Gość Wściekły Pies Opublikowano 6 maja 2012 Opublikowano 6 maja 2012 Lewandowski został uznany najlepszym zawodnikiem Bundesligi w sezonie 2011/2012 http://www.bundesliga.de/de/liga/news/2011/0000211615.php Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 6 maja 2012 Opublikowano 6 maja 2012 (edytowane) Nieźle. Oczywiście nie zgadzam się z tą nagrodą, ale to niezaskakujące, że bohater najlepszego zespołu ją otrzymuje (nawet jeśli patrząc na regularną grę co tydzień, można by wyżej postawić Piszczka czy Kagawę). No to co, teraz czekamy, czy na Euro potwierdzi pochwały zebrane przez ostatni rok w klubie i kadrze? Moja jedenastka sezonu: Ter Stegen - Piszczek, Hummels, Dante, Fuchs - Neustadter, Kroos - Reus, Kagawa, Ribery - Pi'zarro Gracz sezonu: Marco Reus Jak łatwo zauważyć, parę ekip zdecydowanie się wyróżniało od reszty ligi i nie umiałem tego ominąć. Wcisnąłem Reusa na prawe skrzydło, by był Pi'zarro, który totalnie stworzył Werder w tym sezonie. Równie dobrze mógł być Huntelaar. Oczywiście jedna ekipa z czołówki jest już chyba w rozbiórce, ponieważ Dante przechodzi do Bayernu, a Reus do Dortmundu. Ciekaw jestem, co z Ter Stegenem. Wydaje mi się, że to jedyny w tej chwili bramkarz, który jest jednocześnie wybitnej wartości oraz do kupienia. Pytanie tylko, kto miałby go kupić... Edytowane 6 maja 2012 przez ogqozo Cytuj
Bartg 5 469 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 No (pipi)rro ewidentnie nadaje się do jedenastki sezonu, wywalczył zaszczytne 9 miejsce z Werderem i strzelił aż 18 bramek Cytuj
Gość Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 Skoro udało mu się strzelić 18 bramek dla 9 drużyny, a Lewandowskiemu 22 dla najmocniejszej drużyny wszechczasów Bundesligii, to chyba nie taki zły typ ogqoza. Cytuj
Bartg 5 469 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 To dla mnie już lepiej wybrać Harnika zamiast (pipi)rro, bo Stuttgart grał dużo lepiej i ładniej, jeśli już koniecznie doceniamy napastników spoza top3 strzelców. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 (edytowane) Harnik to raczej skrzydłowy. Jak napisałem, łatwiej docenić kogoś, kto gra w dobrej ekipie, zwłaszcza że one w Niemczech (jak w wielu krajach) zbierają co roku transferami największe talenty. Ale jedenastka składa się z pojedynczych piłkarzy i ich oceniałem. Co z tego więc, że Harnik miał lepszą ekipę? Pi'zarro strzelił "tylko" 18 goli, ale gdy Lewandowski większość swoich goli zdobywał w wysokich zwycięstwach, często masowo marnując okazje, tak gole Peruwiańczyka z reguły dawały ekipie remis lub zwycięstwo. Liczyłem w tym temacie niedawno i wyszło mi, że bez tych bramek Werder byłby w strefie spadkowej. Pi'zarro nie tylko strzelał i asystował (4. miejsce w lidze w klasyfikacji łącznej - a kogo on miał w składzie, a kogo Huntelaar, Lewandowski i Gomez), ale także często sam zaczynał akcję, będąc być może najbardziej waleczną w defensywie "dziewiątką" Bundesligi. Dla mnie 50-50 on i Huntelaar. Obaj bardzo dużo dawali swoim ekipom, ale myślę, że patrząc na punkty do tabeli "zawdzięczane" jednej osobie, Peruwiańczyk jest liderem. Nie tylko poprzez bezpośredni udział, ale też wiele stwarzanych kompanom okazji. Zastanawiałem się też nad Arango zamiast Kroosa, no ale niech będzie, że bardziej na tle graczy swojej pozycji wyróżniał się w Gladbach defensywny Neustatder. Edytowane 7 maja 2012 przez ogqozo 1 Cytuj
Grabar 5 Opublikowano 10 maja 2012 Opublikowano 10 maja 2012 No to Hertha po krótkiej radości z powodu awansu na miejsce barażowe ma już chyba pozamiatane jeśli chodzi o Bundesligę. Co jak co, ale obecne 1:2 u siebie z Fortuną Dusseldorf za dobrze im nie wróży.. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 3 Polaków w 11 sezonu wg Kickera. Imponujące. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 no, zaje.bista ta jedenastka. co tam robi schweinsteiger to tajemnica kickera. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 (edytowane) Metoda jest raczej dość transparentna, jest to średnia ocen z każdego występu, można poczytać, co pisali. W paru przypadkach wynik dość zaskakujący, ale akurat Schweiniego chyba nie. Z tym że w rezultacie jest paru graczy, którzy nie byli podstawowymi graczami przez cały sezon, a jedynie część, jak Brouwers, Kuba, Kehl czy właśnie Schweinsteiger. Edytowane 12 maja 2012 przez ogqozo Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 schweini rozpoczal sezon wysmienicie, gral najlepiej w calej swojej karierze (a sledze ja od poczatku, pamietam jego debiut). ale potem mial kontuzje i po powrocie na boisko (nie gral przez jakies 10 spotkan) juz tak dobrze sie nie prezentowal. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 No tak. Po kontuzji jednakże zagrał bodaj 5-6 meczów w pierwszym składzie, więc nawet gdyby uznać je za słabe, nic dziwnego chyba, że średnia z całości była dobra. Dzisiaj finał Pucharu Niemczech. Szansa na podwójną koronę dla Bayernu czy tradycyjne lanie od Dortmundu i pierwszy puchar dla żółto-czarnych od 23 lat (oraz pierwszy dublet od 103 lat)? "Musimy to wygrać", twierdzi Heynckes, "Myślimy tylko o tym finale, a o Lidze Mistrzów będziemy myśleć potem". Cytuj
kilix 128 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Jest gdzieś w TV transmisja finału Pucharu Niemiec? Cytuj
Ore 188 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Co? Już 1:0? Czy BVB jako mistrz zaczęła mecz z takim wynikiem? Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 pewnie Bayernowi nie chciało się bronić. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 (pipi) jaki mecz. blad za bledem, glupie rykoszety i 3:1. z takim brakiem koncentracji to bedzie ciezko za tydzien. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 (pipi) nie ogarniam. Bayern pokonuje w LM Marsylię i to dwa razy, z dużą łatwością. Ta sama Marsylia w grupie nie pozostawia złudzeń Borussi. A Borussia prowadzi i być może znowu wygra z Bayernem. WTF?! Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 tzw. paradoks korespondencyjnego pojedynku Cytuj
Gość Pawlo PL Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 No i to jest właśnie piękno piłki nożnej - niczego nie można przewidzieć. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Czy tutaj nadal ktoś wątpi w potęgę BVB? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 (edytowane) Po raz kolejny to napiszę... Robert Lewandowski > "Wielki" i "Boski" Mario Gomez. Edytowane 12 maja 2012 przez MYSZa7 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 bvb miazdzy bajern, nie da sie tego inaczej opisac. czapki z glow. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Bayernowi też się Pucharu Niemiec nie chciało wygrywać. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi