devilbot 3 682 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 No kabel component . Te wszystkie wiihdmi, PS2hdmi to średnie rozwiązanie. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 (edytowane) 8 godzin temu, Ölschmitz napisał: kupilem sobie wii. podlaczylem do tvka przez hdmi za pomoca wii2hdmi. telewizor to LG B8 oled tutaj słabo to widac, ale w rzeczywistosci dosc mocno https://imgur.com/kSMH7na chodzi o takie jakby paski na calym ekranie. jak gram wyglada to prawie jakbym ogladal nagrany telewizor - wiecie o co chodzi? co ciekawe jak zmienilem "gra" na "standard" to bylo duzo lepiej, ale w grach z Wii (screen jest akurat z gamecuba, zelda wind waker) juz bylo czuc input lag. jakies pomysły, lub cytujac generala Błasika, PO MY SŁY? Miałem dokładnie ten sam problem i z tego co pamiętam musiałem zmienić coś w opcjach konsoli tylko już zapomniałem co ale pomogło i te paski zniknęły. Jak odpalę Wii i wejdę w menusy to sobie przypomnę. Mam podpięte Wii za pomocą tego convertera i jak dla mnie jest spoko loko obraz Edytowane 8 sierpnia 2019 przez Ryo-San 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 component chyba odpada bo nie mam takiego wejscia w tvku Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 @Ölschmitz więc trzeba w ustawieniach obrazu w konsoli (TV Type) zmienić z EDTC/HDTV 480p na 480i (60hz) lub 576i (50hz). Tak wiem że to brzmi idiotycznie bo przecież konsole podpinany właśnie do HDTV ale to działa : ) U mnie pasy zniknęły i pykam aktualnie w Donkey Konga i Paper Mario i jest piękna pszczoła. 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 @Ryo-San wielkie dzieki, pokombinuje w domu i dam znac! Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 3 godziny temu, Ölschmitz napisał: @Ryo-San wielkie dzieki, pokombinuje w domu i dam znac! A ty przypadkiem nie masz też ten obraz rozciągnięty na cały ekran? Cytuj
czapa 670 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 proponuje wiiu które ma tryb wii który po hdmi wygląda znośnie Cytuj
JeDaj 47 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 Ktoś tu jeszcze zagląda? I tak zapytam. Brat ma Wii. Potrzebuje to podłączyć do lg b8. Poszukałem w necie, b8 ma wejście composite po jack 3.5mm. Super. Niestety brat kabla nie znalazł. Kupiłem na Allegro. Pojechałem w odwiedziny z zamiarem podłączenia wszystkiego. Niestety jego b8 nie ma tego wejścia. Nosz ku***. Chyba lg przycięło na kosztach produkcji i pozbyło się tego gniazda. Jak to można podłączyć do b8? Znalazłem na Ali przejściówkę wii2hdmi jednak wolałbym zasięgnąć informacji czy ktoś to może posiada, używa. Żeby znów nie zostać z niepotrzebnym szrotem. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 (edytowane) @JeDajOd cholery jest takich przejściówek, nawet na allegro. To zwyczajny konwerter do hdmi nie ma tu żadnej magii będzie działać i jest to najprostszy sposób podpięcia do współczesnych TV. Wii to konsola która najlepiej będzie wyglądać na crt więc nie oczekujcie nie wiadomo jakiego obrazu w porównaniu np do switcha a już na pewno na Oledzie. Edytowane 24 maja 2020 przez Dr.Czekolada Cytuj
frankfuter 82 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 5 godzin temu, JeDaj napisał: Ktoś tu jeszcze zagląda? I tak zapytam. Brat ma Wii. Potrzebuje to podłączyć do lg b8. Poszukałem w necie, b8 ma wejście composite po jack 3.5mm. Super. Niestety brat kabla nie znalazł. Kupiłem na Allegro. Pojechałem w odwiedziny z zamiarem podłączenia wszystkiego. Niestety jego b8 nie ma tego wejścia. Nosz ku***. Chyba lg przycięło na kosztach produkcji i pozbyło się tego gniazda. Jak to można podłączyć do b8? Znalazłem na Ali przejściówkę wii2hdmi jednak wolałbym zasięgnąć informacji czy ktoś to może posiada, używa. Żeby znów nie zostać z niepotrzebnym szrotem. Mam taką przejściówkę, polecam. Tanie i proste. Jeśli brat ma komputer to może zainteresować się emulatorem Wii, taki metroid prime w 1080p wygląda bardzo przyzwoicie. Cytuj
JeDaj 47 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 [mention]frankfuter [/mention] to bardziej dla jego 7 letniej córki. W czasach zarazy odpala się wszystko, aby tylko dzieci nie weszły Ci na głowę. To zamawiam. Chyba że znajdę na Allegro to może czas oczekiwania będzie mniejszy. Cytuj
frankfuter 82 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 44 minuty temu, JeDaj napisał: [mention]frankfuter [/mention] to bardziej dla jego 7 letniej córki. W czasach zarazy odpala się wszystko, aby tylko dzieci nie weszły Ci na głowę. To zamawiam. Chyba że znajdę na Allegro to może czas oczekiwania będzie mniejszy. Z tego co widzę 25zl na allegro. Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 13 sierpnia 2020 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Mam problem a raczej kumpel ma problem z wiimotem. Jako ze jest fanem nintendo to kupilem mu wii w prezencie. Sprawdzilem u siebie i wszystko dzialalo. Gdy podlaczyl u siebie to okazalo sie ze nie ma kursora w menu. Sensor niby dziala bo diody sie swieca, wiimote rowniez. Przyciski +- dzialaja ale kursora w menu nie ma. Probowal chyba wszystkich porad z netu. Mial ktos podobnie? Cytuj
Postal 630 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Sensor dobrze skonfigurowany w ustawieniach? Tzn. pod lub nad telewizorem? Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 14 sierpnia 2020 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Kładł go juz na rozne sposoby. Okna tez zaslanial co by swiatlo nie przeszkadzało Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Wpadło mi wii i mam problem z wiilotem Po uruchomieniu gier cały czas brzęczy głośnik - nawet jak jest wyciszony do zera Po powrocie do menu brzęczenie ustaje Ktoś miał podobny problem? Cytuj
BRY@N 1 468 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Temat trochę już śmierdzi trupem ale go odkopię Korzystał ktoś z nieoryginalnych wiilotów + nunchuck? Czy jest sens coś takiego kupować? Szukam dla znajomego, który chce trochę zaoszczędzić tylko nie wiem czy jest sens. Cytuj
HunterX 36 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Odkopałem zdjęcie z 2009 roku, kiedy to pozbywałem się Wii. Jak człowiek był głupi, że to wszystko posprzedawał... 4 Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia No głupi. Ja sprzedałem zx spectrum atari st i musiałem potem kupować, od tego czasu nic nie sprzedaję. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca On 1/16/2024 at 4:47 PM, HunterX said: Odkopałem zdjęcie z 2009 roku, kiedy to pozbywałem się Wii. Jak człowiek był głupi, że to wszystko posprzedawał... Tez sprzedałem kilka perełek a mogłem sobie zostawic Ale DK Bongos nadal mam 2 Cytuj
Mari4n 401 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca Ehhh... też miałem bongosy i opyliłem. Prawie wszystkie gry do Gacka sprzedałem, a miałem SM Sunshine, Luigis Mansion, Pokemon Channel, i kilka innych. Został mi tylko Animal Crossing. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi