jar3czek 486 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 (edytowane) Wygoogluj "Ad Muncher" , powninen też działać z operą, tylko nie jest darmowy. Edytowane 17 czerwca 2009 przez jaro3003 Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 urlfilter i jazda http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 A więc panowie, nadszedł czas zmian - OPERA UNITE nadeszła. co prawda w becie, ale jest. http://unite.opera.com/ Opera z przeglądarki potrafi zrobić coś na kształt serwera O_O przeglądarki łączą się bezpośrednio ze sobą wymieniając content - w dobie magaszybkich(no nie w polsce) łączymy się do operki kumpla z i sciagamy sobie pliki bezpośrednio od niego. Siedzisz w pracy chcesz posłuchac muzyki która została w domu ? właczasz operke, wbijasz do siebie i słuchasz muzyki bezpośrednio z HDD który jest w domu. do tej pory zeby uzyc irca, Gg, strony WWW czegokolwiek trzeba było łaczyć się z jakimś serwerem - tutaj łaczysz się bezpośrednio do ziomka czekam na rozwój grubszy tego - choć już jest nieźle ;D Nadal nie do końca rozumiem, o co tu dokładnie chodzi, ale wygląda na bardzo przyszłościowy zabieg. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się w Firefoksie. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opcja jest prosta: Taki szybki fileshare p2p. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Jak w opera10 ustawić własne nazwy w speed dial? Chodzi mi o to żeby zamiast "Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy" wyświetlało się "Allegro" Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 24 czerwca 2009 Opublikowano 24 czerwca 2009 Nie da się chyba - SD automatycznie ustawia tam tytuł strony Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 26 czerwca 2009 Autor Opublikowano 26 czerwca 2009 Czy jest do FF taki plugin ktory odcztyuje ala opera gdy wezmiemy wlasciowosci to np. fotka zrobiona byla przez apartat taki i taki czy wyszla zapisana przez fotoshopa Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 Tydzien probowalem sie przekonac do opery.Rachunek jednak jest prosty.Mala ilosc wtyczek ktorych potrzebuje, zupelnie nie czytelne dla mnie okno i ogolnie kaszaniasty design kaza powiedziec bye bye.Nie bede tesknil. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 co jak co ale jeżeli chodzi o design to własnie FF jest totalnie s(pipi)y + brak obsługi tematów, gdzie w Operze możesz sobie zmienić to w ciagu sekundy (pomijam, że setki tematów można pobrać i właczyć bezpośrednio w okienku opery). sobie ukryłem tu ten pasek s(pipi)y z plik/edycja itp - toto po lewej to taki dropbox z tym. nieczytelne okno ? xD Cytuj
Gość Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 Przekonaliście mnie, sprawdzę tę operę Cytuj
maciekk 165 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 Jestem właśnie po instalacji 10 i bardzo mi się spodobała. Gółym okiem widać różnicę w szybkości. Cytuj
Gość Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 Włączył mi się onet z reklamami :o Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 28 czerwca 2009 Opublikowano 28 czerwca 2009 co jak co ale jeżeli chodzi o design to własnie FF jest totalnie s(pipi)y + brak obsługi tematów, gdzie w Operze możesz sobie zmienić to w ciagu sekundy (pomijam, że setki tematów można pobrać i właczyć bezpośrednio w okienku opery). sobie ukryłem tu ten pasek s(pipi)y z plik/edycja itp - toto po lewej to taki dropbox z tym. nieczytelne okno ? xD Nie o taka nieczytelność mi chodzilo Po prostu lata na FF zrobily swoje.Nie wiem czy sie da w Operze (probowalem) ustawic zakladki na pasku, ale co bym nie robil daleko temu bylo do funkcjonalnosci jaka lubie. To samo z reklamami.Nic nie pomaga.Nic, nie w takim stopniu jak moge to uzyskac w FF. Dla kogos kto uzywa Opery na codzien z pewnoscia to dobry wobor.Dla mnie absolutnie nie. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 28 czerwca 2009 Autor Opublikowano 28 czerwca 2009 (edytowane) Dark Serge - w FF mozna wylaczy zakladke Plik, Edycja, czy jakies rzeczy z prawego przycisku jak Zablokuj, kopiuj,itp Jesli szukas tematow aka skorki to tez do FF jest ich sporo ten plugin do Plik,itp nazywa sie Menu Editor Edytowane 28 czerwca 2009 przez Scorp1on Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 I smiga jak ta lala.Nr.1 dla mnie. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 1 lipca 2009 Autor Opublikowano 1 lipca 2009 Szkoda ze 4 pluginy sa niekompatybilne. Mam nadzieje ze szybko to zmienia i pobiore FF 3.5 Cytuj
Gość Haibane Opublikowano 5 lipca 2009 Opublikowano 5 lipca 2009 (edytowane) Może wez je przeinstaluj, skasuj wszystko za pomocą TotalUnistalera, wpisy, rejestry, foldery? Też miałem taki problem, ale mi wtedy pomogło tylko dokupienie RAMu zrobiłem tak i żadnej zmiany. ale, ale - zassałem betkę opery 10 i wszystko śmiga, zadnych freezów. Sama przeglądarka szybka i intuicyjna, jak to opera edit: nie chwal dnia przed zachodem słońca, piękny freeze xd spróbuję się zaznajomić z Chrome, podobno tam każda zakładka to osobny proces, obaczym. edit2: no, o to mi chodziło. prosta, całkiem wygodna, stabilna. Edytowane 6 lipca 2009 przez Haibane Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 19 lipca 2009 Autor Opublikowano 19 lipca 2009 (edytowane) ff 351 - da sie zrobic aby nowe strony ktore otwieram z tzw paska zakladek otwieraly sie w tle bo gdy klilkam na 5 stronek to kazdy klik przenosi mnie na strone - co zrobic by "pobieranie plikow" sie nie otwieralo jako nowe okno (dodatkowy pasek.... na pasku) lecz na karcie w tle? Zapewnie sa od tego pluginy (do 1 byl Tab Mix ale on narazie nie dziala z nowym FF) zas to drugie wydaje mi sie ze w FF 2 bylo wlasnie w tle. Edytowane 19 lipca 2009 przez Scorp1on Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 19 lipca 2009 Opublikowano 19 lipca 2009 ff 351 - da sie zrobic aby nowe strony ktore otwieram z tzw paska zakladek otwieraly sie w tle bo gdy klilkam na 5 stronek to kazdy klik przenosi mnie na strone - co zrobic by "pobieranie plikow" sie nie otwieralo jako nowe okno (dodatkowy pasek.... na pasku) lecz na karcie w tle? Zapewnie sa od tego pluginy (do 1 byl Tab Mix ale on narazie nie dziala z nowym FF) zas to drugie wydaje mi sie ze w FF 2 bylo wlasnie w tle. Co do Tab Mix Plusa - luknij tutaj http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.php?t=9864 Co do pobierania plików - nie wiem, zawsze mi się otwierało w nowym oknie i nie przeszkadzało. Cytuj
Boorak 8 Opublikowano 19 lipca 2009 Opublikowano 19 lipca 2009 1. Srodkowy przycisk myszy 2. https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/6945 Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 19 lipca 2009 Autor Opublikowano 19 lipca 2009 1. robie to double klikiem Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 Nie mogę się połączyć z wybranymi stronami (microsoft.com; avast.pl; eset.pl - czyli strony z antywirusami; i pewnie parę innych). Co może być przyczyną? Windows xp Dialnet Jeszcze niedawno działało, bo się system aktualizował, więc połączenie z microsoft.com było. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 Roznie moze byc ale generalnie znajomy mial cos takiego jak mu sie do kompa troszke sietu dostalo ;/ Skanowanie spybotem , antywirusem , adwarem i ewentualnie antyrootkitem powinno zalatwic sprawe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi