ashka 219 Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 No nie bardzo. W przypadku Wii komponent + LCD daje nieporównywalnie lepszy obraz niż kombinacja A/V + CRT. Cytuj
xdeadly 0 Opublikowano 24 lutego 2010 Opublikowano 24 lutego 2010 Witam. Po dluższym zastanowieniu zdecydowałem się że chyba sobie kupie ww konsolkę, nigdy się nie interesowałem wii i nie wiem kompletnie nic na jego temat oprócz tego że można się tą zabawką fajnie pobawić w większym gronie I tu moje pytania, sa jakieś różne wersji tej konsolki, ? Jak jest z chipem ? o co chodzi z tym wiikey ? istnieje coś takiego jak ban na X'e ? Jaką wersję brać, biała czy czarną... jakies róznice ? jak z niezawodnoscią ? psuje się czy cuś ? Głownie chodzi mi o NIEZAWODNOSC... bo jezeli konsolka jest tak trwała jak NGC to pozwolę sobie na używkę bo po co przepłacać ;)Z góry dzięki za wszelką pomoc i porady Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 24 lutego 2010 Opublikowano 24 lutego 2010 1.Wersja jest biała i czarna.Polecam białą jeśli będziesz przerabiał. 2.Przeróbka czip lub softmod.Ze swojej strony polecam dopłacić do czipa,jest przynajmniej gwarancja niezawodności,że nie spier.dolisz sobie konsoli.No i czip analogicznie podniesie wartość konsoli przy sprzedaży.A i czip omija blokade regionalna. 3.Ban nie istnieje.Trzeba tylko uważać z updatami(robić tylko te z gier ktore sa zgodne regionem z konsolą)bo mozna dostac bricka[uszkodzenie konsoli] 4.Sam kupiłem 2 letnie wii z 2 parami kontrolerow za 640zł i jest to prawie 300zł(400 z padami)w kieszeni w stosunku do nowki wiec po co przeplacac.Statystyki mowia ze wii to najmniej awaryjna konsola tej generacji wiec inwestuj w uzywke,a za zaoszczedzone pieniadze kup (pipi)a lub dodatkowe kontrolery. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Ostatnio zdobyłem Wii z USA i gram na 14 lub 15 calowym TV na kablu composite dołączonym do zestawu i jakość obrazu jest tragiczna. Nie dość, że słaba ostrość, to jeszcze jakieś drobne "zakłucenia" (nie wiem jak to nazwac) są, przy takim Residencie 4 przeszkadza to bardzo. I tak się zastanawiam, czy nie kupić może RGB, bo czytałem, że jakość obrazu jest sporo lepsza. Ktoś coś wie na ten temat? Cytuj
ashka 219 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Najlepszy obraz uzyskasz podłączając Wii kablem komponent, ale może u ciebie problem leży gdzieś indziej (uszkodzony kabel?) - używam na przemian kabli komponent i composite (to ten z zestawu), i żadnych "zakłóceń" nie ma. Ot, obraz przez komponent jest ostrzejszy i ładniejszy. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 30 kwietnia 2010 Opublikowano 30 kwietnia 2010 Siemanko, mam zamiar kupic Wii jako prezent na komunie, moze macie jakies namiary na jakies okazje ?? Konsola musi posiadac 2x Wiilot +nunchak no i oczywiscie jakies gierki,ale te pewnie i tak wciagne na allegro. Cytuj
Robinson113_RR 1 Opublikowano 1 maja 2010 Opublikowano 1 maja 2010 Drugiego Wiilota trzeba będzie dokupić, to wiem na pewno. Polecałbym zestaw Wii Black Edition, ma w zestawie Wii MotionPlus i Wii Sports Resort. Ale lepiej poszukać na Allegro (http://www.allegro.pl/47005_konsole.html) bo w Saturnach i empikach kosztuje ok. 1100 zł. A z gier to musisz podać jakieś gatunki to wtedy bym ci powiedział, lecz domyślam się, że 15 gierek sportowych z zestawie wystarczy. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Jako że moja PS3 popsuła się już po raz drugi ( YLoD ;/ ) planuje sprzedać ją na części i zakupić nową stacjonarną konsole. Zastanawiam się poważnie między Wii a PS3 Slim, i tu pojawia się moje pytanie. Jakie naprawde dobre exclusivy ( oprócz japońskich gierek pokroju Trauma Center czy Monster Hunter ) ma do zaoferowania Wii ? Chodzi mi o gry które wyróżniają się pod jakimś względem od ex'ów na konsole Microfotu i Sony, o coś czego nie znajdę na inne konsole. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Opublikowano 10 sierpnia 2010 <<Poprawiona Lista>> A Boy and His Blob Alice in Wonderland Another Code R: A Journey into Lost Memories Art of Balance wiiware Art Style: ORBIENT wiiware Battalion Wars 2 Bit.Trip Core wiiware Bit.Trip Runner wiiware Bit.Trip Void wiware Blast Works: Build, Trade, Destroy Bomberman Blast wiiware Boom Blox Boom Blox Bash Party Castlevania: The Adventure ReBirth wiiware Cave Story wiiware Contra ReBirth wiiware Cursed Mountain de Blob Dead Space Extraction Deadly Creatures Death Jr.: Root of Evil Disaster: Day of Crisis Dokapon Kingdom DRiiFT Mania wiiware Elebits Endless Ocean Endless Ocean: Blue World Excite Truck Excitebike: World Rally wiiware Excitebots: Trick Racing Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse JAP Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a Darklor wiiware Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King wiiware Final Fantasy Fables: Chocobo's Dungeon Final Fantasy IV: The After Years wiiware Fire Emblem: Radiant Dawn Ghost Squad GhostSlayer Wii Ware Harvest Moon: Animal Parade Klonoa Kororinpa: Marble Mania Link's Crossbow Training Little King's Story LostWinds LostWinds: Winter of the Melodias wiiware Maboshi's Arcade wiiware MadWorld Mario & Sonic at the Olympic Winter Games Mario Kart Wii Mario Strikers Charged Mario Super Sluggers Mercury Meltdown Revolution Metroid Prime 3: Corruption / trilogy Monster Hunter Tri Mr. Driller W wiiware Muramasa: The Demon Blade Mushroom Men: The Spore Wars MySims Kingdom Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution III Naruto: Clash of Ninja Revolution Naruto: Clash of Ninja Revolution 2 Need for Speed: Nitro Nerf N-Strike New Super Mario Bros. Wii No More Heroes 2: Desperate Struggle NyxQuest: Kindred Spirits wiiware Onslaught wiiware Order Up ! Overlord: Dark Legend Prince of Persia: The Forgotten Sands Punch-Out!! Rabbids Go Home Rage of the Gladiator wiiware Red Steel 2 Resident Evil: The Darkside Chronicles Resident Evil: The Umbrella Chronicles Rubik's Puzzle Galaxy: RUSH wiiware Rune Factory Frontier Shaun White Snowboarding: World Stage Shiren the Wanderer Sin and Punishment: Star Successor Skate It Spectrobes: Origins SSX Blur Super Mario Galaxy Super Mario Galaxy 2 Super Paper Mario Super Smash Bros. Brawl Super Swing Golf Season 2 Swords and Soldiers wiiware Tales of Symphonia: Dawn of the New World Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars Tetris Party wiiware The Conduit The House of the Dead: Overkill The Magic Obelisk Wiiware The Sky Crawlers: Innocent Aces Tiki Towers wiiware Toki Tori wiiware Tomena Sanner wiiware Trauma Center: New Blood Trauma Center: Second Opinion Trauma Team Wario Land: Shake It! WarioWare: Smooth Moves Water Warfare wiiware Wii Fit Wii Fit Plus wii sports Wii Sports Resort You, Me & the Cubes wiiware Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure wii ma wiecej ciekawych exów niz x360 ;] za liste gier dziekujemy koledze c-boy ;] Cytuj
Texz 670 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Wow, mam Wii ale jeszcze na tak dobrze dobrana listę nie natrafiłem. Jak widzę mam jeszcze sporo do nadrobienia. Szkoda że niektóre hity ciężko dorwać, ale wrto próbować. Cytuj
C-Boy 51 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Opublikowano 11 sierpnia 2010 (edytowane) Ni jest pełna i na dodatek coati zapomniał wywalić Call of duty i nie zostawił ostatniego PoP który jest inny od pozostałych wersji, ale to szczegół xD Znajdzie się jeszcze z kilka gier, w tym problem, iż jak zwykle sporo fajnego stuffu zostaje w KKW. M.IN Project Zero 4 do którego jest fanowskie tłumaczenie na englisz. Tak wiec gier jest przynajmniej o 15 % więcej ( na szybko mi się przypomniał Disaster: Day of Crisis ) wiec trza listę jeszcze dopracować Edit: Odnośnie listy. Większość materiałów opierane jest na gamerankingu. Zebrane exy oceniane są na minimum 68% przy 5 recenzjach. Uwzględniłem kilka gier typu Prince of Persia: The Forgotten Sands czy Mushroom Men, które z nazwy niczym się nie różnią , ale mają zupełnie odmienny gameplay od wersji na duże konsole/ Ds'a. Nie uwzględniłem gier, które wyszły na pc i wii. Teoretycznie, można tutaj mówić o "konsolowym exie", ale ja się w takie sprawy nie bawię xD Lista z pewnością zawiera błędy wiec zapraszam do poprawek, aktualizacji. Gry określone przydomkiem "wiiware" w liście to również gry z VC ( lenistwo, ni chciało mi się tego rozgraniczać xD ) Sporo tych gier co nie ? Update: Dodałem/wywaliłem kilka gierek, oddzieliłem gry wiiware/vc od wersji "pudełkowych", wstawiłem oceny i liczbę recenzji z GR A Boy and His Blob 81.55% 31 Reviews Alice in Wonderland 70.50% 10 Reviews Animal Crossing: City Folk 73.48% 46 Reviews Another Code R: A Journey into Lost Memories 69.21% 14 Reviews Battalion Wars 2 74.33% 42 Reviews Blast Works: Build, Trade, Destroy 79.57% 29 Reviews Boom Blox 84.61% 57 Reviews Boom Blox Bash Party 87.15% 37 Reviews Cursed Mountain 68.89% 36 Reviews de Blob 81.10% 46 Reviews Deadly Creatures 73.35% 40 Reviews Death Jr.: Root of Evil 70.57% 15 Reviews Disaster: Day of Crisis 70.00% 15 Reviews Disney Epic Mickey 71.19% 47 Reviews Donkey Kong Country Returns 88.04% 45 Reviews EA Sports Active 81.85% 20 Reviews EA Sports Active More Workouts 81.07% 15 reviews Elebits 75.75% 46 Reviews Endless Ocean 72.97% 39 Reviews Endless Ocean: Blue World 78.86% 22 Reviews Excite Truck 75.19% 67 Reviews Excitebots: Trick Racing 80.19% 27 Reviews Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse JAP BRAK premiery poza granicami KKW. Ocena Famitsu: 34/40 Final Fantasy Fables: Chocobo's Dungeon 76.23% 35 Reviews Fire Emblem: Radiant Dawn 78.48% 32 Reviews Ghost Squad 70.80% 45 Reviews GoldenEye 84.19% 57 Reviews Just Dance 2 77.73% 15 Reviews Kirby's Epic Yarn 88.88% 33 Reviews Klonoa 81.12% 34 Reviews Kororinpa: Marble Mania 70.76% 42 Reviews Link' s Crossbow Training 69.24% 36 Reviews Little King' s Story 86.32% 37 Reviews MadWorld 82.76% 59 Reviews Marble Saga: Kororinpa 74.80% 15 Reviews Mario & Sonic at the Olympic Winter Games 70.88% 36 Reviews Mario Kart Wii 82.02% 72 Reviews Mario Strikers Charged 79.75% 58 Reviews Mario Super Sluggers 70.03% 30 Reviews Metroid: Other M 78.99% 50 Reviews Mercury Meltdown Revolution 77.73% 53 Reviews Metroid Prime 3: Corruption / trilogy 90.16% 66 Reviews Monster Hunter Tri 85.00% 46 Reviews Muramasa: The Demon Blade 81.94% 45 Reviews Mushroom Men: The Spore Wars 73.21% 36 Reviews MySims Kingdom 77.11% 18 Reviews Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution III 76.50% 15 Reviews Naruto: Clash of Ninja Revolution 74.76% 21 Reviews Naruto: Clash of Ninja Revolution 2 73.71% 17 Reviews Need for Speed: Nitro 73.31% 32 Reviews Nerf N-Strike 69.86% 7 Reviews New Super Mario Bros. Wii 88.12% 56 Reviews No More Heroes 2: Desperate Struggle 84.26% 47 Reviews Order Up ! 76.90% 26 Reviews Overlord: Dark Legend 69.70% 23 Reviews Prince of Persia: The Forgotten Sands 76.53% 17 Reviews Punch-Out!! 87.66% 47 Reviews Rabbids Go Home 79.02% 33 Reviews Red Steel 2 80.85% 46 Reviews Resident Evil: The Darkside Chronicles 74.54% 40 Reviews Resident Evil: The Umbrella Chronicles 75.12% 55 Reviews Rune Factory Frontier 79.17% 21 Reviews Samba de Amigo 68.29% 36 Reviews Shaun White Snowboarding: Road Trip 77.61% 27 Reviews Shaun White Snowboarding: World Stage 73.27% 22 Reviews Shiren the Wanderer 73.52% 21 Reviews Sin and Punishment: Star Successor 85.88% 38 Reviews Skate It 71.66% 34 Reviews Spectrobes: Origins 71.29% 17 Reviews Sonic Colors 78.64% 36 Reviews Sonic and the Secret Rings 71.32% 50 Reviews SSX Blur 74.35% 57 Reviews Super Mario Galaxy 97.46% 77 Reviews Super Mario Galaxy 2 97.07% 53 Reviews Super Paper Mario 85.17% 73 Reviews Super Smash Bros. Brawl 92.75% 76 Reviews Super Swing Golf 70.99% 42 Reviews Super Swing Golf Season 2 71.80% 15 Reviews Tales of Symphonia: Dawn of the New World 70.47% 36 Reviews Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars 85.89% 41 Reviews The Conduit 72.37% 64 Reviews The House of the Dead: Overkill 81.09% 55 Reviews The Sky Crawlers: Innocent Aces 75.31% 35 Reviews Trauma Center: New Blood 76.95% 41 Reviews Trauma Center: Second Opinion 80.09% 54 Reviews Trauma Team 81.22% 30 Reviews Wario Land: Shake It! 78.36% 42 Reviews WarioWare: Smooth Moves 82.04% 63 Reviews Wii Fit Plus 80.83% 18 Reviews wii sports 76.22% 60 Reviews Wii Sports Resort 83.00% 51 Reviews Zack & Wiki: Quest for Barbaros Treasure 86.18% 60 Reviews Z listy wyleciało Harvest Moon: Animal Parade 78.75% 4 Reviews wiiware i vc Art of Balance 87.29% 7 Reviews Art Style: CUBELLO 75.25% 12 Reviews Art Style: ORBIENT 83.17% 12 Reviews Art Style: light trax 75.00% 7 Reviews Art Style: ROTOHEX 71.00% 7 Reviews Bit.Trip Beat 80.15% 13 Reviews Bit.Trip Core 79.72% 18 Reviews Bit.Trip Runner 76.07% 15 Reviews Bit.Trip Void 80.08% 12 Reviews Bomberman Blast 85.67% 9 Reviews Castlevania: The Adventure ReBirth 81.40% 20 Reviews Cave Story 90.30% 15 Reviews Contra ReBirth 76.67% 15 Reviews DRiiFT Mania 74.00% 5 Reviews Excitebike: World Rally 72.00% 17 Reviews Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a Darklor 72.36% 11 Reviews Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King 79.89% 27 Reviews Final Fantasy IV: The After Years 74.13% 15 Reviews Gradius ReBirth 71.17% 6 Reviews Maboshi's Arcade 85.63% 8 Reviews LostWinds 80.77% 35 Reviews LostWinds: Winter of the Melodias 85.11% 19 Reviews NyxQuest: Kindred Spirits 81.21% 14 Reviews Onslaught 69.60% 5 Reviews Rage of the Gladiator 82.08% 19 Reviews Rubik s Puzzle Galaxy: RUSH 79.25% 8 Reviews Swords and Soldiers 83.71% 14 Reviews Tetris Party 83.08% 12 Reviews The Magic Obelisk 78.25% 8 Reviews Tomena Sanner 76.83% 6 Reviews Water Warfare 72.60% 5 Reviews You, Me & the Cubes 79.44% 9 Reviews z listy wyleciało GhostSlayer 71.00 % 2 Reviews Mr. Driller W 75.25% 4 Reviews Tiki Towers 78.00% 2 Reviews Toki Tori 80.13% 15 Reviews ( wyszło tyż na pc ) Nie ogarniam tych kolorów Ok, później jeszcze coś porobię z wii, a teraz trza coś zrobić z x360 i PS3 Edit: Zrobiłem XD Niech teraz Coati zajmie się aktualizacjami list. Update 14 luty: z listy wyleciał Dead Space Extraction oraz zwykły Wii fit. Edytowane 14 lutego 2011 przez C-Boy Cytuj
brumbrum 28 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 (edytowane) Witam. Mam pytanie czy w gry z GC da rade pograć na jakiś bezprzewodowym padzie na WII czy tylko podpinając pad od GC? I jeszcze jedno bo nie znalazłem tematu. RE4, wersja GC czy WII Edition, która ładniejsza? Czy tez różnią się tylko tym że jak się domyślam sterowanie edycji na Wii jest przystosowane pod wiilota? Edytowane 7 września 2010 przez brumbrum Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 1. Nie. Gry na GCN tylko na padzie do GCN. 2. RE4 Wii ma pełne 16:9 i 480p, więc jest ładniejsza. No i ma więcej dodatków Cytuj
wendiego 11 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 Jaki jest sens teraz kupować Wii jeśli PS3 oferuje lepsze kontrolery, a grafiki nie ma nawet co porównywać, na dodatek ceną też się zbytnio konsole nie różnią? 1 1 Cytuj
Texz 670 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 Jaki jest sens teraz kupować Wii jeśli PS3 oferuje lepsze kontrolery, a grafiki nie ma nawet co porównywać, na dodatek ceną też się zbytnio konsole nie różnią? 1. Gry na start PSMove to żart. Tak samo jak obsługa PSMove w Killzone 3. Mam wierzyć, że ktoś w multi będzie się męczyć ze sterowaniem kontrolerem ruchowym w FPSie, skoro może to o wiele sprawniej wykonać na zwykłym padzie? Jak długo Sony i Microsoft będą używać nowych kontrolerów jako lep na casuali, tak długo Wii hardcorowe granie za pośrednictwem ruchowych kontrolerów będzie mieć tylko dla siebie. 2. Mam X360, PS3 i Wii, i śmiało mogę powiedzieć że konsola Nintendo ma świetne gry obsługujące kontrolery ruchowe, które jak pokazują prezentacje PS Move i Kinecta jakościowo NIE BĘDĄ mieć konkurencji. Super Mario Galaxy, Metroid Prime Trillogy, deBlob, Okami, Sin & Punishment, Boom Blox, No More Heroes, Madworld, Red Steel 2, a jest tego jeszcze więcej. Tytuły, które jeszcze długo nie będą mieć odpowiedników na jakiejkolwiek platformie. Choć w sumie samo Super Mario Galaxy i jego część druga to tytuł, dla którego warto nabyć tą konsolę. Ale trudno, żeby to zrozumiała osoba, która nie widziała tej gry w akcji, albo co gorsze sama zagrała. 3. Kontrolery to dodatkowy (dość drogi) wydatek do PS3, więc cenowo tego nawet nie porównuj. 1 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 Jaki jest sens teraz kupować Wii jeśli PS3 oferuje lepsze kontrolery, a grafiki nie ma nawet co porównywać, na dodatek ceną też się zbytnio konsole nie różnią? 1. Gry na start PSMove to żart. Tak samo jak obsługa PSMove w Killzone 3. Mam wierzyć, że ktoś w multi będzie się męczyć ze sterowaniem kontrolerem ruchowym w FPSie, skoro może to o wiele sprawniej wykonać na zwykłym padzie? Jak długo Sony i Microsoft będą używać nowych kontrolerów jako lep na casuali, tak długo Wii hardcorowe granie za pośrednictwem ruchowych kontrolerów będzie mieć tylko dla siebie. 2. Mam X360, PS3 i Wii, i śmiało mogę powiedzieć że konsola Nintendo ma świetne gry obsługujące kontrolery ruchowe, które jak pokazują prezentacje PS Move i Kinecta jakościowo NIE BĘDĄ mieć konkurencji. Super Mario Galaxy, Metroid Prime Trillogy, deBlob, Okami, Sin & Punishment, Boom Blox, No More Heroes, Madworld, Red Steel 2, a jest tego jeszcze więcej. Tytuły, które jeszcze długo nie będą mieć odpowiedników na jakiejkolwiek platformie. Choć w sumie samo Super Mario Galaxy i jego część druga to tytuł, dla którego warto nabyć tą konsolę. Ale trudno, żeby to zrozumiała osoba, która nie widziała tej gry w akcji, albo co gorsze sama zagrała. 3. Kontrolery to dodatkowy (dość drogi) wydatek do PS3, więc cenowo tego nawet nie porównuj. Popieram , Galaxy jest genialny. Wiadomo coś, czy Niny ma w planach (nawet odległych) SMG 3 ? No i jeżeli ktoś jest fanem dobrych platformówek to wybór może być tylko jeden (New Super Mario, SMG 1 i 2, Klonoa, Wario, Donkey Kong, Epic Mickey itd). Cytuj
brumbrum 28 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 No ja kupiłem Wii akurat dla małolata specjalnie z SMG i szczerze powiem że zawód. Drugi raz się tak zrobiłem w konia (wcześniej GC i SMS). Na pewno gra nie jest od lat 3 (chyba że pierwsza planeta) a mnie starego kamera wk***a niemiłosiernie. Ale samej konsoli ogólnie dam jeszcze szansę chociaż nic wybitnego w niej nie widzę, liczę na Donkey Konga i że będzie taką platformówka jakiej wyczekuję i dla której warto będzie trzymać te Wiiiiii Albert dzięki za odpowiedź Kurde daleko mam do tv trzeba będzie zakupić jakiś przedłużacz do pada. Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 Poszukaj bezprzewodowego pada do GCN (Wavebird się nazywa). O, tu masz: http://allegro.pl/oryginalny-bezprzewodowy-pad-nintendo-wavebird-i1214343696.html Cytuj
brumbrum 28 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 A ten pad na bank będzie kompatybilny z wii? Cytuj
brumbrum 28 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Dzięki. Tak patrzę na ebayu te pady chodzą po tyle co cały GC z okablowaniem Cytuj
C-Boy 51 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Tak z innej beczki. Wiem, iż w Polsce Wii i ogólnie Nintendo jest spychane na margines i traktowane po macoszemu, ale czy ktoś grał/ coś słyszał o grze Zangeki no Reginleiv ? Ja się tak przypadkiem dzisiaj o tej grze dowiedziałem, no i tak jestem trochu zaintrygowany. Może nie samym faktem, iż gra jest slasherem ala dynasty warrors z sporo ilością posoki, ale tym, iż grę wydało dość niedawno same Nintendo xD trailer http://www.youtube.com/watch?v=8MkAPpHrYMU gameplay http://www.youtube.com/watch?v=WGq0Dc_C58o info: http://en.wikipedia.org/wiki/Zangeki_no_Reginleiv W sumie szału nie ma, ale co-op dla 4 graczy zawsze cieszy Inna sprawa, że pewnie wersji "odkrzaczonej" raczej się nie doczekamy... Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 26 listopada 2010 Opublikowano 26 listopada 2010 siema, mysle od jakiegos czasu nad zakupem wii, ale nic nie wiem o tej konsoli. mam pare pytan: 1. jak wyglada sprawa z przerobkami? ktora najlepsza? 1.1 czy backupy wchodza normalnie na plytki dvd? dvd dwuwarstwowe w przypadku wiekszej gry? 1.2 czy backupy z NGC tez wchodza na dvd i mozna normalnie grac? 2. wii uzywalyby dwie osoby - potrzebe sa dwa piloty i dwa te mniejsze wskazniki tak? 3. czy wii jest awaryjne? oplaca sie kupowac uzywane? 4. czy mozna kupic nieoryginalny pad do NGC i grac sobie w starsze gierki? czekam niecierpliwie, az ktos zyczliwy odpisze Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 26 listopada 2010 Opublikowano 26 listopada 2010 2. Tak 3. Nie jest awaryjne. Cytuj
Antares 20 Opublikowano 26 listopada 2010 Opublikowano 26 listopada 2010 siema, mysle od jakiegos czasu nad zakupem wii, ale nic nie wiem o tej konsoli. mam pare pytan: 1. jak wyglada sprawa z przerobkami? ktora najlepsza? 1.1 czy backupy wchodza normalnie na plytki dvd? dvd dwuwarstwowe w przypadku wiekszej gry? 1.2 czy backupy z NGC tez wchodza na dvd i mozna normalnie grac? 2. wii uzywalyby dwie osoby - potrzebe sa dwa piloty i dwa te mniejsze wskazniki tak? 3. czy wii jest awaryjne? oplaca sie kupowac uzywane? 4. czy mozna kupic nieoryginalny pad do NGC i grac sobie w starsze gierki? czekam niecierpliwie, az ktos zyczliwy odpisze 1) W grę wchodzi modchip albo softmod. W przypadku tego drugiego możesz jeszcze dodatkowo odpalać pobrane z netu gry z Wiiware, homebrew i różnorakie emulatory. Można wtedy też odpalać obrazy gier z pendriva podpiętego pod USB konsoli albo z dysku twardego. Minus jest niestety taki, że wiele gier potrzebuje "pogrzebania" przy nich by się odpaliły. No i za każdym razem jak Nintendo wrzuca nowy soft, którego wymagają nowe gry, trzeba się bawić w apdejtowanie przerobionego softu gdy wyjdzie do niego poprawka. Wadą jest też ryzyko zbrickowania konsoli, jeśli coś pójdzie nie tak. Modchipy to inna bajka. Ich największą wadą jest to, że trzeba za nie zapłacić, a jeśli jest to modchip lutowany (Wiikey, Wiikey v2) to traci się gwarancję Nintendo. Poza tym, od softu 4.3 w górę Ninny zablokowało możliwość odpalania gier spoza regionu. Teoretycznie jest to spora wada chipów, bo na softmodzie da się to obejść. W praktyce jednak, gry w PAL wychodzą ostatnio równo (a czasem nawet wcześniej) niż wersje USA, więc nie ma co płakać, a wersje japońskie dla nas Europejczyków są zazwyczaj niezrozumiałe Sam mam Wiikey v2 i jestem zadowolony .To porządna firma, która pamięta o swoich klientach i jak wychodzą jakieś zabezpieczone gry, umieszcza na swojej stronie plik, który po wypaleniu na płytkę pozwala zrobić update softu chipa. Ostatnio udało im się też zrobić update do Wiikey, czyli swojego pierwszego chipa i jednego z najstarszych na rynku, tak że działają na nim wszystkie dotychczas wydane gry (wcześniej nie śmigało New Super Mario Bros), więc ogólnie wielki szacun. Niemniej polecam wersję v2 bo jest nowsza. 1.1) Wchodzą na płytki DVD. Najlepsze to Verbatim -R, wypalasz w miarę wolno dlatego właściciele nowych nagrywarek mogą mieć problem. Ważne by była w kompie stacjonarnym a nie laptopie. Prędkość x4 jest idealna. Raptem dwie gry wymagają dwuwarstwowych płyt i obie te gry mają czasem problem z odpaleniem się na Wii nawet z oryginalnych nośników, gdyż napęd konsoli średnio radzi sobie z takimi dyskami. Super Smash Bros Brawl i Metroid Prime: Trilogy to właśnie te dwa tytuły. 1.2) Wchodzą i można, ja nigdy nie próbowałem bo jeszcze nie kupiłem pada 2) Nie są niezbędne ale by się przydały, wszak wiadomo, że lepiej grać razem niż czekać na swoją kolej. Osobiście posiadam jednak jednego Wiimote'a i Gruchę a często grywam ze swoją dziewczyną w systemie "na zmianę" - czyli np. ona tłucze w Super Mario Galaxy a potem płacze, że nie może przejść jakiegoś fragmentu Niemniej Wii to konsola nastawiona na wspólną zabawę, dlatego warto mieć dwa zestawy kontrolerów. Uważaj jednak na podróbki, których jest sporo na Allegro! 3) Raczej nie jest awaryjne i generalnie opłaca się kupić używane. Jeśli zależy Ci na przerobionej konsoli to można często je tanio kupić na allegro. Ja miałem niestety problem kupując używaną konsolę na aukcji od jednego ze sklepów bo nasza kochana poczta polska musiała porzucać sobie paczką i coś się poprzestawiało w optyce lasera (nie widział płytek). Wymieniono mi jednak sprzęt od razu na nowy, a sprzedawca mówił, że na kilkaset sprzedanych konsol dopiero drugi raz coś takiego mu się zdarzyło i za każdym razem była to wina poczty. Generalnie elektronika się w tej konsoli nie psuje, co najwyżej może paść napęd a i to się rzadko zdarza nawet jeśli używasz kopii zapasowych. Można też Wii bez problemu nosić ze sobą w plecaku. Grunt, żeby nie rzucać nim po podłodze Aha, możesz się też liczyć z tym, że po pewnym czasie trzeba będzie wymienić taką śmieszną bateryjkę, która podtrzymuje czas i datę w konsoli. Mi właśnie ostatnio się wyczerpała Ale co się dziwić, jeśli mój sprzęt od daty produkcji ma ponad trzy lata. 4) Można, powinny działać. Jeśli jednak interesuje Cię kupowanie lub piracenie gier z Wiiware to warto jednak zaopatrzyć się w Classic Controller, bo tylko na nim działają. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi