lmz 48 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 PPM na karcie speed dial (tło) --> Configure Speed Dial Cytuj
nWo 1 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 No bo pamiętałem jak w 9 była edycja przez jakieś pliki, a tu rzeczywiście jest już łatwiej. Dzięki mam już 25 okienek, to mnie zadowala. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 Kurcze, genialna jest ta opera, jade na becie jednak bo nie mogę się doczekać fulla Jak mi śmiga wszystko, hyhy. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 Wlasnie zainstalowalem O10b pod wplywem tych postow - wyglada superancko, chodzi ladnie - strasznie pozytywnie wyglada ta nowa Operka . Jeszcze tylko nie znalazlem, gdzie sie slownik miedzy jezykami przelacza? :S. Chcialem sobie zobaczyc jak polski wyglada (mam angielskie) chyba, ze dostepne tylko w multi-language packach czy cos . Co do wersji Turbo - ja ja sobie raczej odpuszcze (obrazki w wiekszej kompresji itp. mi nie odpowiadaja ). Cytuj
Gość Oran Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 No ja mam turbo na auto, ale jednak wylaczylem, gó.wno mi to daje tak naprawdę. A słownik to chyba właśnie narazie tylko angielski. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 Teraz tylko bym chcial aby byl export/import maili i ich ustawien (bez cackania sie w kopiowanie z Aplication Data) . Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Sprobowalem i odpuszczam.Zbyt dlugo na FF siedzialem by teraz latwo i gladko sie przesciasc.Interfejs od razu mnie odrzucil. Cytuj
nWo 1 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 polski słownik można doinstalować podczas pisania wystarczy kliknąć myszka language/ add dictionaries i wybrać z listy. ja wywalilem angielski i wrzucilem polski Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 No bo pamiętałem jak w 9 była edycja przez jakieś pliki, a tu rzeczywiście jest już łatwiej. Dzięki mam już 25 okienek, to mnie zadowala. no tutaj można sobie guziczkiem jednym zmienić łatwo - nawet tło można zmienić więc jest gitesik ;] Kurcze, genialna jest ta opera, jade na becie jednak bo nie mogę się doczekać fulla Jak mi śmiga wszystko, hyhy. dokładnie ;] Wlasnie zainstalowalem O10b pod wplywem tych postow - wyglada superancko, chodzi ladnie - strasznie pozytywnie wyglada ta nowa Operka . Jeszcze tylko nie znalazlem, gdzie sie slownik miedzy jezykami przelacza? :S. Chcialem sobie zobaczyc jak polski wyglada (mam angielskie) chyba, ze dostepne tylko w multi-language packach czy cos . Co do wersji Turbo - ja ja sobie raczej odpuszcze (obrazki w wiekszej kompresji itp. mi nie odpowiadaja ). słowniki zmieniasz, klikając PPM w miejscu pisania posta (no w textboksie jakimś) i masz "Check Spelling", zaznaczasz a z Language w tym menu wybierasz "add/remove dictionaries i dodajesz polski - wszystko śmiga. A wersja turbo jest zrobiona z myślą dla użytkowników wifi(w galeriach czy coś) - jak siedzisz w miejscu gdzie masz transfery rzędu 10 kb/s, to ładowanie takiego IGN.com potrafi wkurzyć. No ja mam turbo na auto, ale jednak wylaczylem, gó.wno mi to daje tak naprawdę. A słownik to chyba właśnie narazie tylko angielski. słowniki sa wszystkie dowodzik : http://i43.tinypic.com/34zwx0h.jpg Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Wielkie dzieki za info . Wlasnie sobie zainstalowalem. @El Loco Chocko: Ja tak mam z FF - za bardzo lubie Opere, chociaz w robocie zawsze FF jest, to i tak wole Operke w domu . Cytuj
Gość Oran Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Haha, no to ładnie, że jest i polski słownik Kurcze, czuję się jakbym pisał w wordzie teraz Jak ja kocham tą opere. Wiem, że w ff dawno to było, ale nigdy mi FF nie przypadł do gustu tak jak opera. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Haha, no to ładnie, że jest i polski słownik Kurcze, czuję się jakbym pisał w wordzie teraz Jak ja kocham tą opere. Wiem, że w ff dawno to było, ale nigdy mi FF nie przypadł do gustu tak jak opera. no miał wcześniej, ale tego nie wymyślił - w przeciwieństwie do innowacji Opery, które zmieniały 'trendy' w przeglądarkach : http://www.technonews.pl/Technonews/1,9443...a_pierwsza.html Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 kiedys próbowalem uzywac opery i mnie sie nie podobalo. W nowej wersji jest juz mozliwosc otwierania stron z 'ulubionych" poprzez nacisniecie skrola? Czy tak jak kiedys - wlaczasz na poczatku czysta karte i dopiero wlaczasz stronę przez LPM. Irytujace to bylo. Podobnie z zamykaniem kart. W FF poza nacinieciem 'krzyzyka' mozna bylo wylaczac skrolem ALE po nacisnieciu skrola trzeba bylo go puscic zeby zamknac karte. W Operze wystarczylo tylko nacisnac, przez co przez przypadek mozna bylo wyłączyć nie te karte co trzeba. Rowniez sprawa zakladek byla kiepska w Operze. W FF wiekszosc zakladek ma swoje kolorowe ikonki przez co od razu widac co i gdzie. W operze natomiast tego brak, wszystko ma taki sam kolor etc Moze to nie sa powazne wady ale skutecznie zniechęciły od tej przegladarki ;] Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 W nowej wersji jest juz mozliwosc otwierania stron z 'ulubionych" poprzez nacisniecie skrola? Czy tak jak kiedys - wlaczasz na poczatku czysta karte i dopiero wlaczasz stronę przez LPM. Irytujace to bylo. dunno, nie używam paska z ulubionymi bo to wygląda jak (pipi) i zajmuje miejce na ekranie. ulubione mam w Speed Dialu albo w konbinacji klawiszy (ctrl+1/2/3/4/5/6/7/8/9/0) Podobnie z zamykaniem kart. W FF poza nacinieciem 'krzyzyka' mozna bylo wylaczac skrolem ALE po nacisnieciu skrola trzeba bylo go puscic zeby zamknac karte. W Operze wystarczylo tylko nacisnac, przez co przez przypadek mozna bylo wyłączyć nie te karte co trzeba. no jak naciskasz ten x to chyba po to żeby zamknąć okno nie ? poza tym do zamykania okna uzywam gestów (bo po co jeździć na ten x jak mozesz to samo zrobić szybciej i wygodniej Rowniez sprawa zakladek byla kiepska w Operze. W FF wiekszosc zakladek ma swoje kolorowe ikonki przez co od razu widac co i gdzie. W operze natomiast tego brak, wszystko ma taki sam kolor etc wo0t ? masz favicony w karcie, jakie ikonki chcesz jeszcze ? o tak to u mnie wygląda (alt+f11 żeby wywalić ten pase z plik/edycja itp) http://i44.tinypic.com/erh7qe.png Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 (edytowane) wo0t ? masz favicony w karcie, jakie ikonki chcesz jeszcze ? o takie cos w pasku zakladek a jak jest z ramożernością opery? Edytowane 15 czerwca 2009 przez Snejk Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 no to są favicony - one są na paskach zakładek(co mogłeś na screenie u mnie zobaczyć) i w spisie bookmarksów też się wyświetlają i to zawsze tam się wyświetlało z tego co pamiętam. A ramożerność opery wygląda tak, że każdy właściwie przeprowadzony test pokaże Ci, że Opera jest niebo lżejsza niż FF. Szybciej się włącza, szybciej działa i mniej żre Cytuj
GRIZZ 0 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 A ramożerność opery wygląda tak, że każdy właściwie przeprowadzony test pokaże Ci, że Opera jest niebo lżejsza niż FF. Szybciej się włącza, szybciej działa i mniej żre Dokładnie , jakiś czas temu stawiałem komputer do netu. Strasznie archaiczne bebechy p2 300mhz i 96mb ramu , firefox, IE wymiękały, natomiast Opera dawała możliwość w miarę swobodnego przeglądania netu (bez flasha ofkoz) . Oczywiście na szybszym sprzęcie różnica w działaniu to (tylko i aż) prędkość ładowania stron , natomiast rendering FF pozostawia wiele do życzenia na sprzęcie sprzed 3,4 lat... Cytuj
hooki 194 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 ja na pc korzystałem z ffoxa, po przesiadce na maka zainstalowałem sobie też ffoxa bo safari 3 mnie odrzucało. ale jak jakiś czas temu wyszła beta safari 4 to ją wrzuciłem i okazała sie genialna. teraz jest już full safari 4 i nie mam zamiaru wracać do kobylastych oper ani ffoxów. Szybkość, lekkość i integracja z systemem nie do przebicia. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 A więc panowie, nadszedł czas zmian - OPERA UNITE nadeszła. co prawda w becie, ale jest. http://unite.opera.com/ Opera z przeglądarki potrafi zrobić coś na kształt serwera O_O przeglądarki łączą się bezpośrednio ze sobą wymieniając content - w dobie magaszybkich(no nie w polsce) łączymy się do operki kumpla z i sciagamy sobie pliki bezpośrednio od niego. Siedzisz w pracy chcesz posłuchac muzyki która została w domu ? właczasz operke, wbijasz do siebie i słuchasz muzyki bezpośrednio z HDD który jest w domu. do tej pory zeby uzyc irca, Gg, strony WWW czegokolwiek trzeba było łaczyć się z jakimś serwerem - tutaj łaczysz się bezpośrednio do ziomka czekam na rozwój grubszy tego - choć już jest nieźle ;D Cytuj
Texz 670 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 Nieźle działa ta cała Opera Unite. Co najważniejsze jest banalnie prosta, wysyłamy linka od razu z hasłem na GG znajomego i już możemy mu udostępnić katalog zdjęć o które prosił. Dla mnie rewelacja. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 wbijać na kanape jakby co : http://notebook.bug-feature.operaunite.com...nge/lounge.html ;] Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 Jest w operze cos jak adblock lub stylish?Cos rownie skutecznego ofcoz. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 (edytowane) Właśnie tez o to chciałem się zapytać Jak zmienić tą Ask wyszukiwarke w speed dialu? Chce tam sobie dać allegro. edit: mowa o operze 10 ;] edit2: mam juz... Jaki ja ślepy Edytowane 17 czerwca 2009 przez Oran Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 kliknij PPM w tektboksie wyszukiwarki masz tam zarzadzaj wyszukiwarkiami. kliknij na wyszukiwarke googla, edytuj i zaznacz ptaszka, żeby używało jej jako wyszukiwarki speed diala. Choć bardziej użyteczne jest po prostu klepanie w pasku adresy "g fraza" i enter - od razu bedzie szukać klikając PPm w tekstboksie wyszukiwarek na różnych stronach pozwala zrobić nowe wyszukiwarki. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 No wiem, wiem, ale dzięki - nie otwierałem tego pokaż więcej i nie widziałem tych ptaszków tam. Ale jakoś znalazłem przypadkiem je No ale co z adblockiem jakimś lepszym? Nie zrobił nikt czegoś takiego? Bo, że opera tego nie zrobi to chyba jasne, ale jakiś magik w domowym zaciszu mógłby sie w to pobawić, bawił się? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi