JanzKijan 1 Opublikowano 7 stycznia 2008 Opublikowano 7 stycznia 2008 Witam. Ultrastereotypowe pytanie (na które jednak trudno znaleźć jednoznaczną i obiektywną odpowideź )...Czy długotrwała eksploatacja PS2 slim z użyciem SwapMagic 3.8 może prowadzić do uszkodzenia lub przyspieszonego zużycia podzespołów konsoli (napęd, laser itp.)?? Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?? Z góry thx za pomoc Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 8 stycznia 2008 Opublikowano 8 stycznia 2008 bardziej niebezpieczny jest chip... w końcu swap nie ingeruje w hardware. IMHO Cytuj
Berion 207 Opublikowano 8 stycznia 2008 Opublikowano 8 stycznia 2008 Napęd eksploatują płyty, a nie modchip... Cytuj
deb 0 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 Witam mam pytanie zakupilem sobie ostatnio Swap Magica i w niektorych grach wszystko chodzi ok a w takim np: Metal Gear Solid 3:SE, lub God of War nie moge zasejwowac gry. W MGS 3 raz sie uda a potem 10 razy sie nie uda czym to jest spowodowane?? i czy moze jest to wina memorki a zakupilem taka. http://www.allegro.pl/item312676238_nowe_o...ny_ps2_8mb.html . prosil bym o jakies rozwiazanie. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 17 lutego 2008 Opublikowano 17 lutego 2008 Podróba memorki. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/strona7.php Był gdzieś i tu na forum taki temat. Poszukaj. Cytuj
dynio 2 Opublikowano 18 lutego 2008 Opublikowano 18 lutego 2008 Czy swap magic 3.8 odpala kopie zapasowe gier z PSOne? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 żaden nie odpala, nie bezpośrednio. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2sm_kopiePSX/ Cytuj
i_am_so_lame 6 Opublikowano 17 marca 2008 Opublikowano 17 marca 2008 Jakiego swapa wybrać? 3.8 czy 3.6... Mam model PSTwo SCPH - 77004. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 19 marca 2008 Opublikowano 19 marca 2008 3.8 ma dodatkowo tylko cheaty do gier... reszta ta sama Cytuj
Abiz 0 Opublikowano 25 marca 2008 Opublikowano 25 marca 2008 Ja padłem na tej trzeciej blokadzie. Za nic nie umiem trafić w odpowiednie miejsce.Chyba bez otwierania konsoli się nie obejdzie. Co piszę jak gra wymaga patcha? Próbowałem zamienić dyski sposobem który widziałem na youtube. Koleś uchylił lekko tackę - tak że konsola nie widziała że jest otwarta - wyjął swap magica i zamienił na grę. Gdy ja tak robię to piszę mi pod tymi napisami Load - "No a volid ps2 disc" teraz nie wiem czy to gra która potrzebuje patcha czy porostu konsola wykryła otworzenie klapki. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 26 marca 2008 Opublikowano 26 marca 2008 Gry, które potrzebują swap fixów po prostu się niezabootują (czarny ekran) lub będą się bugować w trakcie rozgrywki. Twój problem to problem z blokadą/mi. Cytuj
dynio 2 Opublikowano 1 maja 2008 Opublikowano 1 maja 2008 Hmm mam pewien, strasznie dziwny problem. Gdy odpalam gry przez sm na kopiach zapasowych nie wykrywa mi karty, gdy odpalę oryginał bez sm wykrywa kartę bez problemu, gdy próbuję odpalic ten sam oryginał za pomocą sm, nie wykrywa mi karty(!). Więc mam pytanie... Czy SM ingeruje w jakiś sposób w kartę pamięci?? troche to absurdalne... ps. W SH 4 obraz zatrzymuje się na "Checking memory card slot 2" i dalej nie idzie Proszę o pomoc ! Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 1 maja 2008 Opublikowano 1 maja 2008 SM zostawia po sobie jakis syf w konsoli ale zeby to ingerowalo w mc to pierwsze slysze.. masz oryginalna karte pamieci? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 W konsoli -> w sensie w RAM. Jako, że Swap pozwala na odpalanie pierdół z MC to i ładuje do IOP moduły odpowiedzialne za ich obsługę. Tyle, że te z rom0:/, a nie własne. Nic innego nie robi, nie patch-uje ich nawet w żaden sposób. Nie widzę związku pomiędzy Twoim problemem, a SM (choć logika nakazuje coś odwrotnego). Cytuj
dynio 2 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 Dziś pożyczyłem od kumpla kartę pamięci nieoryginalną. Też nie zapisało mu gry w mgs 3 subsistance("Save Failed"), ale przynajmniej wykryło mu kartę, ale za to w sh origins kartę mu wczytało, mi nie. I tu sie śmiesznie zaczyna ponieważ mi kartę też wykrywa ale najpierw muszę włożyc kartę z PS1, hehehehe. (sick) Więc może to wina karty? Może jednak karta nie jest oryginalna? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Bądź konsekwentny w tym co piszesz. Najpierw stwierdzasz: Gdy odpalam gry przez sm na kopiach zapasowych nie wykrywa mi karty, gdy odpalę oryginał bez sm wykrywa kartę zaś później: Dziś pożyczyłem od kumpla kartę pamięci nieoryginalną. Też nie zapisało mu gry w mgs 3 subsistance("Save Failed"), ale przynajmniej wykryło mu kartę, ale za to w sh origins kartę mu wczytało, mi nie. I tu sie śmiesznie zaczyna ponieważ mi kartę też wykrywa ale najpierw muszę włożyc kartę z PS1 To się nie trzyma kupy. ;] Cytuj
dynio 2 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 a bo nie powiedziałem wszystkiego, mogę włożyc kartę z PS1 wtedy mi wykrywa kartę z PS2;]. Mam tak w grach mgs 3(wykrywa,ale nie zapisuje) i sh origins(wykrywa,zapisuje).Podsumowując, bez kombinowania bym sobie nie pograł. Dobra, kończę temat. Niestety, bede musiał zainwestowac w nową kartę ;[. Pozdrawiam. Cytuj
matiz23 0 Opublikowano 17 maja 2008 Opublikowano 17 maja 2008 (edytowane) Czy wysyłał ktoś już swapa do regeneracji? Pytam się bo mój bratanek porysował swapa i już nie działa, czy można zregenerowac swapa czy muszę kupic nowego, znacie może jakieś dobre sklepy z regeneracją płyt? Z góry dzięki za odpowiedzi! Pozdro! Edytowane 17 maja 2008 przez matiz23 Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 17 maja 2008 Opublikowano 17 maja 2008 Witam ja zielony jestem w tym temacie- co dopiero niedawno dowiedziałem się co to jest swap magic, ale widzę że to nie jest takie proste jak myślałem- różne modele konsoli, różne 'sm' a na dodatek jakieś niejasne błędy. Czy lepiej jest zamontowac chipa? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 17 maja 2008 Opublikowano 17 maja 2008 Witam ja zielony jestem w tym temacie- co dopiero niedawno dowiedziałem się co to jest swap magic, ale widzę że to nie jest takie proste jak myślałem- różne modele konsoli, różne 'sm' a na dodatek jakieś niejasne błędy. Czy lepiej jest zamontowac chipa? SM 3.6 i 3.8 to praktycznie to samo tylko 3.8 zawiera jeszcze cheaty do gier i troche usprawniono odpalanie HB poprzez plytke... imo lepszym rozwiazaniem jest chip. Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 18 maja 2008 Opublikowano 18 maja 2008 Czyli wkładam płytkę z SM, czekam chwile, wrzucam kopię zapasową i po krzyku? czy to obsługuje wszystkie gry? także te z ps1? Cytuj
gaber 0 Opublikowano 18 maja 2008 Opublikowano 18 maja 2008 Mniej więcej wcześniej musisz jeszcze powkładać blokadki. Gry obsługuje wszystkie niektóre po przebudowie lub rip'ie a co do kopii z ps one to trzeba trochę pokombinować żeby zagrać w cokolwiek.... Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 19 maja 2008 Opublikowano 19 maja 2008 da sie odpalic gry z ps1 poprzez sm, ale taka zabawa to chyba tylko dla ideii... Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 20 maja 2008 Opublikowano 20 maja 2008 "Mniej więcej wcześniej musisz jeszcze powkładać blokadki" Co to znaczy?? Słyszałem że podobno trzeba 'na chama' wysuwać tacke na cd i wtedy wrzucać płytkę czy coś w tym stylu czy to prawda? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi