Terrago 3 Opublikowano 29 marca 2008 Opublikowano 29 marca 2008 Wynik speedtestu wyszedla nawet nawet (Download: 14128 kbps, Upload: 837 kbps) ale coz z tego jak nie mozna zalozyc pokoju i pograc z forumowiczami?! Tego nie rozumiem. Mam prologa NTSC i chyba jednak zrezygnuje z PAL-owskiej wersji, glownie z powodu online. Dla mnie jednak model jazdy w FM2 wydaje sie lepszy, tak samo uczucie predkosci jest wieksze. To samo z udzwiekowieniem. Modele aut to juz mistrzostwo swiata w GT5P. Ogromnie podoba mi sie support dla FM2 (ostatnio S5 i M3 '2007!) Czy PD wspominalo cos na temat supportu dla GT5P? W gt5 powinno juz byc standartem.
Qra 160 Opublikowano 29 marca 2008 Opublikowano 29 marca 2008 Wynik speedtestu wyszedla nawet nawet (Download: 14128 kbps, Upload: 837 kbps) Lol, co to za net masz? Upload nieco chu.jowy w porównaniu do dl.
Terrago 3 Opublikowano 29 marca 2008 Opublikowano 29 marca 2008 No niestety, up moglby byc lepszy. Lepszej opcji moj provider nie ma (Alice)
SM1 25 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 (edytowane) Wynik speedtestu wyszedla nawet nawet (Download: 14128 kbps, Upload: 837 kbps) ale coz z tego jak nie mozna zalozyc pokoju i pograc z forumowiczami?! Tego nie rozumiem.Mam prologa NTSC i chyba jednak zrezygnuje z PAL-owskiej wersji, glownie z powodu online. Dla mnie jednak model jazdy w FM2 wydaje sie lepszy, tak samo uczucie predkosci jest wieksze. To samo z udzwiekowieniem. Modele aut to juz mistrzostwo swiata w GT5P. Ogromnie podoba mi sie support dla FM2 (ostatnio S5 i M3 '2007!) Czy PD wspominalo cos na temat supportu dla GT5P? W gt5 powinno juz byc standartem. Ja sprzedałem wersje ntsc bo jest najzwyczajniej w świecie biedniejsza od PAL i to od razu widać na starcie…w palu poprawiono Vsync, lepsza kolorystyka, większa ilość samochodów, możliwość QT, dostęp samochodów wstępnie zmodyfikowanych…mogę się pokusić o stwierdzenie, że ntsc przy wersji pal wygląda jak wersja trial darmowa z psstore Japan do GP5ntsc…poprostu wszystkiego jest więcej i lepiej, nawet dźwięk jest lepszy w wersji pal…jednak „eventy” w wersji Japan były trudniejsze:) YETI: A CLASS cars needed: - BMW M3 Coupe - Ferrari F430 - Ford GT (for "American Muscle Series" races, and you'll need it for one race in S Class) - any Japanese "300 HP" car for "Japanese 300HP Series" races (I bought NSX Type-R and I didn't regret it ) Prize car: Nissan Skyline Coupe Concept 'p7 S CLASS cars needed: - Mine's Skyline R34 - Ferrari F40 - Ford GT (you have it from A class) Prize Car: Nissan GT-R Proto '05 Edytowane 30 marca 2008 przez SM1
ziolo69 20 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 (edytowane) Wie ktoś może dlaczego wiele osób ma problemy ze ściągnięciem update'u do GT? Większość ludu na forach mówi że info o jakimkolwiek patch'u nie pojawia się podczas gry w ogóle. Wyraźnie potwierdzono datę wydania patch'a na 28 marca. http://www.gtplanet.net/japanese-gt5-prolo...dated-tomorrow/ Powie mi ktoś o co 'kaman'? Mam ten sam problem. [E]: Jest nawet lista zmian, która dotyczy GT JP. http://www.gtplanet.net/gt5-prologue-spec-...ist-of-changes/ Edytowane 30 marca 2008 przez ziolo69
artb1 0 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 witam, wczoraj sciągnąłem z PSS kolejnego prologa<tym razem europejskiego i mam jedno pytanko,gdzie w jakim trybie i w jakich wyścigach jest opcja tunningu bo za cholere nie moge znależć, a z tym patchem do wersji JAP, przeczytaj uważnie opis instalacji,mi się sciągnął za 5 razem do wersji JAP wiec sprzedałem ją razem z moim kontem Jap znajomemu i po sprawie. pozdrawiam MrArt PL
Arek_ 21 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 (edytowane) Setupy masz od klasy S, jak też w online w Hot Lap Challenge (czy jakoś tam, wszystkie z PP...500-650) W GT wszystko rozbija się o technikę jazdy... Tu się walczy z samochodem, z przyczepnością, nad i pod sterownością(...)Pod tym względem Forza 2 wybacza o wiele więcej, co powoduje że gra się przyjemniej ale mniej realistycznieZdecydowanie się nie zgadzam, Forza2 jest dużo trudniejsza, w GT5P czasem nawet gram bez asyst, co w Forza2 na krzyżaku i klawiszach jest niemożliwe. Forza2 też jest znacznie szybsza (widać to po trasach które w FM2 są znacznie dłuższe, a w GT takie "spłaszczona" w oddali) i dynamiczna, jednak GT5P jest dużo bardziej dynamiczne na boki, więc mimo że jedzie się wolniej to w miarę dynamicznie.A co do sprawy gry i potrzebnego do niej połączenia z netem to jestem mocno w(pipi).iony. No bez jaj Sony kuźwa jego mać. Nikt i nigdzie mnie nie uprzedził, ze gra WYMAGA stalego polaczenia z netem. to jest robienie ludzi w bambuko...No cóż to są konsekwencje dzielenia się grą w 5 osób. Sony się zabezpieczyło. Na Xbox360 DLC jest przypisane do nicka i numeru seryjnego konsoli i ci którym zepsuła się konsola płaczą, że nie mogą grać offline w DLC. Sony przesadziło i jak będą reklamacje to może dadzą patcha, który pozwoli grać offline tej konsoli która pierwsza ściągnęła grę. Edytowane 30 marca 2008 przez Arek_
Terrago 3 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 SM1 - kusisz mnie, ale nie widze chyba sensu kupowac gry tylko po to zeby przejsc eventy poraz drugi, nawet jak ma inny model jazdy. Co innego jakby mozna bylo sie umowic z kumplami na dana godzine zeby sie poscigac. Na to glownie liczylem...
saptis 620 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 Za niedlugo ma byc dodana opcja ktora pozwoli na tworzenie wyscigow ze znajomymi oraz Voice Chat w grze - bedzie uaktualnienie, ktore wprowadzi takie mozliwosci.
villain 5 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 Zastanawia mnie czemu moderatorzy nie wzieli sie jeszcze za ten topic ? Moglby ktos przeniesc wszystkie posty zwiazane z wojna GT5 vs Forza w jakies inne miejsce ?... Mozemy wrocic do GT5:P i tylko GT5:P ? Zrobiliscie juz jakies czasy w Arcade lub Online ? Ktos sie pisze na godzine 14.00 na wyscig Suzuka under 650 Points ? (moze na siebie trafimy )
elvis004 312 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 (edytowane) Eventy "S" Hardcore = ide kupić flaszkę vódki bo już nie mam nerwów na dziś. Miłej jazdy Panowie Ja już dzisiaj nie prowadzę Nie to jest chore qr..., penalty w S w evencie F40 otre sie o capa i 4 sec. no pociać się idzie - nie pisze tu o taranowaniu. P.S.: Na forum GT Planet wyczytałem, że aby kupić F1 2007 nie wystarczy mieć 2.000.000 Cr. Trzeba jeszcze podobno zaliczyć Eventy "S" Może ktoś to potwierdzić, a najlepiej zaprzeczyć Pozdro Edytowane 30 marca 2008 przez elvis004
SM1 25 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 SM1 - kusisz mnie, ale nie widze chyba sensu kupowac gry tylko po to zeby przejsc eventy poraz drugi, nawet jak ma inny model jazdy. Co innego jakby mozna bylo sie umowic z kumplami na dana godzine zeby sie poscigac. Na to glownie liczylem... hehe i tu patent polega na tym, że eventy w pal-u są inne w większości na High speed ring, która to trasa nie występuje w wersji japan:) co do zakładania prywatnych meczyków to na bank będzie taka opcja w najbliższym czasie ( dużo jest o zakładaniu hosta zdaje się w manual i w dołączonej instrukcji albo w newsach)
FLooK 1 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 P.S.: Na forum GT Planet wyczytałem, że aby kupić F1 2007 nie wystarczy mieć 2.000.000 Cr. Trzeba jeszcze podobno zaliczyć Eventy "S" Może ktoś to potwierdzić, a najlepiej zaprzeczyć Pozdro Potwierdzam
YETI 11 040 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 SM1 dzięki za odpowiedz. Panowie co trzeba zrobić, aby wynik który wykreciłem znalazł się w rankingu. Załapałem się, co prawda dopiero na 93 miejsce ;P z czasem, ale w rankingu mnie brak. Może na umieszczenie trzeba troche poczekać?
diolek 43 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 wie ktos kiedy wersja puydelkowa ma byc w sklepach? gdzies w sieci wyczytalem ze dopiero 7kwietnia!? juz trace cierpliwosc powoli.
villain 5 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 SM1 dzięki za odpowiedz. Panowie co trzeba zrobić, aby wynik który wykreciłem znalazł się w rankingu. Załapałem się, co prawda dopiero na 93 miejsce ;P z czasem, ale w rankingu mnie brak. Może na umieszczenie trzeba troche poczekać? Wiecej szczegolow ? W ktorym "miejscu" wykrecies ten czas ? Jakie PSN ID ? Czasy sa aktualizowane na bierzaco - doslownie na bierzaco - po kazdym okrazeniu z poprawionym wynikiem, nie trzeba w ogole czekac. Dodatkowo pojawia sie tez info jesli zostales zepchniety gdzies nizej w trakcie wykrecania czasu (tej drugiej ionformacji nie jestem jednak pewien na 100%, ale w kilku momentach zauwazylem cos takiego) Wyniki mozna wykrecac: w Arcade mode / time trial i potem sprawdzamy przez arcade mode wlasnie lub bezposrednio przez ranking, w online / timetriale wszystkie po kolei a wtedy wynik sprawdzamy w tym samym miejscu,w ktorym wykrecalismy czas (opcja ranking).
dmk 0 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 Mam takie pytanie, gdzieś na forum widziałem wpis, że gt 4 prologue znacznie różnił się od pełnej 4. Ponieważ nie wiem o co z tym chodzi, mógłby ktoś objaśnić (chodzi o tryby gry, model jazdy, grafikę lub inne)? Fajnie jakby można to było podciągnąć pod gt 5 prologue i gt 5 np. co jest potwierdzone, że będzie w 5, a nie ma w Prologue.
Emet 1 098 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 Tak GT4:P różnił się znacznie od pełnego GT4. Polecam obadać ten temat http://www.granturismo.pl/forum/viewtopic....f=23&t=1869
dmk 0 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 (edytowane) Tak GT4:P różnił się znacznie od pełnego GT4.Polecam obadać ten temat http://www.granturismo.pl/forum/viewtopic....f=23&t=1869 Dzięki, dobra lekturka na wieczór. ---------- Czyli tak jak gdzieś czytałem, obcieli grafikę na niekorzyść GT 4. Przy GT 5 Prologue najbardziej rzuca się w oczy animacja felg - w stosunku do GT HD to jedna ze zmian na gorsze (już ktoś tutaj to zauważył). Drugi myk jest taki, że jak jednostki mam ustawione na KM to w widoku z wewnątrz tarcze nie wyrabiają i czasami na 5 biegu zabijam licznik Edytowane 30 marca 2008 przez dmk
ryder 0 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 bede bardzo wdzięczny jeśli ktos napisze mi jak w prologu wypada hamulec ręczny, dalej "działa" tak jak w gt4? wiem że w wyścigach o jakich traktuje gran turismo raczej nie używa sie ręcznego więc dla większości nie jest to ważne, ale dla mnie zawsze irytujące było zachowanie samochodu w gt4 podczas operowania ręcznym... przecież to była tragedia... żeby nie można bylo przy niewielkiej prędkości ostro skręcić i przy pomocy ręcznego zarzucić pięknie tyłem... jest na pewno wiele osób które lubią takie zabawy autkiem, czy nawet płynne wykręcenie bączka na asfalcie, najlepiej w chmurze dymu i ze smugami po oponach, tego mi brakowało w gt4... może dla niektórych to wieśniackie zachowania ale dla mnie to nieodłączny element klimatu wyścigów. niestety "fizyka" w gt nie pozwala na tego typu zabawy... bardzo mi tego brakuje i mam nadzieje ze jeśli w prologu nie zostało to jakos naprawione, to chociaż w gt5 doczekam sie tej "prawdziwej fizyki" imo gran turismo, nie potrzebuje zniszczen, nie potrzebuje grafiki z kosmosu, nie potrzebuje inteligentnych przeciwnikow... gt potrzebuje poprawnej fizyki jazdy w pełnym jej zakresie! acha i jeszcze sobie przypomnialem: nie podoba mi sie fałszowanie przez polyphony osiągów niektórych samochodów... nie szukając daleko: dlaczego w gt4 peugeot 106 s16 przyspiesza do setki w ok 11 sekund kiedy w rzeczywistosci zajmuje mu to ok 8 sek.? takich przykładów jest wiecej... eech... pewnie wielu z was nie widzi w tym troche chaotycznie napisanym poście większego sensu ale jakoś wzięlo mnie na przemyśenia dotyczące tych kilku spraw, a jestem troche zmęczony... mimi wszystko uwielbiam te gre, z gran turismo 4 spędziłem wieele godzin i bede gral dalej, jednak mam nadzieje ze te "drobne" błędy, kiedyś, jakiś maly żółty ludzik dostrzeże i wpadnie na pomysł żeby je poprawic... mam nadzieje ze nie tylko ja jestem tego zdania ide spac, pozdrawiam
FLooK 1 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 Jesli chodzi o reczny to mysle, ze bedziesz w pelni zadowolony.
Alec 2 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 no ja pier$#%^ sciagam tego patcha juz 8 raz i nie chce sie sciagnac mam nadzieje ze do rana mi sie uda...
grzes_l 9 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 Moze to glupie pytanie - rozumiem ze nie ma split screena?
Rekomendowane odpowiedzi