Skocz do zawartości

PS2 FAQ - najczęściej zadawane pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam. probowałem zagrać w gry z psx na moim ps2. gry działają ale karty pamięci orginalnej do psx ps2 nie widzi model slim. jaka memorke kupic zeby mozna bylo smialo zapisywac savy?

pozdrawiam

Opublikowano

też miałem ten problem, spróbuj tak: odłącz pada >> włóż memorkę >> odpal konsolę >> podłącz pada >> sformatuj kartę. To nie jest żart, okazuje się że karta jest nie wykrywana przy boot up-ie z podpiętym padem, po formacie wszystko zacznie śmigać.

Opublikowano (edytowane)

mam dwie karty jedna oryginalna druga nie no i zadna nie odpala na ps2.

sproboje ten patent z odlaczonym padem ale nie chcialbym formatowac bo mam naprawde duzo godzin z zycia tam pozapisywane:)

jak tylko sprawdze to dam znac jak poszlo

dzieki za pomoc

Grzybiarz; slot jest ok karte od ps2 widzi i dziala prawidlowo

Edytowane przez gałgan
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli chodzi o slimki to osobiscie bym szukal czegos z serii 7700 albo 9000 czy jak t te numerki szly nigdy nie pamietam. Wierze po prostu na slowo ze sa mniej awaryjne.

Co do fata to mimo ze super sie prezentuje to balbym sie o laser. A skoro koles tak zaznacza zecw idealnym stanie to pewnie wymieniany na nowy.

Tez zamierzam wrocic do ps2 i to wlasnie slimke z ostatnich serii bede szukal a taka wyrwie sie bez dodatkow od 100zl do 150zl jak ogladalem po necie.

• Plusik 1
Opublikowano

Jesli chodzi o slimki to osobiscie bym szukal czegos z serii 7700 albo 9000 czy jak t te numerki szly nigdy nie pamietam. Wierze po prostu na slowo ze sa mniej awaryjne.

Co do fata to mimo ze super sie prezentuje to balbym sie o laser. A skoro koles tak zaznacza zecw idealnym stanie to pewnie wymieniany na nowy.

Tez zamierzam wrocic do ps2 i to wlasnie slimke z ostatnich serii bede szukal a taka wyrwie sie bez dodatkow od 100zl do 150zl jak ogladalem po necie.

Ja też wymieniłem laser na nowy i padł mi po dwóch tygodniach, kolejny miał problem z czytaniem CD itd. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ano, w większości przypadków bardziej się opłaca kupić używany oryginał niż jakiś no-name nowy, który albo się rozp.ieprzy albo będzie się na nim gorzej grało (ostre zbyt wysoko wystające przyciski itp)

• Plusik 1
  • 1 rok później...