MrNorbi 38 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 ja(pipi)e Na szczęście hasła z tego forum nie używam w innych miejscach... MAM TAKIE PYTANIE: CZEMU HASŁA NIE SĄ SZYFROWANE?!
ofsajd 1 112 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 hasła plain textem na głównej stronie. ten kto jest za to odpowiedzialny powinien http://www.youtube.com/watch?v=r6wWx3x49c0 mendrek - po Twoim wpisie podejrzewam że to Ty mogłeś zrobić ten burdel.
Gość aphromo Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 Nie wiem czy też macie problem, ale mi na Chrome PPE wogóle nie działa, w sensie przekierowuje w nieskonczonsc, i zeby na forumek to wbic to musze wbic na Google i przez Gogla wbic ( w sensie ze bezposrednio to mnie na jakas podejrzana strone przekierowuje )
MrNorbi 38 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 Nie wiem czy też macie problem, ale mi na Chrome PPE wogóle nie działa, w sensie przekierowuje w nieskonczonsc, i zeby na forumek to wbic to musze wbic na Google i przez Gogla wbic ( w sensie ze bezposrednio to mnie na jakas podejrzana strone przekierowuje ) Nie mamy.
Yacek 852 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 Mam nadzieję, że osoby odpowiedzialne za forum zdają sobie sprawę, że przechowują bazę danych osobowych i za jej wyciek grożą bardzo dotkliwe konsekwencje finansowe ze strony GIODO. Niekompetencja osoby/osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo naszych danych musi zostać przykładnie i oficjalnie (czyt. odpowiednimi notkami na forum i portalu ppe.pl) ukarana. Jeżeli ktoś nie potrafi zadbać o jakość oferowanej usługi oraz odpowiednie środowisko testowe (tak się robi przed dużymi aktualizacjami albo ciągłymi problemami technicznymi). Nie może być takiej sytuacji, że jakość działania tak dużego forum jak to PSX Extreme jest testowana live. Skoro były problemy to trzeba było wyłączyć je i odpowiednio przetestować (tak jak sugerowały to osoby przede mną). Dodatkowo postawiliście forum na serwerze firmy, której usługi nadają się jedynie do stawiania blogów z niską ilością wejść. Nie wiem kto go Wam polecił, ale też powinien dostać niezłą burę. Ogarnijcie się albo zlećcie zajmowanie się forum firmom/osobom z odpowiednim zapleczem i umiejętnościami. ty policjant, zamiast tu pisac o lepiej juz zapi erdalaj pajacu do prokuratury i do giodo jak juz tak cwaniakujesz nie przesadzajmy, zadnych danych adresowych ani pinow do kart kredytowych tu nie bylo wiec juz nie ma co (pipi) po gaciach jesli ktos jest na tyle ul omny ze do forum pe ma tak samo wazne haslo jak do prywatnego maila i innych rzeczy to juz jego problem, rownie dobrze wasze dane wyciekna z pudelka albo badoo.com ogarnieci ludzie maja zwykle kilka haselm a nie haslo pinokio do loginu pinokio na forum pe lub maila pinokio@o2.pl 2 1
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 A więc to tak wyglądają moje posty jak pisze na tym forum. Nic dziwnego, ze niektorzy sie mnie czepiaja :| @Yacenty ostatnio na PM dostałem info w którym się dowiedziałem że dawno nie piszę bo pewnie wulgaryzmy się skończyły i już nie jestem tym samym Yackiem co kiedyś Wiem że ciężko to przeboleć, ale niektórzy mylą nas ze sobą, więc tak, tak z reguły wyglądają Twoje posty.
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 no pieknie ktos ogradl mi postac w tibi medrek oddawaj moje armory nie mam jak expic ;/ w rozliczeniu moge przyjac xboxa slim 4gb na 250 was nie naciagam bo dysk posiadam, danych do przelewu nie podaje bo juz je pewnie macie POZDRAWIAM CALA REDAKCJE TEZ CHCIALEM BYC ZGREDEM
Yacek 852 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 Mozesz mi nie robic konkurencji ? Dziękuje. Mendrek: nie plusuj moich postów bo to co piszwesz w tym temacie to najgorsza zenua i pr rodem z jakieś specjalne jszkoly. Porobilo sie grubo a nieudolnosc ludzi ogarniajacych forum czy tam serwer trwa juz bardzo dlugo bo forum non stop sie pier doli. Jak juz masz pelne pory i jako moderatorek nie chcesz swoich chlebodawcow krytykowac to najlepie jw ogole juz nic nie pisz zamiast tych bzdur co wczesniej. Sytuacja z forum jest naganna bo ciagle cos sie dzieje nie tak, ciagle zrzadzenie losu i jak zwykle przypadek i akurat trafilo na PE. No ludzie jak bylo phpbb by przemo to takich jazdy nie bylo a phpbb to bylo najgorsze go wno dziurawe na swiecie.
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 Nie no, bez przesady już z tą odpowiedzialnością karną czy coś, bo Perez w ogóle ten burdel rzuci w cholerę i ucieknie do jakiegoś kraju z niepodpisaną umową o ekstradycję. Wtopa jednak jest nieziemska, trochę przykro, że OFICJALNE forum takiego magazynu które swego czasu miało ogromny wpływ na gazetkę i dostarczało wielu treści jest doprowadzone do takiego stanu i naprawy tego są średnio skuteczne.
Yacek 852 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 No zwlaszcza, gdy forum neopadliny jest i bylo w lepszym stanie technicznym niz nasze. Procz badziewnego contentu to jednak tutaj co chwile byly wtopy od dluzszego czasu.
Mejm 15 315 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 O ktorej ta lista hasel sie pojawila? Nie wchodzilem na forum przez dobe a jestem na liscie. Moze "dodalem sie sam" jak byla informacja, ze trwaja prace ale byla tam tez opcja logowania...
Kymel 786 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 @YacekGdzie Ty tu widzisz cwaniakowanie? Coś Ci się w głowie poebao.Najmniej ludzi interesuje to czy mają takie same hasło do jednej czy do 50 stron (takie są niestety realia i lenistwo ludzi). To jest problem ochrony własnych danych. Natomiast jeżeli powierzają je i zapisują w zewnętrznej bazie danych, np. takiej jaką ma to forum, to oczekują ich odpowiedniej ochrony. Ale jeżeli dane te są przetwarzane w plain textie (tak samo jak reset hasła) to sorry, ale coś jest nie tak.
Yacek 852 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 A czytales regulamin forum i jakiegokolwiek innego forum ? Bo na to wychodzi, ze wszyscy inni dookola szyfruja w aes256 po czym pliki są dzielone na pół i pierwsza połowa jest trzymana w pentagonie a druga w sztolni walimskiej. Wyjzdzasz z jakim giodo jak jakis bulwers - to do nich dzwon i im powiedz ze twoje arcywazne dane osobowe czyli konsolowy login Kymel i haslo wieloryb99 gdzieś wyciekło. No wez sie ogarnij. Najlepiej napisz to Invision Power Board z pretensja jak szyfruja hasla.
hooki 194 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 hehe Yacek wielki cwaniak bo jego na liście nie było. Pewnie za posty jakie byś napisał gdybyś tam jednak był znów byś bana dostał
Gość Kyo Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 Gdzie ta lista jest? Lista, którą dostałem od administratora poniżej. Osoby te mają zresetowane hasła. Nowa należy ustawić przy opcji logowania - przy podawaniu hasła jest opcja Odzyskania hasła. unexpectedboy pchela tomek1906 reddys wooyek lookaz farmer87 paliodor assphalt qvstra willi22 tokugawa1982 pajgi reno szarakps shankor q@sor artuus perez bid0n mati_87 haro erix antilop mendrek canis bartiz prot aleks berion deek jac0 nuke` omnia globusbuczek blaha brokenbottle tobik dcueauen35 jumi7 komarzysko thedupa szawello mazzeo mattaman rafnol o n r lionn kelso13 mejm lipa mefi23 haloogen maciej95r forebode saptis szarku123 jets hunter297 mariuso yatza piecu liuping wektor don_pedro panborysek revv old_kyo paul7 yeti pesior rin grzech83 orzeszek87 bushisan hal emmerich snake_plissken dante_devil moon-66 igor67 danidevil mace kotlet_schabowy keetiv mani moldar koza mell0w kaz_sony_entertejment ozzy327 ornit _m_ leszekch piotrwu 05mateo10 siedlo grzesiek9239 jurcz91 ign699 agrestrybnik danielskii square jpj234 deks aisza donvincent ins adigor27 maciej95r shmatan naneinybrurne xtik shinian niewidoczny solid_snake_1 czeski30 pawliszak michalus22 raq_chan pawel_s5 jaro3003 stoodio alec boguslaw gruby+ prychmen septo bezelek126 kudlaty88 ulcergers dabig grzesiek mrdudi p910user private-ore oho farmeros orzel arteftvex kirara pneurnunduron fafen sig woodknight orzelek25 merlyn1 msk gwynbleidd_79 pelipe untoryinvorne maggort da$io ytrewq marian80 teddy stilblazin nobodylikeyou dykbeol lalastraszy szejdj yano colourniffirl norbi13 pawlo accoun lalastraszy ragus bartek wojtasik sobies jokerkara metral artex typfon __bercik07 kszaqu usagi spn_sosnowiec kinio_64 kubaa piciu12-79 crash_override rafimaru nachopicasso tommi___t grabipl figlarz dalseelipep rambo772 czak92 clapek neo3016 majochey_pl happybb03 tailor suavek chraby winner tommy dee sizacz camillus Ważne!Reset haseł dla powyższych loginów miał miejsce niedawno, stąd prośba o powtórną zmianę hasła, jeśli ktoś zmienił je wcześniej. Jeszcze raz przepraszamy za całe zamieszanie.
Gość UnexpectedBoy Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 Nie wiem czy też macie problem, ale mi na Chrome PPE wogóle nie działa, w sensie przekierowuje w nieskonczonsc, i zeby na forumek to wbic to musze wbic na Google i przez Gogla wbic ( w sensie ze bezposrednio to mnie na jakas podejrzana strone przekierowuje ) Uzyj sobie ccleaner http://www.filehippo.com/pl/download_ccleaner bo Ci sie syf nazbieral w przegladarce, a strona normalnie dziala :>
Yacek 852 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 hehe Yacek wielki cwaniak bo jego na liście nie było. Pewnie za posty jakie byś napisał gdybyś tam jednak był znów byś bana dostał No ale co z tego, ze nie bylo jak ja mam przynajmniej 14 roznych hasel do kazdej strony i maila ? A do pe mialem takie totalnie z dupy jeszcze z mlodych czasow ze teraz to juz nie pasuje do niczego. Wiec tym haselkiem moga sobie zdobywac swiat.
Kymel 786 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 (edytowane) A czytales regulamin forum i jakiegokolwiek innego forum ? Bo na to wychodzi, ze wszyscy inni dookola szyfruja w aes256 po czym pliki są dzielone na pół i pierwsza połowa jest trzymana w pentagonie a druga w sztolni walimskiej. Wyjzdzasz z jakim giodo jak jakis bulwers - to do nich dzwon i im powiedz ze twoje arcywazne dane osobowe czyli konsolowy login Kymel i haslo wieloryb99 gdzieś wyciekło. No wez sie ogarnij. Najlepiej napisz to Invision Power Board z pretensja jak szyfruja hasla. Czyli jest jak myślałem. Masz wielkie nic do powiedzenia i jedyne czego można od Ciebie oczekiwać to wyzwisk i idiotycznych porównań, które śmieszą chyba jedynie Twoich kumpli od jabola. I jeszcze o loginie gada. Najważniejsze z tych danych to były adresy emailowe + hasła, które ktoś będzie mógł teraz sprzedać. Wielki Yacek miał różne hasła to już może atakować innych użytkowników. Co za gość. Edytowane 27 lutego 2013 przez Kymel 1
Yacek 852 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 No jesli ktos do maila i na gry wideo ma to samo haslo to sorry ale swiety boze nie pomoze przeciez. Sam mieszasz tu i straszysz jakims giodo wiec ogarnij sie ty. 1
hooki 194 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 hehe Yacek wielki cwaniak bo jego na liście nie było. Pewnie za posty jakie byś napisał gdybyś tam jednak był znów byś bana dostał No ale co z tego, ze nie bylo jak ja mam przynajmniej 14 roznych hasel do kazdej strony i maila ? A do pe mialem takie totalnie z dupy jeszcze z mlodych czasow ze teraz to juz nie pasuje do niczego. Wiec tym haselkiem moga sobie zdobywac swiat. Nie koniecznie hasła są cenne, tylko same maile. Na hasło np. nie wyślesz spamu. A bazy maili są dość drogą rzeczą, posiadanie bazy 300 maili może nie - ale już 3000 można nieźle spieniężyć..
Yacek 852 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 No tego nie tlumacz bo pisalem juz wczesniej, ze to ch ujoza z tym co sie dzieje na forum. Ale juz nie straszmy sie jakims giodo bo zaraz tyo najlepiej internet wylaczyc albo kazdego admina prosic aby pisal cyrograf jak sie rejestruje na jego forum.
Gość Orzeszek Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 witam, ślicznie po(pipi)iło mi profil miałem 556+ repa i pokasowało mi dane z profilu, nie mówcie ze ktoś mi sie wyebał
Rekomendowane odpowiedzi