Gość _Milan_ Opublikowano 1 lutego 2010 Opublikowano 1 lutego 2010 powinien byc nakaz wstawiania spoilerow w spoilery, bo oczywiscie kliknalem. Cytuj
Koder90 0 Opublikowano 1 lutego 2010 Opublikowano 1 lutego 2010 Triangle calkiem niezle jak na film niskobudzetowy. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 1 lutego 2010 Opublikowano 1 lutego 2010 the road no co za gow,niany film, 100 minut stracpne jak nic, viggo mortensen moze i pasowal do roli szarego ojczulka, ale (pipi)a, jak patrze na jego glupia morde to widze film o niczym, postapokaliptyczna hameryka, blablabla, ojciec z synem blabla, kanibale, ida nie wiedza smai gdzie blabla, koncowka juz kompletnie zanudza, co za kit. Na plus tylko charlize theron, ktora jest słodka. No ale jest lacznie z 5 minut na ekranie, i dodatkowo nie pokazuje cycków. 5/10 za nia i za klimat na poczatku Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 film o niczym, postapokaliptyczna hameryka, blablabla, ojciec z synem blabla, kanibale, ida nie wiedza smai gdzie blabla, koncowka juz kompletnie zanudza, co za kit. Kurde ale ty jesteś. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 The House of The Devil. Szczerze nie spodziewałem się że z takiego filmu, wogóle nie promowanego, z obsadą składającą się chyba z 6-7 osób, może się ukazać naprawdę dobru horrorek. Początek ma strasznie długi i rozkręca się z prędkością turbo dałna, ale kiedy już akcja dzieje się w tytułowym domu to zaczyna się robić coraz bardziej klimatycznie. Poza jednym elementem wygląd babci i słabą końcówką film naprawdę fajny. 7+/10 Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 Mi dla odmiany podobał się początek i powolny rozwój akcji (klimaty trochę jak z horrorów z przełomu lat 70. i 80.). Niestety punkt kuliminacyjny i finał są żenująco słabe. No i jeszcze ta gra aktorska głównego badassa, który grał Caina w Robocopie 2. Przedszkolak by się domyślił, że ma niecne zamiary. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 Ta. Od momentu kiedy laska budzi się spętana klimat pada na lekko na pysk. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 droga - ksiazka tysiac razy lepsza, ale i tak warto zobaczyc. wyszlo niezle, klimat fajny, ale cos nie pyklo do konca. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 serious man - nowy film braci cohen, nominowany do oskara. ciezko powiedziec co to jest, cos pomiedzy dramatem a czarna komedia. tak czy siak, jest to film o zydach z muzyka jefferson airplane w tle. dobre aktorstwo, dobra rezyseria, jednak film czasem przynudza, chociaz ma momenty! spodziewalem sie czegos wiecej w sumie, ale czasu spedzonego przy filmie nie uwazam za stracony. zreszta jestem fanbojem cohenow wiec i tak zlego slowa nie powiem. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 Kazdy film o Zydach dostaje nominacje do Oscara. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 Ja za 1 razem średnio podszedłem, ale za drugim jak pokazywałem bratu owe "momenty" dostałem olśnienia. Akcja ze zjaranym małym żydkiem, który odprawia tą uroczystość to mistrzostwo. Tylko ta końcówka ... Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 (edytowane) Serious Man - ja się za to wynudziłem strasznie. Ostatnie dwa filmy Cohenów, choć diametralnie rózne to genialne w swoich kategoriach. Tutaj mamy takie niewiadomoco. Nie polecam. Sherlock Holmes - dostałem to czego oczekiwałem, Downey Jr. i Law tworzą doskonały duet. Juz nie mogę się doczekać na drugą część z Moriartim. Clerks 2 - b. dobra komedia, ale chyba gorsza od częśi pierwszej, końcówka z osłem lekko niesmaczna. Rosario Dawson . Plus za Jay'a tanczacego do Goodbye Horses i Smashing Pumpkins. Edytowane 3 lutego 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 scena z goodbye horses to najlepsza scena calego filmu, nawet mam ten motyw na dzwonku w komorce. raz jak sie naje.balem to jak zaczelo dzwonic to powiedzialem "o!" i wsadzilem se pindola miedzy uda przy ludziach. 500 days of summer - kurde, ale fajny film! tak powinny wygladac komedie romantyczne. ladna muzyka, ladna aktorka, scenariusz w sam raz, nie za prosty, ale tez nie skomplikowany, fajna budowa filmu, no naprawde ciezko sie do czegos przyczepic. polecam! black dynamite - mistrz. kino akcji klasy b rodem z lat 70, fabula na poziomie druzyny a, aktorstwo na poziomie makgajwera. do tego mocno przejaskrawione. wypas! Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 4 lutego 2010 Opublikowano 4 lutego 2010 (edytowane) 500 days of summer - to co napisał olszmitz i kilka osob wcześniej, bardzo fajny film o zakochanym typku, bez debilizmów, dobry żeby obejrzeć z dziewczyną, szanse na zaruchanie wzrosną Sunshine - bardzo dobry film s-f, genialny klimat i muzyka, cudowne ujęcia - na taki film chciałbym pójść do kina. Co prawda troche nieścisłości jest, ale jak sie przymknie oko to naprawde wciąga, polecam. Edytowane 4 lutego 2010 przez puszkin Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 4 lutego 2010 Opublikowano 4 lutego 2010 Black Dynamite jest mocarny. Tyle o tym filmie;] Ma ktoś gdzieś ten motyw "dynamite, dynamite" w mp3? Cytuj
Carleone 31 Opublikowano 4 lutego 2010 Opublikowano 4 lutego 2010 Kazdy film o Zydach dostaje nominacje do Oscara. jeszcze te o gejach Sherlocka polecę Cytuj
Tori 12 Opublikowano 5 lutego 2010 Opublikowano 5 lutego 2010 Goodbye Horses to najlepsza scena w historii kina. Zawsze jak się napier&^ to ją tanczę na imprezie. Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 6 lutego 2010 Opublikowano 6 lutego 2010 Black Dynamite - zgadzam się z przedmówcami - kapitalny film. Scena rozszyfrowywania tekstu "Anaconda Liquor Gives You Little Richard" to mistrzostwo . Can you dig it? Cytuj
Michas 0 Opublikowano 6 lutego 2010 Opublikowano 6 lutego 2010 Pandorum niezły klimat tylko ci mutanci mi nie podpasowali , ogólnie 7/10 W strone słońca co prawda nie jest to nowy film ale urzekł mnie innością podejścia do filmów sf, czasem brakuje mu logiki ale za to nadrabia świetnym OST i ujęciami.Naprawde świetny film 9-/10 Moon niepotrzebnie reżyser tak szybko odkrył karty , niechce tu spoilować ,ale film jak najbardziej godny uwagi 8/10 Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 12 lutego 2010 Opublikowano 12 lutego 2010 Sherlock Holmes - jest humor, jest gęsty klimat, jest duzo akcji, jest ratowanie świata w ostatniej sekundzie, jest zwisanie z krawędzi, jest zła organizacja, która chce zawładnąc światem, czyli jest wszystko co w dobrym filmie przygodowym być powinno. Trzeba jeszcze wyróżnić ciekawe sceny walk, nowatorskie podejście do postaci Sherlocka i wspaniałą muzykę Zimmera. Downey Jr. dobrze wykonał swoją robotę, a Law jak zwykle bez zachwytow, acz poprawnie.Będzie kontynuacja. 8/10 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 26 lutego 2010 Opublikowano 26 lutego 2010 Nowy Jarmush ... hm sam nie wiem. Zdjecia Doyle'a robia ogromne wrazenie (momenty z postaciami poruszajacymi sie w zwolnionym tempem - miod cud). Niestety film jest pozbawiony fabuly - powtarzajace sie dialogi mimo dopracowania sa ciezkie do strawienia po pierwzej godzinie siedzenia. Nie mniej warto obejrzec chociaz dla mega zdjec i muzyki. dziś obejrzałem - fakt, zdjęcia, a do tego świetnie dobrana muzyka (Boris) robią ogromne wrażenie. Ale czy ten film pozbawiony jest fabuły? czy fabuła jest w nim najbardziej istotna? Jest tylko pretekstem, aby przekazac mysli rezysera. Np. gł. bohater zamawia dwie filizanki kawy - w jakim celu? Albo, gdy z kimś rozmawia, cierpliwie wysluch,uje, nie przerywa, nie wpaja swoich racji -jest to tak jakby krytyka ówczesnej komunikacji miedzyludzkiej, opierajacej się na komórkach itd. Bardzo ciekawe interpretacje mozna znaleźć na filmweb, i to nie takie byle jakie ;] jesli ktos jest zainteresowany, warto. co do filmu wracajac, polecam. Cytuj
Labik 10 Opublikowano 30 marca 2010 Opublikowano 30 marca 2010 Potrzebuje na biegu tytul jakiejs DOBREJ komedii romantycznej (z tym ze niekoniecznie romantycznej i niekoniecznie nowej ). Poleci ktos cos fastem? pl0x Cytuj
Oziek 10 Opublikowano 30 marca 2010 Opublikowano 30 marca 2010 500 dni miłości ?? według mnie dosyć dobra niby komedia romantyczna inna niż te wszystkie ciepłe kluchy Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 30 marca 2010 Opublikowano 30 marca 2010 "Dosyć dobra", co się dzieje z tym narodem. Cytuj
Labik 10 Opublikowano 31 marca 2010 Opublikowano 31 marca 2010 "Dosyć dobra", co się dzieje z tym narodem. Co masz na mysli cytujac to? To moze ty bys cos polecil dobrego bo jestes pr0 w sprawach filmowych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi