rydziu87 5 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) szkoda że Dortmund tak nisko wygrał... mam nadzieję że w Dortmundzie padnie lepszy wynik Edytowane 19 Listopada 2011 przez rydziu87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Tak w ogóle to w meczu o trzecie miejsce Borussia Moenchengladbach (zwana dalej Gladbach) pokonała Werder.... 5-0. Marco Reus (hat-trick) i Juan Arango ciągle w topowej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Skończą jak Wolfsburg z Grafite i Dzeko...na mistrzostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 (edytowane) W sumie nie wiem, kto jest faworytem po tej kolejce. Z jednej strony Bayern grał bez swojego jedynego piłkarza, któremu chce się biegać, a i tak mógł wygrać. Przegrał, ale nie było to jednostronne spotkanie, jak w zeszłym sezonie. Z drugiej strony, Borussia dowiodła swojej wszechstronności - do tej pory nie kojarzyła się z zespołem, który może cokolwiek osiągnąć, skupiając się na destrukcji. No ale Schweini niedługo wróci, a Sahin nie. Leitner ma zadatki na rozgrywającego klasy światowej, natomiast Sebastian Kehl to oczywiście tylko dobry defensor, stąd wielkie problemy wczoraj z zaczynaniem akcji. Bayern zagra chyba jeszcze dwa mecze bez Schweiniego - z Mainz i Werderem. Jeśli nie straci w nich prowadzenia, to później powinno być już z górki. Edytowane 26 Listopada 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Okazja do odrabiania punktów do Bayernu już nie jest taka dobra, bo Sven Bender trochę się połamał i pogra sobie dopiero w rundzie wiosennej, a i Goetze porusza się z bólem i wątpliwe, by wyszedł na boisko. Tak więc dzisiejszy hicior w postaci największych derbów Europy będzie dla Borussii bardzo ciężki - Schalke bez wątpienia przyjedzie powalczyć o trzy punkty. Tymczasowo liderem jest Borussia. Ta z Moenchengladbach. Która wygrała 3-0 w Kolonii. Jeśli utrzyma to tempo, do przerwy międzyrundowej zdobędzie więcej punktów, niż w całym zeszłym sezonie. The fuck? Dwa gole strzelił Mike Hanke, któremu Borussia M. dała kontrakt raczej z litości, gdy tułał się bez pracy. Bayern ma stosunkowo łatwy wyjazd do Mainz i komuś pewnie ucieknie, więc atmosfera na Ruhryderby powinna być gorąca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Robert już w 16 minucie otwiera wynik dla Borusii Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 (edytowane) 2-0 po dominacji Borussii. Goetze gra i to bardzo dobrze. Kehl nieźle zastępuje Bendera, a Santana - Suboticia. Ogólnie skład dość przemeblowany, bo grają też Błaszczykowski i Barrios. Trochę dziwne wrażenie powstaje, gdy komentatorzy o wszystkich mówią po nazwisku poza swoimi rodakami. "Leitner do Jakuba, Jakub do Hummelsa, Hummels do Barriosa". A że jest ich trzech, to robi się tak... czule. Edytowane 26 Listopada 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 http://www.youtube.com/watch?v=PzOgIbrfKVE&feature=player_embedded Cieszy mnie rozwój tego gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 (edytowane) Tak więc do jutra tabelę otwierają dwie Borussie. I za tydzień... kolejny mecz na szczycie w Moenchengladbach. Jeśli dortmundczycy wygrają jeszcze z nimi, to byłby naprawdę mocny statement. O ile bowiem Bayern też dość gładko ograł Schalke, tak z "Mensienami" przegrał po pamiętnym błędzie Boatenga. Edytowane 26 Listopada 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Cieszy mnie rozwój tego gracza. To ile Lech dostanie procentu z następnego transferu Roberta ? Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Nie mam pojęcia czy dostanie w ogóle (nie wiem jak tam tą umowę skonstruowali). Nawet nie wiem, czy Borussia zapłaciła już wszystkie raty za niego Lewy na króla strzelców! Edytowane 27 Listopada 2011 przez lukas1988 Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 ale slaby ten Bayern Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 I tak będzie remis. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) dortmund byl dzisiaj lepszy i w sumie zasluzenie wygral. dobrze, ze wciaz 2 pkt przewagi w lidze. No cóż, zawsze pozostaną miłe wspomnienia z tych 10 kolejek. Za tydzień oprócz Derbów Prus na szczycie także mecz o trzecie miejsce Bayern-Werder, będzie ciekawie. Edytowane 27 Listopada 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 ostra obnizka formy. brak bastiana tez daje popalic. mam nadzieje, ze jak kryzys sie skonczy to wciaz bedzie pozycja w lidze ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 (edytowane) "Piszczek to bardzo ważny klocek w drużynie Kloppa" - jak dla mnie komentatorski cytat roku . Edytowane 3 Grudnia 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Lewy strzelił dziś 10 gola w tym sezonie w Bundeslidze. Może w drugiej połowie coś więcej ustrzeli ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Mam nadzieję, że nie. Jeśli ten wynik się utrzyma, wygram piłkę z autografami całej Borussii. Podesłałem Robertowi SMS-a, żeby się wstrzymał na dziś. Kurde Robert, nie grasz tylko dla siebie! Nie można było utrzymać tego 1-0 jeszcze 20 minut? Edytowane 3 Grudnia 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 bajern zrownal werder z ziemia i znow jest liderem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Borussia kolejny remis i kolejna bramka stracona przez Piszczka, moze pora go na prawego pomocnika przestawic, bo ostatnio co bramka to Piszczek daje du.py ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 gomez zwieksza przewage w klasyfikacji najlepszych strzelcow majac juz 15 goli. bajern 3 punkty przewagi nad dortmundem. do tego elegancki bilans +30. oł je. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Mit dem little help from the sędzia. Sławek Peszko po występie z dwoma asystami znalazł się w jedenastce kolejki, zaskoczyło mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Sławek Peszko nie trafi do jedenastki kolejki po słabiutkim meczu z Bayernem, przegranym 0-3. Mimo czerwonej kartki dla Ribery'ego na początku meczu. Warto zwrócić uwagę na Davida Alabę, który wniósł nową jakość do gry Bayernu i powoli chyba staje się naprawdę świetnym graczem, a nie tylko utalentowanym nastolatkiem. Drżyjcie! Borussia D. wygrała 4-1 ze słabym Freiburgiem. Dwa gole Lewandowskiego, który ninejszym zakończył rundę jesienną z dorobkiem 12 goli. Jest czwarty na liście strzelców i szósty na liście asystentów. Ładnie. Borussia ma trzy punkty straty do Bayernu. Zapraszamy ponownie 20 stycznia. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 głosowanie na najlepszego piłkarza rundy - http://www.bundesliga.de/de/spielerdesspieltags/2011/spielerderhinrunde.php# Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 No tak jak to w internetowym plebiscycie jak zawsze wygra Polak, jakby podstawić tam Peszkę to też by pewnie wygrał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi