Conrack1410 0 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Panowie mam problem doszla mi dzisiaj WII - wszystko super fajnie ale mam problem z podlaczeniem do tv moj tv to Pioneer 5080xa posiadam do WII kabel component ( 5 koncowek , 2 czerw, biala, niebieska i zielona) podlaczam je do tv i ani dzwieku ani obrazu ni wiem dlaczego tak jest natomiast jak wkladam jedną z koncowek w żółte wejscie chinch to mam obraz ale czarno-bialy prosze - pomóżcie 8) Cytuj
dziki_dziku 4 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Panowie mam problem doszla mi dzisiaj WII - wszystko super fajnie ale mam problem z podlaczeniem do tv moj tv to Pioneer 5080xa posiadam do WII kabel component ( 5 koncowek , 2 czerw, biala, niebieska i zielona) podlaczam je do tv i ani dzwieku ani obrazu ni wiem dlaczego tak jest natomiast jak wkladam jedną z koncowek w żółte wejscie chinch to mam obraz ale czarno-bialy prosze - pomóżcie 8) być może problem w tym, że Wii jest domyślnie ustawione na PAL50, proponuję zmienić ustawienia w menu konsoli na odpowiednie, być może pomoże Cytuj
Conrack1410 0 Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 (edytowane) problem rozwiazany - tv byl zle ustawiony i tak naprawde nie uruchamial componenta jako component tylko probowal go wyczytac jako hdmi a mam pytanko - gdzies w menu konsoli ( bo nie znalazlem) da sie ustawiac opcje kolorow? bo mimo ,ze mam kolor i nie jest zly to wydaje mi sie jakby troszke jednak mu brakowalo glebi i nasycenia Edytowane 7 stycznia 2009 przez Conrack1410 Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 To już ustawienia tv, nie konsoli Cytuj
Arkady 1 008 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 I Ja również mam Wii, niestety tak jak myślałem do tej pory, sterowanie mi nie podeszło. Znaczy nie podeszło to za dużo powiedziane, poprostu jest i tyle, nie widzę z tego żadnej zalety konsoli, napewno nie aż tak, żeby wyniki sprzedaży poleciały tak wysoko. Wii Sports odpaliłem na 5 minut, dla mnie targedia, nie widzę w tym nic ciekawego. Natomiast Zelda i Mario Galaxy to już co innego, z naciskiem na to drugie, Zelda zbyt mułowato się rozkręca, zobaczymy jak będę miał więcej czasu i kabel component, bo na LCD to kaszana Podsumówując Wii to dla mnie ciekawostka co nie znaczy, że nie zmienie zdania, konsole mam dopiero tydzień. Są gry w które warto zagrać i tyle, oprócz ww kupię jeszcze NMH, Papier Mario, może Okami(skończyłem na PS2 na maxa, same oceny S ) i kilka innych i raczej poleci na sprzedaż. Zresztą zobaczymy, tymczasem wracam do Mario, N umie robić gry Cytuj
HunterX 36 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Jeśli chcesz zobaczyć prawdziwy bajer w sterowaniu, to koniecznie kupuj Metroida! Satysfakcja gwarantowana! Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Kilka pytań: 1. Czy kupione w Europie Wii Points zadziałają na konsoli NTSC? 2. Gdzie kupię gry NTSC-U w Polsce? 3. Czy będą jakieś nowe channele/darmowe gry? Cytuj
ashka 219 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 1. Czy kupione w Europie Wii Points zadziałają na konsoli NTSC? Nie. Ale możesz kupować amerykańskie punkty i korzystać z tamtejszej VC. 2. Gdzie kupię gry NTSC-U w Polsce? Z rzadka pojawiają się na allegro. 3. Czy będą jakieś nowe channele/darmowe gry? Miejmy nadzieję Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Kolejna seria pytań: 1. Gdzie dostanę amerykańskie Wii Points, oprócz EBay? 2. Gdzie dostanę gry NTSC-U oprócz EBay ? Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 Wolałbym coś polskiego Albo jakieś dobre aukcje obsługujące PayPal oraz szybkie przesyłki do Polski Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 Mam takie pytanie co do przerobki BEZCHIPOWEJ czy to wogole sprawdza sie czy lepiej przerobic wii chipem? Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Warto to kupić lda paru gier na singla dla sterowania i ogólnego funu? Warto przerabiać? Mam juz x360 i tak myśle czy dam rady wyrobić na dwa next geny... Cytuj
ashka 219 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Nie bardzo rozumiem pytanie "Czy warto przerabiać?". Przerabiają ci, co gry ściągają potem z sieci ... Chyba że próbujesz przeskoczyć blokadę regionalną - IMHO średni pomysł, lepiej kupić amerykańskie Wii i gry kupować zza oceanu - wychodzi zdecydowanie taniej, a ich biblioteka gier zapełnia się szybciej, niż nasza, PALowska. Zresztą, popatrz po cenach gier na Wii na allegro i w kilku polskich e-sklepach z grami. x_X A czy warto kupić? WARTO. A jeśli zdarza ci się grać ze znajomymi, to się nie zastanawiaj, tylko kupuj. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Opublikowano 7 kwietnia 2009 (edytowane) Szybka odpowiedź: warto. Żeby później nie wylądować z dziurą w portfelu i dwoma grami w półce. A tak zawsze pozostaje homebrew i emulacja, która sprawdza się na tej konsoli rewelacyjnie. Edytowane 7 kwietnia 2009 przez t3xz Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Chyba że próbujesz przeskoczyć blokadę regionalną - IMHO średni pomysł, lepiej kupić amerykańskie Wii i gry kupować zza oceanu - wychodzi zdecydowanie taniej, a ich biblioteka gier zapełnia się szybciej, niż nasza, PALowska. Istnieje coś takiego jak Freeloader i pozwala odpalać gry w wersji ntsc na palowskich konsolach. Nie wiem czy piraty, ale oryginały na 100%. Wiem bo mam aktualnie w domu. Cytuj
ashka 219 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Chyba że próbujesz przeskoczyć blokadę regionalną - IMHO średni pomysł, lepiej kupić amerykańskie Wii i gry kupować zza oceanu - wychodzi zdecydowanie taniej, a ich biblioteka gier zapełnia się szybciej, niż nasza, PALowska. Istnieje coś takiego jak Freeloader i pozwala odpalać gry w wersji ntsc na palowskich konsolach. Nie wiem czy piraty, ale oryginały na 100%. Wiem bo mam aktualnie w domu. Freeloader przestał działać po aktualizacji firmware do wersji 3.3. Czyżby coś się zmieniło? Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Nie bardzo rozumiem pytanie "Czy warto przerabiać?". Przerabiają ci, co gry ściągają potem z sieci ... Chyba że próbujesz przeskoczyć blokadę regionalną - IMHO średni pomysł, lepiej kupić amerykańskie Wii i gry kupować zza oceanu - wychodzi zdecydowanie taniej, a ich biblioteka gier zapełnia się szybciej, niż nasza, PALowska. Zresztą, popatrz po cenach gier na Wii na allegro i w kilku polskich e-sklepach z grami. x_X A czy warto kupić? WARTO. A jeśli zdarza ci się grać ze znajomymi, to się nie zastanawiaj, tylko kupuj. To znacz, że bardziej opłaca sie kupic konsolae np w usa i tam zaopatrywac siew gierki? Patrzę po allegro i ceny niektórych gier większe niż na x360 :\ Poza tym mały popyt. No, ale od czego jest to forum Mam na oku ciekawy zestaw z paroma gierkami, chyba go kupię, a gry będa na wymianę etc. Szybka odpowiedź: warto. Żeby później nie wylądować z dziurą w portfelu i dwoma grami w półce. A tak zawsze pozostaje homebrew i emulacja, która sprawdza się na tej konsoli rewelacyjnie. Właśnei jestem w takiej sytuacji, że moze być z tym ciężko dlatego pytam. W razie przerobienia mogę się łączyć z netem? Jest coś takiego jak ban na x360, czy cos w tym stylu? Cytuj
Texz 670 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Jak przerobisz chipem to bez problemu. Przeróbka softwareowa też od wczoraj jest możliwa do współdziałania z najnowszym firmware. Nawet jeżeli nie masz najnowszego F, łączysz się i grasz po sieci bez problemów. Najnowszy F jest jednak konieczny przy wchodzeniu do sklepiku Shop Channel. Banów nie ma. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Szybka odpowiedź: warto. Żeby później nie wylądować z dziurą w portfelu i dwoma grami w półce. A tak zawsze pozostaje homebrew i emulacja, która sprawdza się na tej konsoli rewelacyjnie. warto krasc, przeciez nie oplaca sie byc uczciwym 1 Cytuj
Texz 670 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 warto krasc, przeciez nie oplaca sie byc uczciwym Sam to napisałeś. Choć to akurat bardziej pasuje do tego tematu: http://www.psxextreme.info/Sposb-myslenia-...olu-t76795.html Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 No ale u mnie to tylko slowa, a u ciebie czyny. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 (edytowane) No ale u mnie to tylko slowa, a u ciebie czyny. Właśnie dlatego fanzolisz, sam nie wiesz o czym. Edytowane 10 kwietnia 2009 przez t3xz 1 Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Posiada ktoś z was to wii fit z tą deską? Z tego co widze to coraz więcej tytułów na to wychodzi, ale wszystkie takie popierdólki a’la wii fit. Nie wiem czy opłaca się tez to kupić. Ogólnie jestem tym, który nie lubi się za dużo ruszać, ale jak by to dawało jakiś fun, to hmm czemu nie. Dużo gier wykorzystuje tą technologie? Jest szansa, ze jakieś ambitniejsze gierki będą tego wymagać? Nie nudzi się za szybko takie skakanie przed TV? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi