Skocz do zawartości

GT5 Prologue i GT5 (do dnia premiery)

LiSoQuan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

P.S. Inna sprawa, że hejterzy z obozy X-a z pewnością i tak tu wpadną po premierze i znów (po raz kolejny) zaczną flame np. o drzewkach 4D itp., mimo że wypowiadali już się o tym już z 10 razy i wszyscy już znają ich punkt widzenia (i zapewne większość z nich będzie się wypowiadać bez porządnego ogrania z powodu braku posiadania odpowiedniej konsoli)...

drzewa maja byc ponoc 3d na kazdej trasie oprocz nurba ;)

Kiedy są jakieś najbliższe targi ?? Nie ukrywam że dla tej gry kupiłem przed kilkoma laty PS3 i kierownicę, więc każda informacja nt. GT5 jest dla mnie niemałym kąskiem ;)

ok 19 sierpnia GC

ok 19 pazdziernika TGS

TGS idealnie przed premiera w USA

Opublikowano

edytor pewnie będzie umożliwiał ściganie się tylko 1vs1 oraz będzie można tworzyć trasę na jakiejś wielkiej przestrzeni/polu z malowaniem liń,stawianiem pachołków, opon itp

Chyba nikt normalny nie wierzy,że będzie możliwość modelowania tras miejskich itp :D

Co mnie ciesz to pogoda :) ja chce już deszcz zobaczyć :)

Opublikowano (edytowane)

Skoro mają w co grac od tylu lat to czemu ich tak obchodzi GT5? :

Bo maja tez ps3? Niesamowite prawda? Pomyśl następnym razem zanim palniesz taka złota myśl.

Co do GT5. Narazie z tego wszystkiego wyłania się gra taka jak była do tej pory, czyli świetne wyścigi z piękną grafiką. Czy to wystarczająco duzo po tylu latach tworzenia? Hmmmmmm

Może inaczej bym podchodził do tej gry gdyby nie pieprzenie pana Yamauchi o tym że mógł wydać grę już rok temu. Pewnie mógł ale jak wyszła forza 3 oraz ludzie zaczeli płakac że ma nie byc zniszczeń w GT5, to dostał napięcia posladów i robili dalej. Mój entuzjazm w związku z GT5 opadł już dawno.

Edytowane przez mataman
Opublikowano

Edytor tras będzie podobny do tego z Modnation Racers

BELIVE! :lol:

Jeżeli będzie to jestem skłonny wybaczyć auta standard, co z resztą jest błędną nazwą bo ten standard obowiązywał jakieś 7 lat temu. Bardziej adekwatnym podziałem byłby normal - poor (albo WFSC od We Fuck Stupid Customers).

Opublikowano

Skoro mają w co grac od tylu lat to czemu ich tak obchodzi GT5? :

Bo maja tez ps3? Niesamowite prawda? Pomyśl następnym razem zanim palniesz taka złota myśl.

A może Ty pomyślisz i nastepnym razem przeczytasz do czego miał się mój post?

Dla jasności, odpowiadałem na wypowiedź użytkownika Bartg, cytuję:

"Hejterzy z xboxa to do czasu premiery maja serie GT w powazaniu, bo oni w przeciwienstwie do posiadaczy PS3 maja w co grac od lat, a nie tylko dema"

Co samej gry zapomniałeś dodać, że oprócz pięknej grafiki będzie jeszcze świetna fizyka jazdy (chyba, że coś sknocą w stosunku do Prologa - a to raczej mało realne), która jest w moim mniemaniu bardziej symulacyjna niż ta zaprezentowana w Forzy3. :kiss:

Gość donsterydo
Opublikowano (edytowane)

40+ lokacji ? Żeby tylko jakiegoś wałka jak z premium i standard nie walnęli. Chętnie pośmigam po tylu trasach.

No to czekam panowie z PD. Bo 20+ lokacji i "tylko" 70 wariacji to może być trochę mało.

Edytowane przez donsterydo
Opublikowano

Hejterzy z xboxa to do czasu premiery maja serie GT w powazaniu, bo oni w przeciwienstwie do posiadaczy PS3 maja w co grac od lat, a nie tylko dema wink.gif

w ramach sprostowania:) poza multiplatformowymi wyścigami jak np superstarsV8, grid(naciągane;) to na ps3 mamy udane F1, ferrari challenge, oraz supercar challenge + GT5P jest w co jeżdzić:)

Opublikowano

No to jest wlasnie podejscie fanow GT - kazdy argument da sie obalic, bo ja lubie jezdzic 2 autami, bo gramy sobie w demo gt5, bo co tam, ze czekamy 5 lat jak ma byc super/hiper/ekstra ( niepotrzebne skreslic ), niewazne ze 80% aut bedzie odstawac wykonaniem i zniszczeniami boa JA i tak nimi nie gram itp itd. Dobrze, ze sa jeszcze tutaj ludzie, ktorzy doceniaja obie gry i chetnie pograja w obie bez fanbojowych wojenek...

Opublikowano

No to jest wlasnie podejscie fanow GT - kazdy argument da sie obalic, bo ja lubie jezdzic 2 autami, bo gramy sobie w demo gt5, bo co tam, ze czekamy 5 lat jak ma byc super/hiper/ekstra ( niepotrzebne skreslic ), niewazne ze 80% aut bedzie odstawac wykonaniem i zniszczeniami boa JA i tak nimi nie gram itp itd. Dobrze, ze sa jeszcze tutaj ludzie, ktorzy doceniaja obie gry i chetnie pograja w obie bez fanbojowych wojenek...

bo twoje argumenty sa tez do du**

"bo uzytkownicy Xbox'a maja w co grac od roku" czyli sam zakladasz ze gt to jedyna gra w ktorej da sie scigac...

Opublikowano

No tak, bo podobnych gier na PS3 sa setki :potter: Jak mowie, byscie bronili GT5 do ostatniej kropli krwi nawet jakby sie ukazalo za 5 lat... No coz Kaz przez tyle lat wychowal sobie rzesze fanow na platnych demach i mydlacych oczy zapowiedziach.

Opublikowano

No tak, bo podobnych gier na PS3 sa setki sorcerer.gif Jak mowie, byscie bronili GT5 do ostatniej kropli krwi nawet jakby sie ukazalo za 5 lat... No coz Kaz przez tyle lat wychowal sobie rzesze fanow na platnych demach i mydlacych oczy zapowiedziach.

Najpierw klepiesz bez pojęcia, że nie ma, w co grać na ps3, dostajesz info, że więcej jest gier traktujących o wyścigach na ps3 niż na x360 a Ty przesiadasz się na śpiewkę ile to lat czekamy na GT5? czekamy, ale mamy, w co grać przez ten czas taki był przekaz.

Opublikowano

Barteg: daleko mi do fanbojowania GT bo jestem świadomy jak wiele jej brakuje do bycia grą idealną. Nie mówię też, że gry z serii Forza były gorsze od GT (bo były lepsze, dopiero fizyka w GT5P okazała się być jeszcze bardziej wymagającą od tej z Forzy).

Moje zdanie jest takie, że nawet z tak kartonowymi kolizjami, "słabymi" modelami aut, drzewkami w zaledwie 4D, brakiem śladów opon itd. GT5 zje Forzę z jednego powodu. W żadnej innej grze ma takiego uczucia jakby się prowadziło prawdziwe auto jak właśnie w GT5P.

W Forza miałem cały czas wrażenie że to tylko gra (mimo, że posiada ona wszytskie bajery, których brak tak wypominamy GT5P), podczas gdy w GT5P (nawet z tymi kartonowymi kolizjami i brakiem śladów opon na asfalcie) wrażenie jazdy autentycznym pojazdem było nieporównywalne większe. To właśnie za ten unikalny feeling z jazdy jaki udało się uchwycić ekipie PD w GT5P byłem w stanie czekać te lata. :smile:

Oczywiście powyższe stwierdzenie nie umniejsza nic a nic walorów Forzy, która w praktycznie każdym innym aspekcie gry (oprócz fizyki jazdy i wspomnianego "feelingu") jest przed GranTurismo. Peace :smile:

Opublikowano

Dobra starczy już tego, jest odpowiedni temat, Console Wars -jakby ktoś nie wiedział. Proszę tam wylewać swoje żale. Ludzie wchodząc do tego tematu (w tym i ja) chcą się czegoś dowiedzieć a nie czytać wasze farmazony :verymad:

BTW.

- It looks absolutely stunning :wub:
Opublikowano (edytowane)

No tak wiecej wyscigow na ps3 niz na X'a, no coz nie mamy o czym dyskutowac.

Fakt, ze feeling z jazdy w GT zawsze byl niesamowity, ale jak ktos a) jezdzi autem na codzien b) przyzwyczail sie do widoku z kokpitu jako jedynego naturalnego to ciezko mu zaakceptowac podzial premium/standard :/ Licze, ze bedzie lotnisko Top Gear bez wytyczonej pacholkami trasy, prosta tam jest calkiem konkretna, spokojnie mozna 300+ poleciec, byloby dobre do zapowiadanych "eventow". Ciekawe, czy beda oba "Reasonably-Priced Cars" i nowy, ktory maja zaprezentowac w najblizsza niedziele w premierowym odcinku 15 serii :)

Edytowane przez Bartg
Gość _Milan_
Opublikowano

jejku, wlasnie zlukalem na psn ten trailer w 1080p i teraz te filmiki, dodatkowo zapowiedz pogody, rozmarzylem sie :wub:

Chyba pokocham znowu ta gre, dla mnie teraz to juz pewniak, jest przemegakur.wiscie pieknie, replaye wygladaja naprawde fotorealistycznie, gralem pare h w forze 3 i okiem amatora stwierdzam ze w sprawie grafiki i magii forza usi kleknac, kurde panowie, 1000 aut i wraca dealerka, yami.

Opublikowano

W żadnej innej grze ma takiego uczucia jakby się prowadziło prawdziwe auto jak właśnie w GT5P.

W tym właśnie poległem i po prostu ryknąłem płaczem i śmiechem jednocześnie. Chociaż faktycznie resoraki to też w pewnym sensie samochodu.

Ani Forza, ani tym bardziej GT5p z trybem PRO nie oferują takiego uczucia, nawet zbliżonego (nawet na kierownicy ze skrzynią H).

Opublikowano

W żadnej innej grze ma takiego uczucia jakby się prowadziło prawdziwe auto jak właśnie w GT5P.

W tym właśnie poległem i po prostu ryknąłem płaczem i śmiechem jednocześnie. Chociaż faktycznie resoraki to też w pewnym sensie samochodu.

Ani Forza, ani tym bardziej GT5p z trybem PRO nie oferują takiego uczucia, nawet zbliżonego (nawet na kierownicy ze skrzynią H).

brakuje ci dystansu...ale jak narzekasz na brak doznań i masz nadmiar gotówki to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...