Skocz do zawartości

GT5 Prologue i GT5 (do dnia premiery)

Featured Replies

Opublikowano

Oby nie wzięli poprawki pod cenę wersji ntsc bo ta ma wynosić 39$ ,jedyny minus to premiera o 2 tyg poźniej.

Ja poluję właśnie na zbiorowy zakup z ps store usa :(

Edytowane przez Ficuś

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Wyświetleń 379,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Każdy tak płacze nad tym GT5, mimo ze gra sie nie ukazala.   Pokazcie mi 1 gre ktora zaweira tyle rzeczy co gt5.   nie sklejajcie ze w tej to to aw tej to tamto. okazcie mi 1 gre ktora jako calok

• Niech zaprezentują trasę zupełnie nową, bo ogólnie to rzygam już wszystkimi znanymi z serii GT. Gdybym przed graniem w GT5 miał zaliczyć jeszcze GT na PSP to niektórych tras bym chyba kijem nie ruszył

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

jak najbardziej na + a ile auto hamowanie to dla totalnych niedzielnych graczy o tyle cofanie czasu jak dla mnie daje więcej emocji niż jazda baz tego ponieważ w fm2 trzeba było jeździć ostrożnie bo w

Opublikowano

Dzisiaj zostałem pozytywnie zaskoczony bo po zapoznaniu sie z pewnym tematem na GT Planet dowiedziałem się, że w europejskim GT5 Prologue będzie można pojeździć...........................

http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=103447

Edytowane przez PiotrB

Opublikowano

prawie 6gb instalacja?oni oszaleli??!!mam rozumieć,że (bo wersja z ps store i sklepowa ma być identyczna) czeka mnie ściąganie 6gb danych.Przy wiadomym przepełnieniu na łączach w dniu pojawienia się GT5P (bo pewnie każdy się na niego rzuci) chyba z 10h będzie się to ściągało ;/

Opublikowano

Te 6 gb zajmuje Prologue już po zainstalowaniu, możliwe że instalka zajmuje mniej skoro "Game takes 13 minutes to install on HDD" . Pamięta ktoś ile zajmował jap Prologue po zainstalowaniu ?

BTW: na Playstation.pl w info o GT5 Prologue można znaleźć coś takiego: " Wirtualna wystawa wszystkich samochodów, których możliwości dotychczas pokazane były w świecie Gran Turismo" wie ktoś o co kaman ?

Edytowane przez Lucass

Opublikowano

Ot (pipi)a. 6GB :P Lipa niezła :/ W dodatku wersja PAL nie posiada 5 samochodów które będą w wersji USA ;)

Opublikowano

Te 5 fur dojdzie z chwilą premiery US lub w jakimś patch'u.

Opublikowano

Lucass

I jeszcze Gran Turismo™ TV – dedykowany kanał, dostępny tylko dzięki usłudze PLAYSTATION®Network i prezentujący wyjątkowe materiały motoryzacyjne.

A jak już skończycie oglądać przygotowane programy, możecie także zajrzeć do Muzeum Gran Turismo – gdzie przygotowana została wirtualna wystawa wszystkich samochodów, których możliwości dotychczas pokazane były w świecie Gran Turismo.

Czytając całość raczej można coś wywnioskować z textu :P

Opublikowano
Lucass

I jeszcze Gran Turismo™ TV – dedykowany kanał, dostępny tylko dzięki usłudze PLAYSTATION®Network i prezentujący wyjątkowe materiały motoryzacyjne.

A jak już skończycie oglądać przygotowane programy, możecie także zajrzeć do Muzeum Gran Turismo – gdzie przygotowana została wirtualna wystawa wszystkich samochodów, których możliwości dotychczas pokazane były w świecie Gran Turismo.

Czytając całość raczej można coś wywnioskować z textu ;)

To że ma być to muzeum to wiem, chodzi mi o to czy ktoś nie wie w jakiej formie to bedzie zrealizowane, bo jeśli rzeczywiście miały by to być wszystkie samochody ze "świata Gran Turismo", to od GT 1 troszku się tego nazbierało :P

Opublikowano

Ojjj Yeti Yeti,może byś poczytał trochę temat np stronę temu i post nr 1154 PiotraB,a w nim zobaczył co ukrył w spoilerze ;)

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

były te screeny?

poza tym był jakiś link do forum, ale trzeba byc zarejestrowanym aby tam sie dostac

Co do tej instalacji, to się tylko tyczy wersji z PS Store?

Edytowane przez YETI

Opublikowano
Lucass

Czytając całość raczej można coś wywnioskować z textu :/

To że ma być to muzeum to wiem, chodzi mi o to czy ktoś nie wie w jakiej formie to bedzie zrealizowane, bo jeśli rzeczywiście miały by to być wszystkie samochody ze "świata Gran Turismo", to od GT 1 troszku się tego nazbierało ;)

Troszkę się nazbierało ale każda część miała sporo wspólnych fur, np. nieśmiertelny Skyline czy Supra więc już kilkanaście/dziesiąt modeli odpada.

Muzeum fajnie by wyglądało w stylu salonów samochodowych w TDU. Wybierasz marke a później zwiedzanie :P

Co do F1 to zajefajnie że w końcu formuła z reala bedzie dostępna. Szkoda tylko że nie dali też modelu BMW Sauber, chociażby ze względu na naszego zioma ;)

Opublikowano
były te screeny?

poza tym był jakiś link do forum, ale trzeba byc zarejestrowanym aby tam sie dostac

Co do tej instalacji, to się tylko tyczy wersji z PS Store?

Nie tylko, Amar z forum GTPlanet testował wersję na BD i też się instalowała.

Opublikowano

"Please install firmware 2.17 on your PLAYSTATION 3 which is available from the 13th of March. Before playing Gran Turismo 5 Prologue™, please make sure that this firmware has been installed on your PLAYSTATION 3."

from gt5 beta test, wont say who i got it from. Up to you to believe me or not.

Taka informacja znajduje się na forum gtplanet,ciekawe czy faktycznie soft 2.17 wyszedł teraz z myślą o GT5P(może jest w tym ziarnko prawdy,mówiło się przecież o poprawie opcji online w konsoli co może mieć znaczenie w GT5P w multiplayerze i GT TV)

Opublikowano
Pamięta ktoś ile zajmował jap Prologue po zainstalowaniu ?

Zdaje się, że niespełna 1,5 GB.

Opublikowano

Bolid prezentuje się zacnie, szczególnie kokpit. Zobaczymy jak będzie wyglądał w ruchu. Za tydzień się dowiemy ;]

Opublikowano

Japonska wersja po zainstalowaniu z plyty BD zajmuje 5175 MB.

Euro po zainstalowaniu 5880 MB

Czyli zostaje 705 MB - moze wypuszcza pacha do japonskiej ... jak nie to trza bedzie zakupic...

Opublikowano

Czegoś tu nie rozumiem-wersja z japonskiego ps store zajmowała niespełna 2gb,a z blu-ray 5gb?Przecież podobno nie było różnic w zawartości obu wersji :P Mam przez to rozumieć ,że jak kupię wersję z ps store to dostanę poucinaną z jakiś dodatków?

Opublikowano

Chcialbym zlozyc preorder na Gran Turismo 5 Prologue. Widzialem, ze w sklepie PSX Extreme gra ma kosztowac 149 zl.

Czytalem, ze oficjalna cena ma wynosic 135 zl, wiec nie bede przeplacal, zreszta nawet lepiej zamowic preorder na Allegro za 135 zl. :P

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Czyli zostaje 705 MB - moze wypuszcza pacha do japonskiej ... jak nie to trza bedzie zakupic...

Teraz widzę, że poje.bało mi się z GT HD. Pisałem późnym wieczorem i nie moja wina :closedeyes:.

Opublikowano

5GB instalka zajmuje nawet jak kupie gre na BD? WTF?

PS. Mam nadzieję że F1 będzie brzmiało jak prawdziwy bolid a nie jak w GT4.

Opublikowano

Teraz widzę, że poje.bało mi się z GT HD. Pisałem późnym wieczorem i nie moja wina :closedeyes:.

Nie z GTHD tylko z Instalerem GT5P, tu mowa o zajmowanym miejscu po instalacji na dysku.

Opublikowano
PS. Mam nadzieję że F1 będzie brzmiało jak prawdziwy bolid a nie jak w GT4.

Nie będzie.

Edytowane przez komar737

Opublikowano

Nawet beznadziejny pisk opon pozostal niezmieniony od pierwszej czesci gry, do tego w kazdej sytuacji - czy to ostry zakret czy poslizg, dzwiek jest taki sam. :/

Edytowane przez saptis

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.