Skocz do zawartości

T0MEK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Ölschmitz napisał:

kupilem sobie wii. podlaczylem do tvka przez hdmi za pomoca wii2hdmi.

telewizor to LG B8 oled

tutaj słabo to widac, ale w rzeczywistosci dosc mocno https://imgur.com/kSMH7na

chodzi o takie jakby paski na calym ekranie. jak gram wyglada to prawie jakbym ogladal nagrany telewizor - wiecie o co chodzi?

co ciekawe jak zmienilem "gra" na "standard" to bylo duzo lepiej, ale w grach z Wii (screen jest akurat z gamecuba, zelda wind waker) juz bylo czuc input lag.

jakies pomysły, lub cytujac generala Błasika, PO MY SŁY?

Miałem dokładnie ten sam problem i z tego co pamiętam musiałem zmienić coś w opcjach konsoli tylko już zapomniałem co :dunno: ale pomogło i te paski zniknęły. Jak odpalę Wii i wejdę w menusy to sobie przypomnę. Mam podpięte Wii za pomocą tego convertera i jak dla mnie jest spoko loko obraz

Edytowane przez Ryo-San
  • Dzięki 1
Opublikowano

@Ölschmitz więc trzeba w ustawieniach obrazu w konsoli (TV Type) zmienić z EDTC/HDTV 480p na 480i (60hz) lub 576i (50hz). Tak wiem że to brzmi idiotycznie bo przecież konsole podpinany właśnie do HDTV ale to działa : ) U mnie pasy zniknęły i pykam aktualnie w Donkey Konga i Paper Mario i jest piękna pszczoła. 

• Lubię! 1
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ktoś tu jeszcze zagląda?

I tak zapytam.

Brat ma Wii. Potrzebuje to podłączyć do lg b8. Poszukałem w necie, b8 ma wejście composite po jack 3.5mm. Super. Niestety brat kabla nie znalazł. Kupiłem na Allegro. Pojechałem w odwiedziny z zamiarem podłączenia wszystkiego. Niestety jego b8 nie ma tego wejścia. Nosz ku***. Chyba lg przycięło na kosztach produkcji i pozbyło się tego gniazda. Jak to można podłączyć do b8?

Znalazłem na Ali przejściówkę wii2hdmi jednak wolałbym zasięgnąć informacji czy ktoś to może posiada, używa. Żeby znów nie zostać z niepotrzebnym szrotem.

Opublikowano (edytowane)

@JeDajOd cholery jest takich przejściówek, nawet na allegro. To zwyczajny konwerter do hdmi nie ma tu żadnej magii będzie działać i jest to najprostszy sposób podpięcia do współczesnych TV. Wii to konsola która najlepiej będzie wyglądać na crt więc nie oczekujcie nie wiadomo jakiego obrazu w porównaniu np do switcha a już na pewno na Oledzie.

Edytowane przez Dr.Czekolada
Opublikowano
5 godzin temu, JeDaj napisał:

Ktoś tu jeszcze zagląda?

I tak zapytam.

Brat ma Wii. Potrzebuje to podłączyć do lg b8. Poszukałem w necie, b8 ma wejście composite po jack 3.5mm. Super. Niestety brat kabla nie znalazł. Kupiłem na Allegro. Pojechałem w odwiedziny z zamiarem podłączenia wszystkiego. Niestety jego b8 nie ma tego wejścia. Nosz ku***. Chyba lg przycięło na kosztach produkcji i pozbyło się tego gniazda. Jak to można podłączyć do b8?

Znalazłem na Ali przejściówkę wii2hdmi jednak wolałbym zasięgnąć informacji czy ktoś to może posiada, używa. Żeby znów nie zostać z niepotrzebnym szrotem.

Mam taką przejściówkę, polecam. Tanie i proste. Jeśli brat ma komputer to może zainteresować się emulatorem Wii, taki metroid prime w 1080p wygląda bardzo przyzwoicie.

Opublikowano

[mention]frankfuter [/mention] to bardziej dla jego 7 letniej córki. W czasach zarazy odpala się wszystko, aby tylko dzieci nie weszły Ci na głowę. To zamawiam. Chyba że znajdę na Allegro to może czas oczekiwania będzie mniejszy.

Opublikowano
44 minuty temu, JeDaj napisał:

[mention]frankfuter [/mention] to bardziej dla jego 7 letniej córki. W czasach zarazy odpala się wszystko, aby tylko dzieci nie weszły Ci na głowę. To zamawiam. Chyba że znajdę na Allegro to może czas oczekiwania będzie mniejszy.

Z tego co widzę 25zl na allegro.

• 2 miesiące temu...
Gość Xehanort
Opublikowano

Mam problem a raczej kumpel ma problem z wiimotem. Jako ze jest fanem nintendo to kupilem mu wii w prezencie. Sprawdzilem u siebie i wszystko dzialalo. Gdy podlaczyl u siebie to okazalo sie ze nie ma kursora w menu. Sensor niby dziala bo diody sie swieca, wiimote rowniez. Przyciski +- dzialaja ale kursora w menu nie ma. Probowal chyba wszystkich porad z netu. Mial ktos podobnie?

Gość Xehanort
Opublikowano

Kładł go juz na rozne sposoby. Okna tez zaslanial co by swiatlo nie przeszkadzało 

• 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
On 1/16/2024 at 4:47 PM, HunterX said:

Odkopałem zdjęcie z 2009 roku, kiedy to pozbywałem się Wii. Jak człowiek był głupi, że to wszystko posprzedawał... :whyyy: ;) 

Tez sprzedałem kilka perełek a mogłem sobie zostawic

20131119_141318.thumb.JPG.8ca405e2f05c96bbe1ee9945abfbf0a0.JPG

Ale DK Bongos nadal mam :banderas:

• Plusik 2
Opublikowano

Ehhh... też miałem bongosy i opyliłem. Prawie wszystkie gry do Gacka sprzedałem, a miałem SM Sunshine, Luigis Mansion, Pokemon Channel, i kilka innych. Został mi tylko Animal Crossing.