lutoslav 0 Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 Otoz mam problem. Gram na PS2 w Ace Combat 3 i nie moge zapisac stanu gry. Pokazuje mi ze potrzebna mi jest karta pamieci. Kupiłem taką oryginalna (chyba) do PS1 i problem jest tego typu, ze gdy wkladam ja w pierwszy slot gra "zamarza", tzn nie moge nic zrobic (pad nieraguje). Gdy wyjme to karte wszystko wraca do normy. Co to moze byc? Uszkodzona karta? Cytuj
jaroz 0 Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 sproboj ja wlazyc przy wylaczonym ps2 i prawdz czy dzieje sie to samo po wlaczeniu.jezeli tak,to masz walnieta karte. Cytuj
lutoslav 0 Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 Niestety tak samo:/ Jestes pewien ze karta jest do kitu? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Albo karta nieoryginalna, albo wina wirtualizatora - może AC3 w jakiś nietypowy sposób obsługuje memorki. Cytuj
miecho 0 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 Witam. Posiadam starą poczciwą dużą v4 (o ile się nie mylę) z popsutym laserem, nie czyta nic, już ponad 2 lata tak sobie leży. Coś mnie ostatnio tknęło by ją naprawić, jakie są tego koszta i czy w ogóle opłaca się to robić? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 Wlutuj modchip lub wgraj FMCB na karę i kup NA+HDD. Na laser szkoda waluty. Cytuj
miecho 0 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 To żeś mi chłopie skrótami poleciał, co to jest FMCB? I czy to wszystko nie wyniesie więcej niż nowy laser? Cytuj
Burgund 0 Opublikowano 4 października 2008 Autor Opublikowano 4 października 2008 raczej wyjdzie na to samo co nowy laser... sam laser bez mechanizmu to 139 zł http://allegro.pl/item447557375_fabrycznie...h_ps2_gwar.html lasery od pstwo sa znacznie tańsze Ja bym na Twoim miejscu opchał dużą ps2 jako uszkodzoną, albo na części i sobie troche dołozył na PSTwo. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 A ja bym zrobił tak jak napisałem i zapomniał o laserze na zawsze. ;] @miecho Wpisz w google FMCB Cytuj
genetyk@ 0 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 raczej wyjdzie na to samo co nowy laser... sam laser bez mechanizmu to 139 zł http://allegro.pl/item447557375_fabrycznie...h_ps2_gwar.html lasery od pstwo sa znacznie tańsze Ja bym na Twoim miejscu opchał dużą ps2 jako uszkodzoną, albo na części i sobie troche dołozył na PSTwo. szczerze to dla mnie ps2 ma w sobie dusze konsoli, pstwo to raczej zabaweczka dla dzieci... takie zdanie mam. cos w niej jest Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 ogolem zwykle stare pady z ps1 dzialaja, ale do 1% gier (np pes, tekken).. gruba wiekszosc wymaga galek anologowych Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 było milion razy, ja teraz zamierzam kupić oryginalną.. ale no 7 dyszek, kiedy tutaj za (niby) originał mogę wydac 4 dyszki.. http://allegro.pl/item452278119_karta_pami..._sony_nowa.html wierzyć czy nie? wszystko oprócz ceny wydaje się bardzo wiarygodne.. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 Nom, a pady z PSXa pewnie nie mają ich. //nie uogólniaj i nie pieprz jak nie wiesz w czym rzecz. Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 ? "zwykłe stare pady"- czyli te bez gałek analogowych koleś Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 ...ja się tylko cieszyłem, że mój pad od SCPH 1002 działał z Soul Calibur III...innym nie potrafię grać w mordobitki... ...jak okaże się, że nie będzie się dało tego podłączyć do PS3...to będe smutnym człowiekiem... Cytuj
kris122 0 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 Witam wszystkich ! Mam taki problem z ps2 otóż dzieje mi sie coś takiego http://pl.youtube.com/watch?v=2YwqOmW5o-c więc wymieniłem stary laser PVR-802W i kupiłem nowy i wstawiłem. Myślałem że będzie wszystko ok. Wiec włożyłem gierkę i chciałem zobaczyć czy działa wszystko działało i tu nagle po chwili znów takie coś mi się stało jak na tym filmiku. proszę o pomoc !!!! Cytuj
django 549 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 wczoraj zauwazylem, nietypowy, acz bardzo drazliwy defekt mojej ps2. Konsola nie czyta DVD-Video. I bynajmniej nie chodzi mi o jakies smieci dodawane do 'Naj' czy innej 'Pani Domu' tylko normalne filmy kupione w sklepie. Po wlozeniu takiej plytki do konsoli ta wypluwa mi znany ekran z prosba o wlozenie kompatybilnej plyty. Konsola ma juz swoje lata, niestety nie wiem jaki modchip w niej siedzi bo jestem 3 wlascicielem, w kazdym badz razie jej oznaczenie to 30005R. Z grami raczej nie ma problemow, czasami przy probie wlaczania pokaze sie ten sam ekran, ale restart i wszystko smiga jak ta lala, z porysowanymi plytkami juz troche gorzej. Wie ktos moze jak to 'naprawic'? o_O edit: aaa zapomnialem wspomniec. Gdy juz sie uda wlaczyc film [raz na miliard resetow] to zamiast bialego mam piekny zielony, co wyglada c(pipi). W grach tak nie ma oczywiscie Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 ? Co "?"? Najtańszą nową oryginalną (realnie) dostaniesz za 49zł, a używaną pewnie za 15zł tyle, że w 99% zostaniesz oszukany, więc kup bez ryzyka. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 DVD9? Macrovision? Cytuj
django 549 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 zwykle DVD, z tym Macrovision chyba tez pudlo bo nie moge znalezc nigdzie w zmianki. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 No to nie mam pojęcia bo na to by właśnie wskazywało. Cytuj
kkk 0 Opublikowano 29 października 2008 Opublikowano 29 października 2008 Oprócz allegro oczywiście. Możliwe jest że w serwisie dostanę oddzielnie taką tackę ew. ile może kosztować naprawa? Cytuj
Pliskin 0 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 Witam, mam problem z kartą pamięci MC_BOOT na PS2. Wiem, że muszę jakoś spatchować grę w którą chciałbym zagrać (mam oryginalną wersję NTSC), ale jak to zrobić? Czy muszę nagrywać grę od nowa? Próbowałem już użyć programu ESR Disc Patcher, ale nie wiem czy mam patchować obraz czy mogę spatchować grę z płyty. Proszę o dokładną instrukcję, co mam robić żeby pograć na tym sprzęcie. Proszę o pomoc i wyrozumiałość (jestem nowy w temacie PS2) Pozdrawiam Cytuj
Does 0 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Witam mam taki problem : Otóż wiem ze na "mikołaja" moge sobie kupic konsole do gier. Padło na PSTwo. Początkowo myslalem kupic nieprzerobiona za 399.99 z racji gwarancji. Po dłuzszym zastanowieniu zadecydowalem ze bede musial przerobiona z racji na ceny gier (niestety 50 za gre to dla mnie za duzo ;/ wiem, wiem, jestem ZLODZIEJEM ) a wiec pozostaje tylko modchipowanie i allegro. Postanowilem poszukac. Wypadlo na KLIKNIJ jest to ciekawa oferta jak za ps2+modbo 760+gwarancje jednak niepokoi mnie reputacja sprzedającego ;/ Znacie zaufanych sprzedawców psdójek na allegro.pl ? Jest gdziekolwiek indziej mozliwosc kupienia przerobionej konsoli oprócz allegro.pl ? Co wiadomo na temat wersji PSTwo 90004 ? O awaryjnosci ? Dzieki wszystkim z gory za odp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi