Skocz do zawartości

GT5 Prologue i GT5 (do dnia premiery)

Featured Replies

Opublikowano

No masakra straszna. najbardziej smieszą mnie czołówki i taka scena na torze gdzie się 911 stuka z jakimś innym bolidem. I tak śmiesznie da(pipi)ą :)

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Wyświetleń 378,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Każdy tak płacze nad tym GT5, mimo ze gra sie nie ukazala.   Pokazcie mi 1 gre ktora zaweira tyle rzeczy co gt5.   nie sklejajcie ze w tej to to aw tej to tamto. okazcie mi 1 gre ktora jako calok

• Niech zaprezentują trasę zupełnie nową, bo ogólnie to rzygam już wszystkimi znanymi z serii GT. Gdybym przed graniem w GT5 miał zaliczyć jeszcze GT na PSP to niektórych tras bym chyba kijem nie ruszył

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

jak najbardziej na + a ile auto hamowanie to dla totalnych niedzielnych graczy o tyle cofanie czasu jak dla mnie daje więcej emocji niż jazda baz tego ponieważ w fm2 trzeba było jeździć ostrożnie bo w

Opublikowano

http://www.gtplanet.net/could-gran-turismo-5-be-easy/

* New physics in the TGS demo should be immediately apparent to anyone playing the game -- it's actually "easier to drive"?, though when the car begins to lose grip, its behavior is more true-to-life.

Krok w kierunku "casuali" czy lepszej symulacji? Łatwiej przecież nie musi oznaczać mniej realistycznie. Przekonamy się pewnie w jakimś demku, albo dopiero w pełnym GT5.

Edytowane przez PiotrB

Opublikowano

* New physics in the TGS demo should be immediately apparent to anyone playing the game -- it's actually "easier to drive"?, though when the car begins to lose grip, its behavior is more true-to-life.

Krok w kierunku "casuali" czy lepszej symulacji? Łatwiej przecież nie musi oznaczać mniej realistycznie. Przekonamy się pewnie w jakimś demku, albo dopiero w pełnym GT5.

Miejmy nadzieję, że nie pójdą w stronę FM3 i nie ułatwią tak bardzo modelu jazdy.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :wink: Kaz ma z pewnością na myśli większy realizm(co zresztą potwierdza dalej w tym wywiadzie). Do tej pory w GT w przypadku mocnych aut RWD utrata przyczepności była nie najlepiej odwzorowana - do pewnego momentu trzymają się mocno drogi, by zaraz zacząć kręcić "bączki". Jednym słowem brakuje czegoś pomiędzy w zachowaniu tych aut, więc jeśli chłopaki poprawili ten element, to chwała im za to.

Opublikowano

Witam

Nie jestem ostatnio na czasie z GT5...

Moje pytanie dotyczy marki Porsche, czy Gt5 bedzie posiadało te furki?

Mam na mysli prawdziwe modele a nie przeróbki Typu RUF, SRUF jak maiało to miejsce w GT4

Opublikowano

Raczej nie liczył bym na Porsche :D

Opublikowano

na tvgry.pl jest material filmowy - Gramy w Gran Turismo 5 nagrany na targach na GamesCom - polecam obejrzec :]

Opublikowano

Material jest juz dosyc stary (bo w koncu z GC) i niestety mocno zenujacy...

Opublikowano

GT5 na TMS 2009 - trochę screenów z trailera z Toyotą FT-86(kilka ujęć chyba jest nowych) i info odnośnie tego, czego możemy się spodziewać za kilka dni na Tokyo Motor Show. Liczę, że nowy build, który PD przyszykowało na targi, będzie zawierał jeszcze świeższy model zniszczeń w stosunku do tego z TGS.

Toyota FT-86 real life model ;) - za(pipi)iście wygląda ta Toyotka.

Opublikowano

TMS 2009 - Z tego co widać na Tokyo Motor Show, PD przedstawiła grywalną wersję, różniącą się od tej z TGS jedynie tym, że jest jesden nowy grywalny samochód mianowicie Toyota FT-86.

SLS AMG - Cóż filmik ciekawy, podzielam jednak zdanie autora newsa na GTPlanet czy PD uda się odwzorować te wszystkie drobne szczegóły nowego Mercedesa SLS AMG?

Edytowane przez butch.stein

Opublikowano
SEMA 2009 - nadciąga kolejne grywalne demo, prezentujące 2 nowe auta. Tylko niech przy okazji PD zaprezentuje jakąś inną trasę, bo już rzygam Tokyo Route. Targi zaczynają się w najbliższy wtorek.
Opublikowano

Niech zaprezentują trasę zupełnie nową, bo ogólnie to rzygam już wszystkimi znanymi z serii GT. Gdybym przed graniem w GT5 miał zaliczyć jeszcze GT na PSP to niektórych tras bym chyba kijem nie ruszył.

Opublikowano

Niech zaprezentują trasę zupełnie nową, bo ogólnie to rzygam już wszystkimi znanymi z serii GT. Gdybym przed graniem w GT5 miał zaliczyć jeszcze GT na PSP to niektórych tras bym chyba kijem nie ruszył.

Z tego co słyszałem ma być test track z Top Gear'a. Duperel a cieszy :)

Opublikowano

Ponoc potwierdzony edytor tras. Wole sie nie ekscytowac zbytnio ale.... inaczej sie nie da xD :D

With the recent rumors and videos that have been going around about Gran Turismo 5 having a track editor, we decided to contact the developers to find out if it was true or not. Now, we have a official answer.They were kind enough to give us a quick response and this is what a representative said:

"Yes it will have a track editor. You will be able to rebuild a track from scratch or edit the tracks that are already put in Gran Turismo 5."

http://e4g.info/1886/gran-turismo-5-track-editor-confirmed-by-polyphony-digital.html

E: No i coz... na chwile obecna wyglada na to, ze E4G to lamuchy, ktore cala historie zmyslily <_<

Edytowane przez Emet

Opublikowano

http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5s-weather-conditions-still-in-limbo/#more-4138

O zmiennych porach dnia i deszczu.Oficjalnie się tym zajmują bawią ale dalej nie ma gwarancji,że to na 100% będzie w GT5.Pewnie na przeszkodzie stoi engine gry,Kaz by chciał realistyczny deszcz itp ale pewnie ciężko przy takiej grafice i tylu autach na torze by engine wyrabiał w 60fps.Coś czuje,że deszczu itp się nie doczekamy....może na PS4.....

Opublikowano

http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5s-weather-conditions-still-in-limbo/#more-4138

O zmiennych porach dnia i deszczu.Oficjalnie się tym zajmują bawią ale dalej nie ma gwarancji,że to na 100% będzie w GT5.Pewnie na przeszkodzie stoi engine gry,Kaz by chciał realistyczny deszcz itp ale pewnie ciężko przy takiej grafice i tylu autach na torze by engine wyrabiał w 60fps.Coś czuje,że deszczu itp się nie doczekamy....może na PS4.....

jak był by deszcze to byśmy o tym wiedzieli :potter: deszczu nie będzie, ciekawi mnie jak z nocka bo nigdzie jeszcze nie było to potwierdzone ani nie było żadnego screena/filmiku z nocki (nie liczę tam jakiegoś rendera z przed 5lat) :down:

Opublikowano

Już od 5 lat "bawią się", a zniecierpliwieni gracze wciąż czekają na grę.

Opublikowano

Noc jest pewna, nie wiadomo tylko czy będą to konkretne trasy w nocy (jak w poprzednich częściach) czy tez każda trasa będzie dostępna w kilku porach dnia (doby).

Jeśli idzie o deszcz to wydaje mi sie, że go nie będzie. Pewnie dadzą kilka tras na mokrej nawierzchni i tyle.

Opublikowano

Ja się nie nastawiam na bajery w stylu dynamicznej zmiany pory dnia, czy w szczególności zmiany warunków pogodowych na trasie - obstawiam że będą oddzielne warianty torów. Na w miarę realistyczne odwzorowanie deszczu przy 60fps'ach, kilkunastu samochodach na raz, obecnym poziomie graficznym i zniszczeniach nie ma co liczyć. Miło by jednak było, gdyby trochę dopieścili efekt mokrej nawierzchni, dodali krople na karoserii i szybach.

Opublikowano

noc w GT już była tak samo i deszcz. co było żałosne bo trasa była mokra tylko nie pamiętam w ktorym GY a noc była już w pierwszym GT nawet było wersja Hi RES

Opublikowano

Nie bardzo wiem o co chodzi z tym "było żałosne bo trasa była mokra" :blink:

Fakt.. lipa, ze mokra byla tylko jedna trasa (w GT3 SSR5, w GT4 Tsukuba) ale zalosne? ;)

Screeny te co dalem wyzej ale tym razem w 1080p

http://psinsider.e-mpire.com:80/index.php?categoryid=8&action=displayimages&gameid=178#

Wyglada niesamowicie.

Edytowane przez Emet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.