Skocz do zawartości

PS2 FAQ - najczęściej zadawane pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@artex

Kup sobie kartę pamięci to nie będziesz musiał tego za każdym razem ustawiać. ;)

Mam 3 karty . Dwie oryginalne i jedną 64Mb i nic mogę zrobić z tym fantem.

Opublikowano

jak włożysz memorkę, to usuń stary plik konfiguracji, ustaw wszystko i w głównym menu zresetuj konsolę. Potem zró coś na konsoli i zgaś ją do stanu czuwania, a ustawienia powinny sie zapisać.

Opublikowano

Temat wałkowany wiele razy. ale po przejrzeniu forum nie uzyskalem odpowiedzi. Jaki kabel do ps2 daje najlepszą jakość jeśli chodzi o filmy dvd?? RGB daje zielony obraz wiec odpada, a dodatkowe wejscie na video daje chyba w tym przypadku( na moj rozum) obraz jak chinch(poprawia sie tylko dzwiek,chyba). Zostaje, więc S-video, który daje najlepszy obraz(filmy dvd), przynajmniej tak jest napisane na oficjalnej stronce playstation. Jak, więc połączyć swietną jakosc RGB w grach z jakoscią ogladania filmów?? :huh:

Opublikowano

nie mam wejścia s-video, wiec zostaje mi RGB. Niby jest przy kablu RGB normalne gniazdo video, do podlaczenia chinchem, ale czy obraz bedzie lepszy niz przez standardowy port??

Opublikowano

A skąd wiesz, że nie masz? :)

Ja mimo, że nie mam to mam, trzeba czytać w instrukcji TV. Ja podłączam przez kostkę z wejściem s-vhs. I to działa, jakość min. gorsza niż na RGB, a dużo lepsza niż AV.

Opublikowano
a jak ustanowic polaczenie z internetem w konsolce?

musisz mieć płytkę z konfiguratorem lub jakąś grę umożliwiającą konfigurację (np. JakX)

płytkę za darmo przysyła Ci Sony po rejestracji konsoli.

P.S. Przez neta trzeba grać na oryginałach, chyba że chcesz cieszyc się banem ;)

Opublikowano

Kupiłem wczoraj kabel RGB firmy BIG BEN(chyba niezly, pozlacany) i gierki rzeczywiscie supcio. Jest przełącznik GAME i DVD. Jak gram to oczywiscie game i wszystko ok, a na dvd jakosc chinch'owa. To jak ogladam film na DVD( na ustawieniu DVD bo na Game zielony obraz ofkz) to jaki sygnał idzie do tv, bo chyba nie RGB??

Opublikowano

jeśli przerobisz sobie konsolę to pozbędziesz się makrowizji.

zdaje mi się, że jest jeszcze jakiś dvd loader który ją usuwa. Coś w stylu swap magic'a ale nie dam ci pewności, bo nie znam konkretów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam zamiar kupić nową PS2 i wolę raczej nie z jakiegoś ulubiony.pl..

Jak narazie najniższa cena jaką widziałem jest w Selgrosie- 450 zł brutto.., dla przykładu- media markt 499 zł, makro 480 zł. Wie ktoś może gdzie można kupić jeszcze taniej? a może jakaś nadchodząca wakacyjna promocja? bo jednak to jest jednak nadal troszke sporo, a cena konsoli od jakiegoś roku stoi w miejscu. Pozdrawiam!

Opublikowano

Mam pytanie dot kabla component i filmow DVD.

Otoz mam podlaczony ww. kablem konsole do LCD samsunga i o ile gry smigaja bez zarzutu tak filmow na DVD nie chce mi wyswietlic na ekranie.

Po standardowym kablu wszystko dziala normalnie.

Czy ktos z was mial podobny problem i czy zna jakies rozwiazanie ?

Opublikowano

sporo... za 599 w promocji szlo kupic X'a 360 arcade...

normalnie za 699, wiec sami sobie odpowiedzcie.

Ma wyjsc kolejna wersja PS2, mam nadzieje ze ostatnia, moze teraz skoro konsola bedzie inaczej zrobiona, a co za tym idzie, jeszcze nizsze koszty produkcji, bedzie sie oplacalo ja kupic, licze na cene 299 albo 399 MAX!! za niecale 550, idzie kupic PS2 2x DS + Memorka, oryginalny drugi ds i memorka, sklep z gliwic gameshop, tez sie oferuja na allegro, konsola przerobiona modbo.