Opublikowano 1 stycznia 200817 l Kable Composite (cinch) po przejściówce na euro są też czasem zwane jako FBAS. Teraz dla każdego, kto się zastanawia nad kablem RGB zamieszczam porównanie obrazu jakie dają kable Composite i RGB. Niech to wyjaśni wszystkie wątpliwości (długo polowałem, aby znaleść jak nawyraźniejsze zdjęcia )
Opublikowano 1 stycznia 200817 l Autor Kable Composite (cinch) po przejściówce na euro są też czasem zwane jako FBAS. Teraz dla każdego, kto się zastanawia nad kablem RGB zamieszczam porównanie obrazu jakie dają kable Composite i RGB. Niech to wyjaśni wszystkie wątpliwości (długo polowałem, aby znaleść jak nawyraźniejsze zdjęcia )
Opublikowano 4 stycznia 200817 l Trzeba by wylutować z płyty kość na której jest wgrana. Nie wiem tylko co ma piernik do wiatraka. Ja bym na Twoim miejscu dał sobie z tym siana. Dobra nie mogę ustawić daty itd. ale dlaczego jak robię sejwa w MGS2 i włączam gierkę ponownie, pokazuję się znaczek Play Station , a po chwili powraca do browsera z kartą pamięci i nici z grania. Karta jest oryginalna. I pytanie , jeżeli użyłbym tego programiku, czy była by możliwość naprawienia tego problemu z datą i jednocześnie sformatowania karty i czy nie uszkodzę sobie konsoli ? Edytowane 5 stycznia 200817 l przez artex
Opublikowano 5 stycznia 200817 l Mam takie pytanko mam telewizor LCD konsole mam podłączoną kablem RGB jak bym podłączył takim kablem http://www.allegro.pl/item287874641_compon...per_jakosc_.htm to jakosc będzie jeszcze lepsza? z góry dzieki
Opublikowano 5 stycznia 200817 l niewiele to da. jakosciowo troszke bedzie lepiej. ew. mozesz sie bawic programem do podbijania rozdzialki [byla recka w pe]
Opublikowano 6 stycznia 200817 l Na allegro znalazłem 4 typy kabli RGB, który będzie najlepszym rozwiązaniem do PS i TV 25 CRT Sony? 1. http://allegro.pl/item279226514__gold_kabe...sc_obrazu_.html 2.http://allegro.pl/item293623386_nowy_ekran...uro_tanio_.html 3. http://allegro.pl/item279227289__kabel_rgb...az_robson_.html 4. http://allegro.pl/item283304112_nowe_kabel...odz_sklep_.html
Opublikowano 6 stycznia 200817 l nr 2 wyglada najlepiej consoleboy [jeden z userow forum] ma ten nr 4 i tez jest ok. ewentualnie oszukaj w kategori PSX oryginalnych od sony [sam mam taki i jest OK]
Opublikowano 10 stycznia 200817 l Autor ja mam numer 3 i działa dobrze, ale musisz mieć w TV osobny knał na RGB. Ten kabel sam nie przełącza telewizora.
Opublikowano 11 stycznia 200817 l a ja mam pytanie. Mam taki maly stary telewizorek ktory nie czyta gier NTSC. Obraz mi wtedy skacze jak glupi. wie moze ktos co z tym zrobic? Gry PAL dzialaja normalnie
Opublikowano 11 stycznia 200817 l jeśli masz wejście euro to pozostaje kupno kabla rgb.Jeśli masz tylko chinche to tylko kupno pal-ntsc converter(przynajmniej tak u mnie z 10lat temu temu działało z psx,na bank raczej też tak pójdzie z ps2)-to taka kostka ,z jednej strony podpinasz kable z konsoli,z drugiej do tv
Opublikowano 11 stycznia 200817 l a mozesz podac mi jakis link do tego kabla? Zebym wiedzial dokladnie o jaki chodzi. Mam z tylu w TV tylko dwa wejscia (biale i zolte) na euro nie mam wejscia.
Opublikowano 11 stycznia 200817 l klik ja miałem do psx coś takiego-jak widzisz z jednej strony jest kabelek z końcówką do psx/ps2.Samą skrzynkę można połączyć z tv dwoma sposobami -z prawej strony widać wyjście na kabel antenowy, -z zdołu 3 wyjścia na chinche(jeden do obrazu i dwa do dzwięku odpowiednio lewy i prawy głośnik-ty masz 2 wejscia w tv czyli mono,bo jeden obraz jeden dźwięk) poszukaj na allegro ,powinno w granicach 20zł chodzić edit.nawet 11 zl jak widzę klik Edytowane 11 stycznia 200817 l przez Ficuś
Opublikowano 12 stycznia 200817 l Mam nastący problem ,mianowicie konsola(stary model pleya scph-39004) włancza sie normalnie ale nie chce sie otworzyc tacka. Wydaje dzwięk jakby juz miała sie otworzyc ale sie blokuje. Prosze o szybką pomoc.
Opublikowano 12 stycznia 200817 l klepnij konsole od gory to sie otworzy... lub rozkrec i przeczysc mechanizm otwierajacy tacke.
Opublikowano 12 stycznia 200817 l Dzięki za rade. Pomogło rozkręcenie konsoli i nastawianie tacki na tą plasikową zembatke narazie wszystko chodzi.
Opublikowano 20 stycznia 200817 l A co sadzicie o kartach 32, 64mb?? posiada ktos z was takowa i czy ma z nia jakies problemu czy wszystko dziala bez zarzutu?? Sam posiadam 2 orginalne kart pamieci sony, ale jak wiadomo gier jest bardzo duzo i 2x8mb to wsumie niewiele miejsca i zastanawiam sie nad kupnem karty np. 64mb.
Opublikowano 22 stycznia 200817 l Mam pytanie- w grze Need for speed most wantes pojawia się komunikat -,,błąd wczytywania.Dane zapisu gry na memory card znajdujace się w gniezdzie /memory card 1/są prawdopodobnie uszkodzone''-o co tu chodzi? Kartę pamięci mam oryginał zakupiona razem z konsolą w Media M.w grudniu.NIe wiem czy winna jest konsola, gra czy karta pamięci?
Opublikowano 22 stycznia 200817 l A taki kabel dołączany do PSX'a (taki, gdzie trzy kable - czerwony, żółty i biały wsadza się w to, co wkłada się do TV) to nie RGB? Zawsze myślałem, że to najlepszy...
Opublikowano 22 stycznia 200817 l Nie to nie jest RGB, ten kabel to Composite Video [żółty] + dźwięk. I zdecydowanie nie jest najlepszy, niżej jest tylko konwerter antenowy.
Opublikowano 22 stycznia 200817 l Autor nie kupuj większej karty. Uzyj uLaunchELF'a i zgrywaj sobie save'y na pendrive'a i potem na kompa. Oszczędność pieniędzy na memorki - gwarantowana. Temat o save'ach jest na forum.
Opublikowano 22 stycznia 200817 l Spróbowałem kabla RGB mniej więcej takiego jak ten: http://www.consoleservice.nl/images/ps2/rgb.jpg Poznaję go tylko po wyglądzie, nie wiem czy był dokładnie taki, ale gry chodziły z tym kablem w zielonym kolorze, filmy dołączane do gazetek także, czego mogła to być wina? Edytowane 22 stycznia 200817 l przez Fear
Opublikowano 22 stycznia 200817 l Nie oryginalna karta pamięci... lub uszkodzona. Sformatuj ją, to odznaczy bad bloki w tablicy. Jeśli to podróba a o tym jestem niemal przekonany to problem ten będzie cyklicznie wracać.
Opublikowano 23 stycznia 200817 l Dziękuję za podpowiedz.Kupiłam ją w Media M.Jeszcze jedna prosba-mozesz łopatologicznie wytłumaczyć jak wykonać powyższą czynność?To pierwsza konsola syna/maluch jeszcze/ i nie umiem mu pomóc. Edytowane 23 stycznia 200817 l przez siema