bros, Kirby Return to Dreamland, Kirby Epic Yarn, A Boy and his Blob, Lost in Shasow, Warioland Shake it, Rayman Origins. Bardzo fajny tryb przygodowy 2D na kilkanaście godzin ma też Super Smash Bros Brothers. 4. najlepsze celowniczki? Rozumiem, że chodzi o celowniki na szynach: Resident Evil-e, Dead Space, Sin&Punishment, The House of the Dead: Overkill. Nie na szynach to przede wszystkim Metroid i Red Steel 2 (potrzebuje Wii Motion+). Do tego może Goldeneye z multiplayerem na dzielonym ekranie. Generalnie sterowanie wiilotem w celownikach sprawdza się bardzo dobrze. 5. są jakieś platformery z serii Królików? i w ogóle co najlepszego z Królików? To nie moja bajka. Wyszły chyba 3 części, ale to gry typowo imprezowe. 6. Inazuma Eleven jest kozackie? (jestem fanem Tsubasy) Nie wiem czy wyszło coś z tego po angielsku. Ja grałem w dwie części po japońsku - da się w większości ogarnąć o co chodzi, gra jest ciekawa, ale d...y mi nie urwała. 7. coś ogólnie niszowego, bądź pomijanego w co warto zagrać? Little King's Story - według mnie najbardziej niedoceniona przez graczy gra na Wii, bo oceny miała wysokie. Muramasa Demon's Blade, No More Heroes, Tatsunoko vs Capcom, PES (za nowatorskie sterowanie), Dokapon Kingdom, seria Trauma Center, Zack & Wiki. Do tego świetne jrpg-i: Xenoblade, Last Story i Pandora's Tower. Z wyścigów Excite Truck. Jeśli lubisz strategie RPG to obowiązkowo Fire Emblem. Odstresowujące Endless Ocean. Podobno całkiem niezły Silent Hill (ja nie przepadam za horrorami) 7. Madworld rządzi czy tylko trochę? Gra jest ciekawa wizualnie, ale mnie nie powaliła, muszę jednak przyznać, że dawno nie grałem w brutalniejszą grę. Znam ludzi, którzy się zachwycali. 8. jakieś hinty dla świeżego w temacie? Z niewymienianych w temacie: 2xZelda i 2xSuper Mario Galaxy - mieć Wii i nie zagrać w te gry to zbrodnia. Warto zagrać w gry ruchowe skoro konsola daje taką możliwość - Wii Sport i Wii Sport Resort na imprezy są idealne. Grand Slam Tennis, Virtua Tennis czy Punch Out też dają radę. Skoro lubisz platformówki 2D to może Cię zainteresować Metroid Other M. I na koniec Mario Kart z fajnym multiplayerem online. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 18 listopada 2013 Opublikowano 18 listopada 2013 Pytanie: jaki model wii brać? Jakieś szczególne są? Nie zależy mi raczej na kompatybilności z GC, a próbie ogrania gier tylko z Wii (i właściwie chyba też po to, by mieć ) Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 18 listopada 2013 Opublikowano 18 listopada 2013 Nie Mini, bo nie da się grać w 480p. A tak to obojętnie 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 20 listopada 2013 Opublikowano 20 listopada 2013 (edytowane) Jak wygląda sprawa z podziałem na regiony u Nintendo? Stany, Europa, Japonia, Azja itd? Edytowane 20 listopada 2013 przez Andreal Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 20 listopada 2013 Opublikowano 20 listopada 2013 pal, ntsc-u, ntsc-j czy są jakieś tytuły region free - nie wiem 1 Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 W temacie Wii jestem zupełnie zielony, jednak mam wielką ochotę, żeby ograć takie perełki, jak DKCR, SMG 1-2, RE Remake i Zero czy trylogię Metroid Prime. A moje PYTANIE brzmi tak: czy jak zakupię sobie tzw. Classic Controler, to będę mógł bawić się powyższymi tytułami "po bożemu" tzn. na padzie, zamiast wymachiwać przed telewizorem wiilotem? Jestem też ciekaw, czy wszystkie gry dedykowane Wii obsługują tryb 16:9? Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 (edytowane) Nie bedziesz mógł. jakoś nie potrafię sobie wyobrazic grania w SMG na takim klasycznym padzie. A w DKC grasz willotem poziomo, wiec prawie jak normalny pad. Edytowane 25 grudnia 2013 przez Figaro Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 (edytowane) No bez jaj. W żadną z tych gier, które wymieniłem nie można sobie pograć tylko na padzie? Edit: Dzięki za odpowiedź. We wznowione na Wii oba exowe Residenty też na padzie sobie nie pogram? Bo jakoś sterowania wiilotem w tych grach wyobrazić sobie jakoś nie mogę... Edytowane 25 grudnia 2013 przez Kasias Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 REmake i Zero z Gacka zagrasz padem od Gacka. Czy Classiciem to nie wiem. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 w gry z GaCka zagrasz tylko padem do GCN a co zlego jest w graniu Wiimotem + nunchuck? gra mi sie zdecydowanie wygodniej niz jakimkolwiek padem tak naprawde... Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 (edytowane) Klasycznym kontrolerem też pogra w Gackowe Residenty na Wii (edycje Archives na Wii oczywiście). Metroid Trilogy niestety obsługuje tylko Wiilota i gruchę. Edytowane 25 grudnia 2013 przez aux Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 Prosze http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_that_use_the_Classic_Controller Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 25 grudnia 2013 Opublikowano 25 grudnia 2013 to są rimejki - tak samo jak np. metroid oryginalne gry z ngc pójdą tylko i wyłącznie z gackowym padem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi