mersi 804 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 taa, na swoim telewizorze będziesz widział na repleach jak te standardowe mają obrzydliwe kanciaste nadwozia, w porównaniu z premiumami :potter:
Michał102 870 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 (edytowane) Ja też mam nadzieję, że będzie można jakoś zablokować samochody standard. Dla mnie w GT5 liczą się tylko premiumy... jak będę sobie chciał pośmigać standardami, to załączę sobie GT4 Swoją drogą, to podział na modele standard/premium to najgorszy fail tej gry i niema się co podniecać, że dostaniemy 1000 fur... dostaniemy tylko 200, reszta to samochody z GT4, minimalnie tylko podciągnięte do "pseudo HD". Edytowane 9 listopada 2010 przez Michał102
Narian_89 0 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 http://www.youtube.com/watch?v=2Y25wEfzum4&translated=1 OMG! jakie kanciaste auta, aż oczy bolą....
FBI 18 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 W FULL HD będą kanty, przestańcie z takimi tekstami. Bo niby zły anti aliasing. Poczekajcie na listonosza.
Michał102 870 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 http://www.youtube.com/watch?v=2Y25wEfzum4&translated=1 OMG! jakie kanciaste auta, aż oczy bolą.... Kanciaste to może one i nie są, ale do reszty pasują jak świnia do baletu.
Narian_89 0 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Rozwiniesz swoją myśl Panie Kolego Michale?
Texz 670 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Kiedyś już to w tym temacie widziałem.
mersi 804 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 heheh ludzie jak wam nie pasują te 800 "kanciastych" aut to nie kupujcie tej gry, napewno PD nie zbednieje
Texz 670 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Te kanciaste fury wyglądają lepiej niż pojazdy w każdej innej grze. I tak będę grać z widokiem fpp.
Michał102 870 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Nie ma to jak obrona swojej ukochanej gry za wszelką cenę. Podoba się Wam, że przez tyle lat produkcji dostaniecie tylko 200 samochodów ? Współczuję Wam... ja jednak oczekiwałbym czegoś więcej, tym bardziej, że przez ten czas ogrywałem świetne gry od konkurencji i nie jestem tak wygłodniały racerów jak ci co to czekają na swoje ukochane GT5, a konkurencyjnych gier nawet kijem nie dotkną. Żeby było jasne - też jestem wielkim fanem serii GT, gram w nią od początku istnienia i uważam za najlepszą serię gier wyścigowych ever, ale nie jestem też zaślepionym fanbojem, któremu nie przeszkadza jawne wydymanie i wrzucenie do gry większości pojazdów z minionej epoki. A jak ktoś nie widzi wielkiej różnicy między modelami standard a premium, to niech lepiej zmieni okulistę.
Texz 670 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Model jazdy na porządnej kieorwnicy w tej grze to majstersztyk. Dla mnie GT5 mogłoby wyglądać jak Time Trial z początku roku. Żadna inna gra nie dała mi tyle radości z jazdy. Przy żadnej innej nie pochyliłem czoła przed 300 konnym silnikiem Nissana, którego okiełznanie w końcu otworzyło mi oczy, że to w cale nie jest tak łatwe jak w Forzie pokazywali...
Michał102 870 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 (edytowane) Model jazdy na porządnej kieorwnicy w tej grze to majstersztyk. Dla mnie GT5 mogłoby wyglądać jak Time Trial z początku roku. Żadna inna gra nie dała mi tyle radości z jazdy. Przy żadnej innej nie pochyliłem czoła przed 300 konnym silnikiem Nissana, którego okiełznanie w końcu otworzyło mi oczy, że to w cale nie jest tak łatwe jak w Forzie pokazywali... Na podstawie Twej wypowiedzi wnioskuję, że w Forze też grałeś na porządnej kierownicy, czyli Fanatec Porsche 911 Turbo S Wheel, i masz porównanie ? Też uważam, że model jazdy w GT:A (bo w nowszą wersję jeszcze nie grałem) na porządnej kierownicy to arcydzieło, ale nie pisałbym, że w Forzy jest znacznie łatwiej nie mając wcześniej możliwości zagrania na kółku podobnej klasy. Edytowane 9 listopada 2010 przez Michał102
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 (edytowane) No tak, w Gran Turismo 4 było 800 samochodów, że wszystkie wzięto z tej części... Tylko nie piszcie proszę, że resztę skopiowano z PSP, obie wersje dzieli przepaść. Edytowane 9 listopada 2010 przez Lukas_AT
MaroS 289 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Ale musieli zmienić tekstury aby pasowały do wyświetlania HD
Michał102 870 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 No tak, w Gran Turismo 4 było 800 samochodów, że wszystkie wzięto z tej części... Tylko nie piszcie proszę, że resztę skopiowano z PSP, obie wersje dzieli przepaść. No wiadomo, że ich żywcem z GT4 nie wyciągnęli Tu bardziej chodzi o "technikę wykonania" modeli standard.
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 I po za tym, ich zachowanie podczas jazdy jest inne.
Emet 1 089 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 (edytowane) Widzę, że znowu teorie na temat standardów się pojawiają... Są to modele przeniesione z GT4 i GT PSP (tak, PSP) o lekko wygładzonych teksturach i felgach z trybu Photo Travel i garażu. Poza tym reszta różnic wynika z silnika graficznego GT5. Jeśli ktoś nie widzi różnicy miedzy modelami standard a premium (już pomijam wnętrza.. ale kilkadziesiąt razy więcej polygonów w premiumach, wszystkie elementy nadwozia w 3D a nie jako tekstury itd) to: 1. współczuję im i polecam wizytę u okulisty. 2. zazdroszczę bo w przeciwieństwie do nich mi bardzo będą przeszkadzać te brzydale e: Oczywiście wszystkie modele podlegaja tym samym prawom fizyki... ale mimo to dla mnie standardy to nieporozumienie. Edytowane 9 listopada 2010 przez Emet
CHINDOOS 7 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Nie kłóćta się! Jeszcze się okaże że to będzie największy crap w historii gier, nikt z nas go nie kupi i nie będzie się o co kłócić
Texz 670 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Na podstawie Twej wypowiedzi wnioskuję, że w Forze też grałeś na porządnej kierownicy, czyli Fanatec Porsche 911 Turbo S Wheel, i masz porównanie ? nie, na zwykłej do Xa, może być?
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Piszecie, że tylko tekstury uległy zmianie, ale spójrzcie jaki tego jest efekt. Standardy wyglądają o wiele ładniej aniżeli auta z GT4. Wejdźcie na ytb i zerknijcie na gameplay z GT4. Dlatego twierdzenie "kopiuj-wklej" jest śmieszne. Bronię aut standard, ale oczywiście ten podział uważam za tragedię mimo wszystko. Gdyby tylko miały jakieś tam modele wnętrz...
Baapa 2 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Może pepik Rybak łaskawie pokaże te standarty....że też koleś nie kuma że ludzi skręca. Myslę że żadnej tragedii nie będzie
Michał102 870 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 (edytowane) Na podstawie Twej wypowiedzi wnioskuję, że w Forze też grałeś na porządnej kierownicy, czyli Fanatec Porsche 911 Turbo S Wheel, i masz porównanie ? nie, na zwykłej do Xa, może być? Nie, nie może być Różnica między 200 a 900 stopni jest kolosalna. Jak będziesz miał możliwość zagrania w GT5 na kółku z kątem obrotu 200* (np Logitech Drive EX), to zrozumiesz o co mi chodzi. Wtedy jest to całkiem inna gra. Myślę, że w przypadku Forzy może być podobnie... wielu ludzi ogrywających FM3 na Fanatecu twierdzi, że modelem jazdy ta gra nie ustępuje wiele temu z GT5P na fizyce pro. Niestety nie wielu stać na tego Fanateca (druga sprawa, że nie można już go kupić bo zaprzestali produkcji) i mało jest fachowych opinii na temat modelu jazdy w tej grze. Wszyscy porównują GT na DFP, DFGT, G25/27 a w Forze grają na szmelcach pokroju kółka od M$ lub Logitech DriveFX. Mało to sprawiedliwe. Edytowane 9 listopada 2010 przez Michał102
Bumier 25 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 (edytowane) cos nowego http://www.youtube.com/watch?v=aCn8xslJhyI edit 23.00 Menu http://www.youtube.com/watch?v=OsIDiJC_WoM&feature=mfu_in_order&list=UL Intro + DEALERSHIP (co bardziej wrażliwi uważać bo spojler) www.youtube.com/watch?v=k7MflA0sgsg&feature=player_embedded Edytowane 9 listopada 2010 przez Bumier
Daffy 10 565 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Kuwa Eiger w deszczu na tym filmiku wygląda niewiarygodnie. Dużo tu zasługi paradoksalnie słabej jakości i nagrania z ręki ale wygląda to po prostu jak przejazd w realnym świecie. A sony dalej nie podało oficjalnej daty premiery...
Rekomendowane odpowiedzi