Gość =-FEISAR-= Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Skoro według Turm10 auta w Forza 2 miały maks 100 000 poly to x10 wychodzi 1 000 000. Poza tym gdzie Ty widzisz że auta w FM3 mają więcej trójkątów niż fury z GT5: Prologue? Czekam na przykład bo ja widzę że jedynie felgi prezentują się w FM3 ładniej, a już same fury to nie ta liga co GT5:P. 1 Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) A po co ja ci mam przykladow szukac? Skoro sam ich nie zauwazyles to nie powinienes sie tym przejmowac... Zaraz wrzuce ci jedno zdjecie, ktore sam zrobilem. E: Co do tych 100k poligonow w Forzy 2 to też nei przypominam sobie aby ktoś z T10 kiedyś o tym mówił? Nie chcę się spierać w tej kwesti ale auta np w PGR3 lub tym bardziej 4 wyglądają znacznie lepiej od tych z FM2 a tam mają o ile dobrze pamiętam po 70-100k poly na samochód. Przy czym tam te poligony idą na nadwozie i wnętrze (w PGR3 oficjalne liczby to ok 40k na nadwozie i ok 30k na wnętrze) a w Forzy 2 praktycznie tylko na nadwozie... Tak więc jakby porównać je do tych z PGR3 (gdzie nadwozie ma do 40k) wychodizłoby na to, że w FM2 mają nie więcej jak 30k... No ale mniejsza o to Tutaj zdjęcie z modelem podczas gry i replayu. W garażu oczywiscie jest nieporównywalnie lepszy. To taki dosyć drastyczny przykład Nie na wszystkich autach różnica jest tak dobitnie widoczna... jednak fakt pozostaje faktem. O ile podczas samego wyścigu mogą takie modele byc bo i tak tgo nie widać... ale na replayach powinny być takie same modele jak w garażu <_< Edytowane 17 Września 2009 przez Emet 1 Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Potrzeba dodać, że ta gra ma już prawie dwa lata na karku. W każdych wyścigach znajdą się samochody świetnie wykonane, ładnie i trochę gorzej. Najładniejsze zawsze są te które są promowane. W GT5P GT-R przykładowo, a w Forzie 3 będzie to Audi R8. Odnośnik do komentarza
Gość =-FEISAR-= Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 No i czym świadczy to zdjęcie??? Przecież wiadome jest że nie wszystkie modele aut w GT5:P mają największą liczbę poly. Sami twórcy o tym mówili. To teraz ja dam fotke in game. Szkoda że nie mogłem znaleźć screenów, gdzie widać nawet oznaczenia soczewek do lamp w BMW. Wszystko z gry a nie photo mode. Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 To już staje się śmieszne. Możemy wyszukiwać coraz bardziej absurdalne rzeczy. Ważne, że silnik GT5P/GT5 nie generuje plastikowych samochodów i daje złudny fotorealizm. Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Ale to zdjęcie z replaya Auta na replayach w GT( już od pierwszej części) wygladaja nieco lepiej niż z gry właściwej i nie chodzi tu o to że są efektowne ujęcia kamery. Porównaj sobie dokładnie detale (światła, felgi, chłodnice itp) jak włączysz widok tpp, a po przejechaniu trasy w replayu. P.S A że w menu mamy jeszcze ładniej wykonane auta to chyba wszyscy wiedzą Odnośnik do komentarza
Gość =-FEISAR-= Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Oki znalazłem. Teraz proszę o udowodnienie że Forza 3 ma równie dopracowane modele aut. Także panowie, zanim znowu zaczniecie prawić bajki to radzę najpierw zapoznać się dobrze z tematem. Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 A tak po za tym Mazda MX5 w ogóle jest brzydka. Odnośnik do komentarza
CHINDOOS 7 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Ta dyskusja o poligonach, oznaczeniach żarówek czy innych detalach świadczy o tym że za długo już czekamy na GT5 i zaczynamy brnąć w absurdy. Niech ta gra już wyjdzie, bo jak tak dalej pójdzie to będziemy liczyli płatki kwiatów na poboczu Odnośnik do komentarza
Gość =-FEISAR-= Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Nie, ja po prostu chciałem udowodnić Emetowi i innym że modele aut w GT5:P to absolutnie najwyższa półka i nic nie może się z nimi równać. Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Skoro według Turm10 auta w Forza 2 miały maks 100 000 poly to x10 wychodzi 1 000 000. Poza tym gdzie Ty widzisz że auta w FM3 mają więcej trójkątów niż fury z GT5: Prologue? Czekam na przykład bo ja widzę że jedynie felgi prezentują się w FM3 ładniej, a już same fury to nie ta liga co GT5:P. ja pierdziele, widzę że już chłopie w dwóch tematach o tym samym robisz zamieszanie....Już 2razy pisałem ci ,poczekaj do dema fm3 i się wyjaśni, zamiast bezsensownie spinać poślady na forum Jeszcze 7dni...przykład, przykład.. za te 7dni dostaniesz. Demo gt5 jest już ograna przez masę ludzi, zaś na fm3 tylko mała garstka ludzi miała okazję położyć łapy. Za tydzień zrobią porównanie fm3 i gt5p Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Nie, ja po prostu chciałem udowodnić Emetowi i innym że modele aut w GT5:P to absolutnie najwyższa półka i nic nie może się z nimi równać. Ale w grze właściwej te samochody nie są tak piękne (owszem są wykonane niesamowicie, ale to niestety nie to samo co replay, czy menu). Trochę to dziwne, że zamiast wykorzystać moc na dopracowanie otoczenia otoczenie( które mamy cały czas przed oczami) przeznaczyli ją na rzekome tak dokładne odbicia w kloszu (widzi to ktoś w czasie replaya?). Poza tym po ukazaniu sie jakiś czas temu tych zdjęć obejrzałem sobie replay w BMW i coś czuję że to fake Odnośnik do komentarza
Gość =-FEISAR-= Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 No tak, to fake. Ehhhhh co Wy macie kompleks GT5? Taką nagonkę robicie na tą grę. Dałem screeny prosto z gry (nie żaden photo shop) gdzie widać niewiarygodnie dopracowane szczegóły, ale dla Was to fake. Dobra ja kończę dyskusję na ten temat. Dowody na to że modele aut w GT5:Prologue są najlepiej dopracowane macie wyżej. Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Przykro mi FEISAR, ale widze ze nie ma sensu z toba na temat grafiki w GT i grafiki ogolem rozmawiac bo spierasz sie caigle a nie masz bladego pojecia na ten temat... Probujesz za wszelka cene bronic GT i przy okazji oczernic Forze... Ja naprawde jestem fanem GT i wlasnie dlatego, ze nim jestem ta cala sytuacja mi sie nie podoba wiec... narzekam. Jakbym byl fanem Forzy czy jakiejs innej gry to walilyby mnie tego typu szczegoly. @ adi; To akurat oczywisice jest autentyk. Nie ma w tym nic zadzywczajnego wiec nie wiem skad takie podejrzenia Edytowane 17 Września 2009 przez Emet Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Demo gt5 jest już ograna przez masę ludzi, zaś na fm3 tylko mała garstka ludzi miała okazję położyć łapy. Za tydzień zrobią porównanie fm3 i gt5p Sam trąbisz o tym, że Forza 3 to najładniejsze wyścigi ever... Demo GT5 już wyszło i gra w nie masę ludzi. Chyba coś przespałem... Acha i porównanie gry z roku 2009 do gry z 2007. Fajnie. adi Auta w replayach są takie same jak w gameplayu. Odnośnik do komentarza
Gość =-FEISAR-= Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Przykro mi FEISAR, ale widze ze nie ma sensu z toba na temat grafiki w GT i grafiki ogolem rozmawiac bo spierasz sie caigle a nie masz bladego pojecia na ten temat... Probujesz za wszelka cene bronic GT i przy okazji oczernic Forze... Ja naprawde jestem fanem GT i wlasnie dlatego, ze nim jestem ta cala sytuacja mi sie nie podoba wiec... narzekam. Jakbym byl fanem Forzy czy jakiejs innej gry to walilyby mnie tego typu szczegoly. Ty za to masz pojęcie. Przestań Emet. Rzucasz jakieś puste słowa na lewo i prawo a argumentów brak. Pokazałem Ci screen'y ale to dla Ciebie nic nie znaczy. @ adi; To akurat oczywisice jest autentyk. Nie ma w tym nic zadzywczajnego wiec nie wiem skad takie podejrzenia No i Ty uważasz się za fana serii? Jeżeli twierdzisz że taki szczegół jak oznaczenie soczewek do lamp, który jest widoczny podczas powtórki nie jest niczym nadzwyczajnym to po prostu pominę to lekkim uśmiechem pod nosem. Skoro to nic nadzwyczajnego to czekam teraz na dowody od Ciebie, gdzie pokażesz mi masę innych gier, które to mają. Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Czlowieku naprawde coraz bardziej mnie oslabiasz... Dla ciebie wazniejszy jest durny napis w reflektorze niz ogolny wyglad auta? Zastanow sie. Zreszta komu tu brakuje argumentow? Nie chce mi sie robic teraz szczegolowych porownan tylko dlatego, ze nic do ciebie nie dociera. Co do koncowki twojego postu to najwyrazniej mylisz pojecie fana i zaslepionego fanboya, na ktorego niestety ty sie ostatnio kreujesz... Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Lepiej skończyć tą rozmowę o grafice. Do niczego to nie prowadzi. http://www.gametrailers.com/video/intro-cg-gran-turismo/55921 Intro GTPSP. Taki przedsmak GT5 i jest Mazda Furai! Ciekawe jak kokpit wygląda w tym samochodzie. Odnośnik do komentarza
Gość =-FEISAR-= Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Dobra Emet, widzę że jesteś niereformowalny. Twoja sprawa, wierz w co chcesz. Ja dałem screeny na których wyraźnie widać jak bardzo szczegółowo są odwzorowane modele aut w GT5:P. Każdy może te screen'y zobaczyć i ocenić. Żyj dalej w swoim świecie i ze swoimi przekonaniami. Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 W GTPSP i tak się tego nie dowiemy. Kokpity w grze to ciemna kształtna masa. GT5 jeszcze przed nami. Jedyne, większe zdjęcie kokpitu Mazdy Furai jakie znalazłem: Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Boże, są ważniejsze rzeczy niż grafika. Nawet w mordobiciach jedne postaci są lepiej wykonane, areny tak samo. Nie da się inaczej. Chcecie poczekać na GT5 jeszcze z 5 lat? Bo ja nie. Ważne rzeczy w GT5: + GT Mode + Online + Photomode + Gameplay + Zróżnicowane trasy + Wiele modeli samochodów + Mechaniczne zniszczenia + Tuning + Niespodzianka na TGS Nie możemy rozmawiać o takich rzeczach? Edit: Na NeoGAF nie ma takich przykrych postów. Pogadajmy o grze. Edytowane 17 Września 2009 przez MajorZero64 Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Sam trąbisz o tym, że Forza 3 to najładniejsze wyścigi ever... Demo GT5 już wyszło i gra w nie masę ludzi. Chyba coś przespałem... Acha i porównanie gry z roku 2009 do gry z 2007. Fajnie. chyba nie załapałeś ironii z ,,ever'' w temacie fm3 GT5p to demo gt5 i nie wiem co ty tutaj czarujesz że gra z 2007, (z 2008). Zresztą wystarczy zobaczyć gameplay z GC że nic się nie zmieniło (dali uszkodzenia i tyle). Równie dobrze ja mogę napisać: Acha i porównanie gry którą robią 5lat z grą którą zrobili w 2lata, Fajnie <_< PS. GT na PSP coś słabe noty zbiera IGN 6.8, oby gt5 nie poszło w tą drogę czyli - album 800samochodów do pooglądania Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 bigdaddy nie będę z tobą dyskutował, ponieważ piszesz bzdury i ciągle dolewasz oliwy do ognia. Jay Leno podkłada głos w GTPSP. Kogo chcielibyście w GT5? Na zachodnich forach chcą Clarksona. OK, tylko, że lektor z niego to nie jest. Już Hammond albo May mówią wyraźniej. Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=1xUyuO7EU3Y Szkoda, ze jakosc tragiczna. Edytowane 17 Września 2009 przez Emet Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 http://www.youtube.com:80/watch?v=1xUyuO7EU3Y&feature=player_embedded#t=63 Szkoda, ze jakosc tragiczna. To jest właśnie Gran Turismo. Epickie. Dzięki Emet. Czekam na lepszą jakość. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi