Opublikowano 14 czerwca 200915 l No bo pamiętałem jak w 9 była edycja przez jakieś pliki, a tu rzeczywiście jest już łatwiej. Dzięki mam już 25 okienek, to mnie zadowala.
Opublikowano 14 czerwca 200915 l Kurcze, genialna jest ta opera, jade na becie jednak bo nie mogę się doczekać fulla Jak mi śmiga wszystko, hyhy.
Opublikowano 14 czerwca 200915 l Wlasnie zainstalowalem O10b pod wplywem tych postow - wyglada superancko, chodzi ladnie - strasznie pozytywnie wyglada ta nowa Operka . Jeszcze tylko nie znalazlem, gdzie sie slownik miedzy jezykami przelacza? :S. Chcialem sobie zobaczyc jak polski wyglada (mam angielskie) chyba, ze dostepne tylko w multi-language packach czy cos . Co do wersji Turbo - ja ja sobie raczej odpuszcze (obrazki w wiekszej kompresji itp. mi nie odpowiadaja ).
Opublikowano 14 czerwca 200915 l No ja mam turbo na auto, ale jednak wylaczylem, gó.wno mi to daje tak naprawdę. A słownik to chyba właśnie narazie tylko angielski.
Opublikowano 14 czerwca 200915 l Teraz tylko bym chcial aby byl export/import maili i ich ustawien (bez cackania sie w kopiowanie z Aplication Data) .
Opublikowano 15 czerwca 200915 l Sprobowalem i odpuszczam.Zbyt dlugo na FF siedzialem by teraz latwo i gladko sie przesciasc.Interfejs od razu mnie odrzucil.
Opublikowano 15 czerwca 200915 l polski słownik można doinstalować podczas pisania wystarczy kliknąć myszka language/ add dictionaries i wybrać z listy. ja wywalilem angielski i wrzucilem polski
Opublikowano 15 czerwca 200915 l No bo pamiętałem jak w 9 była edycja przez jakieś pliki, a tu rzeczywiście jest już łatwiej. Dzięki mam już 25 okienek, to mnie zadowala. no tutaj można sobie guziczkiem jednym zmienić łatwo - nawet tło można zmienić więc jest gitesik ;] Kurcze, genialna jest ta opera, jade na becie jednak bo nie mogę się doczekać fulla Jak mi śmiga wszystko, hyhy. dokładnie ;] Wlasnie zainstalowalem O10b pod wplywem tych postow - wyglada superancko, chodzi ladnie - strasznie pozytywnie wyglada ta nowa Operka . Jeszcze tylko nie znalazlem, gdzie sie slownik miedzy jezykami przelacza? :S. Chcialem sobie zobaczyc jak polski wyglada (mam angielskie) chyba, ze dostepne tylko w multi-language packach czy cos . Co do wersji Turbo - ja ja sobie raczej odpuszcze (obrazki w wiekszej kompresji itp. mi nie odpowiadaja ). słowniki zmieniasz, klikając PPM w miejscu pisania posta (no w textboksie jakimś) i masz "Check Spelling", zaznaczasz a z Language w tym menu wybierasz "add/remove dictionaries i dodajesz polski - wszystko śmiga. A wersja turbo jest zrobiona z myślą dla użytkowników wifi(w galeriach czy coś) - jak siedzisz w miejscu gdzie masz transfery rzędu 10 kb/s, to ładowanie takiego IGN.com potrafi wkurzyć. No ja mam turbo na auto, ale jednak wylaczylem, gó.wno mi to daje tak naprawdę. A słownik to chyba właśnie narazie tylko angielski. słowniki sa wszystkie dowodzik : http://i43.tinypic.com/34zwx0h.jpg
Opublikowano 15 czerwca 200915 l Wielkie dzieki za info . Wlasnie sobie zainstalowalem. @El Loco Chocko: Ja tak mam z FF - za bardzo lubie Opere, chociaz w robocie zawsze FF jest, to i tak wole Operke w domu .
Opublikowano 15 czerwca 200915 l Haha, no to ładnie, że jest i polski słownik Kurcze, czuję się jakbym pisał w wordzie teraz Jak ja kocham tą opere. Wiem, że w ff dawno to było, ale nigdy mi FF nie przypadł do gustu tak jak opera.
Opublikowano 15 czerwca 200915 l Haha, no to ładnie, że jest i polski słownik Kurcze, czuję się jakbym pisał w wordzie teraz Jak ja kocham tą opere. Wiem, że w ff dawno to było, ale nigdy mi FF nie przypadł do gustu tak jak opera. no miał wcześniej, ale tego nie wymyślił - w przeciwieństwie do innowacji Opery, które zmieniały 'trendy' w przeglądarkach : http://www.technonews.pl/Technonews/1,9443...a_pierwsza.html
Opublikowano 15 czerwca 200915 l kiedys próbowalem uzywac opery i mnie sie nie podobalo. W nowej wersji jest juz mozliwosc otwierania stron z 'ulubionych" poprzez nacisniecie skrola? Czy tak jak kiedys - wlaczasz na poczatku czysta karte i dopiero wlaczasz stronę przez LPM. Irytujace to bylo. Podobnie z zamykaniem kart. W FF poza nacinieciem 'krzyzyka' mozna bylo wylaczac skrolem ALE po nacisnieciu skrola trzeba bylo go puscic zeby zamknac karte. W Operze wystarczylo tylko nacisnac, przez co przez przypadek mozna bylo wyłączyć nie te karte co trzeba. Rowniez sprawa zakladek byla kiepska w Operze. W FF wiekszosc zakladek ma swoje kolorowe ikonki przez co od razu widac co i gdzie. W operze natomiast tego brak, wszystko ma taki sam kolor etc Moze to nie sa powazne wady ale skutecznie zniechęciły od tej przegladarki ;]
Opublikowano 15 czerwca 200915 l W nowej wersji jest juz mozliwosc otwierania stron z 'ulubionych" poprzez nacisniecie skrola? Czy tak jak kiedys - wlaczasz na poczatku czysta karte i dopiero wlaczasz stronę przez LPM. Irytujace to bylo. dunno, nie używam paska z ulubionymi bo to wygląda jak (pipi) i zajmuje miejce na ekranie. ulubione mam w Speed Dialu albo w konbinacji klawiszy (ctrl+1/2/3/4/5/6/7/8/9/0) Podobnie z zamykaniem kart. W FF poza nacinieciem 'krzyzyka' mozna bylo wylaczac skrolem ALE po nacisnieciu skrola trzeba bylo go puscic zeby zamknac karte. W Operze wystarczylo tylko nacisnac, przez co przez przypadek mozna bylo wyłączyć nie te karte co trzeba. no jak naciskasz ten x to chyba po to żeby zamknąć okno nie ? poza tym do zamykania okna uzywam gestów (bo po co jeździć na ten x jak mozesz to samo zrobić szybciej i wygodniej Rowniez sprawa zakladek byla kiepska w Operze. W FF wiekszosc zakladek ma swoje kolorowe ikonki przez co od razu widac co i gdzie. W operze natomiast tego brak, wszystko ma taki sam kolor etc wo0t ? masz favicony w karcie, jakie ikonki chcesz jeszcze ? o tak to u mnie wygląda (alt+f11 żeby wywalić ten pase z plik/edycja itp) http://i44.tinypic.com/erh7qe.png
Opublikowano 15 czerwca 200915 l wo0t ? masz favicony w karcie, jakie ikonki chcesz jeszcze ? o takie cos w pasku zakladek a jak jest z ramożernością opery? Edytowane 15 czerwca 200915 l przez Snejk
Opublikowano 15 czerwca 200915 l no to są favicony - one są na paskach zakładek(co mogłeś na screenie u mnie zobaczyć) i w spisie bookmarksów też się wyświetlają i to zawsze tam się wyświetlało z tego co pamiętam. A ramożerność opery wygląda tak, że każdy właściwie przeprowadzony test pokaże Ci, że Opera jest niebo lżejsza niż FF. Szybciej się włącza, szybciej działa i mniej żre
Opublikowano 15 czerwca 200915 l A ramożerność opery wygląda tak, że każdy właściwie przeprowadzony test pokaże Ci, że Opera jest niebo lżejsza niż FF. Szybciej się włącza, szybciej działa i mniej żre Dokładnie , jakiś czas temu stawiałem komputer do netu. Strasznie archaiczne bebechy p2 300mhz i 96mb ramu , firefox, IE wymiękały, natomiast Opera dawała możliwość w miarę swobodnego przeglądania netu (bez flasha ofkoz) . Oczywiście na szybszym sprzęcie różnica w działaniu to (tylko i aż) prędkość ładowania stron , natomiast rendering FF pozostawia wiele do życzenia na sprzęcie sprzed 3,4 lat...
Opublikowano 15 czerwca 200915 l ja na pc korzystałem z ffoxa, po przesiadce na maka zainstalowałem sobie też ffoxa bo safari 3 mnie odrzucało. ale jak jakiś czas temu wyszła beta safari 4 to ją wrzuciłem i okazała sie genialna. teraz jest już full safari 4 i nie mam zamiaru wracać do kobylastych oper ani ffoxów. Szybkość, lekkość i integracja z systemem nie do przebicia.
Opublikowano 16 czerwca 200915 l A więc panowie, nadszedł czas zmian - OPERA UNITE nadeszła. co prawda w becie, ale jest. http://unite.opera.com/ Opera z przeglądarki potrafi zrobić coś na kształt serwera O_O przeglądarki łączą się bezpośrednio ze sobą wymieniając content - w dobie magaszybkich(no nie w polsce) łączymy się do operki kumpla z i sciagamy sobie pliki bezpośrednio od niego. Siedzisz w pracy chcesz posłuchac muzyki która została w domu ? właczasz operke, wbijasz do siebie i słuchasz muzyki bezpośrednio z HDD który jest w domu. do tej pory zeby uzyc irca, Gg, strony WWW czegokolwiek trzeba było łaczyć się z jakimś serwerem - tutaj łaczysz się bezpośrednio do ziomka czekam na rozwój grubszy tego - choć już jest nieźle ;D
Opublikowano 16 czerwca 200915 l Nieźle działa ta cała Opera Unite. Co najważniejsze jest banalnie prosta, wysyłamy linka od razu z hasłem na GG znajomego i już możemy mu udostępnić katalog zdjęć o które prosił. Dla mnie rewelacja.
Opublikowano 16 czerwca 200915 l wbijać na kanape jakby co : http://notebook.bug-feature.operaunite.com...nge/lounge.html ;]
Opublikowano 16 czerwca 200915 l Jest w operze cos jak adblock lub stylish?Cos rownie skutecznego ofcoz.
Opublikowano 17 czerwca 200915 l Właśnie tez o to chciałem się zapytać Jak zmienić tą Ask wyszukiwarke w speed dialu? Chce tam sobie dać allegro. edit: mowa o operze 10 ;] edit2: mam juz... Jaki ja ślepy Edytowane 17 czerwca 200915 l przez Oran
Opublikowano 17 czerwca 200915 l kliknij PPM w tektboksie wyszukiwarki masz tam zarzadzaj wyszukiwarkiami. kliknij na wyszukiwarke googla, edytuj i zaznacz ptaszka, żeby używało jej jako wyszukiwarki speed diala. Choć bardziej użyteczne jest po prostu klepanie w pasku adresy "g fraza" i enter - od razu bedzie szukać klikając PPm w tekstboksie wyszukiwarek na różnych stronach pozwala zrobić nowe wyszukiwarki.
Opublikowano 17 czerwca 200915 l No wiem, wiem, ale dzięki - nie otwierałem tego pokaż więcej i nie widziałem tych ptaszków tam. Ale jakoś znalazłem przypadkiem je No ale co z adblockiem jakimś lepszym? Nie zrobił nikt czegoś takiego? Bo, że opera tego nie zrobi to chyba jasne, ale jakiś magik w domowym zaciszu mógłby sie w to pobawić, bawił się?