Skocz do zawartości

Przeglądarki internetowe

Featured Replies

• Odpowiedzi 582
  • Wyświetleń 115,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• masz całkowitą słuszność, mimo wszystko Chrome jest nie do wyruchania ;] bajdełej, znów dodano kilkadziesiąt nowych skórek, niby popierdółka, ale dobrze że jest

• xD Na pytanie czy może być w mocniejszym tonie: Szanowny Panie Prezesie, Z przykrością informuję, że z dniem dzisiejszym rezygnuję z pracy w Pańskiej firmie. Nie jest to łatwa decyzja,

• http://www.chromeextensions.org/utilities/chrome-youtube-downloader/

Opublikowano
A więc panowie, nadszedł czas zmian - OPERA UNITE nadeszła.

co prawda w becie, ale jest.

http://unite.opera.com/

Opera z przeglądarki potrafi zrobić coś na kształt serwera O_O przeglądarki łączą się bezpośrednio ze sobą wymieniając content - w dobie magaszybkich(no nie w polsce) łączymy się do operki kumpla z i sciagamy sobie pliki bezpośrednio od niego.

Siedzisz w pracy chcesz posłuchac muzyki która została w domu ? właczasz operke, wbijasz do siebie i słuchasz muzyki bezpośrednio z HDD który jest w domu.

do tej pory zeby uzyc irca, Gg, strony WWW czegokolwiek trzeba było łaczyć się z jakimś serwerem - tutaj łaczysz się bezpośrednio do ziomka :D

czekam na rozwój grubszy tego - choć już jest nieźle ;D

Nadal nie do końca rozumiem, o co tu dokładnie chodzi, ale wygląda na bardzo przyszłościowy zabieg. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się w Firefoksie.

Opublikowano

Jak w opera10 ustawić własne nazwy w speed dial? Chodzi mi o to żeby zamiast "Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy" wyświetlało się "Allegro"

Opublikowano
  • Autor

Czy jest do FF taki plugin ktory odcztyuje ala opera gdy wezmiemy wlasciowosci to np. fotka zrobiona byla przez apartat taki i taki czy wyszla zapisana przez fotoshopa

Opublikowano
Opublikowano

Tydzien probowalem sie przekonac do opery.Rachunek jednak jest prosty.Mala ilosc wtyczek ktorych potrzebuje, zupelnie nie czytelne dla mnie okno i ogolnie kaszaniasty design kaza powiedziec bye bye.Nie bede tesknil.

Opublikowano

co jak co ale jeżeli chodzi o design to własnie FF jest totalnie s(pipi)y + brak obsługi tematów, gdzie w Operze możesz sobie zmienić to w ciagu sekundy (pomijam, że setki tematów można pobrać i właczyć bezpośrednio w okienku opery).

sobie ukryłem tu ten pasek s(pipi)y z plik/edycja itp - toto po lewej to taki dropbox z tym.

20rsav9.png

nieczytelne okno ? xD

Opublikowano

Przekonaliście mnie, sprawdzę tę operę ^^

Opublikowano

Jestem właśnie po instalacji 10 i bardzo mi się spodobała. Gółym okiem widać różnicę w szybkości.

Opublikowano

Włączył mi się onet z reklamami :o

Opublikowano
co jak co ale jeżeli chodzi o design to własnie FF jest totalnie s(pipi)y + brak obsługi tematów, gdzie w Operze możesz sobie zmienić to w ciagu sekundy (pomijam, że setki tematów można pobrać i właczyć bezpośrednio w okienku opery).

sobie ukryłem tu ten pasek s(pipi)y z plik/edycja itp - toto po lewej to taki dropbox z tym.

20rsav9.png

nieczytelne okno ? xD

Nie o taka nieczytelność mi chodzilo :)

Po prostu lata na FF zrobily swoje.Nie wiem czy sie da w Operze (probowalem) ustawic zakladki na pasku, ale co bym nie robil daleko temu bylo do funkcjonalnosci jaka lubie.

To samo z reklamami.Nic nie pomaga.Nic, nie w takim stopniu jak moge to uzyskac w FF.

Dla kogos kto uzywa Opery na codzien z pewnoscia to dobry wobor.Dla mnie absolutnie nie.

Opublikowano
  • Autor

Dark Serge - w FF mozna wylaczy zakladke Plik, Edycja, czy jakies rzeczy z prawego przycisku jak Zablokuj, kopiuj,itp Jesli szukas tematow aka skorki to tez do FF jest ich sporo ;)

ten plugin do Plik,itp nazywa sie Menu Editor

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano
  • Autor

Szkoda ze 4 pluginy sa niekompatybilne. Mam nadzieje ze szybko to zmienia i pobiore FF 3.5

Opublikowano
Może wez je przeinstaluj, skasuj wszystko za pomocą TotalUnistalera, wpisy, rejestry, foldery? Też miałem taki problem, ale mi wtedy pomogło tylko dokupienie RAMu

zrobiłem tak i żadnej zmiany.

ale, ale - zassałem betkę opery 10 i wszystko śmiga, zadnych freezów. Sama przeglądarka szybka i intuicyjna, jak to opera :wub:

edit: nie chwal dnia przed zachodem słońca, piękny freeze xd spróbuję się zaznajomić z Chrome, podobno tam każda zakładka to osobny proces, obaczym.

edit2: no, o to mi chodziło. prosta, całkiem wygodna, stabilna.

Edytowane przez Haibane

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ff 351

- da sie zrobic aby nowe strony ktore otwieram z tzw paska zakladek otwieraly sie w tle bo gdy klilkam na 5 stronek to kazdy klik przenosi mnie na strone

- co zrobic by "pobieranie plikow" sie nie otwieralo jako nowe okno (dodatkowy pasek.... na pasku) lecz na karcie w tle?

Zapewnie sa od tego pluginy (do 1 byl Tab Mix ale on narazie nie dziala z nowym FF) zas to drugie wydaje mi sie ze w FF 2 bylo wlasnie w tle.

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano
ff 351

- da sie zrobic aby nowe strony ktore otwieram z tzw paska zakladek otwieraly sie w tle bo gdy klilkam na 5 stronek to kazdy klik przenosi mnie na strone

- co zrobic by "pobieranie plikow" sie nie otwieralo jako nowe okno (dodatkowy pasek.... na pasku) lecz na karcie w tle?

Zapewnie sa od tego pluginy (do 1 byl Tab Mix ale on narazie nie dziala z nowym FF) zas to drugie wydaje mi sie ze w FF 2 bylo wlasnie w tle.

Co do Tab Mix Plusa - luknij tutaj http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.php?t=9864

Co do pobierania plików - nie wiem, zawsze mi się otwierało w nowym oknie i nie przeszkadzało.

Opublikowano

Nie mogę się połączyć z wybranymi stronami (microsoft.com; avast.pl; eset.pl - czyli strony z antywirusami; i pewnie parę innych). Co może być przyczyną?

Windows xp

Dialnet

Jeszcze niedawno działało, bo się system aktualizował, więc połączenie z microsoft.com było.

Opublikowano

Roznie moze byc ale generalnie znajomy mial cos takiego jak mu sie do kompa troszke sietu dostalo ;/

Skanowanie spybotem , antywirusem , adwarem i ewentualnie antyrootkitem powinno zalatwic sprawe.