Skocz do zawartości

Silnik forum

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również jestem lekko niezadowolony z tego, że Androidowa przeglądarka nie jest wykrywana jako mobilna i nie wyświetla się na niej mobilna wersja strony, nawet po wybraniu jej ręcznie! Co z tego, że działa na iPhonie i Operze Mini (na Androidzie), co z tego, że mogę pogrzebać w user agencie... To powinna działać jak należy, kropka.

Inna sprawa: fajnie, że jest auto-zapis treści pisanego posta. Gorzej, że jak się chce z tego skorzystać, to automatycznie wszystkie polskie znaki zamieniają się w "?". A nie muszę mówić, że ręczne zmienianie tego do prawidłowej postaci zajmuje więcej czasu, niż jakby się pisało tego posta od nowa?

Opublikowano

Widzę nowe logo się pojawiło na forumingu. Pytanko techniczne. Dlaczego po kliknięciu na logo PPE przenosi mnie na forum? ;>

Pytanie jest podchwytliwe :D

Opublikowano

Fix, może ta lepiej będzie się prezentowała, co nie zmienia faktu, że te dwa loga ogólnie obok siebie średnio pasują, ale na razie tak będzie.

Android - spokojnie, z początkiem roku (nie znaczy wczoraj ani dzisiaj :)) planujemy zaktualizować cały skrypt.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

nie dałoby rady "zalegalizować" pisania jednego posta pod drugim?

ostatnio niestety jestem autorem nieco spamerskich praktyk, mianowicie piszę w temacie, jakiś czas jest w nim cisza, piszę znów i mam problem: edytowac posta, przez co nikt nie zobaczy, że coś tam się zmieniło i moje świeże pytanie zostanie zignorowane, czy też wpisać nowego posta, za co grozi mi kolejny warn ;)

obecnie staram się mimo wszystko edytować posty, ale dziś np. wpisałem nowego w temacie o trofeach MS:A i jeden z modów skleił go z poprzednim postem;

kiedyś byłem modem na forum stojącym na php przemo i ta modyfikacja miała taką opcję do włączenia, że jeśli "właściciel" ostatniego posta dokonał w nim jakichś zmian, czy zwyczajnie dopisał coś w treści, to temat na liście wyświetlał się tak, jakby kolejna osoba dopisała posta;

na ten moment niestety, nawet jeśli chamsko napiszę dwa kolejne posty, to przychodzi jakiś mod ;) skleja je ze sobą i "z zewnątrz" wygląda to tak, że ostatnim postem jest ten pierwszy, a o drugim nic nie widać;

(problem, może nie jest mega palący, ale w tematach rzadziej odwiedzanych mimo wszystko przydałaby się jakaś "deska ratunku" ;))

Opublikowano

Zabronione nie jest, ale:

4. Unikaj pisania kilku postów pod rząd, lepiej edytować jednego posta niż zaśmiecać forum kilkoma zbędnymi.

Oczywiście nikt nie będzie upominał za podwójnego posta gdzie drugi jest napisany po kilku dniach/tygodniach. A opisana przez ciebie sytuacji z edycją, miała chyba miejsce, gdzie drugi post powstał kilka godzin później z tego co pamiętam. Moderator zawsze może wybrać tą późniejsza datę podczas łączenia postów.

Opublikowano

no ale z tego co widzialem, to po polaczeniu postów zdarzalo sie, ze temat wracal do "przeczytanych", zamiast wyswietlac sie jako swieżynka :/

nie mam pretensji o łączenie, ale można pewne rzeczy usprawnić; na niektórych forach widziałem nawet skrypty, które zapobiegały pisaniu kilku postów pod rząd: jesli napisałem posta pod postem, to były one scalane z automatu, nowa treść była poprzedzona nagłowkiem "Dodano dnia xxxxxxx" a temat "odświeżał się" i na liście pojawiał się jakby były tam nowe posty;

z resztą nigdy nie rozumiałem tej jechany na "nie pisz dwóch postów po sobie" :P co to kogo obchodzi, jeśli nie jest to spam, a konkretne treści lub zgłoszenie problemu? zawsze był argument "forumowych klepaczy" którzy zdobywali coraz wyższe liczby przy liczniku postów i cieszyli się tym jak zdobywaniem trofeów, ale na to jest prosta metoda - przeca można wykastrować profil z tego parametru ;)

• 2 tygodnie później...
Gość slavssn
Opublikowano

Zmienił się design magazynu, więc może warto by odświeżyć ikonkę forum (tę, która widnieje, gdy doda się stronę do zakładek; nie wiem jak to się fachowo nazywa)?

Opublikowano

A kiedy się zrobi wreszcie ta obsługa urządzeń mobilnych?

Opublikowano

No ale forum.psxextreme.pl powinno przekierować na forum, nie na portal :)

Tak przynajmniej podpowiada mi mój dziurawy mózg :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...