ogqozo 6 549 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Zobaczymy za tydzień. Leverkusen przegrało w końcu mecz, ale mocno w nim bombardowało Lipsk i ogólnie wygląda tak samo dobrze jak zawsze. Ostatnim razem nie tylko pokonali Bayern, ale co rzadsze, przycisnęli ich w meczu, a nie dali się przycisnąć. To będzie prawdziwy test "nowego Bayernu" dla mnie, bardziej niż lanie słabiaków. Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Co więcej, i w zasadzie najważniejsze - jest realna szansa na pierwsze trofeum (poza Audi Cup… xD) dla Harrego Kinga. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Dobry mecz w Leverkusen, Bayer traci już 3 bramki. Trochę na wyjebce podeszli do transferów, mogli wzmocnić obronę a przede wszystkim bramkarza. Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Oczywiście Bayer wygrał strzelając w 93 minucie Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Ale sieke z Dortmundu robi VFB, ale można się było tego spodziewać bo mają na nich patent. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Wynik masakryczny, niech się Sahin z Piszczkiem tłumaczą. No nic, może w kolejnym sezonie powalczą o mistrza bo tu już szanse stracone. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Mam nadzieję że duet Sahin - Piszczek zostanie szybko wypierdolony na zbity pysk bo turecko-polska myśl szkoleniowa nie sprawdza się. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 1 hour ago, Czoperrr said: Mam nadzieję że duet Sahin - Piszczek zostanie szybko wypierdolony na zbity pysk bo turecko-polska myśl szkoleniowa nie sprawdza się. Niezla remontada ale i tak trzeba ich zwolnić Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września Spokojnie, rozkręcają się. Jeszcze ruszy z kopyta ten sojusz Imperium Osmańskiego i Rzeczpospolitej Obojga Narodów. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września Stuttgart nadal wygląda dobrze, machina Hoenessa akceptuje wszystkich, ale to nie zmienia faktu, że Guirassy też wydaje się niesamowicie utalentowany. Gra BVB może się zacząć tak samo kręcić wokół tego zawodnika. Bardzo potężny, trudny do zatrzymania bezpośrednio. Rezultaty są jasne, przy szybko zdobytych 4 golach i 2 karnych podyktowanych na nim, ale tych goli może być dużo więcej. A już za parę godzin hicior wszech czasów, Bayern-Bayer. Ostatnie starcie to była demolka i dominacja, jakiej Bayern nigdy nie zaznał. Czy teraz naprawdę wrócili i są już znowu prawdziwym Bayernem? Zobaczymy. Ponadto z jednej strony Kane, z drugiej Wirtz, obaj w fenomenalnej formie, przy której nie zdziwię się, jeśli ktoś uzna dowolnego z nich za najlepszego piłkarza świecie w tym momencie. Obaj rządzą na boisku w lidze i to samo osiągnęli w pierwszym meczu LM. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września Leverkusen było cały czas mocno zepchnięte do obrony, ale i tak jednak mamy mecz. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września No i sprawa jasna. Leverkusen jest skończone. Bardzo cienki to był mecz i wymodlony remis. Bayern kompletnie kontrolował. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Po meczu z Bayernem to już oficjalne - najlepszym piłkarzem ligi jest teraz, o kurde, Omar Marmoush. Tego to bym nigdy nie obstawiał. Nie wiem, jak, ale 25-letni Egipcjanin na razie jest w gazie jakby ostro przypakował brokułami. Wystarczy zobaczyć wszystkie 3 gole Eintrachtu dzisiaj. A przecież to był mecz z Bayernem, te okazje były niezwykle rzadkie, Bayern dominował piłkę. Koleś wybiega do piłki jak chyba tylko Haaland i Mbappe potrafią w tym momencie. Już prawie strzelił tyle goli, co w zeszłym sezonie, nie wiem, ile to potrwa, ale kompletny szok dla mnie. Oczywiście imponują formą np. Kane, Wirtz czy też wyczyniający cuda w bramce Lipska Gulacsi, ale Marmoush bez wątpienia jest piłkarzem nr 1 w Bundeslidze w tym sezonie. No ale to tylko 6 meczów. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Jurgen Klopp wraca! ...będzie od 1 stycznia "szefem projektu piłkarskiego Red Bulla". A właściwie to, jak sam powiedział, HEAD OF SOCCER. Generalnie będzie jakoś tam odpowiadał za rozwój i analizę i trening itd. Red Bull posiada obecnie nie tylko 5 klubów (Lipsk, Salzbug, Nowy Jork, Brazylia), ale też ostatnio kupił udziały mniejszościowe w Leeds oraz Paris FC. Fani w Niemczech załamani. Klopp przecież był DOBRY. Red Bull jest ZŁY. Red Bull jest absolutnie najgorszy dla niemieckich fanów. Totalna zdrada. Przecież koleś był niby sympatyczny, uśmiechał się jakby był człowiekiem a nie potworem, a tymczasem dołączył do największego zła na świecie. Czyli udawał, że jest dobry. Udawał, że obchodzą go dobre rzeczy! Że lubi futbol! A tak naprawdę nienawidzi futbolu i obchodzi go wyłącznie kasa! Co za gnój. Według niektórych mediów, Klopp ma mieć zapis w kontrakcie, że może w razie czego zostawić tę pracę, by objąć kadrę Niemiec. Dziś jednak powiedział po raz kolejny, że nie zamierza wracać do trenerki. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października 7 hours ago, ogqozo said: Jurgen Klopp wraca! ...będzie od 1 stycznia "szefem projektu piłkarskiego Red Bulla". A właściwie to, jak sam powiedział, HEAD OF SOCCER. Generalnie będzie jakoś tam odpowiadał za rozwój i analizę i trening itd. Red Bull posiada obecnie nie tylko 5 klubów (Lipsk, Salzbug, Nowy Jork, Brazylia), ale też ostatnio kupił udziały mniejszościowe w Leeds oraz Paris FC. Fani w Niemczech załamani. Klopp przecież był DOBRY. Red Bull jest ZŁY. Red Bull jest absolutnie najgorszy dla niemieckich fanów. Totalna zdrada. Przecież koleś był niby sympatyczny, uśmiechał się jakby był człowiekiem a nie potworem, a tymczasem dołączył do największego zła na świecie. Czyli udawał, że jest dobry. Udawał, że obchodzą go dobre rzeczy! Że lubi futbol! A tak naprawdę nienawidzi futbolu i obchodzi go wyłącznie kasa! Co za gnój. Według niektórych mediów, Klopp ma mieć zapis w kontrakcie, że może w razie czego zostawić tę pracę, by objąć kadrę Niemiec. Dziś jednak powiedział po raz kolejny, że nie zamierza wracać do trenerki. Myślałem że dłużej potrwa jego przerwa i że nie chce wracać póki co do piłki. Zaskakująca informacja. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października .Wczoraj Borussia odpadła już z pucharu Niemiec po porażce ze słabym Wolfsburgiem, a w sobotę szykuje się kolejny wpierdol z Lipskiem. Po weekendzie Sahina i kolegów nie powinno już być na ławce trenerskiej. Żenada, najgorszy sezon od lat. Drugim problemem po trenerze są kiepskie transfery. Kupiono dzieciaka - Beiera za 30 mln, który nic do gry nie nosi zamiast wydać tą kasę na Sancho albo Maatsena... Cytuj
mugen 1 954 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Godzinę temu, Czoperrr napisał(a): .Wczoraj Borussia odpadła już z pucharu Niemiec po porażce ze słabym Dortmundem (...) Potwierdza się, że najtrudniej jest wygrać z samym sobą. 1 1 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Kurde ciężka to jest praca być trenerem lol. Fani wołają o twoją głowę po OŚMIU meczach. Też nie ośmiu meczach typu "jesteśmy na dnie tabeli, przegaliśmy wszystko", klub jest też w górnej sekcji tabeli Ligi Mistrzów. I muszę powiedzieć, że nawet mnie to nie zdziwi, jeśli faktycznie poleci, taki jest teraz futbol. Zwłaszcza jak się nie ma "zasług" to jest ciężko, taki Mourinho to mógłby cały sezon przelecieć na siódmym miejscu i by fani mówili "ale za to wygrał Ważny Mecz X, to jest właśnie charakter", "ten klub potrzebuje reformy, piłkarze źle grają bo są źli i chcą na złosć dobremu trenerowi" itp., ale gdy się jestem trenerem od wewnątrz klubu, to chyba zawsze jest najciężej, fani w necie wybaczają najmniej. Aż się dziwię, że ludzie się na to decydują - każdy wierzy, że będzie Guardiolą czi Zidane'em i będzie wygrywał masowo od pierwszego dnia? Ryzyko dla kariery jest spore, choć i spora szansa... Można zostać nowym Guardiolą. Lipsk tymczasem jest na dnie tabeli LM lol, choć na oko wyglądało to inaczej - zacięte mecze z Liverpoolem, Juventusem, Atletico. Ani nie są tak słabi jak to sugeruje, ani tak dobrzy jak sugeruje ich wynik w lidze. Nie spodziewam się jakiejś różnicy poziomów, ale wiadomo, że porażka typu zacięte 2-1 i tak może spuścić Sahina z tronu. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada 1 hour ago, ogqozo said: Kurde ciężka to jest praca być trenerem lol. Fani wołają o twoją głowę po OŚMIU meczach. Też nie ośmiu meczach typu "jesteśmy na dnie tabeli, przegaliśmy wszystko", klub jest też w górnej sekcji tabeli Ligi Mistrzów. I muszę powiedzieć, że nawet mnie to nie zdziwi, jeśli faktycznie poleci, taki jest teraz futbol. Zwłaszcza jak się nie ma "zasług" to jest ciężko, taki Mourinho to mógłby cały sezon przelecieć na siódmym miejscu i by fani mówili "ale za to wygrał Ważny Mecz X, to jest właśnie charakter", "ten klub potrzebuje reformy, piłkarze źle grają bo są źli i chcą na złosć dobremu trenerowi" itp., ale gdy się jestem trenerem od wewnątrz klubu, to chyba zawsze jest najciężej, fani w necie wybaczają najmniej. Aż się dziwię, że ludzie się na to decydują - każdy wierzy, że będzie Guardiolą czi Zidane'em i będzie wygrywał masowo od pierwszego dnia? Ryzyko dla kariery jest spore, choć i spora szansa... Można zostać nowym Guardiolą. Lipsk tymczasem jest na dnie tabeli LM lol, choć na oko wyglądało to inaczej - zacięte mecze z Liverpoolem, Juventusem, Atletico. Ani nie są tak słabi jak to sugeruje, ani tak dobrzy jak sugeruje ich wynik w lidze. Nie spodziewam się jakiejś różnicy poziomów, ale wiadomo, że porażka typu zacięte 2-1 i tak może spuścić Sahina z tronu. Przecież Lipsk notorycznie spuszcza wpierdol Borussi nawet kiedy byli w lepszej formie niż dziś. Ostatnie 5 meczy pomiędzy nimi: 1. **27 kwietnia 2024**: RB Leipzig 4 - 1 Borussia Dortmund 2. **9 grudnia 2023**: Borussia Dortmund 2 - 3 RB Leipzig 3. **27 sierpnia 2023**: Borussia Dortmund 1 - 2 RB Leipzig 4. **17 grudnia 2022**: Borussia Dortmund 3 - 3 RB Leipzig 5. **22 maja 2022**: Borussia Dortmund 2 - 1 RB Leipzig Wiesz można przegrać z Lipskiem ale jak dostaje się wpierdol od Augsburga albo daje sobie strzelić 5 bramek w 30 minut w LM wygrywając wcześniej 2 do 0 to jest to wina trenera. Drużyna ma słaby mental od lat a Sahin tylko pogłębił kryzys, piłkarze są w beznadziejnej formie mentalnej. Jestem kibicem i fanem BVB więc patrzę na to inaczej niż Ty, który się interesujesz każdym meczem każdej drużyny i w każdej lidze. Ja oglądam tylko BVB i mnie to boli. Dzisiaj zabraknie Kobela, Ryersona i kilku innych zawodników więc moje rokowania są jeszcze bardziej negatywne. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada To co robi Marmoush to się w pale nie mieści. Niesamowite rajdy, podania, strzały, jak kosmita. Najlepszy Egipcjanin ever. On musi być na jakichś dragach, ale nigdy się nie dowiemy. I dziś wygrana 7-2 i celebracja, na którą zasłużył grając tak chory jak na razie sezon. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada BVB wygrywa aż trudno mi w to uwierzyć, ale do końca meczu sporo więc jeszcze się nie cieszę. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Dobry mecz, wygrana z mocnym rywalem, i do tego jebany Beier zamiast zakończyć karierę bo nic z niego ewidentnie nie będzie to graczem meczu, Sahin niezwolniony, fani BVB załamani. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi