Texz 670 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 (edytowane) Sorry, ale oprócz zniszczeń widzę, że przeciwnicy zachowują się jak w Prologu. Kolizje i interakcje między samochodami są na poziomie tych z poprzednich części, co w moim rankingu automatycznie eliminuje tą grę z tych granych online z innymi przeciwnikami. Wystarczająco się nawkurzałem w Prologu na japończyków którym udało się opanować sekretną sztukę uderzania pojazdu, jednym ciosem eliminując wszelkie szanse na zajęcie wysoko notowanego miejsca w wyścigu. Jedyną szansą tej gry jest to, że to co jak na razie widzimy nosi miano trybu Arcade. Ale szczerze mówiąc wątpię czy w trybie Professional będzie większa różnica niż w Prologu. O poprawie kolizji nawet nie piszę bo jest na to jeszcze mniejsza szansa. Gdyby to planowali, nawet wczesne demko miało by już uwzględnione jakieś zmiany. Pewnie pokombinują z karami, ale te wzorem z Prologu będą przyznawane osobie, która w perfidny sposób została poszkodowana, nie agresorowi. Ogólnie rzecz biorąc niezła papka nas czeka. Seria GT do trójki jakoś dawała radę, a później pojawiła się Forza Motorsport. Polyphony przez długi czas ignorowała pojawienie się konkurenta na rynku i przyjdzie im za to słono zapłacić. Wątpię czy nawiążą równorzędną walkę z Forza Motorsport 2. Tak to nie błąd. O trójce nawet nie piszę. Edytowane 30 sierpnia 2009 przez t3xz
mersi 804 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 (edytowane) Porównywanie i mówienie że forza 2 będzie lepsza od GT5 jest conajmniej śmieszne... Najpierw forza3 niech dogoni GT5P bo to co widać po gameplayach to można porównać z arcade'ówką, zniszczeń nie widzieliśmy(PD zapowiedziało jeszcze lepsze zniszczenia niż te na GS a z FM3 to wogóle doczekamy się ich???) a auta odbijają się jak w pinballu, grafa też najpierw niech dorówna tej z GT5P bo jak narazie to funboy'e x'a podniecają się screenami z photo mode i zrenderowanym 16x aa... wszystko okaże sie na TGS, a gdybanie to można se wsadzić w d$%e Edytowane 30 sierpnia 2009 przez Merson
Emet 1 089 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Ja juz dosć pojeździłem po GT5 Teraz tylko czekam na konkrety i wolę juz nie komentować bo to nie ma sensu... @ t3zx Nie pisz bzdur, że kolizje z innymi samochodami i otoczeniem to to samo co w Prologu i starszych częściach bo jest całkiem inaczej. Dokładnie ocenić będzie można jak się zagra, ale jak porównać dotychczasowe materialy z Forzy 3 i GT5 to kolizje i zniszczenia w tym drugim nie wyglądają wcale gorzej. Jak będzie ostatecznie to sie okaże... Ja na szczęście (albo i nieszczęśćie xD) będę miał okazdję dokłądnie przetestować obie gry.
MaiorZero 1 400 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 (edytowane) Ludzie poczekajcie na TGS. Pliz. EDIT: Dodatkowo wszyscy (pipi)ą jakie to GT5 złe czy dobre, a nikt z nas w to nie grał. Edytowane 31 sierpnia 2009 przez MajorZero64
butch.stein 251 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Ludzie poczekajcie na TGS. Pliz. EDIT: Dodatkowo wszyscy (pipi)ą jakie to GT5 złe czy dobre, a nikt z nas w to nie grał. Niestety, ale "zawsze musi coś wisieć".... Jak ktoś będzie chciał się czepić, wyżyć, przedłużyć swoje e-przyrodzenie to i tak to zrobi. Ale inicjatywę popieram bo słuszna
Texz 670 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Ja dodam tylko, żebyście ludzie pograli sobie w Forzę 2, choćby u kumpla. Bo naprawdę niektórzy już zapomnieli czym jest dobry symulacyjny racer.
butch.stein 251 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 (edytowane) Ja dodam tylko, żebyście ludzie pograli sobie w Forzę 2, choćby u kumpla. Bo naprawdę niektórzy już zapomnieli czym jest dobry symulacyjny racer. A tak się dobrze składa, że od pary dni sporo pogrywam właśnie 2 drugą część u kolesia Jest lepiej niż w GT5p, ale nic tu niczego nie miażdży. Nie chcę ujmować nic FM2, ale jakoś nie czuję w ogóle żeby samochód trzymał się drogi.... jedzie troszku jak po lodzie Chyba Forza 2 góruje nad Prologiem jedynie w kwestii zniszczeń , a i tak nie są lepsze od tych dotychczas pokazanych w FM3 czy w demie GT5. Więc nie bardzo wiem, w czym ma doganiać GT5 najpierw 2 a potem 3.... I nie chcę wiedzieć, bo nie chce tu żadnej bitwy Ja mam swoje poglądy na tan temat Ty masz swoje, i niech tak zostanie. PEACE Edytowane 31 sierpnia 2009 przez butch.stein
Shago 3 563 Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 " [...] ale jakoś nie czuję w ogóle żeby samochód trzymał się drogi.... jedzie troszku jak po lodzie wink.gif [...]" Hmmm ???. Mam ta gre od 2 lat, i nigdy nie mialem takich odczuc
butch.stein 251 Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 Ja mam takie odczucie i mój kolega, która gra w swoje FM2 a i Prologa też spróbował też tak twierdzi. No ale może my jesteśmy jacyś inni Wiele można zarzucić GT5p, ale na pewno druga część Forzy (swoja drogą na prawdę świetnej gry) nie miażdży jej na tyle by "pełna" 5 musiał najpierw doganiać 2 a potem Może 3
Dark AlexX 0 Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 (edytowane) ciekawe czy podczas jazdy tez bedzie taki AA... Edytowane 1 września 2009 przez Dark AlexX
Emet 1 089 Opublikowano 2 września 2009 Opublikowano 2 września 2009 (edytowane) Ja obstawiam, ze nawet w menu nie bedzie takiego AA xD Szczegolnie, ze w Prologu to menu nie ma w ogole AA... Edytowane 2 września 2009 przez Emet
Texz 670 Opublikowano 2 września 2009 Opublikowano 2 września 2009 Kolejna porcja plotek i zarazem kolejna data: 4 grudnia. http://translate.google.com/translate?hl=s...2009-16586.html
Michał102 870 Opublikowano 2 września 2009 Opublikowano 2 września 2009 (edytowane) Ja dodam tylko, żebyście ludzie pograli sobie w Forzę 2, choćby u kumpla. Bo naprawdę niektórzy już zapomnieli czym jest dobry symulacyjny racer. Symulacyjny racer powiadasz? A to dobre! Ani GT5P ani Forza to nie są symulacyjne racery. Zagraj sobie w betę SCC na PS3 lub GTR EVO na blaszaku, a zobaczysz co to jest symulacyjny racer. Oczywiście zakładam, że jesteś posiadaczem dobrej kierownicy. Jeśli nie, to nawet tych gier nie dotykaj Choć GT5P na fizyce pro jest znacznie bardziej sim niż Forza 2 (niestety w tą ostatnią dane mi było grać tylko na padzie). Edytowane 2 września 2009 przez Michał102
Daffy 10 568 Opublikowano 2 września 2009 Opublikowano 2 września 2009 http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,6994...i_Yamauchi.html zobaczcie sobie filmik min o tym,że Gran Turismo nie jest kuchenką mikrofalową-jeśli to wszystko w nim to tłumaczenie dosłowne to nie wiem co wziął przed Kaz ale poproszę o to samo
winner 183 Opublikowano 2 września 2009 Opublikowano 2 września 2009 Kolejna porcja plotek i zarazem kolejna data: 4 grudnia. http://translate.google.com/translate?hl=s...2009-16586.html Od dłuższego czasu w sklepie shopto.net jest ukazywana ta data.
Matt90 0 Opublikowano 3 września 2009 Opublikowano 3 września 2009 (edytowane) Znalazłem ten screen co wyżej w wyższej rozdzielczości i wygląda na to, że AA nie będzie chyba wcale. Jednak nie dziwi mnie to, bo gra ma być przecież w 1080p. Edytowane 3 września 2009 przez Matt90
Gość szpic Opublikowano 3 września 2009 Opublikowano 3 września 2009 ach te ostre kanty ;D I Ci ludzie z tylu jacys tez dziwni sa
mr_yoda 0 Opublikowano 3 września 2009 Opublikowano 3 września 2009 Ktos moze wie czy bedzie mozliwosc upgrade z GT5:p do GT5?
Michał102 870 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Co za debilizm ze strony Polyphony, aby tak uparcie i na siłę pchać do tej gry te przeklęte 1080p. Przecież i tak wiadomo, że obecna generacja ma z tym ogromne problemy. Nie lepiej by było dać rozdziałkę 720p, wpakować więcej detali w trasy (szczególnie te paskudne drzewa) i zastosować pożądny AA? Do tej pory, każde GT było wizytówką i pokazem "mocy" konsol Sony. Obawiam się, że tym razem tak się nie stanie. Na szczęście nikt z nas nie widział jeszcze finalnego kodu i pozostaje mieć nadzieję, że nowe GT zryje nam berety jak zawsze Oczywiście cały ten mój wywód odnosi się tylko do jakości grafiki, bo o całą resztę jestem spokojny.
Gerath 2 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 A nie jest czasem tak, że jak odpalisz sobie grę w 720 to masz AAx2 (czy tam x4 - nie pamiętam)?
DaniDevil 7 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 (edytowane) Dobra Cwaniaczki koniec klótni. He He potrzebuje ustawienia samochodu Audi R8. 700PP do wyscigów Online te ze strony Gtplanet sprawdzilem i sa do dupy jesli ktos ma dobre ustawienia prosze o podzielenie sie:P Edytowane 6 września 2009 przez PiotrB poprawa błędu ortograficznego
Emet 1 089 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Jakis magazyn Play w swojej zapowiedzi GT5 (w najnowszym numerze) twierdzi, ze wszytkie auta beda mialy zniszczenia i bedzie dynamiczna zmiana pogody w trakcie wyscigu. Dla mnie to jakas bujda... http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=95004&page=82
butch.stein 251 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Hmm.... zbyt piękne by było prawdziwe?? Lepiej się nie napalać bo rzeczywiście ciężką ściemą śmierdzi... Ale..? Fajnie by było nie ?
Gerath 2 Opublikowano 6 września 2009 Opublikowano 6 września 2009 Jako, że czekam już tylko i wyłącznie na datę premiery a GT5 w obecnej "rumourowej" formie w pełni mnie satysfakcjonuje to każdy dodatkowy feature będzie bardzo miłym dodatkiem .
Rekomendowane odpowiedzi