Skocz do zawartości

Przeglądarki internetowe

Scorp1on

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To być może pomoże pogrzebanie w opcjach myszki i wyłączenie opcji przyspieszenia w grach. Myszki Logitech czasem interpretują PicLens jako grę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zabardzo wszyscy wrośliście w tego FF ;) ja używam opery 9.50 i jest dobrze. Opera to dobre rozwiązanie dla osób mających słabsze komy. Podczas moich testów otworzyłem stronę forum na Operce i na FF 3.0 i sprawdziłem jakie jest użycie pamięci obu przeglądarek... opera zużyła 22MB ramu, natomiast FF ku mojemu zaskoczeniuu aż 45MB! Nie jest to jakaś tragedia w czasach gdy komputery mają minimum 1GB pamięci operacyjnej, ale o czymś świadczy ;)

Ja kiedyś byłem wielkim fanem Opery. Najszybsza graficzna przeglądarka.

Problem jednak w tym, że bardzo słaba jest obsługa słowników. Dla mnie ona w Operze nie istnieje.

Osobiście mam problem z ortografią, a FF mnie poprawia jak zwykły word.

Podobnie jak piszę po angielsku. Dwa kliknięcia, by zmienić słownik na angielski.

Opublikowano
To może włącz, albo coś podobnego przestaw. Jeśli to nie ustawienia myszki, to nie mam pojęcia.

dobra, leje na to, sprawdze innym razem, bardziej ten rozszerzenie jest ciekawostka niz czyms potrzebnym ;), thx za pomysly

Opublikowano

Od ostatniej aktualizacji w pogodzie też nie mam. Coś z(pipi)ali ;/

Opublikowano

Jak w operze ustawić, żeby mi pobierane pliki pobierała na inny dysk niż C:, chodzi o te pliki tymczasowe pobierania które ona sobie wrzuca właśnie na C: ...

Opublikowano

To chyba nie od opery zależy tylko od ustawień w windize folderu TEMP. :System/zaawansowane/Wydajnośc

Opublikowano

No właśnie raczej nie, to sie da w about:config zmienić zapewne albo w jakimś .ini ale nie wiem jak to wyguglać :/ Ja szukałem w about:config ale nie mam pojęcia które to tam bo tam jest kilka cache i nie chce mi sie z nimi bawić... Narazie wieksze pliki flash getem ściągam, ale wolałbym operą.

Opublikowano

Jak to nie ma, klikasz prawym przyciskiem w polu wyszukiwarki i masz opcję. Przynajmniej mi to tak działa, nie wiem, może już ściągnąłem ten dodatek i zapomniałem.

Opublikowano
Jak to nie ma, klikasz prawym przyciskiem w polu wyszukiwarki i masz opcję. Przynajmniej mi to tak działa, nie wiem, może już ściągnąłem ten dodatek i zapomniałem.

skrot sluzy do np. szukania filmiku na youtube przez "yt crash burnout"

Opublikowano

Ale w prawym górnym rogu też się pojawia. W każdym razie ja nie miałem na razie problemu z dodaniem tam jakiejkolwiek wyszukiwarki, a trochę ich tam mam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mimo ze FF3 zasuwa niezle przy otwieraniu stron to czy opłaca sie instalować FireFox Optimizer 2008 ?

może to badziewie tylko zwolnić net ?

Opublikowano

CfoSs nie tyle przyśpiesza, co zmniejsza pingi i reguluje ruch [ wybierasz czy priorytet to np www czy torrent].

• 3 tygodnie później...