Skocz do zawartości

Przeglądarki internetowe

Scorp1on

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie do końca, wtyczka streamująca h264 zamiast webm daje 60 klateczek bez jąknięcia, tu jest skopane coś po stronie renderowania przez przeglądarkę - na swoim kompie mam identyko. Filmik w okienku albo "trybie kinowym" śmiga aż miło, wrzucenie fullscreena to jest dokładnie 30 klatek. Z tego względu też przesiadłem się z Viv na Operę już dość dawno temu.

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam  od paru dni mam problem z dostaniem się na pocztę (tlen) próbowałem z kilku przeglądarek i efekt ten sam. Na telefonie przez wifi efekt ten sam za to jak wyłączę wifi i puszcze pocztę po internecie mobilnym to jest ok.

Co może być przyczyną, kontaktować się z dostawcą neta czy może coś w ustawieniach routera ?

• 1 rok później...
Opublikowano

siedziałem z wieloletniego przyzwyczajenia, ale mam już dość tej niestabilności i po ostatniej akcji odinstalowałem firefoksa na dobre, przesiadając się na wbudowanego edge'a, który jest świetny i wiedziałem to już wcześniej, no ale tak jak napisałem przyzwyczajenie. parę dni temu firefox zawiesił się bez sensownej przyczyny, wpierdolił 12gb ramu (!) z 16 i zamulił mi nawet otworzenie menedżera zadań, żeby ręcznie zakończyć działanie programu

• 2 lata później...
Opublikowano

Widzieliście nowego Edga?

Sztuczna inteligencja rozjechała googla, do tego boczne klawisze skrótu gdzie pod 1 kliknieciem mamy wsyztsko - od dysków google, mesengera, whatsupa, spotify, maila, tiktoka - mega ułatwienie.

Nie trzeba już odpalać apek na komputerze, dzielić okien, bo wszystko w przeglądarce się odpala, a każdą z apek można podpiąć.

Do tego wszytsko bangla mega szybko - nie powiem MS z lekka mi zainponował.

Opublikowano
23 minuty temu, easye napisał:

Widzieliście nowego Edga?

Sztuczna inteligencja rozjechała googla, do tego boczne klawisze skrótu gdzie pod 1 kliknieciem mamy wsyztsko - od dysków google, mesengera, whatsupa, spotify, maila, tiktoka - mega ułatwienie.

Nie trzeba już odpalać apek na komputerze, dzielić okien, bo wszystko w przeglądarce się odpala, a każdą z apek można podpiąć.

Do tego wszytsko bangla mega szybko - nie powiem MS z lekka mi zainponował.

Wsparcie tylko pod 11 czy 10 też obsługuje?

Opublikowano

Nie wiem - kompilacja Wersja 111.0.1661.43.

Mając 2 monitory wolę mieć nawet przeglądarkę MS Edge zamiast wsyztskich apek, bo mam wszytskie, ale to wsyztskie apki w 1 pasku pod 1 kliknięciem i w ułamek skundy przechodze z discorda do wjhastupa, czatu FB, maila na google - kozak.

Opublikowano

xD

image.png

Na pytanie czy może być w mocniejszym tonie:

Szanowny Panie Prezesie,

Z przykrością informuję, że z dniem dzisiejszym rezygnuję z pracy w Pańskiej firmie. Nie jest to łatwa decyzja, ale mam dość bycia wykorzystywanym i niedocenianym. Przez ostatnie dwa lata pracowałem ponad siły, nie dostając ani podwyżki, ani premii, ani nawet podziękowania. Zamiast tego musiałem znosić Pańskie ciągłe narzekania i krytykę.

Nie żałuję jednak czasu spędzonego w Pańskiej firmie, bo nauczyłem się tam wielu cennych rzeczy. Na przykład jak nie prowadzić biznesu, jak nie traktować pracowników i jak nie być szefem. Dzięki temu wiem teraz dokładnie czego szukać w mojej przyszłej pracy.

Życzę Panu powodzenia w dalszym prowadzeniu firmy i mam nadzieję, że znajdzie Pan kogoś równie zdolnego i lojalnego jak ja.

Z poważaniem,
Twój były pracownik

xD

Nie no AI rozpierdala.

• Haha 5
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fajnie, że ten edge taki zajebisty, ale jednak chcę chrome - czy ktoś z tak licznie tu zgromadzonych informatyczków może mi podpowiedzieć, jak przebić się przez zasieki utrudnień ze strony MS/Win11/Edge,bo to już nie tylko śmieszne komunikaty, ale bezczelne blokowanie pobierania.

Opublikowano

Jakbyś mógł podać więcej szczegółów z czym masz problem przy pobraniu chrome to by pewnie ułatwiło pomoc :)
Właśnie ściągnałem chrome używając win11 i edge ze strony google bezproblemowo (jedynie pare komunikatów po drodze, ze edge jest super i nie potrzebuje innej przegladarki). Masz widnows defender może na jakiś wysokich defaultowych ustawieniach?

+ na stronie microsoftu ziomek z ich supportu wrzucił direct linka do pobrania, który pewnie też powinien zadziałać: https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/edge-will-not-let-me-download-chrome-i-cant-access/bba2846c-23e4-4318-b6b8-a1110ae281cf

• Dzięki 1
Opublikowano

Wczoraj dostałem lapka Acer Swift 1 z T-Mobile i tam domyślnie jest Edge.

Każda próba pobrania chrome kończy się niczym, inne pliki (nie związane z google) pobiera normalnie, a tu wyraźnie jest jakaś monopolistyczna blokada MSu, której nie wiem, jak wyłączyć.

Opublikowano

Ten link odsyła mnie do pierwszej strony supportu MS - na kompie z ich faszystowską przeglądarką oczywiście, bo tutaj (na telefonie) normalnie odpalam i widzę post tego gościa.

Na wp do poczty też się nie mogę zalogować, wszędzie mnie cofa jak tylko kliknę akceptację cookies.

Wbijam adres, hasło i jeb - od nowa.

Tutaj w spoilerze wrzucę sobie tego linka od typa, może uda mi się to przekopiować (całe szczęście Edge heszcze na forumek wpuszcza).

Opublikowano

Dobra, wyjaśniło się - miałem ustawione Win11 S - zrobiłem update do normalnego i już śmigam przez google na forumku :ohboy:
Ale ogólnie lipa, bo gdyby nie ten link z posta wyżej to nadal googli bym nie ściągnął z neta, bo mimo klikania w napis nic się nie działo, zero downloadingu.
Problemy z WP też zniknęły, jak ręką odjął - od razu wszedłem na pocztę z poziomu Chrome'a.
Jebany Microsoft, dobrze że im to CMA deal zablokowało :leo:

• Lubię! 1
Opublikowano

Edge. ChatGPT, u gory po prawej stronie przycisk.

Powiem szczerze że jest super, bo czesto szukając odpowiedzi na jakieś pytanie musimy wertować bezużyteczne strony z wyników, a AI samo przeszukuje strony i często jego odpowiedzi są wyczerpujące.

• Plusik 1
Opublikowano
2 hours ago, easye said:

Edge. ChatGPT, u gory po prawej stronie przycisk.

Powiem szczerze że jest super, bo czesto szukając odpowiedzi na jakieś pytanie musimy wertować bezużyteczne strony z wyników, a AI samo przeszukuje strony i często jego odpowiedzi są wyczerpujące.

To nie jest ChatGPT. ChatGPT nie łączy się z netem, a ten podrzuca źródła. Po spytaniu go o to, odpowiada:

image.png.03fe0c4060c5ccc9143059ea68afa9d1.png

Edit: Dobra, można dodać jeszcze ChatGPT :)