Skocz do zawartości

GT5 Prologue i GT5 (do dnia premiery)

LiSoQuan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

wierzysz,że na miejskich torach będzie 16 aut? Jeszcze na żadnym gameplayu tak nie było. Na 100000000% będzie liczba aut będzie skakać od 8 do 16 w zależności od trasy,pogody itp

Opublikowano

Przy 8 też będzie konkretny młyn.

btw. Cieszę się że ten tor zostanie przeniesiony do GT. To jeden z najwcześniejszych, jeżeli nie najwcześniejszy obiekt wyścigowy który kojarzę w swoim całym życiu. Pierwszy raz po nim śmigałem wirtualnie w Formula One Gran Prix od Microprose. Nawet miałem specjalną wycieczkę, żeby go "przetestować" w realu. Jeżeli to się potwierdzi to świetna sprawa, naprawdę.

Opublikowano (edytowane)

wierzysz,że na miejskich torach będzie 16 aut? Jeszcze na żadnym gameplayu tak nie było. Na 100000000% będzie liczba aut będzie skakać od 8 do 16 w zależności od trasy,pogody itp

Na jednym z filmików (chyba z gamescom) były ujęcia z różnych torów (chyba m.in. N-ring, Madryt, Rzym) z 16 autami na trasie.

e: http://ps3youtube.com/?go=http://www.youtube.com/watch?v=45uOYAkg_bE

e: Na tym materiale widać Madryt i N-ring.

W sumie też wydaje mi się, że część tras będzie miała ograniczenie do np 8 samochodów.

Edytowane przez Emet
  • Plusik 1
Opublikowano

btw. Cieszę się że ten tor zostanie przeniesiony do GT. To jeden z najwcześniejszych, jeżeli nie najwcześniejszy obiekt wyścigowy który kojarzę w swoim całym życiu. Pierwszy raz po nim śmigałem wirtualnie w Formula One Gran Prix od Microprose. Nawet miałem specjalną wycieczkę, żeby go "przetestować" w realu. Jeżeli to się potwierdzi to świetna sprawa, naprawdę.

Przeciez Monaco juz bylo w GT? W GT4 na pewno, nie pamietam czy w GT3, ale chyba tez.

Opublikowano

Przeciez Monaco juz bylo w GT? W GT4 na pewno, nie pamietam czy w GT3, ale chyba tez.

Zapomniałem, rzeczywiście :D W całym katalogu torów do GT5 nie ma chyba lepszego jako benchmark możliwości silnika gry.

Gość donsterydo
Opublikowano

Srał pies te full HD, każda gra powinna chodzić w pełnych 60 klatkach na sekundę, czy to się podoba deweloperom czy też nie. Główne hejterstwo w tej sprawie leci do Rockstar, które w kolejnym GTA pewnie znowu zaserwuje pokaz slajdów.

Jak Sony i M$ nie narzucą odgórnie, że na ich kolejnych konsolach w każdej grze musi być 60FPS (tak jak np. przez długi okres czasu na X360 nie mogły wychodzić gry z mniejsza natywną rozdziałką niż 640p) to nigdy tego nie będzie bo im więcej FPS tym słabsza grafika, a developerzy żeby się chwalić ładnymi obrazkami to będą zmniejszać ilość FPS do takiego poziomu by mniej więcej było płynnie.

Opublikowano

Cała ta dyskusja jest trochę nie na temat, ale jeśli w przyszłej generacji wyświetlanie obrazu 3D w grach będzie standardem to bardzo możliwe, że większość gier będzie robiona pod 60fps do trybu 2D i 30fps do 3D.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Mi ten pomysł z jednośladami się podoba, wiem, że GT to zawsze auta, cztery kółka i nic poza tym, ale wyobraźcie sobie jeśli bedzie tylko można zrobić sobie taki mieszany race i pojedynek - Yamaha R1 vs, Nissan GTR itd. i sprawdzać co jest szybsze na torze w zakretach na prostej i wykreca lepszy czas, jak dla mnie coś pieknego :turned:

Edytowane przez Kuno
Opublikowano

Wycofano bo zaliczyli wtope "Wystąpił problem w produkcji związany ze złym oznaczeniem dysku-matki w Sony Computer Entertainement America. W efekcie do sklepów została wysłana zła wersja Shaun White Skateboarding na PlayStation 3..."

Opublikowano (edytowane)

(pipi) ile jeszcze te serwisy będą opierać swe newsy na jakiś mało popularnych sklepach internetowych, które datę premiery prawie zawsze mają wyssaną z palca, jeśli ta nie została jeszcze ogłoszona przez wydawcę. Masa już była dat GT5 podawanych w przeróżnych sklepach internetowych i żadna się nie sprawdziła. Sklepy często podają datę do przodu by w razie obsuwy klienci się nie burzyli. ppe.pl mogłoby być bardziej rzetelne. Nie ma to jak robić aferę z niczego. Masa komentarzy zbulwersowanych ludzi.

Amazon.com - This item will be released on December 31, 2010.

Amazon.fr - le 8 décembre 2010.

gameplay.com - December 31, 2010

3kropki.pl - premiera: 10-12-2010

itd. itd...

Oczywiście przyszły rok może się okazać prawdą, ale z takimi newsami lepiej się powstrzymać do ogłoszenia czegoś przez Sony lub jak dany sklep ogłosi, że datę premiery ma od wydawcy. Leję z takiej Gamezilli, która wczoraj zapowiedziała Uncharted 3. Autor newsa wziął fanowskie szkice studenta za prace dewelopera z Naughty Dog. Tak to jest jak się nie sprawdza źródła i bierze tematy do pisania jak leci, bez przemyślenia. "Jeden z deweloperów Naughty Dog.".. dobre hehe.. bo się nie sprawdziło kim jest ów jegomość w googlach.

Edytowane przez Lukas_AT
Gość donsterydo
Opublikowano

Ciekawe kiedy Sony poda datę. Mieli chyba pod koniec miesiąca, tak ?

Opublikowano

Tak, czekamy. :)

Ciekawe kiedy ujrzymy wiadomość - "Gt5 trafiło do tłoczni".

Choć i wtedy nie będę pewien co do premiery bo zawsze fabryka może nie nadążyć z tłoczeniem płyt i będzie obsuwa xD

Gość donsterydo
Opublikowano

Info o fazie gold jest chyba nawet ważniejsze niż to co będą mówić panowie z PD.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...