Gerath 2 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 I jedna i druga gra ma swoje + i -, ale mówienie, że model pro w GT5P jest słaby, albo jakoś strasznie nierealistyczny to spore nadużycie. Samochody zachowują się tak jak bym się tego spodziewał. Świetnie czuć wszelkie wprowadzane zmiany w ustawieniach samochodu itd itp. Są pewne bzdurki, ale fizyka jazda jako taka sprawuje się całkiem przyzwoicie . Oczywiście wiadomo, że np. model kolizji czy drafting jest beznadziejnie zrobiony (pisk opon w SpecIII jest już całkiem przyzwoity IMO) - ale modelu jazdy stricte to bym się już tak bardzo nie czepiał.
ArturNOW 7 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Może dla Ciebie jest świetny, ale dla kogoś, kto wcześniej grał w którąś z części Forza taki model jazdy jest nie do przyjęcia. Nawet w trybie profesjonalnym. Nie wiem. Wcześniej grałem na PC w różne real simulatory, a GT5P jest po prostu świetne. Nie mówię, że realistyczne, bo takimi furami nie jeździłem, a swoją też nie jeździłem po torze czy na granicy możliwości.
Emet 1 098 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Problem w tym, ze 90% fanow Forzy twierdzi, ze fizyka i model jazdy w GT to porazka w porownaniu do FM... Oczywiscie identycznie dziala to w druga strone. Wystarczy wejsc na stosowne fora poswiecone tym seriom i poczytac wypowiedzi userow. O ile sam model jazdy jest porownywalny (ale jednak rozniacy sie.. pewne elementy sa lepsze w FM inne w GT.. ogolnie IMO sam model jazdy wypada lepiej w GT) o tyle fizyka jako taka (kolizje, zachowanie zawieszenia i inne elementy) w GT jest naprawde kaleczny i Forza zjada tu GT na sniadanie. Dlatego mam ogramna nadzieje, ze w GT5 w koncu fizyka zostanie MOCNO poprawiona (a pewnie okaze sie, ze bedzie taka sama jak w GT5:P <_<).
Gerath 2 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Emet możesz dokładnie określić o co ci chodzi z zachowaniem zawieszenia ? Bo ja tutaj nie doszukałem się jakiś strasznych uchybień, no może jazda na tarce mogła by być lepiej zrobiona - ale tak to zawieszonka pracuje przecież całkiem przyzwoicie.
PiotrB 9 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Jak tylne koła są odciążone na hamowaniu i gwałtownie skręcamy również podczas hamowania to i tak tył nie straci równowagi.
Gerath 2 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 (edytowane) Będę musiał popróbować bo jakoś nie zwróciłem uwagi - po prostu ten element fizyki nie wydał mi się nienaturalny. Że tak powiem obaczę obadam . Pierdu pierdami - fizyka fizyką ale datę premiery to już by mogli podać Edytowane 7 sierpnia 2009 przez Gerath
Adamus7856 3 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 A ja sie spytam skromnie czy znacie jakies tricki na sciagniecie upa do GT5P bo juz 6 raz mam fail - moze w nocy jest latwiej sciagnac czy cos takiego? sam nie wiem
Michał102 870 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 (edytowane) Pojecia nie mam o co chodzi ze ściągnięciem tego pacza. Ja ściągałem to już kilka razy (dla siebie i na konsolę kumpla) i za każdym podejściem ściągoło się za pierwszym razem, bez żadnych kombinacji. Edytowane 7 sierpnia 2009 przez Michał102
Gerath 2 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 A ja skromnie odpowiem, ŻE PISAŁO O TYM JUŻ CONAJMNIEJ Z 15 RAZY - SCIĄGAĆ DO BÓLU, ŚCIĄGNIETY FRAGMENT JEST ZAPAMIĘTYWANY I KOLEJNE ŚCIĄGANIE NIE ZACZYNA SIĘ OD NOWA POMIMO, ŻE PASEK DOWNLOADU MÓGŁBY NA TO WSKAZYWAĆ QFA !!!!!! (Tak nudzę się w pracy )
Adamus7856 3 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Heh tyle to ja wiem - tyle z mi teraz sciaga po 10-30mb na jednym podejsciu czyli w takim tepie sciagniecie upa zajmnie mi jakies 15h
Terrago 3 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 wydaje mi sie ze w GT4 model jazdy byl lepszy, zwlaszcza z widokiem samochodu. W prologu auto jest strasznie czule na ruch, duzo bardziej niz w gt4. Drugie co mnie drazni to kulejaca dynamika, tu fm2 wypada duzo lepiej Z tego wszystkiego i tak kupie obie, po prostu, bo kocham wyscigi
porschman 3 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Mam pytanko... Czy ten bolid Ferrari kosztujący 2mln cr był do kupienia przez jakiś czas ? Mam 2 mln na koncie wyskakuje mi komunikat, że nie mogę go kupić
Emet 1 098 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Zeby go kupic musisz najpierw zaliczyc wszystkie eventy (lub przynajmniej C, B i A.. nie jestem pewien czy S tez trzeba) przynajmniej na braz.
porschman 3 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 C,B,A mam zaliczone to wychodzi na to, że muszę mieć S zaliczone a tam mi zostało z połowe wyścigów
POSNANIAK 50 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Dlatego mam ogramna nadzieje, ze w GT5 w koncu fizyka zostanie MOCNO poprawiona (a pewnie okaze sie, ze bedzie taka sama jak w GT5:P <_<). imo napewno cos zmienia, zupelnie jak GT4 proloque --> GT4
Gość bigdaddy Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Jakiś czas temu skończyłem gt5p i...no cóż zraziło mnie to do g5. Poza świetnie wyglądającymi samochodami i menusami oraz tylko średnim/ładnym otoczeniem niczego więcej wybijającego się poza przeciętność nie znalazłem brak uszkodzeń, brak tuningu i grzebania w bebechach, model jazdy słaby, a.i. tragedia, pole siłowe dookoła samochodu na 0,5m, nie ruchoma kamera, brak trybu foto, dźwięk (muzyka i piski opon blehhh) Rozwala mnie cała ta szopka z bawieniem się w wróżbitów - będą zniszczenia czy nie? będą tylko w wrc? będzie tuning czy nie? premiera w tym roku czy za dwa lata? itd...cyrk. PD postawiło by sprawę jasno że będzie to i tamto i że premiera w 2010 a nie ,,niebawem zdradzimy wam premierę gt5'' woow nie no fanfary... Co do filmiku z e3 to jest render z migawkami gameplay-a, tak to się dzisiaj robi przy większości gier, trailer forzy3 gdzie samochody triki tak robią to też render (na końcu można zobaczyć kwadraty na budynkach, czy nie dopracowanie ścianek, co nie oznacza że to real hehe) Jeszcze gt vs fm, hmm kilka dni temu zacząłem katować fm2 (dopiero) i stwierdzam że PD pierw musi dogonić fm2 w fm2 jedyny problemem jest to że grafika nie zachwyca dzisiaj ale to się zmieni przy fm3 za 2 miesiące
jan szabrownik 0 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Z tego wszystkiego i tak kupie obie, po prostu, bo kocham wyscigi słusznie, oby więcej takich ludzi, ja tez kupie obie gry i będę się przy nich wyśmienicie bawił, bo po to są
Szymek 1 055 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 moze kogos interesuje kolo samochodowe z gt5 http://www.ps3team.pl/?p=7537
Terrago 3 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 niby tip-top a nadkole w grze niezbyt odpowiada swoim ksztaltem temu co w realu oczywiscie to blachostka
Emet 1 098 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 (edytowane) Heh, rzeczywiscie. Plastik za malo wychodzi na zewnatrz (w GT te nadkole jest wymodelowane jak w podstawowej wersji Corvetty C6). Skoro juz wdajemy sie w szczegoly to... rant felgi jest minimalnie zbyt gruby i srednica tarczy jest znacznie mniejsza niz w realu (chociaz to drugie moze byc spowodowane tym, ze na zdjeciach moga byc widoczne jakies opcjonalne hamulce ) Edytowane 12 sierpnia 2009 przez Emet
Terrago 3 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 wewn. rant felgi wydaje sie grubszy i brak plastikowego nadkola - tego juz mialem nie pisac ale mnie sprowokowales Emet...
OzonderO 0 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Ja z kolei doszedłem do wniosku,że zdjęcia robione były pod minimalnie innym kątem,(popatrzcie na spód przedniego zderzaka,real photo bardziej z "ziemi" ustrzelone),rant wydaje mi się bardzo zblizony zauważcie ,że jest węższy u góry,błotnik jakiś taki "bezpciowy" co do oryginału...jakies mam dziwne uczucia co do wymiarów przodów na tych zdjęciach ale to tylko wycinki..
Arkady 1 026 Opublikowano 17 sierpnia 2009 Opublikowano 17 sierpnia 2009 [ciekawostka on] Kilka dni temu były jakieś targi gdzie Citroen pokazał sportową furę, którą stworzyli wcześniej wirtualnie. Mowa oczywiście o grze Gran Turismo, jak się nie mylę to te auto: -wersja GT -wersja real [ciekawostka off]
bedzio89 0 Opublikowano 17 sierpnia 2009 Opublikowano 17 sierpnia 2009 Mam problem ze sciagnieciem aktualizacji do GT 5 Prologue.Odrazu powiem ze inny niz wszyscy. Moja konsola zostala zbanowana okolo2 miesiecy temu.Niemoge sie polaczyc z psn,ale neta jako przegladarke mam.Aktualizacje do Fify,Kane and Lynch sie sciagaja normalnie w sensie wyskakuje komunikat jak wlaczam gre i sciaga sie.A w gt 5 przechodzi od razu do menu.Ma ktos jakies pomysly?Z gory dzieki za dopowiedz.Z opcja szukaj nieznalazlem takiego problemu.
SM1 25 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Mam problem ze sciagnieciem aktualizacji do GT 5 Prologue.Odrazu powiem ze inny niz wszyscy. Moja konsola zostala zbanowana okolo2 miesiecy temu.Niemoge sie polaczyc z psn,ale neta jako przegladarke mam.Aktualizacje do Fify,Kane and Lynch sie sciagaja normalnie w sensie wyskakuje komunikat jak wlaczam gre i sciaga sie.A w gt 5 przechodzi od razu do menu.Ma ktos jakies pomysly?Z gory dzieki za dopowiedz.Z opcja szukaj nieznalazlem takiego problemu. Może masz wydanie platynowe, tam ponoć jest już patch na płycie i nie potrzebna jest aktualizacja? lub jakimś cudem nie zauważyłeś aktualizacji:) najlepiej wejdź w zakładkę Game Data Utility i zobacz czy jest tam plik GT5:P jeżeli waży 7155MB to wszystko gra Tak z czystej ciekawości, za co konsola została zbanowana?
Rekomendowane odpowiedzi