Fenix 3 Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 Orson, chyba nie w temacie jestes. W tej chwili forum jak i inne nasze serwisy znajduja sie na zapasowym serwerze w serwerowni "gdzies na zachodzie". Nasz serwer w tej chwili przechodzi ostatnie testy dociazeniowe. Jest przeinstalowany i wroci na swoje miejsce. Wtedy forum wroci na swoje poprzednie miejsce. Wersja zapasowa ma mniejsze mozliwosci. Stad wszystko dziala "na pol gwizdka". Awaria, ktora ostatnio sie ujawnila to akurat zlosliwosc nie softu a sprzetu. Wszystko jest backupowane. Tyle, ze musi ruszac na jakims systemie operacyjnym. Traf chcial, ze poszedl dysk z system. Wprowadzamy pewne rozwiazanie, ktore nawet w przypadku calkowitego zatopienia serwera glownego forum pojawi sie po kilkudziesieciu sekundach online. Czy zadziala i jak zadziala? Obysmy sie nie musieli o tym przekonywac.
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 30 czerwca 2010 Opublikowano 30 czerwca 2010 Nie wiem co jest, ale w ogóle nie otwiera mi wiadomości w spoilerach. Ma ktoś podobny problem? Jeszcze wczoraj było wszystko ok.
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 30 czerwca 2010 Opublikowano 30 czerwca 2010 Właśnie tak samo miałem z firefoxem. Na explorerze było wszystko ok. Odinstalowałem przeglądarkę, zainstalowałem jeszcze raz i już jest wszystko ok, odświeżanie nie pomagało.
Plugawy 3 703 Opublikowano 2 lipca 2010 Opublikowano 2 lipca 2010 siema Czy nie można podzielić na dwie części baneru znajdujacego sie na górze forum? Mianowicie klikając na logo PE bysmy 'odświeżali' stronke a klikając na logo PPE by sie przechodziło od razu na dany portal. Nie wie czy ktos juz pytał o to, ale co tam. Myśle, że to wcale nie glupi pomysł
Fenix 3 Opublikowano 4 lipca 2010 Opublikowano 4 lipca 2010 Fakt, juz bylo takie pytanie. Nie, nie mozna w prosty sposob tego zrobic. Kazdy skin posiada pewne standardowe elementy. Tym elementem jest logo forum. Jedno logo.
Les777 124 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 Czy można zrobić tak, żeby tematy o grach multiplatformowych były widoczne we wszystkich odpowiednich działach w "Platformie"? Inaczej: Czy temat o takiej grze mógłby być jeden ale widoczny w każdym z tych działów? Teraz jest tak, że np. w dziale X360 i PS3 są długie wątki o tych samych grach, a przecież one się wiele nie różnią na tych platformach. Wiem, wiem, mogę przecież czytać oba, ale jednak wygodniej byłoby śledzić jeden wątek. Wspomnę jeszcze o tym, że nowo powstające wątki na jednej z platform umykają uwadze. Np. Red Dead Redemption, Fallout czy Battlefield, to jedne z tych dłuższych. Nie chodzi oczywiście o to, żeby łączyć te istniejące, ale żeby np. przy tworzeniu nowego wątku była możliwość odznaczenia checkbox'ów z działami (PS3, X360, PC itd.). Da się coś takiego w ogóle zrobić na tym silniku?
Kazuo 134 Opublikowano 10 lipca 2010 Opublikowano 10 lipca 2010 Pośrednio związane z tematem - otóż pierwszy raz od dłuższego czasu postanowiłem zrobić jakieś większe zakupy w sklepie PE, wchodzę więc na stronkę, a tu: i tak kolejny dzień z rzędu, aż mi przeszła ochota żeby cokolwiek kupować w tym sklepie.
Hela 1 962 Opublikowano 15 lipca 2010 Opublikowano 15 lipca 2010 (edytowane) Forum dla mnie w firefoxie (ostatnia stabilna wersja) zwariowało. Mogę wejść na główną stronę i tyle, jak spróbuje wejść w cokolwiek innego to mam: 400 Bad RequestIt is not a valid request! Powered By LiteSpeed Web Server LiteSpeed Technologies is not responsible for administration and contents of this web site! Z Chrome'a mogę pisać bezproblemowo, czyściłem też w ff ciasteczka i nic, jakieś pomysły?\ edit: już nieważne, samo się naprawiło. Edytowane 15 lipca 2010 przez Hela
maciekww28 848 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 normalne to czy jakieś babole wyłażą???
Square 8 705 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Masz ustawione żeby zawsze wyświetlało pierwszy post tematu. Ustawienia -> Forum -> Standardowy -> Zapisz
koniol21 9 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Forum dla mnie w firefoxie (ostatnia stabilna wersja) zwariowało. Mogę wejść na główną stronę i tyle, jak spróbuje wejść w cokolwiek innego to mam: 400 Bad RequestIt is not a valid request! Powered By LiteSpeed Web Server LiteSpeed Technologies is not responsible for administration and contents of this web site! Z Chrome'a mogę pisać bezproblemowo, czyściłem też w ff ciasteczka i nic, jakieś pomysły?\ edit: już nieważne, samo się naprawiło. Miałem dokładnie to samo w ff, ale mi pomogło czyszczenie ciasteczek.
maciekww28 848 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Masz ustawione żeby zawsze wyświetlało pierwszy post tematu. Ustawienia -> Forum -> Standardowy -> Zapisz ok - ale tak właśnie miałem ustawione. przestawiłem na liniowe - później znów na standardowy i pomogło
Square 8 705 Opublikowano 2 sierpnia 2010 Opublikowano 2 sierpnia 2010 Ten błąd jest już od dawna. Nawet nie trzeba zmieniać, wystarczy zapisać. Niestety na każdej nowej przeglądarce trzeba tak ustawiać.
jarken 33 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Nie mogę dodać mojego nowego numeru gg do profilu, gdyż "jest za długi" (ma 9 cyfr, jest taki sam jak nr tel. w gadu air). Można to naprawić?
Witwiki 9 Opublikowano 15 sierpnia 2010 Opublikowano 15 sierpnia 2010 co trzeba zrobic by pojawiał sie w odpowiedzi swój gamertag?
Square 8 705 Opublikowano 15 sierpnia 2010 Opublikowano 15 sierpnia 2010 Ustawienia -> Profil -> Sygnatura
arab 1 Opublikowano 16 sierpnia 2010 Opublikowano 16 sierpnia 2010 Nie mogę dodać mojego nowego numeru gg do profilu, gdyż "jest za długi" (ma 9 cyfr, jest taki sam jak nr tel. w gadu air). Można to naprawić? Poprawione.
andrzej1984 1 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 nie moge zmienić zdjęcia ,jest w odpowiednim rozmiarze i formacie ale sie nie chce załadować
sir_ryszard 80 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Forum ma problemy, wykrzacza się jakaś informacja o błędzie w jego systemie. Przez ostatnie dwa dni tak się działo, natomiast teraz widzę, że kasuje napisane przeze mnie posty.
Gość Orson Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Kasuje to raczej ktos inny heh. ale fakt, były ZNÓW ZNÓW problemy...były obietnice przeprowadzki na stabilny serwer i co???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Fenix 3 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 A co chcesz od serwera? Opisany problem to forum czy skrypt? Jesli komus sie pojawia jakis error to niech napisze konkretnie jaki. Niestety "jakis" nikomu z administracji nic nie mowi i trudno szukac przyczyny.
sebaxfan 0 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Mi dzisiaj przez około godzinę wyskakiwał komunikat w przeglądarce, że firefox nie może odnaleźć serwera. Nie czepiam się tylko informuję. ta sama sytuacja miała miejsce przedwczoraj
Gość Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Upload nie powiódł się -pojawił się problem z przeniesieniem awatara do katalogu uploadu. Proszę sprawdzić czy katalog posiada nadane odpowiednie atrybuty dostępu. Przy probie zmiany avatara.
Słupek 2 181 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Upload nie powiódł się -pojawił się problem z przeniesieniem awatara do katalogu uploadu. Proszę sprawdzić czy katalog posiada nadane odpowiednie atrybuty dostępu. Przy probie zmiany avatara. Wpis to samo. O co chodzi?
Gość Orson Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Mi dzisiaj przez około godzinę wyskakiwał komunikat w przeglądarce, że firefox nie może odnaleźć serwera. Nie czepiam się tylko informuję. ta sama sytuacja miała miejsce przedwczoraj No ja miałem to samo tylo , ze internet explorer
Rekomendowane odpowiedzi